Mama este f. suparata!

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ
Nu-s de acord cu tine pentru simplul motiv ca pensionar e si batranica din satu nu stiu care, era un subiect pe forum, careia i-au furat capra din curte, singura ei sursa de venit din vanzarea laptelui. Cu ea si altii ca ea, ce facem Capcaune? O ducem la groapa ca si-a trait traiu`?

Daca luam la puricat fiecare amanunt ratam esentialul si o lalaim forever ca si cu maidanezii.
Problema capitala acum este ca nu sunt bani. De unde dracu bani sa platesti in zilele care urmeaza toate salariile, pensiile, ajutoarele si indemnizatiile? Plus datoria publica. In ultimele luni sacul se umplea cu bani din imprumuturi bancare si de la FMI. Zilele astea a venit FMIul si ne-a spus pas. Ce faci in situatia asta?
N-ai timp sa infiintezi comisii si comitete care sa analizeze fiecare salariat in parte, fiecare pensionar, fiecare asistat. Ar dura luni de zile. Plus negocieri, procese, etc.
Ce faci ca sa-i platesti pe toti dintr-un sac care stii ca se va umple doar pe trei sferturi zilele urmatoare? Le dai tuturor cu un sfert mai putin.
Nu zic ca e bine. E rau. Ar fi fost mai bine sa fie o diminuare progresiva. Mai putin pentru cei cu venituri mici, mai mult pentru cei cu venituri mari. Dar cum? Alte discutii, negocieri, timp pierdut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Capcaune, nu-s economist, dar comisiile alea de care vorbesti, de ce mama dracului n-au existat pana acum? da, alea care sa ia la puricat cazurile, pentru ca picatura cu picatura se umple butoiu de rahat.

Normal, ca-n al doispelea ceas n-avem timp de pierdut cu verificarile. Dar cine-i de vina? Cine a dormit pe o ureche in toti anii astia? Tot pensionarii?Sau noi astia care am platit taxe, si care atata vreme cat ne dadea banca credit de-un BMW sau de-o vacata la turci nu ne interesau alte aspecte?

Nu sunt bani, nu sunt bani. Acum te intreb unde-s banii pe care tu si altii ca tine i-ati varsat in visterie?Sunt in buzunarele pensionarilor cu apartament in centru? Or fi, da toti?

Toata roata e ruginita, de aia spun, daca dai vina pe pensionari e ca si cum n-ai vedea padurea din cauza copacilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Incerc sa raspund intrebarii initiale adica unde sunt banii care ar trebui dati pensionarilor: In sectorul 3 florile din rondurile de flori si zonele mici si verzi de la marginea drumullui se schimba de 4 ori pe an - daca de 2 ani incoa puneau doar iarba si / sau un bradut poate mai aveau bani de pensii 1-2 luni. Tot in sect 3 zilele trecute (adica acum, recent, in plina criza) s-au montat bancute de-alea de lemn de esenta nobila la fiecare 3 pasi pe fiecare trotuar. In unele zone montarea bancutelor continua ... Si sunt absolut inutile. Pe trotuarul de la blocul meu sunt 12 bancute.
Tot acum, in plina criza, se contruieste o gradinita. In principiu sunt de acord, e nevoie de gradinite. Dar acum 2 ani s-a dat in folosinta o gradi noua si mai sunt 2 vechi foarte aproape una de alta. Acum a 4-a gradi in constructie pentru cam 10 blocuri... Oare nu se putea amana cu vreo 2 ani constructia asta?
Tot sect 3 are 3 sedii ale administratiei fiscale. Intotdeauna m-am intrebat de ce pentru a plati impozit trebuie sa merg in 3 locuri. 2 dintre sedii sunt ultra centrale. Daca i-ar aduna pe toti la un loc si ar inchiria cele 2 locatii centrale ar scoate o poala de bani.
Exemple de genul asta despre aruncarea cu bani cred ca poti gasi peste tot. Si ce se face pentru reducerea costurilor? Se taie pensiile, logic, nu?

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

Eu stau si ma intreb daca exista si ceva logica in discutiile astea cand toti se plang ca nu le da Statul... Eu zic ca discutia asta nu are nici o culoare politica ci ar trebui sa aibe putina logica.

A zis statul cumva ca nu da pensii la cei care au contribuit? Nu.. le da o pensie..
A promis statul ca iti da o pensie din care sa iti acoperi toate cheltuielile la batranete? Nu cred... Nici un stat normal nu poate face asta...
Ai platit 25-35 de ani 5% pe luna si te astepti sa te tina statul inca 20-30 de ani? Hai sa luam aritmetica la rasfoit sa vedem daca merge.

Si in plus, in vest se munceste si la 70 de ani daca nu iti ajunge pensia.. De ce in Ro nu s-ar putea? Nu se gaseste de munca? Nu cred...

Bugetarii iar nu vad de ce se plang.. Nu va place la Stat, sunt firme private unde puteti cere salariul cat vreti voi... Nu va plac firmele, deschideti voi afaceri si platitii pe altii boiereste.

E atat de simplu incat nu inteleg de ce se tot lamenteaza unii pe aici. De fapt cine e Statul asta? Fac pariu ca si peste 20 de ani tot asa o sa se planga pensionarii si bugetarii din Ro...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karfe spune:

Citat:
citat din mesajul lui Edip

Eu stau si ma intreb daca exista si ceva logica in discutiile astea cand toti se plang ca nu le da Statul... Eu zic ca discutia asta nu are nici o culoare politica ci ar trebui sa aibe putina logica.

A zis statul cumva ca nu da pensii la cei care au contribuit? Nu.. le da o pensie..
A promis statul ca iti da o pensie din care sa iti acoperi toate cheltuielile la batranete? Nu cred... Nici un stat normal nu poate face asta...
Ai platit 25-35 de ani 5% pe luna si te astepti sa te tina statul inca 20-30 de ani? Hai sa luam aritmetica la rasfoit sa vedem daca merge.

Si in plus, in vest se munceste si la 70 de ani daca nu iti ajunge pensia.. De ce in Ro nu s-ar putea? Nu se gaseste de munca? Nu cred...

Bugetarii iar nu vad de ce se plang.. Nu va place la Stat, sunt firme private unde puteti cere salariul cat vreti voi... Nu va plac firmele, deschideti voi afaceri si platitii pe altii boiereste.

E atat de simplu incat nu inteleg de ce se tot lamenteaza unii pe aici. De fapt cine e Statul asta? Fac pariu ca si peste 20 de ani tot asa o sa se planga pensionarii si bugetarii din Ro...

Si pleaca toti bugetarii capabili la privat,ca doar nu o sa plece aia care freaca menta in birouri(isi stiu potentialul),Tu cu firma privata tot te lovesti de sistemul bugetar si cu cine lucrezi, cu nenea dorel de 60 ani care nu stie sa deschida nici PC.
Sa verifice pensionarii pe caz de boala,pensiile de 40mil ale securistilor,asistenti sociali de la primariile de catune,armata de nonvalori de la casele de pensii,administratii financiare,etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

hai sa o vad si pe asta cu pleaca toti aia "capabili".. cati sunt aia capabili? un om capabil nu sta la mila statului ci isi alege singur cum sa traiasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ
Nu-s de acord cu tine pentru simplul motiv ca pensionar e si batranica din satu nu stiu care, era un subiect pe forum, careia i-au furat capra din curte, singura ei sursa de venit din vanzarea laptelui. Cu ea si altii ca ea, ce facem Capcaune? O ducem la groapa ca si-a trait traiu`?

Daca luam la puricat fiecare amanunt ratam esentialul si o lalaim forever ca si cu maidanezii.
Problema capitala acum este ca nu sunt bani. De unde dracu bani sa platesti in zilele care urmeaza toate salariile, pensiile, ajutoarele si indemnizatiile? Plus datoria publica. In ultimele luni sacul se umplea cu bani din imprumuturi bancare si de la FMI. Zilele astea a venit FMIul si ne-a spus pas. Ce faci in situatia asta?
N-ai timp sa infiintezi comisii si comitete care sa analizeze fiecare salariat in parte, fiecare pensionar, fiecare asistat. Ar dura luni de zile. Plus negocieri, procese, etc.
Ce faci ca sa-i platesti pe toti dintr-un sac care stii ca se va umple doar pe trei sferturi zilele urmatoare? Le dai tuturor cu un sfert mai putin.
Nu zic ca e bine. E rau. Ar fi fost mai bine sa fie o diminuare progresiva. Mai putin pentru cei cu venituri mici, mai mult pentru cei cu venituri mari. Dar cum? Alte discutii, negocieri, timp pierdut.

Problema este de lipsa de viziune. Nu acum, ci de niste ani incoace. Deci tu vrei sa spui ca statul asteapta bani de la FMI ca sa poata plati pensiile?
Eu nu urmaresc prea indeaproape situatia din Romania, dar pina si eu stiu ca forta de munca activa e cu niste milioane mai redusa fata de numarul pensionarilor. Matematic nu prea are cum sa iasa bine.
Cineva trebuia sa fie pe faza si sa ia masuri... din timp!
Eu de exemplu am o problema cu cota unica la impozitul pe venit. Intr-o tara ca Romania, unde este discrepanta mare intre bogati si saraci, chiar nu vad de ce platesc la fel si unii si altii. Nici aici nu le-a dat prin cap asa ceva!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Citat:
citat din mesajul lui Edip

Da, Statul le da o pensie. Una mica. Gandeste-te ca pe vremea cand lucrau parintii nostri nu exista varianta alternativa a pensiei, cea privata, cum e acum. Daca nu stai sa astepti sa-ti pice para malaiata, te gandesti sa te asiguri pentru viitor, dar ei unde se puteau asigura? La o pensie de rahat, vii tu si mai tai, ca se poate. Ba se poate sa primesti un par in cap de oligofren ce esti, tu, mandru conducator al acestei natiuni. S-au trezit toti retarzii de la guvernare sa faca economii pe spinarea pensionarilor, dar cica pensiile speciale scapa. Normal ca de la imbuibati n-o sa ia.
Mama mea a chiorat de atata contabilitate zeci de ani, acu' daca a fost fraiera si nu s-a carat in Caraibe sa stea comod la soare cine-i de vina? Daca fura precum altii, nici in cot nu o durea de scaderea pensiei.
Oricum e o masura de inceput. Cand o veni peste cateva luni cu tva-ul si cota unica in batz, atunci sa vezi trai bun! Fix cum l-a prognozat retardul-sef!

Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui LauraNicole

De data asta b.nica are dreptate !Aici mama sotului meu (va fi peste o sapt dar ce conteaza ) e pensionara (ambii parinti sunt ) si isi permite vacante unde doreste,duce un trai mai mult decat decent ,ne poate ajuta pe noi cu nunta .Parintii mei , ambii pensionari ,abia o duc de pe o zi pe alta si a trebuit sa le platim noi biletele de avion sa vina la nunta noastra ca ei nu-si permiteau dar nu e vorba numai de vacante si luxuri ci si de medicamentele necesare pe care majoritatea pensionarilor din Romania NU SI LE PERMIT .

----------------------------------------------
Povestile Alexei: http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=148914

O palma nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC !

Laura, socrii tai au probabil pensie privata!
Pensia de stat din UK este de toata jena. Cel mai prost sistem posibil. Chiar autoritatile britanice au recunoscut ca e cel mai prost sistem din EU.

Tatal meu este pensionat in RO si are pensie de stat mai mare decat a socrului din UK.
A...ca socru are si o pensie privata mare e alta poveste. Eu am inteles ca aici se vb de pensii de stat.Nu de cati bani are fiecare in conturi din afaceri/ dobanzi/ pensii private/trust funds etc

Sa nu mai vb ca in UK NU iti merge 'vechimea' cat stai acasa cu copiii si daca vrei sa cotizezi la NINO ca sa acoperi anii/ lunile respective te costa mai mut decat primesti la final. Deci ca femeie daca ai 3-4 copii si alegi s astai acasa vreo 2 ani cu fiecare ( cum fac femeile din RO de ex) cam poti sa iti iei adio de la pensie..De ce crezi ca se intorc la serviciu dupa 6 luni majoritatea? Nu numai pt ca pierd banii inca cateva luni / un an ci(si) pt ca le afecteaza cotizatiile la NINO.
Daca vrei sa ramai in UK pt totdeauna , nici sa nu te gandesti sa te bazezi doar pe pensia de stat.
Tu stii cat este pensia de stat in UK???
95 lire / sapt pt o pers singura si 152 pt cuplu.
Deci daca Doamne fereste ramai vaduva si esti in varsta primesti nici o suta de lire pe sapt. Mori de foame la propriu.Si tb sa muncesti 39 de ani pt suta aia de lire pe sapt. Daca nu esti in UK de mult nu mai ai timp efectiv pana la pensionare sa strangi 39 de ani decat daca esti f f tanara, max 21 de ani.
Si studiile nu se iau in calcul ca in Ro.

Unde se duc socrii tai in vacante? Din banii de la stat ma refer...Caci in cel mai bun caz daca traiesc amandoi si au cotizat full la NINO (atentie daca soacra a stat acasa cativa ani sa creasca copii, cum am mai spus, nu a cotizat full) au 608 lire pe luna. Din banii astia nu paltesti nici macar Council Tax ( chiar daca au redus , casa mica , zona proasta etc deci cea mai mica suma posibila), asigurari, motorina, cherosen pt centreala sau lemne sau cu ce merge, energie electrica , apa, telefon, gaz,TV licence,mancare , haine ...d-apoi vacante. A, si am plecat e la premiza ca nu mai au mortgage ca daca mai au de achitat sau traiesc in chirie...600 de lire le ajunge poate o saptamana...
Eu nu zic ca tu minti ( ca si socrii mei au un standard de viata f bun)ci ca socrii tai au cel mai probabil pensie privata ( inclusiv cea care se ofera optional de unle mari firme private , de sectorul de stat/ guvern - gen Scottish Widows-este tot privata fiindca cotizezi lunar optional) , sau au fonduri de investitii, sume de banii in banca ce aduc dobanzi, etc..
E singura tara de care stiu eu ( nici macar in RO nu se intampla asa) unde batranii care s-au lasat doar cu pensie de stat isi vand casa si isi iau una mai mica doar pt a se descurca- DOWNSIZING - si nu e ceva izolat, se intampla chiar des.
Asa si ai mei.. daca vand cele 2 case ....pot sa stea numai in vacante...
E adevarat insa ca in tarile occidentale oamenii se chibzuiesc mai bine din tinerete ( nu toti, dar in general cei care au servicii ok, ceva studii) si nu se lasa pe mana statului.
Asa se explica ca vedeti doamne in varsta conducand masini, facand vacante, frumos imbracate. Pt ca ele nu gandesc ca : sunt batrana, ce imi mai trebuie...din contra...Si de la tinerete fac aranjamente in asa fel incat la pensie sa isi permita cam tot acelasi standard de viata. Cati bunici din Ro merg la quiz night/ bingo night/ mistery weekend , bowling cu amicii? Ma refer la cei 70 de ani + ? Sa presupunem ca ar avea banii- nici nu e scump de altfel..N-are legatura cu pensia dar are cu mentalitatea...

Oricum...si pensia privata e si aia cu dus intors si NU ti se plateste pana mori ci ti se da un lump sum pe care poti sa il cheltui intr-o luna sau sa il intinzi pana la 90 de ani....nasol daca traiesti 91 si nu iti mai ajunge( ma refer la sistemul nou, unii - cum e sotul meu de ex- au prins pe sist. vechi si el cand se va pensiona va primi banii pana in ultima zi de viata si daca moare pana la pensie primesc eu banii dar aranjamentul asta e rar si depinde pt cine lucrezi- se face prin serviciu). Eu nu am aceleasi conditii desi lucram impreuna...pt ca s-au schimbat multe in ultimii ani mai ales..
Solutii exista totusi, eu am gasit. Deci intereseaza-te ca nu e DELOC roz pensia in UK.

Lara w21+ Jamie and Errie 19mths

Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali * India*Nepal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Uff Lara e asa cum spui. Doar din pensia de stat aici nu prea faci mare lucru. Nu mori de foame (daca ai mortgage-ul platit) dar o duci rau de tot. Am inteles ca in ultimele luni a iesit ceva lege noua cum ca nu mai trebuie cotizat 39 de ani (nu stiu exact ce si cum, ca mi-a trecut asa vag pe la ureche... eu mai am pana la pensie) dar fara ceva pensie privata... e nasol de tot. Eu in 3 saptamani o termin cu jobul meu la banca (redundancy) dar nu renunt la pensia de acolo, am decis ca voi continua sa cotizez lunar ca... nu-i de gluma. Deci Laura, musai un drum la financial adviser sa incepi un program de pensii private ca e nevoie! Casa de Piatra ... ca am inteles ca nu mai e mult pana la nunta . Lara, sarcina tare faina in continuare!

Scuze pentru off-topic!

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput