Ce educatie au unele educatoare?

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui Cricor

Denizel, eu ma refeream la afirmatia lui happiness care spunea ca educatia copiilor se face si acasa, nu numai la scoala. "Fluxul" bataii prezentat exista si este propagat din generatie in generatie din pacate.

Eu chiar cred ca se gasesc foarte usor scuze. Nu ma intereseaza ca un copil e snopit acasa in bataie...de ce el trebuie sa fie tras de urechi la scoala..pentru ca taica-su e o bruta care o felicita pe inv / educatoare??? In mintea mea nu exista scuze..nu exista.

Si pana la urma care e solutia? Reclamatii peste reclamatii? Sau educarea unui personal care sa nu considere bataia/urecheala/trasul de par metode de lucru ?? Ambele, da..dar nu am trai cu totii mai linistiti daca am fi siguri ca educatoarea/invatatoarea nu ar atinge copiilul nu doar pentru eu stau cu coala si pixul pregatite?

Cricor, eu nu gasesc scuze, doar incerc sa-mi explic ce se intampla.
Nu toate educatoarele au absolvit scoala cu 10 pe linie la pedagogie, psihologie si metodica.
Chiar si cele care au avut numai 10, se vor gasi la un moment dat in situatii dificile in prezenta copiilor.
Cel mai usor se iese din situtia dificila intimidand copilul.
Intimidarea (de orice fel) cere cel mai putin efort.
Atata timp cat unele educatoare din jur procedeaza asa si nu li se intampla nimic (din cauza ca parintii in cauza tolereaza asta), pana la urma, daca nu esti dedicata profesiei si daca nu iubesti copiii si nu ii intelegi, te vei autoproteja adoptand metoda cea mai simpla pentru tine: intimidarea copiilor...

Solutia? Reclamatii si tras de maneca.
Dar vezi?
Daca tragi de maneca, esti invitat sa vii in locul educatorului, ca sa vezi daca te descurci mai bine...
Mai bine reclami direct.

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Si, fiindca suntem la experiente cu educatoarele, pe baza experientei mele recomand calduros ca parintii sa se intereseze inainte de a alege educatoarea/invatatoarea, daca ea, educatoarea/invatatoarea are copii.
Consider acest criteriu foarte important.
Nici o scoala din lume, nici o foaie matricola intesata cu 10 nu inlocuiesc experienta si intelegerea pe care o mama le capata cu propriul copil.
iar aceasta experienta foloseste foarte mult educatoarei-mame.

Desigur, pot fi educatoare bune si femeile care nu au copil, dar educatoarele-mame au ceva in plus.
La fel cum, unele educatoare/invatatoare pot fi mame, dar degeaba .

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Hmmm, asa credeam si eu pina la copiii mei la gradinita a venit B. Ca pot exista femei care nu sint mame, dar poti fi educatoare excelente, asta stiam, numai la gradinita noastra sint trei astfel de educatoare. Da, daca ai copii, ai ceva in plus, in sensul ca intelegi mai bine copilul, dar daca nu ai, esti mai libera sa-i intelegi pe ai altuia. Dar B. despre care va spuneam este... educator! Are vreo 30 de ani, nu e casatorit inca si nici nu are copii, dar este fenomenal! Si eu cred ca meseria aceasta, printre multe altele, dar asta in primul rind, pentru ca lucrezi cu micuti, trebuie aleasa numai daca ai vocatie, rabdare si iubesti intr-adevar copiii. Daca nu, nu are rost, nu poate fi doar o meserie din care iti cistigi existenta. Si poate ca ar trebui mai multi barbati sa se apuce de aceasta meserie, ar mai echilibra lucrurile la locul de munca si ar canaliza energiile...

Sora mea a tras de mineca si apoi a reclamat... a incercat sa-si atraga parinti de partea ei si nu a reusit, tuturor li se parea normal. La ea nu a fost bataia problema, ci faptul ca educatoarele, care atunci cind ieseau afara cu copiii, in curte sau in parc, fumau. Si sora mea e fumatoare, dar i se pare inadmisibil sa fumezi la servici, daca acesta are scopul de educa copii mici. Si apoi, nici ea nu fumeaza in nasul clientului. Stiu ca in Romania inca se fumeaza peste tot si pare normal sa se procedeze asa, aici nu si mie nu mi se pare, si nici surorii mele.

Dar eu voiam sa spun ca rezultatul acestui tras de mineca si a reclamatiei facute a fost zero in privinta educatoarelor, insa i-a facut rau copilului. Nimeni nu le-a facut nimic, dar ele si-au schimbat comportamentul fata de copila ei, au inceput sa o persecute la modul cel mai josnic cu putinta. Pare de necrezut, dar uite ca asa s-a intimplat. O pedepseau din orice (in special prin izolare, adica o duceau in alta camera si o lasau acolo singura chiar si jumatate de ora - avea jucarii, putea sa se joace, dar cum sa lasi un copil inchis intr-o camera singur pentru ca a varsat, de exemplu, paharul de suc), daca se certa pe jucarii cu alt copil, celalalt primea jucaria indiferent de situatie, pentru ca ea e rea si nu merita sa se joace cu jucarii... ridicau tonul la ea mai mult ca la ceilalti copii, desi a tipa la copii facea parte din 'regulamentul' institutiei... si la fel ca si fumatul, era normal cum ai bea apa...Da, nu dadeau in ea si nici in ceilalti copii, dar mie mi se pare deja irelevant. Iar sora mea a aflat aceste lucruri cind copilul a inceput sa se joace de-a gradinita acasa si proceda asa, a intrebat si o fetita mai mare care i-a confirmat. Si-a retras copilul si a facut din nou plingere... nimic! Educatoarele respective sint de cind lumea acolo, de acolo vor iesi la pensie si, in continuare, pauza copiilor de stat la aer este si a lor de baut cafea si de fumat, linga copii, in nasul copiilor.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

denizel,
la asta cu mamele te contrazic.
nu cred ca are vreo relevanta, cel mult pot intelege mai usor unele mecanisme, sa le zic asa.
dar bunavointa si bunul simt sint independente de statutul de mama.

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui nelia

Dar eu voiam sa spun ca rezultatul acestui tras de mineca si a reclamatiei facute a fost zero in privinta educatoarelor, insa i-a facut rau copilului. Nimeni nu le-a facut nimic, dar ele si-au schimbat comportamentul fata de copila ei, au inceput sa o persecute la modul cel mai josnic cu putinta. Pare de necrezut, dar uite ca asa s-a intimplat. O pedepseau din orice (in special prin izolare, adica o duceau in alta camera si o lasau acolo singura chiar si jumatate de ora - avea jucarii, putea sa se joace, dar cum sa lasi un copil inchis intr-o camera singur pentru ca a varsat, de exemplu, paharul de suc), daca se certa pe jucarii cu alt copil, celalalt primea jucaria indiferent de situatie, pentru ca ea e rea si nu merita sa se joace cu jucarii... ridicau tonul la ea mai mult ca la ceilalti copii, desi a tipa la copii facea parte din 'regulamentul' institutiei... si la fel ca si fumatul, era normal cum ai bea apa...Da, nu dadeau in ea si nici in ceilalti copii, dar mie mi se pare deja irelevant. Iar sora mea a aflat aceste lucruri cind copilul a inceput sa se joace de-a gradinita acasa si proceda asa, a intrebat si o fetita mai mare care i-a confirmat. Si-a retras copilul si a facut din nou plingere... nimic! Educatoarele respective sint de cind lumea acolo, de acolo vor iesi la pensie si, in continuare, pauza copiilor de stat la aer este si a lor de baut cafea si de fumat, linga copii, in nasul copiilor.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

:(((((( Nici nu am cuvinte....

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui buli

denizel,
la asta cu mamele te contrazic.
nu cred ca are vreo relevanta, cel mult pot intelege mai usor unele mecanisme, sa le zic asa.
dar bunavointa si bunul simt sint independente de statutul de mama.

Stiam ca o sa fiu contrazisa :).

Buli, stii cum e zicerea aia cu "inainte de a avea copii aveam x teorii despre cresterea copiilor. Acum am x copii si nici o teorie" :))
Inainte de a-l avea pe ala micu' am citit o gramada de carti (plus ce facusem in facultate), deci credeam ca nimic nu ma poate lua prin surprindere.
Abia cand a aparut el pe lume si au venit rand pe rand fel de fel de provocari, am si inteles cu adevarat ceea ce studiasem, mai mult, am adaugat chestii noi si m-am supracalificat casazicasa.
Inainte de el intelegeam copiii doar cu mintea. Acum ii inteleg si cu inima si cred ca asta conteaza foarte mult.
Plus ca eram in categoria "vai, copilul meu nu o sa ajunga sa faca asa ceva" sau "eu nu o sa fac niciodata asa ceva" etc .

Si, repet, pot fi educatoare-ne-mame foarte bune, nu contest asta.
Spuneam doar ca daca sunt si mame, poate fi un avantaj.
Unele femei care nu sunt mame pot lua extrem de personal, ca pe o agresiune la adresa lor fel de fel de prostioare facute de copii. Si reactioneaza ca atare...

Mergi la inceput

total de acord cu teoriile before and after :)) si cu alea ca "al meu n-o sa faca niciodata ..." - toti am fost acolo.
insa ce vreau sa spun e ca o doamna (educatoare sau nu) daca e de parere ca e ok sa "disciplineze" copiii cu violenta (verbala, fizica etc) o sa faca asta si cu proprii copii si cu ai altora.
si invers. daca nu, nu.
adica nu pot sa cred ca o educatoare e rea cu copiii altora si buna cu ai ei.
daca e bine intentionata proprii copii o ajuta sa gestioneze mai bine unele situatii, dar nu o umplu de gingasie.

Mergi la inceput

aaa, Buli, tu te refereai la violenta :). Sigur ca da, cred si eu ca tine.

Eu nu ma refeream la violenta, ma refeream la intelegerea pe care o ai sau nu vizavi de copii.
Daca nu ai luat numai 10 la psihologie, poti totusi intelege un copil de la gradi, daca ai si tu un copil acasa.
Daca din psihologia studiata nu s-a prins nimica de tine, nici copil nu ai acasa, s-ar putea sa nu-l intelegi deloc pe copilul de la gradi
Asta am vrut sa spun.

Mergi la inceput

aaa, pai cu asta clar is de acord.
deci n-avem de ce ne contrazice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

mama e educatoare. slava domnului, anul asta se pensioneaza. nu este o educatoare buna, chiar daca are copii. isi face temele, pregateste inspectiile, urmeaza programa, le arata copiilor, dar nu are simt pedagogic, si nu are bun-simt. tipa la copii si nu numai. am avut cateva discutii cu ea, nu intelege. ea stie altfel. si ca ea sunt cu sutele. trebuie sa mai treaca ani buni pana se mai schium,ba generatiile si se improspateaza invatamantul.

eu , cu (DPN 27.08.2010), andi si tati
_

traduceri si asistenta

"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."

Mergi la inceput