scara interioara (spirala) la gradinita

scara interioara (spirala) la gradinita | Autor: roxy

Link direct la acest mesaj

deschid acest subiect pentru a vedea daca are cineva copilul inscris la o gradinita in care exista o scara interioara , ce face legatura intre camera de sus de joaca si cea de jos unde de regula dorm copii sau ai wc si pe care copii toata ziua se urca, coboara.De ce pubn aceasta intrebare, pentru ca eu caut sa-l inscriu pe cel mic la gradinita din toamna si am visitat azi asa o gradinita, ok cat de cat, pretul acceptabil , dar cand am vazut aceasta scara de acces, deja ma gandeam sa fac stanga imprejur si sa spun politicos o scuza si sa plec.Mi se intunecase inaintea ochilor, il si vedeam pe al meu gramada pana jos, cu toate ca el daca merge singurel poate urca si cobora fara probleme, dar daca alti copii il imping, ce ma fac.Problema cu locurile la gradinite este mare, si am gasit acum una la care ziceam ca sa-l inscriu din septembrie si sa mearga aici pana voi gasi un loc la alta gradinita mai aproape de casa sau macar mai ok .Am mai visitat o gradinita unde in curte la locul de joaca aveau balansoar si pe lateralele balansoarului erau scari, de o parte si de alta pe care te puteai urca pana sus, lucru pe care copii il si faceau, adica urcau pe o parte si coborau pe alta, numai ca e ok daca esti mai mare cu picioarele mai lungi, da un prichindel de 3 ani, mic de statura, cum e al meu , da dornic sa se catare oriunde fara sa se gandeasca o clipa ca ar pati ceva, era in secunda unu pe scara si sus, si nimeni laga el in caz de ceva, Doamne fereste.Poate sunt eu paranoica, poate alti parinti sunt mai detasati si gandesc, lasa ce daca cade...nu are nimic, da eu il si vedeam cu gura de scara, picand printre laturile alea.Oi fi eu nebuna, da oare toate gradinitele sunt cu cate ceva? Ca daca refuz si pe asta, pe principiul ca are scara interioara, pe cealalta am refuzat-o pentru ca nu se uita nimeni cand erau copii afara, ca doar ce pot pati e inchisa curtea...si ele strangeau pe acolo sau beau cafeaua...
Principiul pentru care ma zbat atata sa-l dau la gradinita nu e ca nu am ce face cu el, ci ca vreau sa invete limba, trebuie sa invete germana, iar acasa nu are cum, noi vorbind romaneste.De aia m-am gandit ca sa-l las pana la 12 la gradi, el nu doarme de amiaza si acolo copii toti sunt pusi sa stea macar intinsi daca nu dorm, iar la el asta ar fi o pedeapsa, si nu vreau sa se ajunga la nervi si probleme, asa ca la 12 il iau, da scara aia imi sta pe creier.
Voi ce spuneti, sa mai caut, chiar cu riscu sa nu gasesc nimic pana la anul?Sau copii nu sunt toti niste hani tatari care se imping unii pe altii pe scari

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns trischa spune:

Eu am avut-o pe fetita mea la o krippe care avea aceeasi scara in spirala si nu s-a intamplat nimic rau.Cand am data-o avea 1 an si 10 luni iar acolo erau si copii mai mici.Eu te-as sfatui sa-l dai linistita la gradi si sa fi bucuroasa ca ai prins un loc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cllaudia spune:

Eu am fost la cineva in vizita care avea in casa o astfel de scara. A trebuit sa stau numai cu ochii pe copil sa nu urce. Bine, scara asta de care zic eu era in spirala, iar treptele, nu stiu cum sa zic, nu erau pline, adica putei sa bagi piciorul intre ele sau sa vezi printre ele jos canc urci, iar balustrada era formata dintr-o bara lunga orizontala iar din metru in metru sustinuta de alte bare verticale. Deci copilul clar af fi putut cade pe acolo. Respectiviii nu au copii si nici nu isi doresc, deci pt ei scara nu e o problema. Dar eu nu voi mai calca in veci pe acolo.

M-i se par f riscante astfel de scari, si nu imi imaginez cum o gradinita poate avea acceptul de a functiona in cazul asta. Cand ai copii multi si mici trebuie sa fie si spatiul adaptat lor. Ori gradinita trebuie sa fie un spatiu destinat copiilor.

Edit : cam dspre o scara in genul asta vorbesc. Care chiar nu trebuie sa existe intr-o gradinita

http://akis.bizoo.ro/vanzare/348208/Scara-interior-si-scara-exterior

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Noi ne facem mai multe griji decat trebuie, copiii nostrii sunt mult mai flexibili si se adapteaza mai bine decat ii credem noi in stare.
Si la gradinita unde merge Henrik sunt tot felul de ''capcane'' de care imi era groaza la inceput. Insa de un an si ceva de cand merge acolo, nu a cazut niciodata sau nu s-a loviti niciodata din cauza capcanelor ci mai degraba in locuri ''inofensive''. Si crede-ma, Henrik chiar se catara PESTE TOT! (porecla lui la gradinita e Spider Man)
Eu zic sa il dai la gradinita, e important sa invete germana daca v-ati hotarat sa ramaneti aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

roxy ,
eu as alege raul cel mai mic: stand by pana la anul, si pana atunci mai cauti.
Eu urasc scarile in general, insa acestea in spirala... ma dau gata!
Nu vreau sa par panicoasa (desi sunt, nah... ), dar o cazatura pe scara se poate transforma intrun accident urat, ei sunt copii, poate ca sunt si de varste amestecate, se harjonesc....
Mai asteapta pana la anul, parerea mea.

Cristina si Razvan (31.01.2006)
(1),(2),(3),(4),(5),(6)
www.dropshots.com/asteryaro6" target="_blank">(7) MY HERO

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

claudia am vazut poza din linkul pus de tine si pot spune ca scara spirala de la gradinita e putin altfel, adica treptele sunt lipite una de alta, dar partea din dreapta e mai lata decat cea din stanga (cum ar veni cea dinspre exterior e mai lata si partea dinspre interiorul scarii unde face bucla se ingusteaza), deci trebuie sa mergi sis a te tii doar de partea cu scara mai lata, altfel risti sa calci alaturi .Al meu poate cobora si urca scara ca am probat azi, dar copii ceilalti care vroiau sa coboare , probabil ca erau intimidati de mine, ca statea cuminti in sptele baiatului meu, pana aceasta a ajuns jos.Da ma gandesc daca nu eram eu mai asteptaua sa rabdatori sau il ajutau putin sa coboare mai repede cu un branci.Nu stiu ...sunt tare descumpanita, ori e ceva la o gradinita , ori e altceva, ori e pretul enorm.Nu poti gasi ceva sa fii cat de cat multumita.Stiu ca asa cum e acasa nu poate fi si ca educatoarele nu pot avea asa bine grija de ei cum o are mama , dar parca totusi ...Stiu e paranoia de inceput, asa am patit si la cel mare cand vreo luna sprijineam usa gradinitei plangand pana il luam acasa, iar el habar nu avea, dar parca nu avea asa pericole cum au astea ce le-am visitat .De cautat e cam tarziu, pentru anul asta, de daca m-am desteptat si eu cand e gata totul, dar nu eram hotarata sa-l dau, mai ales ca eu sunt acasa, dar cantareste greu in balanta limba asta care trebuie sa o invete si asta numai o gradinita o poate face corect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cllaudia spune:

Roxy, baiatul meu e mai mare cu 15 zile decat al tau. L-am inscris la gradinita, dar probabil va fi cel mai mic din grupa. In cazul in care vor fi probleme il voi retrage si gata, vom incerca anul viitor cand va fi mai mare si cu simtul pericolului mai dezvoltat. In legatura cu scarile, te intrebai daca ceilalti copii il vor astepta sa coboare sau ii vor da branci. Ii vor da branci, asta clar, acum depinde de copilul tau daca se va tine tare sa nu cade. Copiii mici nu au rabdare, si nesupravegheati se pot rani chiar grav, chiar si din joaca. Depinde de temperament. De-asta ma gandesc ca daca vor fi probleme il voi retrage, pana in momentul in care va sti sa tina piept celorlalti copii. Eu zic sa-l inscri, si daca tot zici ca stai acasa atunci ai posibilitatea sa-l retragi daca ceva nu merge cum trebuie. Adica nu esti in situatia ca odata ce ai inscris copilul, vrei nu vrei trebuie sa mearga ca alta solutie nu ai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubu77 spune:

la noi la gradinita sunt niste scari..dar nu asa in spirala..sunt scari normale drepte cu balustrada..si nu am auzit de nici un accident...nu stiu ce sa zic..decat sa stai cu frica..dar nu ai gasit alta de germana?
in ce zona stati ca si noi suntem la o gradi de germana..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

de retras il pot retrage bineteles, da ce sa fac, pentru ca sa-l retrag trebuie sa se intample ceva care sa ma faca sa iau aceasta decizie, si nu prea as vrea sa ajung sa se intample .Bineteles ca edcatoarele zic ca nu e nici un pericol ca sunt si alti copii doar si nu au patit nimic, dar al meu cu toate ca stie sa urce si sa coboare scarile , tot trebuie sa cobor pentru linistea mea, in fata lui sa ma asigur ca e ok pana jos, ca nu calca alaturi.Dapoi daca el se uita in spate la ceilalti copii sa nu-l impinga nu mai e atent unde calca...
E tare greu sa iei decizia, iar in legatura cu alt loc si mai greu de gasit. E bataie pe locuri iar eu pentru ca stau acasa, si el ca deabia are 3 ani nu constituim o urgenta care sa trebuiasca inregimentata in sistem, chiar daca de la 3 ani e gradinita obligatorie si teoretic putem incepe.Sunt multi copii cu varste mai mari care trebuie sa mearga indata la scoala si ei constituie o prioritate in alegerea la inscriere.Probabil de aceea mai sunt acum locuri ca nu s-au inghesuit parintii la inscris.
Al meu spune ca tot gasesc motive si peste tot gasesc ceva de comentat, da nu e asa, pentru mine siguranta lui e mai importanta.Al meu sot pune inainte vad invatatul limbii, si pentru mine e prioritar , da nici sa se nenoroceasca nu vreau.
Grea alegerea si trebuie sa mai si dau raspunsul cat mai repede posibil ca cica sunt altii la rand.

Iubu77 noi suntem in germanica, da noi acasa vorbim romaneste, copilul vorbeste foarte bine romaneste, dar vrem sa cunoasca foarte bine si limba germana pana merge la scoala la 6 ani, deci avem doar 3 ani in care sa facem asta.Timpul trece si eu vreau sa o invete corect, nu de la mine cu accent sau greseli.De aceea un an in plus e important.Asa l-as tine langa mine , nici nu m-as gandi sa-l dau sa se ocupe altele de el, dar din pacete trebuie.Dar nu in orice conditii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Roxy,fiica-mea a fost la 2 gradinite aici,in Germania,pe linga München si ambele aveau Puppenecke la etaj,pe scara spirala de lemn,ingusta,asa cum o descrii tu.Niciodata nu s-a intimplat nimic dar nici nu am stat zilnic cu inima cit un purice.
Baietelul prietenei mele a fost impins de o fetita si s-a dus de-a dura dar in afara de sperietura,nu a patit nici el nimic.

Sincer,dupa cum descrii situatia,problema e a ta.In afara de faptul ca invata germana,el are nevoie si de socializare si oricit de bine stai tu cu el acasa,la gradi ii va fi mai bine,va avea prieteni,se va juca cum acasa tu nu poti,vor iesi zilnic afara,etc.In plus,afara doamnele nu vor sta nicaieri nas in nas cu ei,ii urmaresc de la distanta si ii lasa singuri sa interactioneze,sa-si gestioneze eventualele conflicte minore(nu e vorba de bataie,aici se intervine)si cred ca e bine,ii invata sa fie independenti pe ei si pe tot felul de situatii care apar si in alte ocazii.
Sa stii ca daca e sa se intimple ceva,se intimpla si cu tine de fata.Fiica-mea a cazut si s-a taiat la barbie cu noi,4 adulti de fata asa ca...
Daca primesti loc e lucru important,e mare criza de locuri in gradinita si crede-ma ca stiu ce spun.
Acum,daca stai strimb si judeci drept ,fiecarei gradinite poti sa-i gasesti un neajuns si pina la urma nu il mai dai nicaieri .
Daca vrei numai sa vorbeasca germana,il poti ruga pe fratior sa-i vorbeasca in germana,banuiesc ca e deja clasa 4 si o stapineste perfect si in plus,la toti fratiorii,egal ca provin din parinti romani cu romana in casa,tendinta e sa vorbeasca in germana.

Succes iti doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Eu zic ca primul lucru pe care il vor invata copii o a fie sa urce, sa coboare pe scara cu pricina. In mod sigur personalul e format si au reguli clare de cum si cine urca/coboara.
Eu nu mi-as face nici o problema.
Hai curaj !

Mergi la inceput