Ce educatie au unele educatoare?
Raspunsuri - Pagina 13
beren spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ramonapreda denizel,as vrea sa stiu si eu ce "experienta" a ta iti da dreptul sa faci asemenea afirmatii?pe ce te bazezi tu cand spui asa ceva? iti dai seama de ce spui? as ruga moderatorii acestui site sa nu mai permita asemenea afirmatii ,deoarece sunt total deplasate si denigreaza o categorie sociala !!! |
Ca moderator: la care care afirmatii te referi? Cele despre experienta personala a lui denizel, specific despre cele 1+7 educatoare?
In mod evident, asta nu poate fi considerata "denigrare a unei categorii sociale".
anya spune:
Nu stiu ce gradinita ai nimerit, denizel...La gradinita (de stat) unde am copiii, in ultimii 4 ani (si mai stau 2 :) ) nu am auzit de vre-o educatoare sau ingrijitoare sa bata vre-un copil. Recunosc ca m-am certat si eu odata cu directoarea (acun 4 ani, dar asta e alta mancare de peste).
Din cele 5 educatoare cu care au interactionat personal copiii mei, una singura era "Doamna care nu iubeste copiii", dar asta nu insemna ca-i batea, tipa...sau alte asemenea si va spun ca am pandit-o cand am auzit cum o denumise pustiul meu cel mic. Ba chiar in intrebam pe celalalt, care era la grupa mare atunci, cum e treaba la fratele lui in clasa. Avantajul era ca mancau impreuna, erau pe acelasi culoar si se vizitau toata ziua si ca atare aveam spion. Noroc ca anul acesta nu a mai fost educatoare la clasa lui, iar cea care a inlocuit-o e mult mai ok.
Celelalte 4 - 2 si 2 sunt deosebite. In sensul bun.
denizel spune:
citat din mesajul lui anya Nu stiu ce gradinita ai nimerit, denizel...La gradinita (de stat) unde am copiii, in ultimii 4 ani (si mai stau 2 :) ) nu am auzit de vre-o educatoare sau ingrijitoare sa bata vre-un copil una singura era "Doamna care nu iubeste copiii", dar asta nu insemna ca-i batea, tipa...sau alte asemenea Anya |
Uf, Anya, imi vine sa te intreb la ce gradinita ai nimerit tu .
De educatoare care sa nu tipe la copii (gradinita de stat - numar mare de copii in grupa) eu nu am auzit pana acuma. Nu prea vad cum ai putea sa te faci auzita atunci cand 20+ pici sunt in actiune :)).
Nu vreau sa spun ca nu te cred, doar sunt uimita cat de norocosi ati putut fi :).
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
ariel_7000 spune:
denizel si noi suntem un caz fericit. educatoarea alexutzei nu tipa la copii, din contra ii iubeste foarte mult...si tot gradinita de stat este. deci, exista si "miracole".
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOLATE!"
denizel spune:
Asta nu poate decat sa ma bucure :).
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
anca_a spune:
Da Ariel, gradinita fetitei tale este de stat doar ca ai uitat un amanunt foarte important. Si anume ca aplica pedagogia Waldorf. Deci relevanta pentru cazul de fata este zero.
Experienta mea cu gradinitele se reduce la o incercare nereusita (doar 3 locuri libere si 15 catindati, preferabil fete) de a-l inscrie pe cel mic la unica gradinita Waldorf din Cluj, urmata indeaproape de inscrierea copilului (din toamna) la o gradinita privata dotata cu sistem de supraveghere.
Aceasta se apropie, cel putin in teorie de idealul meu si anume: educatoare dragute, copii putini in grupa, posibilitatea de acomodare treptata, nu practica sistemul de pedepse, nu umilesc copiii, de violenta fizica nici nu poate fi vorba, nu indeasa in copii cunostinte cu lopata, incurajeaza autonomia, ce mici sunt lasati sa-si rezolve singuri conflictele minore samd.
Inscrierea la o gradinita de stat nici n-a intrat in discutie, povestile horror auzite de la prieteni sau citite pe forum au reprezentat argumentul suprem in acest sens.
ramonapreda spune:
nu , beren, ma refer la mesajul lui denizel in care spune ca stie "din experienta" ei ca doar una din opt educatoare e inteligenta, inventiva si cunoaste psihologia moderna...
denizel,faptul ca in gradinita fiului tau este o astfel de situatie, nu te indreptateste sa faci presupuneri de acest gen...
te rog sa fii atenta la exprimare !!!
si eu am avut "experiente" neplacute cu medici de tot soiul,dar asta nu-mi da dreptul sa intru pe un forum si sa spun ca sapte dintre opt medici sunt incompetenti, insensibili si fara profesionalism.
am pretentia ca pe acest forum intra oameni responsabili care fac afirmatii de bun simt si care-si impartasesc experiente pt a fi de ajutor,nu fac tot soiul de presupuneri, transformand discutiile intr-o barfa ieftina.
a prezenta "experienta" ta e ceva, a face tu presupuneri vis-a-vis de anumite persoane este cu totul altceva.
Sabina spune:
ramonapreda, denizel a spus ca 7 din 8 pe care le-a cunoscut ea personal, nu 7 din 8 la modul general, asa ca te-ai enervat degeaba.
Eu una consider ca am avut noroc.
cand eram in cautare de gradinite, am vrut sa vizitez mai intai una de stat . Era o educatoare afara care striga la o fetita: fai fata, treci in clasa, sau ceva de genu. Nici n-am mai intrat inauntru cum intentionam.
Apoi am mers la una privata unde am avut mare noroc de o educatoare tanara, blanda, eficienta si f simpatica.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Cricor spune:
citat din mesajul lui denizel Cricor, eu vad astfel legatura: copil batut acasa ---> bataia e ceva normal pt. el ----> accepta ca pe ceva meritat sa fie batut ----> nu se revolta cand e batut (uneori nici macar nu povesteste acasa) ----> odata batut la gradi, nu are cine sa faca reclamatie educatoarei brutale (educatoarea este brutala cu acordul parintilor!). |
Denizel, eu ma refeream la afirmatia lui happiness care spunea ca educatia copiilor se face si acasa, nu numai la scoala. "Fluxul" bataii prezentat exista si este propagat din generatie in generatie din pacate.
Eu chiar cred ca se gasesc foarte usor scuze. Nu ma intereseaza ca un copil e snopit acasa in bataie...de ce el trebuie sa fie tras de urechi la scoala..pentru ca taica-su e o bruta care o felicita pe inv / educatoare??? In mintea mea nu exista scuze..nu exista.
Si pana la urma care e solutia? Reclamatii peste reclamatii? Sau educarea unui personal care sa nu considere bataia/urecheala/trasul de par metode de lucru ?? Ambele, da..dar nu am trai cu totii mai linistiti daca am fi siguri ca educatoarea/invatatoarea nu ar atinge copiilul nu doar pentru eu stau cu coala si pixul pregatite?
trischa spune:
Eu as vrea sa va povestesc de experienta noastra cu ,,cresa,, nu stiu cum sa-i zic altfel deoarece erau doar copii pana la 3 ani acolo.
Am fost acceptati cu o recomandare de la un parinte al carui copil parasea cresa si care a pus pentru noi o vorba buna,suntem harnici,se pot face multe reparatii..etc.
Acesti sistem se numeste ,,initiativa de parinti,, adica parintii fac totul in acea gradi.Si cand spun totul ma refer la absolut tot ce tine de administratie,contabilitate,angajari de personal,primire de alti copii,absolut tot.
Fiecare parinte avea un sector al lui de care se ocupa,primeam si de la stat niste fonduri si plateam si noi 175e pe luna pt 4 ore.
Erau angajate 2 educatoare la maxim 16 copii.Toti fiind mici si majoritatea cu scutec si multi care inca nu mergeau.
Pe langa ce facea fiecare parinte odata la 15 saptamani o saptamana eram ,,de servici,, cu masa.Va spun ce faceam eu in sapt respectiva
-cumparat in fiecare dimineata paine de la brutaria bio gata taiata felii
-cumparat fructe,legume,cascaval,iaurt,müsli...etc toate bio
-in fiecare zi de facut curat in bucatarie si in baie si de dus gunoiul
Asta era pt micul dejun al copiilor pe care il pregateau educatoarele
La fiecare 6 sapt se facea curatenie generala,spalat geamuri,perdele,jucarii..si fiecare parinte facea cate ceva.
Adunare si discurii despre ce mai facem si ce mai trebuie la fiecare 2 luni.
Inainte cu 3 luni sa terminam noi cresa s-a hotarat sa primeasca copiii si masa de pranz-adica platim gradi de alaturi sa gateasca si pt noi-totul bine si frumos pana cand bucatarul de la gradi de alaturi era bolnav,atunci trebuia sa gateasca cine vroia si avea timp si sa fuga cu oala cu papita calda la copilasi.
Asta e ceva din partea cu ce faceau parintii,sa trecem la copilasi.
Aveam pe fiecare trimestru o intanlire cu educatoarele in care vorbeam de copilul nostru,asta era o chestie obligatorie,in rest in fiecare zi un mic rezumat.
Noi am fost foarte multumiti de acest sistem cu toate ca munca multa a fost,aveam aproape in fiecare sfarsit de saptamana de lucru la gradi.
Si in timp ce copila era la cresa eram deja in cautare de gradinita si faceam aplicatii..vreo 10 cred.Am primit intr-o zi o vizita acasa de la o gradi unde aplicasem si ne-au spus ca ei ne accepta dar sa le spunem sigur intr-o saptamana.De la restul inca asteptam raspuns..asa ca am gandit si am zis da.Cu asta am avut noroc,au venit apoi doar respingeri de la restul aplicatiilor.
Gradi unde suntem acum este patronata de greci,toate educatoarele sunt de origine greaca si are doua grupa,una de lb greaca iar alta de germ.In gradi sunt 66 de copilasi din 23 de tari.Mancare de pranz primesc acolo,gatita de una din doamne iar de dormit la pranz,dorm pe jos pe saltelute.
Fac o gramada de activitati si invata multe,copila mea a invat sa scrie toate literele de la copilasii mai mari care fac pregatire pt scoala.
Ce-i foarte important e ca merge cu mare placere,vorbeste de gradi cu mare placere si le iubeste pe doamnele de acolo.
Si m-a impresionat ,acum de ziua mamei ,cand au facut o serbare frumoasa o mamica de baietel care ne povestea ca ea tot aici facuse gradi si ne arata unde era locul de dormita ,,pe vremea ei,,