Ce educatie au unele educatoare?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eusunteuasa spune:

Citat:
citat din mesajul lui happiness

Ca fiica a unei educatoare,ca profesor care lucreaza cu copilasi proveniti din gradinite si mai ales ca mamica de copil care a trecut prin aceasta etapa minunata numita"gradinita",nu ma pot abtine sa nu intervin prompt la acest subiect,desi stiu ca voi primi rosii in cap."Unele"educatoare se comporta urat cu cei din jur asa cum si "unii"medici,functionari sau vanzatori o fac.Exista persoane rele peste tot,in orice domeniu,tot asa cum exista si ingeri care prin atitudinea lor iti fac mai usoara trecerea prin fiecare etapa a vietii.Am auzit si eu de educatoare care stau la cafele cat copiii isi scot ochii in clase,care nu fac decat sa ii supravegheze,care ii umilesc,care ii si "ating".Nu spune nimeni ca nu exista si asa ceva.Dar eu cred ca sunt foarte putine,ca si procent.Eu o am ca model pe mama mea,cand vorbesc de educatorul ideal,un om extrem de bine pregatit,cu liceu pedagogic si institut,cu ore de practica la clasa,cu sute de copii care i-au trecut prin mana,un om care a stiut sa ii si invete,sa se si joace cu ei,imbinand exigenta cu toleranta,mangaierea cu dojana.Pe aproape sunt si celelalte educatoare cu care a lucrat fetita mea,asa incat eu am tot respectul pentru ele si le multumesc pentru faptul ca mi-au educat copilul,l-au suportat atunci cand facea nazuri,l-au certat atunci cand a gresit si l-au pupacit atunci cand a meritat.Fetita mea a iubit gradinita,le-a adorat pe doamne,merge si acum cu flori la ele,si cred ca le va purta respect si afectiune toata viata,pentru ca asa am invatat-o si asa mi se pare si normal.Educatoarele,in general,sunt persoane afectuoase,blande,iubitoare de copii(ca nu i-ar putea suporta daca nu i-ar iubi),care de cele mai multe ori lucreaza in conditii extrem de stresante si grele si isi depasesc cu mult atributiile.Desi nu ar trebui,din cauza lipsei de personal,le sterg nasucurile curgatoare copiilor,ii duc la baie...Da,uneori copiii sunt certati,uneori se mai si lovesc,fapt care cred ca si acasa se mai intampla.Mai exista si pedepse(la gradi la noi era un scaun negru pentru time out,dar copiii erau pusi acolo extrem de rar,in cazuri foarte grave),dar nu cred ca un copil trebuie sa traiasca fara reguli,fara sa suporte niste consecinte,fara sa i se arate ca greseste.Nu sunt de acord cu bataia,cu jignirile,cu umilirea copilasilor,cred ca orice persoana care face asta(fie ea educator,medic sau parinte)ar trebui aspru pedepsita.Dar de aici si pana la a generaliza este cale luuuuunga.Parca se inchisese acest subiect...Apropo,felicitari, Marius, pentru felul in care ai abordat problema.Nu inteleg ce vrea acest topic...Despre educatia parintilor nu vreti sa vorbim?

foarte bine zis
eu cand am intrebat de educatia parintilor,moderatorul mi-a sters intrebarea
Sper ca mesajul tau f bine punctat sa-l lase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Educatoarea cu care am colaborat ultima data, avea liceu pedagogic si era licentiata in psihologie. Are o fetita cu vreo 2 ani mai mica decat fiimea, insa de multe ori s-a comportat destul de urat cu ea, chiar de fata cu noi.

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonapreda spune:

Ceea ce spuneam si eu: nu din cauza educatiei au astfel de atitudini. In nici o carte de psihologie sau pedagogie nu se spune ca educatia se face cu violenta,si credeti-ma ca se invata destul de multa pedagogie si psihologie...chiar daca poate va vine greu sa credeti si nu e venit nimeni cu pluta pe astfel de posturi.
Eu sunt absolventa a Scolii Normale,am facut 5 ani de liceu,asa se facea pe vremea mea ,am dat 4-5,nu mai stiu exact,probe eliminatorii la admitere si se intra numai cu medii peste 9 la astfel de licee.Am invatat in acesti ani tot felul de pedagogii si psihologii,metodici si multe altele...de specialitate(eu am dubla,invatatoare si educatoare).
Majoritatea educatoarelor sau invatatoarelor au studii superioare(eu am absolvit Facultatea de Drept,in cadrul Universitatii din Craiova)deci nu sunt chiar asa batute-n cap cum cred unii...Se fac tot felul de perfectionari intre timp,li se pun la dispozitie tot felul de carti de specialitate...deci nu sunt chiar asa depasite de sistem .
Cam asta este educatia educatoarelor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

nu stiu altele cum sint, dar educatoarele lui Matei de la gradi is foarte misto. pe una din ele, cel putin, as lua-o acasa

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns makydenis spune:

Copiii asa-zis neascultatori sint asa pentru ca parintii nu le impun nici o regula, nici o disclipina. Iar prin disciplina inteleg fermitate si dragoste, nu pedeapsa si amenintari.


Poate ai dreptate, dar mai intervine si firea copilului: de ex. fiu'miu e ok in casa sau in locuri unde atentia nu ii este distrasa de altceva/altcineva. Cum apare ceva in decor (musafiri, afara) nu mai exista reguli, degeaba-mi bat eu gura, mu mai aude nimic din ce-i zic (sau nu mai executa nimic din ce-i zic), face doar ce vrea el. Conculzia? Astept.... Sincer eu am cam ramas fara solutii in situatiile respective.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Citat:
citat din mesajul lui makydenis

Copiii asa-zis neascultatori sint asa pentru ca parintii nu le impun nici o regula, nici o disclipina. Iar prin disciplina inteleg fermitate si dragoste, nu pedeapsa si amenintari.


Poate ai dreptate, dar mai intervine si firea copilului: de ex. fiu'miu e ok in casa sau in locuri unde atentia nu ii este distrasa de altceva/altcineva. Cum apare ceva in decor (musafiri, afara) nu mai exista reguli, degeaba-mi bat eu gura, mu mai aude nimic din ce-i zic (sau nu mai executa nimic din ce-i zic), face doar ce vrea el. Conculzia? Astept.... Sincer eu am cam ramas fara solutii in situatiile respective.

Infinitului de viata i-am zis MAMA


Nu stiu ce varsta are baietelul tau dar daca are vreo patru anisori, ar trebui sa-ncepeti sa va-ntelegeti cand nu-i obosit. Daca e obosit scurtezi vizitele la o durata care e rezonabila si in general evita sa-l suprasoliciti. Cand se merge undeva se stabilesc niste reguli de comun acord. Daca nu sunt respectate asa cat de cat se mai si sare activitatea aceea. Ca-i parc, ca-s musafiri. Orice pas in directia buna e recompensat c-o vorba buna, c-un sticker ...
Daca-i mai mic tot incerci sa-l tii aproape de scopul initial. In parc sigur are chestii care-i plac, pai vorbesti de ele inainte si incerci sa-l ghidezi. Daca e distras intreaba-l de ce, uitati-va/participati impreuna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Bic


Accidente se vor intimpla, din pacate, cu toata grija pe care o are cineva. (...) E de vina educatoarea? Sint de vina copiii? Nici unii. Ceasu' rau, ce sa-i faci.

Si vorbind de copii neascultatori. Copiii asa-zis neascultatori sint asa pentru ca parintii nu le impun nici o regula, nici o disclipina. Iar prin disciplina inteleg fermitate si dragoste, nu pedeapsa si amenintari.



Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii

Info utile despre cresterea copiilor

www.askdrsears.com/" target="_blank">Dr. Sears

www.positivediscipline.com/" target="_blank">Disciplina afirmativa



Bic, frumos spus, din pacate cam total irelevant de la catedra. Nu sunt vinovate educatoarele de astfel de accidente, ma rog, nu tot timpul, nu in toate cazurile. Dar, exista un mare "Dar". Parintii vor da vina pe educatoare. Imi amintesc atatea cazuri (e vorba de mama care mai are 3 saptamani si iese la pensie dupa 38 de ani de activitate ca educatoare), imi amintesc cum un parinte politist vroia sa ii dea o palma educatoarei, doar pentru ca nu stia unde este caciulita copilului lui ( "Tu ce pazesti aici?"), in conditiile in care educatoarea ar putea sa ii fie mama... Imi amintesc atunci cand unul din copii avea o problema cu parul din cap, ii cadea la greu. Si primul lucru a fost sa vina parintii la educatoare cu o falca in cer si una in pamant, ca i-au smuls copilului parul din cap. Degeaba a adus educatoarea martori copiii, degeaba le-a spus ca e imposibila si inadmisibila o astfel de atitudine din partea unui cadru didactic, ca nu e adevarat ... Degeaba. Intr-un final dupa o luna, au venit parintii sa informeze educatoarea, ca intr-adevar era o boala pe piele... Dar nu au spus "Scuzati-ne", A, nu, deloc..
Imi amintesc cazurile de amenintare cu ''daca se intampla ceva copilului te omor cu mana mea", imi amintesc de cei care nu plateau caminul si trebuia educatoarea sa plateasca sperand ca va scoate banii de la ei, alergand la usa lor si cerandu-le banii pe doua luni restante la camin.
Si da, exista cazi in gradinitele cu program prelungit, pentru ca cei mici trebuie spalati cand fac pe ei, si fac si la somn, mai fac si cand se joaca si iese pe langa pampers.
Ce asteptari au parintii de la o educatoare: sa il invete sa se imbrace (majoritatea nu o fac cand vin la camin), sa invete copilul sa manance singur, sa hraneasca copilul, sa ii stearga nasucul, sa il invete tot ceea ce e in programa scolara, sa ii puna pantofiorii, sa stie in permanenta unde sunt lucrurile tuturor copiilor, sa ii supravegheze indiferent de situatie, sa raspunda pentru absolut toate accidentele care se intampla, sa fie mai mult o mama decat o educatoare. Ca mama si mie mi s-au parut normale marea majoritate a acestor lucruri, dar trebuie sa recunosc ca nu intra toate acestea in atributiile educatoarei, si ca nu poate fi ca o mama cu un efectiv de 36 de copii, indiferent de ce credem noi ca parinti.

Dupa cum am spus, responsabilitatile sunt uriase, pentru ca lucreaza nu numai cu copiii, ci si cu parintii. Iar parintii au cu totul alte ateptari.

Cat priveste metodele, psihopedagoggia, psihologia copilului, ele sunt informate in permanenta. De aceea se organizeaza simpozioane, cercuri didactice, perfectionari, acele noi metode ele le stiu, sunt informate. Dar de la teorie la practica de multe ori e o cale lunga, nu pentru ca nu ar vrea si ele asta, ci pentru ca e diferit de la caz la caz, de la copil la copil. (uite de pilda la subiectul cu copiii fricosi, ceea ce merge si functioneaza super la unul, la altul nu are nici un efect)..

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ramonapreda

Ceea ce spuneam si eu: nu din cauza educatiei au astfel de atitudini. In nici o carte de psihologie sau pedagogie nu se spune ca educatia se face cu violenta,si credeti-ma ca se invata destul de multa pedagogie si psihologie...chiar daca poate va vine greu sa credeti si nu e venit nimeni cu pluta pe astfel de posturi.
Eu sunt absolventa a Scolii Normale,am facut 5 ani de liceu,asa se facea pe vremea mea ,am dat 4-5,nu mai stiu exact,probe eliminatorii la admitere si se intra numai cu medii peste 9 la astfel de licee.Am invatat in acesti ani tot felul de pedagogii si psihologii,metodici si multe altele...de specialitate(eu am dubla,invatatoare si educatoare).
Majoritatea educatoarelor sau invatatoarelor au studii superioare(eu am absolvit Facultatea de Drept,in cadrul Universitatii din Craiova)deci nu sunt chiar asa batute-n cap cum cred unii...Se fac tot felul de perfectionari intre timp,li se pun la dispozitie tot felul de carti de specialitate...deci nu sunt chiar asa depasite de sistem .
Cam asta este educatia educatoarelor...


Ramona si o de la mine.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Eu cred ca adevarul este undeva la mijloc. Sunt si cazuri in care exista contradictie intre ce invata / vede copilul acasa si ceea ce i se spune la gradi, nu este deloc de dorit sa se intample asta. Pe de alta parte, eu ca parinte am asteptari mari ca educatoarea copilului meu sa fie deschisa spre comunicare cu parintii, spre a-si diversifica metodele astfel incat sa reuseasca sa capteze atentia celor mici, mai ales daca sunt genul "tanar si nelinistiti" (Makydenis, bine punctat: de cele mai multe ori este vorba despre temperament, sau chiar de faptul ca prind cu usurinta informatia din zbor si din cauza asta se plictisesc pe durata activitatilor derulate).

Intr-adevar, in gradinitele de stat este o problema cu nr. personalului in raport de nr. de copiii. Cu atat mai mult este de dorit ca educatoarele sa aiba o comunicare deschisa cu parintii, nicidecum o abordare gen "eu sunt pedagogul, eu stiu mai bine cum trebuie procedat".

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)

Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Citat:
citat din mesajul lui Bic
Copiii asa-zis neascultatori sint asa pentru ca parintii nu le impun nici o regula, nici o disclipina. Iar prin disciplina inteleg fermitate si dragoste, nu pedeapsa si amenintari.



Si copiii care nu respecta in totalitate regulile impuse de parinti "cu fermitate, dragoste, fara pedepse si amenintari" se cheama tot neascultatori. Nu sunt neascultatori doar copiii crescuti fara reguli si pedepsiti. Eu il declar pe al meu "partial ascultator sau partial neascultator" pentru ca, uneori, acasa, mai protesteaza la regulile impuse ferm si cu dragoste. Mie mi se pare normal sa o faca si atunci discutam si cadem la o intelegere. In schimb, la gradinita si la scoala, a fost si este cel mai cuminte si disciplinat copil numai si numai pentru ca el vrea asta, se preocupa de imaginea lui, in societate auto-controlul functioneaza mult mai bine decat in familie.
Si, la subiect: in Germania am avut parte de o educatoare buna si de una proasta iar acum, la scoala, de cea mai buna invatatoare care exista. E chestie de noroc, nu se poate generaliza, nu tine de "educatia" pedagogului, ci de felul lui de a fi.

Mergi la inceput