scara interioara (spirala) la gradinita
Raspunsuri - Pagina 2
mina spune:
Matei este la o gradinita cu scara interioara in spirala (scara pe care eu personal nu o pot cobora fara niste vertijuri cumplite, am o chestie cu scarile in spirala, cre ca-mi derajneaza ceva circuite :)) ) .
Au reguli f clare acolo, nici un copil nu urca sau coboara neinsotit de o doamna educatoare sau un parinte. Bine, al me de-acu e maricel si nu-mi mai fac probleme dar sunt si copii mai mici pe acolo. Nu am avut impresia ca ar fi vreun risc.
Eu zic ca mai importante decat scara sunt regulile si atitudinea doamnelor educatoare, ca grija lor poate compensa orice risc.
Bine, acuma eu sunt genul optimist, incerc sa nu ma gandesc niciodata ca ar putea cadea sau ar putea aluneca sau etc. Ma gandesc ca ok, uite o scara, trebuie sa aibe grija maxima cand urca si coboara. Punct. Am impresia ca daca ma gandesc ca ar putea sa cada, chiar se va intampla.
Bafta, sa iei decizia buna petnru tine.
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
anemona spune:
Eu am fetita la o gradinita cu scara f ingusta si in spirala. Si oarte abrupta as zice. Este al patrulea an acolo, de cand avea un an si 11 luni. Si eu am fost stresata la incpeut de aceasta scara, dar cred ca diferenta o face personalul gradinitei si atitudinea lor fata de accesul la aceasta scara. La noi la gradi copiii nu au voie pe scara singuri, urca si coboara doar in grup, obligatoriu unul in spatele celuilalt ("trenuletul"), "locomotiva" este intotdeauna un adult si sunt invatati sa nu se impinga pe scari (daca se intampla sa se impinga sau sa alerge sunt pedepsiti, trecuti in time out, primsc bulina rosie, deci ei stiu foarte bine ca nu au voie sa mearga pe scara decat tinandu-se de balustrada unul in spatele altuia).
Nu s-a intamplat niciodata nimic si suntem de 4 ani acolo, dar recunosc ca a venit cu bulina rosie de vreo doua ori pt ca s-a impins pe scara.
Cred ca inainte sa renunti trebuie sa ai o discutie cu personalul, sa intrebi cum este folosita scara, daca li se da voie singuri acolo, daca au existat accidente, cat de des pe zi este folosita de copil si daca exista adulti care ii supravegheaza cand urca sau coboara.
roxy spune:
multumesc pentru sustinere si pentru ca mi-ati raspuns la subiect .Apreciez foarte mult mamele care pot fi mai curajoase si nu vad pericole asa peste tot ca mine, din pacate oricat m-am straduit nu pot.
Asa ca am zis pas gradinitei respective, si multumesc lui Dumnezeu, am reusit sa gasesc loc din toamna la alta gradinita, putin mai departe de noi , dar asta e alta poveste, dar macar nu stau cu sufletu la gura.Sper sa fie bine si sa se adapteze si copilasul meu la gradinita.Am fost dimineata sa visitez noua gradinita si el parca era de acolo, s-a asezat la masa alaturi de copii, pentru ca am ajuns cand acestia luau micul dejun, si s-a servit si el de acolo, a baut cu cana fara sa se ude, chiar daca acasa nu vrea cu cana normala , ci doar cu din aia cu cioc, ca se uda de fiecare data.Acum a putut.Sper sa poata si de acum incolo, maine ii cumpar cana special pentru el sa invete sa bea doar cu asa ceva, sa nu fie acolo ca din oala.
Apropo de oala, avem acum de lucru cu renuntatu la pampers, pana in toamna sa foloseasca macar asa wc-ul.El il foloseste da doar cand ii zic eu, nu cere el.Mai exersam.
Cam asta e situatia.Se poate inchide subiectul in legatura cu scarile, ca nu mai e de actualitate.Multumesc inca odata.