Viitoare mamici de Septembrie-Octombrie 2010! (49)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lucianna_83 spune:

Citat:
citat din mesajul lui clary

Multumesc mult pentru ajutor.sincer mi-e destul de greu sa raman calma dar pentru bebe trebuie sa ma linistesc.Ma duc azi la doctora ginecolog sa vb cu ea si dupa aia la medicul de familie,ca nu pot sa aman.Daca nu citeam mailul de la client ,stateam linistita si poate ma trezeam in somaj..

cununie civila

23+

Multa bafta! Sa se rezolve cu medicalul mai repede!
Mai ales ca la indemnizatie conteaza astea cateva luni, cred ca e mai bine medical decat somaj

16+ si mamica de baietel nazdravan, Raul 22.08.2008

Poze Raul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela.n spune:

Adica poti intra in prenatal la 7 luni si 10 zile? Pai poti sa iti mai iei medical inainte. nu?

Clary, acum ca stii situatia, trebuie sa fii linistita si sa incerci sa rezolvi tot ce se poate pentru a fi intr-o sit cat mai favorabila. BAFTA multa!

--------------------------------------------------
Sunt o 17+

Ingerasul meu

Mergi la inceput

Fetelor, cele 126 zile pana se intra in CIC se platesc de firma sau banii astia vin cu intarziere?
Sunt putin dusa cu pluta, de cand cu micsorarea salariilor la bugetari

Sunt o 17+

Ingerasul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Klarisse spune:

De la ea asa am inteles ca prenatalul nu se ia la 84 de zile inainte si postnatal 42.... sunt foarte confuza pentru ca nu am apucat sa intreb pe nimeni si habar nu am daca asa e..
Daca e corect eu pot intra abia in august..pentru ca si concediul de odihna se calculeaza pana la data intrarii in prenatal nu pe tot anul..

Klarisse graviduta 18+

http://lbdf.lilypie.com/zjrHp2.png

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ionela.n

Fetelor, cele 126 zile pana se intra in CIC se platesc de firma sau banii astia vin cu intarziere?
Sunt putin dusa cu pluta, de cand cu micsorarea salariilor la bugetari

Sunt o 17+

Ingerasul meu

126 zile sunt platite de angajator, dar fiind un fel de medical ii recupereaza de la stat.

nu cred ca vor fi afectate de reducerile astea noi

Poze Raul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Klarisse spune:

1) Concediul pentru sarcina se acorda pe o perioada de 63 de zile inainte de nastere, iar concediul pentru lauzie pe o perioada de 63 de zile dupa nastere.
(2) Concediile pentru sarcina si lauzie se pot compensa intre ele, in functie de recomandarea medicului si de optiunea persoanei beneficiare, in asa fel incat durata minima obligatorie a concediului de lauzie sa fie de 42 de zile calendaristice.
(3) Persoanele cu handicap asigurate beneficiaza, la cerere, de concediu pentru sarcina, incepand cu luna a 6-a de sarcina.
(4) In situatia copilului nascut mort sau in situatia in care acesta moare in perioada concediului de lauzie, indemnizatia de maternitate se acorda pe toata durata acestuia.
ART. 25
(1) Cuantumul brut lunar al indemnizatiei de maternitate este de 85% din baza de calcul stabilita conform art. 10.
(2) Indemnizatia de maternitate se suporta integral din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate.
E citat din lege.

Klarisse graviduta 18+

http://lbdf.lilypie.com/zjrHp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oramona spune:

Klarisse, prietena ta lucraza cu tine? Poate asta e politica firmei voastre. In mod normal nu te poate obliga nimeni. Legea zice clar, 63 de zile inainte si 63 dupa, dar se pot compensa intre ele in functie de "nevoile" mamei. Deci nu au cum sa te oblige. Dc nu lucreaza cu tine, poate asa a fost la ea la firma.
Concediul de maternitate il plateste firma care il recupereaza de la stat. Dar in prima faza societatea plateste.
Va

mamica de fetita si 19+

Mergi la inceput

Sincer nu prea va inteleg de ce va grabiti sa intrati in cele 126 zile....si nu incercati macar o luna de medical inainte....ca bani e mai rentabil sa aveti cat mai multe zile dupa nastere, pentru ca sunt niste bani care vin sigur si mai ales ca atunci vor fi cheltuieli mari, pana vine indemnizatia dureaza ceva....

Poze Raul

Mergi la inceput

Aha, deci banii pentru cele 126 zile sunt primiti pe card, ca si cum ai lua salariul. Am inteles bine?
Banii pentru CIC vin mai greu, dar toata chestia e sa depui cat mai repede actele dupa nastere

Am inteles bine sau tot grea de cap sunt?

Sunt o 17+

Ingerasul meu

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ionela.n

Aha, deci banii pentru cele 126 zile sunt primiti pe card, ca si cum ai lua salariul. Am inteles bine?
Banii pentru CIC vin mai greu, dar toata chestia e sa depui cat mai repede actele dupa nastere

Am inteles bine sau tot grea de cap sunt?

Sunt o 17+

Ingerasul meu

Cam asa sta treaba

Poze Raul

Mergi la inceput