Ce educatie au unele educatoare?
Buna.
Sint extrem de revoltata pentru ca din cind in cind citesc aici despre educatoare care folosesc pedeapsa si umilirea drept metoda de corectare a unor comportamente care, desi blamabile la un adult, sint foarte normale la anumite etape de dezvoltare ale unui copil.
Si stau si ma intreb: ce fel de educatie primesc aceste "educatoare?" Unde gasesc ele cartile alea in care scrie ca pedeapsa este o metoda eficienta de educare?
Daca parintii mai folosesc asemenea metode nu din rea vointa, ci din lipsa de informare, cum de este posibil sa se intimple asa ceva in rindul celor catre care acesti parinti ar trebui sa se indrepte ca sa gaseasca solutii pentru problemele cu care se confrunta.
Raspunsurile la subiect in perioada in care el a fost inchis se afla aici
Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii
Info utile despre cresterea copiilor
www.askdrsears.com/" target="_blank">Dr. Sears
www.positivediscipline.com/" target="_blank">Disciplina afirmativa
Raspunsuri
Alizee spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Bic Buna. Sint extrem de revoltata pentru ca din cind in cind citesc aici despre educatoare care folosesc pedeapsa si umilirea drept metoda de corectare a unor comportamente care, desi blamabile la un adult, sint foarte normale la anumite etape de dezvoltare ale unui copil. Si stau si ma intreb: ce fel de educatie primesc aceste "educatoare?" Unde gasesc ele cartile alea in care scrie ca pedeapsa este o metoda eficienta de educare? Daca parintii mai folosesc asemenea metode nu din rea vointa, ci din lipsa de informare, cum de este posibil sa se intimple asa ceva in rindul celor catre care acesti parinti ar trebui sa se indrepte ca sa gaseasca solutii pentru problemele cu care se confrunta. |
Eu mi-am pierdut increderea in caliatile de pedagogi a educatoarelor.
Pe fetita mea am mutat-o la alta grupa, unde ii este mult mai bine decat la cealalta.
Nu este vorba de educatia pe care au primit-o educatoarele, ci de legile care nu exista, astefel permitandu-le sa se comporte oribil cu copiii de care ar trebui sa aiba grija si sa ii invete.
Te poti lupta cu mentalitatile educatoarelor si a directoarelor, dar cum rezolvam situatia cu parintii, care zic merci ca au unde sa-si lase copiii, cat sunt ei la serviciu ?!
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
andata spune:
Allinta, cata dreptate ai cu parintii... Eu am avut probleme cu educatoarea care imi batea fiul sistematic si ii inspaimantase pe toti copiii atat de tare ca nici unul nu spunea nimic acasa. Noi am descoperit intamplator cand am facut un pas spre copil si micutul si-a dus mana la cap. Abia dupa multe rugaminti si asigurari ca nu se intampla nimic ne-a spus ca e batut. Noi l-am mutat imediat de acolo, dar dupa ce am vb cu educatoarea, cu parintii (nici unul nu a vrut sa se implice desi stiau ca le sunt batuti copiii, pe motiv ca nu au unde sa-i duca in alta parte) iar directoarea ne-a spus ca nu e adevarat, ca numai noi ne-am plans si ceilalti parinti nu
Poze cu noi
blog de mama
Blogul lui Mihaita
marius spune:
Am modificat titlul pentru ca este tendentios. Nu se poate generaliza la nivel de profesie, ca toate educatoarele au, sau nu au un anumit nivel de educatie.
Ar fi recomandabila o mai mare atentie asupra modului de exprimare, deoarece poate constitui in mod injust un atac la persoana sau o denigrare a unei profesii, ceea ce este incorect si imoral.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Gabi_K spune:
fosta educatoare a lui fiimea s-a tot enervat pe un baietel (grupa mare) pt ca tot plangea. Ea l-a amenintat ca ii va da jos chilotii in fata grupei, sa-l faca de rusine daca mai plange. A doua zi el s-a apucat de plans, si educatoarea s-a tinut de promisiune. Peste vreo 2 sapamani s-a terminat anul scolar, mi-am scos urgent fata de la gradi... si am zis ca decat sa mai testz alte gradinite si educatoare, mai bine o dau la scoala la 6 ani.
Nevrozata aia de educatoare facea si alte faze, dar asta a fost cireasa pe tort. Daca era copilul meu, sigur nu scapa fara politie si ancheta.
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert
Bic spune:
Care persoana, Marius? Pe cine am atacat eu?
Nu este vorba de unele educatore, ci de TOATE educatoarele pentru ca, din cite stiu eu - dar este posibil sa fi ramas in urma cu informatia - programele sinte aceleasi in toata tara. Deci nu e vorba ca UNELE educatoare invata o anuita filosofie, si ALTE educatore invata alta.
Toate invata acelasi lucru. Si cum majoritatea educatoarelor folosesc pedeapsa drept metoda de educare, concluzia mea fireasca este ca TOATE invata ca pedeapsa este o metoda buna.
Mai mult, nu era nici pe departe vorba de NIVELUL de educatie, ci de FILOSOFIA, de PROGRAMA prin care trec cele care se formeaza ca educatoare.
Oricum, daca tie ti se pare asta un titlu mai potrivit, foarte bine.
Eu in cotinuare invit la dezbatere parintii din Romania care simt ca educatia pe care oprimesc copiii lor la gradinita nu este cea potrivita.
Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii
Info utile despre cresterea copiilor
www.askdrsears.com/" target="_blank">Dr. Sears
www.positivediscipline.com/" target="_blank">Disciplina afirmativa
marius spune:
Imi pare rau in acest caz - am crezut ca te-ai exprimat gresit mai ales ca in text ai folosit exprimarea selectiva "citesc aici despre educatoare" - ceea ce ar fi denotat modalitatea corecta din punctul meu de vedere de a nu ne aroga dreptul unilateral in blamarea unei categorii profesionale ca tot unitar mai ales daca in mod particular nu avem nicio experienta personala in acest sens. Nici chiar atunci nu cred ca ar fi corect.
Si pentru ca totusi pozitia ta este fara echivoc "Nu este vorba de unele educatore, ci de TOATE educatoarele" ma vad pus in situatia de a nu mai permite continuarea acestui topic deoarece reprezinta o forma de calomniere a unei categorii sociale ceea ce nu este admis pe acest forum.
Multumesc pentru intelegere. Speram sa ma fi inselat eu.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
desprecopii spune:
As dori sa intervin la acest subiect deoarece personal am identificat o problema de comunicare care a dus din pacate la inchiderea acestui subiect pe care il consider interesant...
Iata parerea mea:
Bic - vad o contradictie in mesajele tale. Mai intai vorbesti de "pedeapsa si umilirea drept metoda de corectare a unor comportamente" iar apoi te referi la programe ca sa generalizezi ("programele sunt aceleasi in toata tara").
Marius - propun redeschiderea acestui subiect si canalizarea discutiei.
Deci am decis sa redeschid acest subiect pastrand insa ideea lui Marius: nu putem generaliza avand in vedere ca nu cunoastem pe toate educatoarele din Romania.
Deci acest subiect va trata in continuare problema "pedeapsa si umilirea drept metoda de corectare la clasele primare". In cadrul acestui subiect va puteti intreba ce educatie au acele educatoare care aplica astfel de metode.
Ar fi interesant daca in discutie s-ar angrena si educatoare care folosesc/sau nu aceste metode.
**************
Citesc cu placere: Supereva.ro | Blogul meu |
happiness spune:
Ca fiica a unei educatoare,ca profesor care lucreaza cu copilasi proveniti din gradinite si mai ales ca mamica de copil care a trecut prin aceasta etapa minunata numita"gradinita",nu ma pot abtine sa nu intervin prompt la acest subiect,desi stiu ca voi primi rosii in cap."Unele"educatoare se comporta urat cu cei din jur asa cum si "unii"medici,functionari sau vanzatori o fac.Exista persoane rele peste tot,in orice domeniu,tot asa cum exista si ingeri care prin atitudinea lor iti fac mai usoara trecerea prin fiecare etapa a vietii.Am auzit si eu de educatoare care stau la cafele cat copiii isi scot ochii in clase,care nu fac decat sa ii supravegheze,care ii umilesc,care ii si "ating".Nu spune nimeni ca nu exista si asa ceva.Dar eu cred ca sunt foarte putine,ca si procent.Eu o am ca model pe mama mea,cand vorbesc de educatorul ideal,un om extrem de bine pregatit,cu liceu pedagogic si institut,cu ore de practica la clasa,cu sute de copii care i-au trecut prin mana,un om care a stiut sa ii si invete,sa se si joace cu ei,imbinand exigenta cu toleranta,mangaierea cu dojana.Pe aproape sunt si celelalte educatoare cu care a lucrat fetita mea,asa incat eu am tot respectul pentru ele si le multumesc pentru faptul ca mi-au educat copilul,l-au suportat atunci cand facea nazuri,l-au certat atunci cand a gresit si l-au pupacit atunci cand a meritat.Fetita mea a iubit gradinita,le-a adorat pe doamne,merge si acum cu flori la ele,si cred ca le va purta respect si afectiune toata viata,pentru ca asa am invatat-o si asa mi se pare si normal.Educatoarele,in general,sunt persoane afectuoase,blande,iubitoare de copii(ca nu i-ar putea suporta daca nu i-ar iubi),care de cele mai multe ori lucreaza in conditii extrem de stresante si grele si isi depasesc cu mult atributiile.Desi nu ar trebui,din cauza lipsei de personal,le sterg nasucurile curgatoare copiilor,ii duc la baie...Da,uneori copiii sunt certati,uneori se mai si lovesc,fapt care cred ca si acasa se mai intampla.Mai exista si pedepse(la gradi la noi era un scaun negru pentru time out,dar copiii erau pusi acolo extrem de rar,in cazuri foarte grave),dar nu cred ca un copil trebuie sa traiasca fara reguli,fara sa suporte niste consecinte,fara sa i se arate ca greseste.Nu sunt de acord cu bataia,cu jignirile,cu umilirea copilasilor,cred ca orice persoana care face asta(fie ea educator,medic sau parinte)ar trebui aspru pedepsita.Dar de aici si pana la a generaliza este cale luuuuunga.Parca se inchisese acest subiect...Apropo,felicitari, Marius, pentru felul in care ai abordat problema.Nu inteleg ce vrea acest topic...Despre educatia parintilor nu vreti sa vorbim?
happiness spune:
In ceea ce priveste "pedeapsa si umilirea ca metoda de educatie",asa ceva nu exista.Umilirea nu educa ,iar pedeapsa nu imbunatateste comportamentul copilului,si am descoperit asta atat ca profesor cat si ca mama.Atat la copiii de la scoala,cat si la fiica mea,cel mai bine merg laudele,incurajarile,recompensa.Caut sa nu pedepsesc,ci sa aplic consecintele faptelor.De exemplu ,la scoala,copiii fara tema nu participa la jocul didactic propus,iar acasa ,daca fetita mea scrie gresit un cuvant,trebuie sa il scrie din nou de 3 ori.Cat e de greu sa lucrezi cu copiii il inteleg doar cei care lucreaza efectiv cu copiii,ceilalti doar observa,judeca sau comenteaza fara sa stie de fapt ce inseamna aceasta meserie.
Bic spune:
Nu mai copiez de dincolo, dar arspund in continuare.
1. Ok. Nu mai generalizez. O sa folosesc pronumele nehotarit "unele."
2. De ce ma preocupa situatia din Ro cind eu traiesc in State. Pentru ca mie de fel imi place sa fac munca mesianica. Sa conving lumea ca exista o cale mai buna. Si pentru ca am aici pe forum prietene foarte bune cu niste copii absolut minunati care citeodata, din pacate, sufera cind isi vad copiii nedreptatiti. Si pentru ca cred ca aici pe forum exista multi parinti care vor si sint in stare sa schimbe lucrurile. Si pentru ca schimbarea societatii se poate face doar prin introducerea unor concepte sanatoase la virste fragede. Din pacate, poate noi nu vom fi batrinti, daca traiam, sa vedem aceste schimbari, dar cred ca sintem datori generatiilor viitoare sa nu stam in letargie.
3. Vad ca in cele citeva mesaje, am identificat citeva idei: lipsa personalului pare sa fie o problema in gradinitile de stat din Romania, ceea ce poate duce la accidente.
Sint mai multe idei aici. Accidente se vor intimpla, din pacate, cu toata grija pe care o are cineva. Fii-mea si-a luxat saptamina trecuta mina cu cinci minute inainte sa vin sa o iau. E de vina educaotare? Sint de vina copiii? Nici unii. Ceasu' rau, ce sa-i faci.
Nu poti da vina pe copii orice s-ar intimpla. Copiii sint intr-un proces de invatare, ei nu sint responsabili pentru lipsa de pregatire a adultilor sau pentru proasta judecata a lor.
Faptul ca un copil a cazut nu este vina educaterlor, fireste. Dar este vina institutiei ca nu a creat un mediu ferit. Ce cauta cada la gradinita???
Si vorbind de copii neascultatori. Copiii asa-zis neascultatori sint asa pentru ca parintii nu le impun nici o regula, nici o disclipina. Iar prin disciplina inteleg fermitate si dragoste, nu pedeapsa si amenintari.
O alta problema identificata in acest subiect a fost atitudinea parintilor. Cred ca este un punct valid si aici lucrurile se pot schimba mai greu. Daca o educatoare poate fi schimbata cind mai multi parinti cu valori comune se aduna la un loc, procesul revers e mai greu. Daca exista posibilitatea, parintii ar putea sa caute si sa-si dea copilul la o gradinita unde exista parinti cu valori comune.
Tot parintii ar putea, de exemplu, sa ceara inspectoratelor sa introduca anumita literatura de specialitate in programa destinata viitoarelor educatoare. Exista filosofia lui Martha Gerber, exista Montessori, exista disciplina afirmativa (link mai jos).
Iar tot parintii ar trebui sa sesizeze aceste incidente si sa ia actiune.
Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii
Info utile despre cresterea copiilor
www.askdrsears.com/" target="_blank">Dr. Sears
www.positivediscipline.com/" target="_blank">Disciplina afirmativa