Ce educatie au unele educatoare?
Raspunsuri - Pagina 12
denizel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Cricor Mi-e greu sa inteleg ce legatura are educatia de acasa cu bataia (atentionarea fizica) copiilor in scoli. |
Cricor, eu vad astfel legatura: copil batut acasa ---> bataia e ceva normal pt. el ----> accepta ca pe ceva meritat sa fie batut ----> nu se revolta cand e batut (uneori nici macar nu povesteste acasa) ----> odata batut la gradi, nu are cine sa faca reclamatie educatoarei brutale (educatoarea este brutala cu acordul parintilor!).
Citat: |
Sigur, daca parintii ar face reclamatii sau ar combate cumva..probabil, de frica si ele nu ar mai face-o cu atat usurinta...dar dincolo de asta ele sunt femei, educate, cu pregatire in domeniu...care pocnesc copii de 4-5-6 ani. |
Meseria de educatoare este una foarte grea si iti trebuie multa inteligenta, inventivitate, CUNOSTINTE DE PSIHOLOGIE MODERNA, intelegere si dragoste pentru copii pentru a face fatza unei clase pline cu pici.
Cate dintre educatoare sunt inteligente, inventive, cu dragoste si intelegere pentru copii, bune cunoscatoare ale psihologiei moderne?
Din experienta mea, (aproape) una din opt....
Ce e cel la indemana pentru a supune un copil?
Frica!
Frica de bataie, frica de sobolani, frica de umilinte (daca mai faci pipi pe tine, te dezbrac in fatza clasei - asta am citit chiar aici, pe DC) etc.
Atata timp cat parintii permit ca educatoarea sa le bata/umileasca copiii, de ce (unele dintre ele) si-ar mai bate capul - daca nu iubesc copiii si nu sunt dedicate - sa fie macar ineventive?
In plus, atata timp cat exista parinti care isi bat copiii (se presupune ca cea mai mare dragoste pentru copil o au parintii), ce pretentie poti avea de la niste straine?
Ca sa nu mai spun ca nu numai prostii si nescolitii isi bat copiii.
A, de ce educatoarele-brute nu se duc vanzatoare la mall? Ehee...
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
denizel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Bic denziel si cine a mai scris pe tema asta. Din pacate, impresia mea este ca problema atitudinii fata de copii nu se afla numai la educatoare, ci si la parinti. Nu stiu daca voi sinteti constiente, dar ca persoana care traieste in alta tara, cind vin in Romania ceea ce iese in evidenta in parcurile din Romania sint mesaje de restrictionare si mesaje negative. Se aud foarte multe comenzi, de obicei strigate de pe banca, si foarte multe "nu"-uri, foarte multe amenintari ("daca faci asta, o iei pe coaja" , etc., "Nu te duce in nisip ca-ti murdaresti pantofii" - de parc meseria unui copil ar fi sa stea curat, si cite si mai cite minunatii. " |
Bic, ceea ce tu sutii este egal cu ceea ce eu sustin .
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
ruxij spune:
Citat: |
citat din mesajul lui beren Raman la impresia ca o comparatie potrivita este intre gradinitele din Ro si liceul din US, in sensul dezinteresului parintilor (doar sa stie ca-s copiii undeva), al profesorilor (impreuna cu lipsa de dedicatie in profesie), si al lipsei de recompensa (salarii, statut). |
Te cred in ce spui, dar nu inteleg fenomenul prea bine. Adica eu, mama de copil de gradinita (sa zicem) ma implic tare acum, dar peste 10-12 ani, cand copilul meu va fi la liceu, ma transform intr-o persoana dezinteresata? Cum se intampla asta? Ma gandesc ca aia interesati raman interesati si aia dezinteresati raman dezinteresati si comparam populatii diferite.
Copiii nu sunt exmatriculati dc. lovesc alti copii, ci doar dc. musca de trei ori.
Sunt tot felul de gradinite si aici, care aplica metode diferite. Unele aplica time out, altele nu. Unele sunt ghidate de ce vrea copilul sa faca, altele sunt mai rigide, au programa clara si se tin de ea. Unele nu fac mai nimic academic in ideea ca cc copilul tb sa se joace, altele dimpotriva. La fi-miu in clasa la gradi au fost 12 copii la 1 educatoare si o ajutoare. Copilul meu a fost la o gradinita mai rigida, nu era religoasa per se, dar tipele de acolo ii cam trageau cu religia si fi-miu recita rugaciuni pe acasa. Motiv pt care multi prieteni nu au vrut sa isi dea copiii acolo. Pe mine nu m-a deranjat ca i-au bagat in cap cateva chestii d'astea religioase, n-are ce-i strica. Doar ca din cauza asta erau si mai stricti, copiii stateau in banci, dadeau teste, li se spuneau reguli ferme, de genul "obtii ce obtii si nu plangi"----referitor la copiii care plangeau ca nu vor aia sa manance, sau nu vor jucaria aia ca e urata samd. Nu ii lovea nimeni, dar mai ridicau tonul la ei, din ce zice fi-miu. Aveau un sistem de "betisoare". Fiecare copil avea pe un panou, intr-un buzunaras, patru betisoare de lemn. Dc. nu era cuminte, i se lua un betisor de acolo. La urmatoarea abatere, inca un betisor. Mai dadeau si time-out, dar mai rar, n-am auzit ca fi-miu sa stea in time out prea mult, dar i se luau betisoare. Dc. nu se intelegeau cu ei, trimiteau bilet acasa "va rugam sa vorbiti cu M, deranjeaza copiii la somn; sau azi a aruncat cu geaca in invatatoare "---asa i-a facut, ca el nu stia engleza si l-a enervat educatoarea cu ceva, asa ca el cum sa ii spuna nemultumirea, a aruncat cu geaca in ea
E clar ca 1 educatoare la 30 de copii nu e acelas lucru ca doua la 12 copii. Deasemenea, asta nu justifica agresiunile fizice si verbale.
ruxij spune:
Costurile difera destul de mult de la stat la stat. Una te costa in California si alta in Indiana. La noi costa mai putin, evident, cam jumate fata de costul din California. Iti poti permite relativ usor. Pe mine m-a costat cam 10% din venitul meu lunar, nu venitul pe familie.
miereamara spune:
Costurile sunt foarte diferite, gradinita lui fi-miu pt grupa de varsta 12-24 luni costa in jur de 9000/an. Si noi stam intr-un oras tare miiiic.
O metoda foarte buna de supraveghere este instalarea unor camere web in interiorul gradinitei. Eu pot vedea non-stop ce face A., au doua camere web in clasa si una la locul de joaca. Maica-mea din romania il urmareste si ea non-stop si imi spune, la ora x a mancat, a dormit, l-a invelit/nu l-a invelit educatoarea, etc.
Sunt 19 copii si 3 sau 4 educatoare, in mod normal ratio este de 6 copii la o educatoare. Au un program flexibil, la varsta asta se joaca mai mult, dar au si diverse activitati gen desenat, cantat, citit povesti, invata despre shapes, colors, o zi pe saptamana de obicei vinerea este cu o anume tematica.
In fiecare zi la plecare primesc o fisa cu ceea ce a facut peste zi, activitati, cat a mancat, cat a dormit, de cate ori a facut pipi/kk si de cate ori i-a fost schimbat diaperul.
S-a intamplat de 3 ori sa se loveasca, inevitabil pt ca si acasa are mici accidente, el e mai aventurier asa:)) si mi s-a dat un raport pe care a trebui sa il semnez.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator
nelia spune:
Si la noi la gradinita sint lasati foarte mult sa se joace, chiar si cei de la 4-5 ani, dar au si citeva activitati interesante, fac practic de toate, si muzica, si franceza (gradinita e anglofona, merg la biblioteca, unde au si teatru de marionete citeodata sau chiar teatru pentru copii, in parc foarte mult, stau foarte mult afara. Nu mai spun de colorat, desenat, pictat, lipit si alte lucruri de genul acesta. Pentru fiecare sarbatoare fac cite o activitate dragute, cu lucrusoare facute de minuta lor pentru gradinita (sint plini peretii de lucrarile lor) si pentru parinti. Dar joaca e de baza, au curtea lor si stau afara mult si ies pe orice vreme si mie asta imi place foarte mult.
Da, si noi avem raport, iar cind este din acela in urma unui incident, imi place ca nu dau nume. Adica eu nu stiu cine sau pe cine l-a batut, nu e treaba mea, ele trebuie sa rezolve, doar ca sint informata ce s-a intimplat. Adica toti sint friends si s-a intimplat sa se mai certe, iar citeodata, unul dintre ei iese mai botit. Si intotdeauna raportul se termina cu felul in care s-a terminat incidentul: s-au impacat si apoi au facut ceva impreuna sau nu, si atunci trebuie lucrat aici, adica sint copiii care nu mai vorbesc toata ziua cu copilul care i-a provocat neplacerea, si noi adultii trebuie sa-i ajutam sa depaseasca problema si sa se impace, sa se joace impreuna. Mie tare mult imi place cum pun problema. Ah, si ce-mi mai place este ca pe aici nu prea exista obiceiul sa se plinga educatoarele de copii, am mai spus, decit daca este o problema si e nevoie de aportul parintilor pentru a o rezolva. Dar nu vin si incep sa-i pirasca, sa te faca sa te simti vinovat tu ca parinte. In general, tot ce fac copiii este considerat normal, acolo unde chiar sint probleme de comportament grave, se recomanda specialisti. Se merge pe ideea ca orice comportament al unui copil normal e normal pina la un punct si se poate corecta cu blindete si cu dragoste ce lasa de dorit, iar daca acest comportament depaseste limitele normalului, ajutorul unui specialist poate face minuni si repune copilul pe linia acestui comportament normal, care are limite foarte largi din cite vad.
E clar ca acolo unde lucrurile nu merg asa, trebuie facut ceva, indiferent de conditiile materiale, dincolo de orice, agresiunea de orice natura indreptata asupra unui copil, acasa, la gradinita, la scoala sau in parc, nu poate fi justificata de nimeni si de nimic. Nu este decit o neputinta a adultului de a face altfel, dar si dezinteresul lui de a gasi si alte solutii in afara de pedepse, palme sau urlete. Si inca o data, ceea ce se intimpla acasa cu copilul nu are cum sa influenteze mediul educational, dimpotriva as putea spune. Daca parintii nu sint capabili sa faca altfel, mediul educational trebuie sa fie cel care sa transmita mesaje pozitive, si intr-o tara, mai ales saraca, as investi mult material si sufleteste in acest mediu, tocmai pentru ca acolo se formeaza noile generatii, care pot schimba lumea. Cine a inteles asta, au facut progrese nemaipomenite in citiva zeci de ani si exemple sint destule in acest sens, cine nu, bate pasul pe loc, si Romania, din pacate, intra in ultima categorie.
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
Alizee spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Gabi_K Educatoarea cu care am colaborat ultima data, avea liceu pedagogic si era licentiata in psihologie. Are o fetita cu vreo 2 ani mai mica decat fiimea, insa de multe ori s-a comportat destul de urat cu ea, chiar de fata cu noi. |
Parca ai vorbi despre una dintre fostele educatoare ale fetitei mele.
Dar cum esti din alt oras, inteleg ca nu este o garantie a existentei calitatilor pedagogice, daca educatoarea are copii proprii, cu varste apropiate de a lor nostri. Din pacate.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
Alizee spune:
Citat: |
citat din mesajul lui jozsaerika ma intereseaza si pe mine subiectul intrebare : unde se pot reclama educatoarele? |
La directoare, la Inspectorat sau direct la Minister.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
ramonapreda spune:
denizel,as vrea sa stiu si eu ce "experienta" a ta iti da dreptul sa faci asemenea afirmatii?pe ce te bazezi tu cand spui asa ceva?
iti dai seama de ce spui?
as ruga moderatorii acestui site sa nu mai permita asemenea afirmatii ,deoarece sunt total deplasate si denigreaza o categorie sociala !!!
denizel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ramonapreda denizel,as vrea sa stiu si eu ce "experienta" a ta iti da dreptul sa faci asemenea afirmatii?pe ce te bazezi tu cand spui asa ceva? iti dai seama de ce spui? as ruga moderatorii acestui site sa nu mai permita asemenea afirmatii ,deoarece sunt total deplasate si denigreaza o categorie sociala !!! |
ramonapreda, voi repeta ce am spus mai inainte: din cele 8 educatoare pe care le-am cunoscut la gradinita copilului meu, doar 1 (una) nu lovea copiii. Celelalte 7(sapte) loveau copiii.
Aceasta a fost experienta mea.
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.