Ce educatie au unele educatoare?

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui JuliaSM

Citat:
citat din mesajul lui Dorapiscoi

Alina Musat mare dreptate ai! Sunt cadru didactic ...defapt am fost!
Am renuntzat la meseria de invatatoare din cauza banilor...si a lipsei de interes a ministerelor si nu in ultimul rand a parintilor! Pana sa nasc am lucrat tot cu copii...indrumator de grupuri scolare si prescolare la gradina zoologica din oras...pentru un salar dublu fata de ce imi oferea invatamantul!
In cei 3 ani in care am lucrat ca si cadru didactic, am obtinut doar felicitari si multumiri de la directori/are , inspectori, metodisti etc! M-am straduit sa imi fac meseria cat am putut de bine! Desi cei anumerati mai sus m-au felicitat, s-au gasit si unii parinti care nu au fost multumiti, cica!
Si ce parinti puteau fi aceeia??? Parinti care poate nu avreau nici makr 4 clase , care habar nu aveau sa scrie , care stateau in barul de langa scoala , pana se terminau orele de curs , fara locuri de munca etc, sau rromi , prea complexati de statutul lor social...
Am pregatirea necesara si pentru a fi educatoare, in liceu am facut practica si la gradinitze , dar nu m-a atras niciodata gradinita...si de ce? in continuu e un haos imens in sala de grupa: mai ales dupa noul curriculum adoptat de catre minister , in care nu ai voie sa obligi copilul sa faca ore de matematica , daca el doreste sa deseneze etc...o MARE PORCARIE... in asa mod , copii din ziua de azi nu vor invatza nimic! Am ales scoala , deoarece aici este ordine si disciplina ...asta la tzara , ca la oras dai de copii prea rasfatzati , cu telefoane ultimul model , si tzoale de firma! Ajungi in fata unei clase dintr-un liceu cu renume...si te uiti uimita in ce club de fitze ei fi nimerit...cand colo...elevi de clasa 1,2,3,4 ...si a.s.m.d. ... in fine!
Iar pentru parintii care nu stiu nimic despre pedagogie, ma rog ce metode de redresare a comportamentului dobandit acasa , de altfel, ar dori sa le aplice cadrele didactice copiilor lor???

Poate ca unele greseli or fi fost facute din graba,insa la o lucrare de control la scoala,acolo unde se puncteaza pentru corectitudine,ordine si disciplina,sigur s-ar fi scazut un punct,doua...

Chiar compari scrisul la tastatura cu scrisul de mana?!?!?!?!??!?!

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

JULIA,multumesc pt ajutor.Dora,crede ma ca ai lacune grave.as putea adauga si greseala ''ca si cadru didactic'''.
uite aici mai multe lamuriri: http://www.emaramures.ro/Stiri/52219/GRAMATICA-ONLINE-CUM-E-CORECT-Lucreaza-ca-constructor-sau-Lucreaza-ca-si-constructor-
plus greseli gen ''renuntzat'' sau ''gradinitze''.

Xio,din moment ce ea a recitit si n a vazut nicio greseala,e clar ca nu e vorba de greseli de ''tastare''.
am vazut multi profesori care scriu ''de fapt'' si ''de asemenea '' legat,care nu stiu ca substantivul ,,copil'' se scrie cu trei ''i'' atunci cand se afla la plural si e articulat hotarat.

iar ''salar'' e doar varianta populara a cuvantului ''salariu'' si ea ar trebui sa foloseasca forma literara pt ca e invatatoare si si va invata elevii sa vorbeasca incorect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorapiscoi spune:

Citat:
citat din mesajul lui monalac

JULIA,multumesc pt ajutor.Dora,crede ma ca ai lacune grave.as putea adauga si greseala ''ca si cadru didactic'''.
uite aici mai multe lamuriri: http://www.emaramures.ro/Stiri/52219/GRAMATICA-ONLINE-CUM-E-CORECT-Lucreaza-ca-constructor-sau-Lucreaza-ca-si-constructor-
plus greseli gen ''renuntzat'' sau ''gradinitze''.

Xio,din moment ce ea a recitit si n a vazut nicio greseala,e clar ca nu e vorba de greseli de ''tastare''.
am vazut multi profesori care scriu ''de fapt'' si ''de asemenea '' legat,care nu stiu ca substantivul ,,copil'' se scrie cu trei ''i'' atunci cand se afla la plural si e articulat hotarat.

iar ''salar'' e doar varianta populara a cuvantului ''salariu'' si ea ar trebui sa foloseasca forma literara pt ca e invatatoare si si va invata elevii sa vorbeasca incorect.

Mami de Cris si Codrin

Poze Cris
Bebe Codrin

Draga Monalac,
In textul scris de mine mai sus am folosit un limbaj de messenger, alta chestie e la clasa!!!
Unde era vorba de copii mai reciteste o data contextul in care am scris acest cuvat! Idem pt aceeia .
Am folosit "tz" si "sh" ....oau ce greseala!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Estras din regulament:

09. Comentariile la adresa gramaticii nu isi au rostul

Desi apreciem o limba de comunicare curata si corecta, comentariile privind gramatica folosita de ceilalti participanti sunt mai putin importante pentru bunul mers al acestui forum; le puteti face daca doriti - folosind mesageria privata. Nu uitati ca multi dintre membrii comunitatii sunt plecati din Romania iar evolutiile lor lor gramaticale nu fac obiectul acestui site. De asemeni, nu uitati ca de multe ori graba sau lipsa de timp este cauza greselilor de scriere si nu neaparat lipsa de la orele de gramatica. Femeile sunt persoane foarte ocupate si de aceea, unele scapari gramaticale pot trece cu vederea. Esenta conteaza, nu detaliile de decor.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

La subiect, Dorapiscoi eu ma bucur ca ai plecat din invatamant si nu sunt copii care trebuie sa fie educati/ indrumati / invatati de o persoana care gandeste asa cum faci tu. Ma bucur ca ai mai copii au educatoare dedicate, care isi fac meseria cu drag fara sa astepte plocoane si aplauze de la parinti, care iubesc copiii si in a caror clasa e armonie si veselie, nu 'haos' (cum ai descris tu grupele de gradinita) pt ca stiu cum sa atraga, sa educe , chiar sa disciplineze copiii, fara abuz, fara a le calca in picioare sufletelele.
Ca sa fii un educator bun iti trebuie inclinatie, talent pedagogic si dragoste de copii, nu poti fi un educator bun daca astepti doar ziua de salar.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Buna dimineata

Va invit sa va spuneti parerea despre educatoare si aici......
Va multumesc ca sunteti alaturi de o mama cu sufletul ars ca si copilul ei...
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=165895&whichpage=1

Madalina de minunica Eva-Maria 14.08.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Inaf78 spune:

eu stiu regulamentul forumului, dar la acest subiect mi se pare relevant sa atragi atentia asupra greselior. si nu e vb de acel stil de scriere pe mess, dar sunt 2 mari greseli care nu tin de "stil" de scris, ci de invatare: SALAR (corect: salariu) si pluralul articulat de la COPIL (corect: copiii, si am recitit de multe ori si tb folosit cuvantul cu 3 de "i"), ca sa nu mai zic ca forma corecta este cu un singur "e" (aceia) indiferent de context!!!
1) eu am mari pretentii de la educatorii copilului meu. si chiar ma lupt cu aceasta mentalitate expusa si de DoraPiscoi. daca nu le place sa iasa din sistem. astept de la educatori (educatori, invatatori, profesori, in general cei care educa) sa si faca meseria cu dedicatie. si astept sa si faca meseria fara a astepta "atentii, multumiri"!!!
2) si am pretentii mari si imi exprim nemultumirea fata de ceea ce se intampla in sistem, desi am studii UNIVERSITARE si multe POST-universitare, si pedagogice si "nu stau la barul din colt si nu sunt frustata de statutul meu social". ce numai categoriile astea isi exprima nemultumirea???
si da, consider ca daca am invatat ATAT de mult si muncesc ca o capiata, pot sa mi imbrac copilul "de firma", pot sa mi dau copilul sa faca activitati extra-scoala, indiferent de cat de frustrate sunt educatoarele!!!
de asemenea am mari pretentii si de la copilul meu: sa se comporte frumos si sa vorbeasca corect romana si inca "macar" vreo 2 limbi straine.

si in plus: m-am simtit PROFUND JIGNITA de incadrarea mea intr una dintre categoriile celor care isi exprima nemultumirea!!!

----------------------------------------------
O mamica fericita!
(M.A. 21.06.2006)
----------------------------------------------

http://www.pediatrics.org/cgi/content/full/115/5/1360
http://www.fabresearch.org/view_item.aspx?item_id=103

http://www.omega3forchildren.co.uk/default/default.aspx
http://www.omega3forchildren.co.uk/articles/article_details.aspx?id=266
http://www.omega3forchildren.co.uk/articles/article_details.aspx?id=250

http://www.equazen.co.uk/default.aspx?pid=116

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dorapiscoi
spune-mi te rog fraza la care te referi , cand spui ca nu stiu sa scriu!

Laura,stiu regulamentul si mentiunea cu privire la greselile gramaticale,insa aici fusese oarecum ontopic,pentru ca se vorbeste despre scoala,dascali si invatatura.Nu s-a vrut un atac la persoana,nici cautarea acului in carul cu fan,m-a frapat doar inversunarea cu care Dora cerea sa i se arate unde a gresit,cand de fapt chiar gresise(si in continuare o spun,unele greseli sunt de neacceptat,mai ales pentru un dascal-cuvantul aceeia nici macar nu exista! si Dora spune ca se explica in contextul folosit ).
Acum sincer vorbind,daca as observa la invatatoarea copilului meu asa lacune,nu mi-as mai lasa copilul sa fie invatat de un asemenea dascal.Inteleg ca un educator/invatator/profesor sa nu le stie pe toate,e acceptabil si onorabil ca,atunci cand e intrebat ceva mai dificil de catre elevi,sa spuna ca va reveni cu raspunsul complex in ora urmatoare,insa...sa fii corectat cum ca ai gresit la partea de basic si sa nu(-ti) recunosti greseala,mi se pare impardonabil.Nu vorbesc doar despre Dora,ea e tangentiala nefericita la subiectul asta,ci despre oricine care ar fi intr-o asemenea situatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Ma gandeam, citind subiectul acesta, ca era sa cer mutarea copilului meu in alta clasa doar pentru ca la prima intalnire cu parintii, in prima zi de scoala, am observat cam multe "aaaaaaa"-uri in discursul invatatoarei. Am asteptat totusi pana la prima sedinta si n-au mai fost chiar asa de multe. Probabil emotia le-a accentuat. Din pacate ele mai exista, dar pentru ca in rest e ok, am reusit sa trec peste (la limita). Dar greseli gramaticale? Aici deja nu mai poate fi o impresie.
Cat despre educatoare - poate am avut noroc de niste persoane deosebite si de-asta cer "atat de mult" de la invatatoare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorapiscoi spune:

In fine...exceptand greselile mele gramaticale puse pe seama a ce vreti voi...era vorba despre cu totul altceva...
Nu am zis ca matematica sau orice alta materie nu se predau prin joc la gradinita...
...dupa noul curriculum ...educatoarele lucreaza diferentiat la grupa...5 copii vor sa faca mate, alti 3 sa deseneze , 2 sa se joace cu cuburile , alti 10 sa asculte o poveste....ce poate fi in aceasta grupa???
Mai bine era inainte cand se facea ora de lectura , pe urma activitati ludice , si tot asa....la gradinita totul se face prin joc...si crede-ma chiar si la scoala in clasa intai si a doua...
Nu cred ca mai are rost sa despic firul in patru...in orice caz au fost comentarii f rautacioase din partea unor participanti la forum si s-a deviat prea mult de la subiect!

Mergi la inceput