Bobocei de sept-oct 2008 (283)
Raspunsuri - Pagina 9
denisa.g spune:
Nerantula - imi pare rau de patania voastra - asta da ghinion !!Multa sanatate si sa nu fie nevoie de antibiotic. Si eu m-am apucat de fumat dupa ce le lasasem o perioada..... sper sa nu il influentam negativ pe Edwin.
Felicitari noilor mamici si multa sanatate voua si puiutilor vostri.
Am uitat, pt o perioada de o luna ni s-a scos si lactoza din alimentatie - sa ajutam intestinele sa se refaca mai repede.
babytza spune:
Denisa tin pumnii sa iasa cat mai bine analizele Ce bine ca ati gasit firma aia, asa aveti tot ce va trebuie si nu va mai parea atat de greu.
Lumi ma bucur tare mult ca sunteti mai bine ! Multa sanatate in continuare si sa isi revina puii
Nerantula eu nu ii atrag mereu atentia sa nu mai tipe, insa pe cei din jur ii amuza teribil reactia lui (felul in care ii cearta ca se uita la el ) si ii alimenteaza chestia asta, in sensul ca il si provoaca. Ce sa zic, vazut din afara , poate pare amuzant , insa pentru noi cei care stam mereu cu el, deja nu mai este foarte amuzant sa urle asa mereu....
Lavinia ce mai faceti ?
Babytza si puiiValentina David
Nerantula spune:
Vai, Denisa, mie intotdeauna mi s-a parut foarte grea boala asta Celiachie, bine ca in zilele noastre sunt si alternative bune la alimentele cu gluten ..dar cum ati descoperit-o (adica ce v-a facut sa investigati)?
Din cate stiu eu e ireversibila, nu? A fost declansata in vreun fel anume, ce a zis doctorul?
Va doresc sa va impacati cu ea cat mai usor si Edwin sa nu simta mari diferente!
Mami fericita de steluta Gruia (16.09.2008) si neghinita
anamona spune:
uff denisa...multa sanatate
apropo de spitale, daca lunea trecuta erati internati la grigore alexandrescu, am trecut razant pe langa voi, acolo am mers la urgente la chirurgie cu T
denisa.g spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Nerantula Vai, Denisa, mie intotdeauna mi s-a parut foarte grea boala asta Celiachie, bine ca in zilele noastre sunt si alternative bune la alimentele cu gluten ..dar cum ati descoperit-o (adica ce v-a facut sa investigati)? Din cate stiu eu e ireversibila, nu? A fost declansata in vreun fel anume, ce a zis doctorul? Va doresc sa va impacati cu ea cat mai usor si Edwin sa nu simta mari diferente! Mami fericita de steluta Gruia (16.09.2008) si neghinita |
Edwin nu a mai luat in greutate de la 1 an. De obicei apar semne ale bolii, dar la noi nu a aparut nimic, doar stagnarea in greutate.
Parerea ar cam fi ca e din nastere. De la 8 luni i-am introdus glutenul si pana la 1 an i-a afectat intestinele ajungandu-se la malabsortie. Apoi i le-a tot distrus - are intestinele varza - mai dureaza ceva pana le reparam (tot ce intra in ele iese la fel, nu asimileaza nimic).
Marele nostru noroc este ca am am ajuns la un pediatru care l-a ghicit din prima - majoritatea cazurilor se chinuie chiar ani pana isi dau seama ca e vorba de boala asta.
Boala este ireversibila, da, dar speram ca in timp sa cresca nivelul tolerantei glutenului. Adica , speram ca peste 2 anisori, dupa un regim strict sa putem introduce putin gluten pe care organismul sa il accepte. E cu dus si intors - e posibil ca peste 2 ani sa accepte glutenul dar peste 10 ani sa nu-l mai tolereze iar....
Acum suntem pe regim strict pt cel putin 2 ani apoi vom reface analize, teste.. si vom vedea cum actionam mai departe.
Eu sper sa ajungem la faza in care in casa tot sa fie fara gluten, dar macar afara, daca pofteste la o inghetata de exemplu sa pot sa-i dau si lui din cand in cand...
Doctora ne-a zis ca are pacienti cu boala asta dar care mananca cu gluten fara probleme - nivelul tolerantei glutenului este mare - speram sa ajungem si noi la faza asta in timp- dupa perioada de regim strict.
Pupici si sper sa nu mai aveti nici-o intalnire cu capusele de acum incolo.
Anamona - luni noi nu eram in spital. Tot la chirurgie am fost si noi internati la Dr Danila V. - acolo am facut biopsia. Pupici si multa sanatate.
luminita2008 spune:
denisa, ma bucur ca sunteti ceva mai optimisti! Doamne ajuta sa fie imbucurator rezultatul biopsiei. sper sa va obisnuiti cu noul stil de viata cat mai repede si sa va fie trecerea cat mai lejera!
anamona, f frumoase pozele, ca de obicei! abia se observa plasturele de pe frunte, in unele poze chiar deloc!
de CosmyB mai stiti ceva? si july, ce-o mai face burticutza?
Luminita si voinicii Edi si Robi - 26.09.2008
"Exista pe lume bucurie mai mare ca un copil: DOI copii!"
anamona spune:
luminita multumim:) cel putin nu s-a lovit intr-un loc foarte vizibil.
Maine mergem sa scoatem firul, am inima cat un purice cand ma ga ndesc ca iara o sa planga....
Nocom spune:
Buna seara,
Va multumesc ca ne sunteti alaturi si ca va pasa ce se intampla cu noi!
Daria nu a mai facut febra de ieri de dimineata, dar inca este sub antitermice din 4 in 4 ore. Acum s-a desfudat si nasul si a inceput sa curga. Este o viroza si o tratam cu clasicele panadol/nurofen, vibrocil/ophtamesone si tantum verde spray in gat.
Din pacate Daria doarme ff rau, se zvarcoleste si geme non stop. La urechi nu are nimic, nici la plamani, nici macar in gat. Doar nasucul ii curge si a facut febra aia mare 2 zile si o noapte..nu stiu de ce se chinuie asa in somn..... Adica eu banuiesc niste masele, ultimele, caci e tot timpul cu mana in gura si baleste la greu....
Una peste alta suntem mai bine, dar stam rau la capitolul odihna si bunadispozitie.....
Va pupam pe toate.