Mama este f. suparata!

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Citat:
citat din mesajul lui kiki31

Andacos,nu are importanta daca si cu cat s-a redus salariul meu acum,dar nu inteleg de ce toata lumea ii plange pe pensionarii care si-au tratit linistiti tineretea pentru ca s-a ingrijit raposatul sa le dea de toate(serviciu,casa masa )si ce-a mai fost nevoie,nu? Acum au dat de greu dar cine a avut o viata comoda? Pe noi cine ne plange? Ce speranta au tinerii din ziua de azi? Au trait ei oare cu grija zilei de maine? NU.Asa ca nu-i mai plangeti atat canu e cazul.
Si da,sacrificii trebuie sa faca toti dar pana una alta eu cred ca nu ei sunt cei mai oropsiti.

Este absolut uimitor felul in care gandesti.

Si eu spun la fel si nu numai,merg mai departe si afirm ca e de ajuns citeva mintzi de astea intzelepte sa se ajunga la situatzia de acum!

Kiki(extrem de expresiv nick tzi-ai ales)intre "cit" si "daca"(asta referitor la micosrarea salariului tau) este o diferentza!
Nu mai fi atit d econvinsa d eviatza roz a actualilor pensionari in vremurile apuse!Inca odata nu-mi pot inchipui ca totusi sunt persoane care pot gindi asa)

De bine de rau ei si-au platit darile la stat,asa cum era la vremea respectiva!Cum si cit s-a platit in ultimii 20 deani...se vede astazi!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui DarkBendis

Uff Lara e asa cum spui. Doar din pensia de stat aici nu prea faci mare lucru. Nu mori de foame (daca ai mortgage-ul platit) dar o duci rau de tot. Am inteles ca in ultimele luni a iesit ceva lege noua cum ca nu mai trebuie cotizat 39 de ani (nu stiu exact ce si cum, ca mi-a trecut asa vag pe la ureche... eu mai am pana la pensie) dar fara ceva pensie privata... e nasol de tot. Eu in 3 saptamani o termin cu jobul meu la banca (redundancy) dar nu renunt la pensia de acolo, am decis ca voi continua sa cotizez lunar ca... nu-i de gluma. Deci Laura, musai un drum la financial adviser sa incepi un program de pensii private ca e nevoie! Casa de Piatra ... ca am inteles ca nu mai e mult pana la nunta . Lara, sarcina tare faina in continuare!

Scuze pentru off-topic!

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Dark..ar fi bine sa se se fi schimbat ceva si sa se fi redus numarul de ani ( eu nu incadrez oricum la 39 cu toate nu am stat acasa)..deci nici nu voi lua pensia de stat intreaga.....o sa ma interesez. Oricum ma bazez mai mult pe cea privata, eventual niste investitii in viitor.Si eu mai am mult pana la pensie dar eu sunt genul putin mai stresta ( sau mai bine zis preocupata de viitor: pensii, economii testament ...tot tacamul). Nu pot sa ma imaginez batrana , eventual singura , bolnava si cu pensie mica...Si n-as vrea sa fiu o povara pt copii..
Imi pare rau sa aud de jobul tau sunt sigura ca va fi ok, iti vei gasi ceva cel putin la fel de bun.
Multumesc de urare.

Kiki ai si nu ai dreptate, eu am mai scris ceva mai sus de mentalitate. Si eu sunt de acord ca NU te lasi doar pe 'mana ' statului dar nu poti sa ii ceri asta lu' tanti Veta de la tara care n-a iesit veci din satu' ei si a lucrat si ea ceva pe la CAP si apoi a facut 10 copii ca asa era atunci... Si sunt multi ca ea.
Cand se va pensiona generatia nostra de abia putem sa avem pretentii...
Pe vremea parintilor si bunicilor nostri era o alta mentalitate( mai ales ca le dadea statul serviciu si casa- casa nu la toti sa stii...) unii dintre cei din generatia parintilor s-au mai adaptat, au cumparat ceva immobiliare, facut economii, unii au apucat sa faca afaceri pe care le conduc si dupa pensie eventul impreuna cu copiii sau le vand pe bani frumosi, sunt si unii care inca lucreaza part time daca jobul e de asa natura incat se poate sau au gospodarii la tara . Cam astea altrnative aveau ei,si asta DUPA revolutie, pensii private nu erau.Mai sunt si cei din categoria armata, aviatie, sri, politie cu pensii mai mari sau cei ce au avut firma proprie si si-au stabilit salariul singuri.
Altii nu s-au adaptat asa repede. Bunicii nici atat nu se preocupau de pensii si investitii care sa le permita un standard bun de viata la varsta a treia. Poate tocmai pt ca atunci cand erau ei tineri problemele erau altele...chiar daca nu duceau grija zilei de maine..multi de la tara nici serviciu nu aveau, nici multa educatie.
Deci e cam aiurea sa spui ca si-au trait traiul comod si acum se plang.Nu au stiut mai bine, si nu au avut acces la ce avem noi acces astazi,altfel faceau si ei ceva, eu asa cred.Macar unii.
Generatia de tineri de acum sunt cei cu adevarat preocupati de pensii private, asigurari de viata,conturi pt copii, au acces la prognoze si informatii . Si da stiu ca pe toate asigurarile, pensiile, conturile de economii si cele pt copii se duce mai mult de un sfert din venituri si asa impozitate prea mult dar exista macar avantajul ca avem acces la informatii, cam stim ce riscam daca lasam lucrurile la voia intamplarii.Stiu ca asta se adauga la grija zilei de maine, la stresul ca iti pierzi jobul si apoi si casa daca nu mai ai bani sa achiti ratele , etc, ...dar avem alta mentalitate .Pensionarii de azi cu mici exceptii nu aveau mentalitatea asta la 20- 30 de ani.Si nici nu prea aveau exemple de unde sa invete, nu prea stiau ce se intampla prin alte tari.

Lara w21+ Jamie and Errie 19mths

Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali * India*Nepal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Nu-i mai boscorodi simona pe cei care-au votat cu baselu. Cand taticelu a dublat pensiile a incercat baselu in cor cu finantistii sa spuna ca bugetul de pensii o sa crape (in 2010, asa a prezis baselu, sa nu ziceti ca nu v-a spus!), dar cine avea urechi sa-i auda? Pensionarii si-au ridicat voiosi pensiile dublate dar, teapa, n-au votat cu taticelu, asa cum spera.
Acum bugetul de pensii a crapat.

nu pot sa cred ca mai tine cineva minte...
capcaunule

DAR filozofia e diferita: acum statul are sa spunem 1000 de lei si ii trebuie sa spunem 1200.

Se pune problema ce face: ii alearga pe workers sa cotizeze suplimentar - vezi cota de impozitare(da' stim toti cum calul de povara la un moment dat se prabuseste) sau ii alearga pe TOTI sa cotizeze prin TVA sau reduce cheltuielile astfel incat sa "se carpeasca cu aia 1000 de lei care ii are. Sau un mix de masuri.

E prima data cand aud ca vor sa "stea in buget". Super. Sa-i vedem de unde taie. Ca daca taie de la pensionarii de 600 ron bucata (nu ca i-as simpatiza eu in mod deosebit, eu bag mana in foc ca sunt juma' de meleon de pensionari de boala fraudulosi, plus inca un meleon pensionati la 50 de ani ca sa nu-i dea in somaj) e una, dar daca taie de la bugetu' lu' madam udrea (ca taman a primit bani de partie de ski, doar are femeia datorii de milioane de euro, de unde sa le intoarca?) sau alte "bugete dichisite" cu mare dedicatie e cu totul altceva!

Si eu cred ca se merita sa iasa lumea in strada, nu de alta dar prea-si imagineaza guvernantii ca o sa le fie cald si bine pe termen nedeterminat!!

Andries

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lara_c

Nu au stiut mai bine, si nu au avut acces la ce avem noi acces astazi,altfel faceau si ei ceva, eu asa cred.

Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali * India*Nepal

Eu am impresia ca multzi dintre voi uitatzi ca sistemul de asigurari private,respectiv sistemul de pensie privata,a a aprut in Romania destul d etirziu!Nu stiu daca gresesc,nu am datre concrete,dar ar fi bine de precizat cind a aparut pe piatza romanesca sistemul privat de pensii!Nu cred ca sunt 10 ani de atunci!

Asa ca ...sa afirmi ca au facut ce au stiut,nu e tocmai rezonabil as spune!

da,parintzii nostri au stiut sa-si puna bani la CEC,vezi celebrele CECuri d e5000 de lei,ca banii s-au devalorizat...sunt ei vinovatzi?Ei au avut bani pentru zile negre,din pacate...nu s-a ales nimic de ei!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Citat:
citat din mesajul lui lara_c

Nu au stiut mai bine, si nu au avut acces la ce avem noi acces astazi,altfel faceau si ei ceva, eu asa cred.

Eu am impresia ca multzi dintre voi uitatzi ca sistemul de asigurari private,respectiv sistemul de pensie privata,a a aprut in Romania destul d etirziu!Nu stiu daca gresesc,nu am datre concrete,dar ar fi bine de precizat cind a aparut pe piatza romanesca sistemul privat de pensii!Nu cred ca sunt 10 ani de atunci!

Asa ca ...sa afirmi ca au facut ce au stiut,nu e tocmai rezonabil as spune!

da,parintzii nostri au stiut sa-si puna bani la CEC,vezi celebrele CECuri d e5000 de lei,ca banii s-au devalorizat...sunt ei vinovatzi?Ei au avut bani pentru zile negre,din pacate...nu s-a ales nimic de ei!

Dana

Pai asta am zis si eu.
Am spus ca au facut ce au stiut pt ca nu aveau alternativa, nu existau pensii private .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

pensiile private au aparut acum 4 ani, si de prin 95 exista un del de asigurari de viata care cica ar fi pensii - dar si pt astea trebuia sa ai sub 40 de ani ca sa ai acces. bunicii nostri personali toti au peste 80 de ani, s-au pensionat sb comunism, cand nu exista nimic privat, mai ales institutii financiare.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui sdcristian

pensiile private au aparut acum 4 ani, si de prin 95 exista un del de asigurari de viata care cica ar fi pensii - dar si pt astea trebuia sa ai sub 40 de ani ca sa ai acces. bunicii nostri personali toti au peste 80 de ani, s-au pensionat sb comunism, cand nu exista nimic privat, mai ales institutii financiare.

QED!

Da lara,asa este,insa fraza aia dadea loc la interpretari,imediat aparea KIki si dadea quotecu alte argumente,bineintzeles!

Dana

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui sdcristian

eu am ceva de spus pentru cei pensionati sub comunism!!

cand parintii mei lucrau de dimineata si pana dupamasa si sambete ...in anii 80' ...nu gaseai nimic de mancare in magazine, cel putin in alimentara!!

si erau "comitete de pensionari" care nu faceau altceva decat sa pazeasca alimentara si sa "formeze coada cu lista!!" ca nu se stie, vine masina cu ..diverse!! Si carau sacose cu pachete de carne si alte alimente pe care le vindeau la suprapret pe piata neagra, era un kil de carne 37 de lei si mama platea un pensionar din blocul vecin cu 45 de lei pe kilu' de carne. Jur ca-i asa si n-am sa uit veci cum lua salariul si-l impartea pentru cheltuielile casei!!

Si asta se intampla cu fiecare aliment, n-am sa uit veci cum m-au lasat la coada la mezeluri, aveam vreo 9 sau 10 ani si nu am mai putut sa ies din coada, a venit masina cu mezeluri, lumea s-a inghesuit de-a spart vitrina (eu eram bagata pe partea cu vitrina si nu am mai putut sa ies) si saraca maica-mea dadea ture in jurul cozii sa ma recupereze si toti pensionarii de la coada erau pe punctul de a o linsa pentru ca vezi doamne vroia sa se bage in fata!!

Uite asa am invatat eu ce-i lipsa de omenie si compasiune!!

asa ca fratilor, de la mine numa' bine pentru pensionarii comunisti si pentru toti comunistii in general, fesenisti si de alte soiuri!!

Andries

Mergi la inceput

Si acelasi argument l-am auzit si atunci si acum: "esti tanara, ce? nu vrei sa muncesti?" ... mama lor ... si-acum mai merg pe strada si mai vad in ochii cate unuia privirea aia ...

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

andries - jenant, absolut jenant. presupun ca asa vorbesti si de bunicii tai, nu? ca si ei sunt pensionari in general, comunisti sau fesenisti in particular

Mergi la inceput