Hai MIRA,NANA,REMY_MV! Bv FLORY mai-iun2010 (82)
Raspunsuri - Pagina 12
r_ocsy spune:
Ioana ( Artu ) : multumim pentru incurajarile legate de alaptat ... sincer sa fie e singurul lucru de care imi fac griji ! Zici ca putem manca orice ? Ar fi super ... ca tot imi sta capul la cirese !!!
R_ocsy
37 +
Ana Sofia
AMR 10 zile
r_ocsy spune:
sorana : {s] pentru Tudor ... cu putina intarziere !
marisa : eu ma limitez la dulciuri , le consum doar dimineata ! Dar nu pot sa zic ca le mananc mai cu pofta acum decat inainte, cu dulciurile am fost din-totdeauna
.
Ruxi : ce ma bucur ca ati ajuns acasa
; chiar intrebasem zilele trecute de voi .
la toata lumea !
Sorana : imi pare rau pentru Matei , sa ne ti la curent !
R_ocsy
37 +
Ana Sofia
AMR 10 zile
corinasmile spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui arturicii Hello, Ma bucur sincer daca ati "simtit" ce am scris despre alaptat. Si ar fi extraordinar daca am reusi cat mai multe dintre noi sa alaptam exclusiv pana la 6 luni apoi in continuare, in paralel cu diversificarea, cat mai mult. ![]() Mary, sa inteleg ca ne pregatesti vreo surpriza? ![]() Corina, ce ai mai invatat despre sling? Ti-ai luat ceva? Eu sunr f multumita de ce am primit de la sora mea. Nici noi nu avem carucior luat si o sa aman cat se poate de mult. Probabil luam la inceput de vara ca o sa ne fie cald in sling cred. Insa daca avem o vara ca anul trecut, nu f calduroasa, o sa fim ok si fara carucior. Eu am studiat cum e cu refolosibilele si m-ar fi tentat insa nu pot psihic sa le fol. Insa poate ne spui mai multe din ce ai invatat: cate iti trebuie, pe ce marimi sunt, cat costa (poate vrei sa iti trimit de aici - uite, aici, gasesti de vanzare si noi, ca sa compari preturi) Mai povesteste daca ai dispozitie te rog, ce ai mai aflat azi. ![]() Ioana, Philip, Yann, Sabina |
Ioana, nu am luat inca sling, dar e in plan saptamana care vine
Ce am aflat nou? Well, in primul rand le-am vazut "live" pe toate si le-am putut incerca fara graba si pune tot felul de intrebari.
Cateva chestii pe care le-am retinut pt mine: pentru nou-nascut (pana la 4-5-6 luni), cea mai buna optiune mi se pare ring sling, pt ca se pune destul de usor (dupa ce te obisnuiesti si il reglezi), nu este f gros si poate fi folosit si mai tarziu - e ajustabil. Ar mai fi ca si variante wrap fix sau elastic, insa cu astea e mai greu vara, ca necesita infasurari de 2-3 straturi pt pozitionarea corecta a nou-nascutului si asta inseamna caldura in plus. Dar pentru alte perioade sunt foarte faine, ajustabile (sunt lungi si te vor tine pana cand creste copilul). De retinut ca wrap-ul elastic este cumva mai comod - il legi odata pe tine si apoi poti scoate/baga copilul fara sa-l mai desfaci. La wrap-ul neelastic trebuie sa desfaci de fiecare data (ceea ce nu e mare filosofie oricum, da e bine de stiut).
Tot pentru nou-nascut ar mai fi optiunea de sling fix, care este de departe una dintre cele mai simple si comode de pus pe tine si purtat, deci foarte apreciata de tatici, insa marele dezavantaj este ca bebe creste destul de repede din ea, si trebuie sa cauti urmatoarea marime, ca sling-ul nu creste
M-au fascinat si mei-tai-urile, care seamana foarte mult cu un port-bebe "din comert", NUMAI CA:
1. Sunt facute din materiale 100% naturale, gen bumbac, poate adaos de matase, etc. Spre deosebire de marsupiile care se vand in magazine si care contin foarte mult plastic si materiale sintetice, mei-tai-ul asigura o circulatie a aerului mult mai buna, deci nu se incinge nici copilul, nici purtatorul.
2. Pozitia in care sta copilul in el (aparent asemanatoare cu cea din marsupiu), este totusi diferita, mai apropiata de corpul mamei si mai sanatoasa din punct de vedere fiziologic - tensiunea materialului pe spatele si funduletul copilului se distribuie mult mai bine, deci ofera o sustinere mai corecta.
Sunt 2 tipuri mai utilizate: care se leaga si cu catarame - care este chiar floare la ureche de folosit, se pune usor, se ajusteaza dimensiunile - parfum
Eu abia astept sa ajungem sa purtam bebitza in mei-tai. Nu iau de acum, pentru ca se recomanda folosirea incepand cu 4 luni (cel mai bine chiar de la 5-6).
O alta chestie suuuper misto este Tonga. Dupa cum vedeti, este un fel de plasa, care totusi e facuta dintr-un material ca lumea, nu se "infige" in fundul copilului, e cea mai "de vara" si este absolut geniala pentru folosirea la mare sau la piscina. Este, la fel, pentru bebelusi mai mari si necesita sprijinirea cu o mana a spatelui, ca nu asigura un echilibru 100% stabil.
Dar mi se pare foarte tare pt plaja - ca sa poti lua piciul cu tine in apa si sa ai siguranta ca nu iti aluneca din brate. Plus ca si copilul se simte safe langa tine in apa, deci -

Ca si concluzie generala - dupa ce am incercat personal aceste diverse variante de purtare a copilului, m-am convins ca nu ai nevoie de doctorat ca sa legi/prinzi toate esarfele alea
Cu instructiuni bune si cateva incercari - te descurci de minune si prinzi la curaj si copilul chiar NU CADE din ele Mentionez ca eu imi doresc acest "sistem" de purtare in primul rand pentru beneficiile pe care le aduce dezvoltarii copilului, nu pentru comoditatea mea, deci as fi dispusa sa fac si eforturi mai mari - dar e bine ca nu e cazul

Hai ca m-am intins cat o zi de post, sper ca nu v-am plictisit de tot
Despre scutece o sa scriu saptamana viitoare, dupa ce finalizez documentarea si alcatuiesc o combinatie optima pentru noi, atat ca si utilizare comoda, cat si incadrarea intr-un buget rezonabil - voi incerca sa vin cu argumente si explicatii ale alegerilor facute.
Pana atunci, mamicilor curioase le recomand articol 1 - motive pentru alegerea scutecelor refolosibile si articol 2 - principalele tipuri de scutece si accesorii pt ele.
P.S.: Ioana, foarte tare linkul pus de tine. Ce misto ca aveti atatea optiuni de second-hand. Eu nu am nici cea mai mica problema sa folosesc ceva la mana a doua, cu conditia sa fie intr-o stare buna si safe pt copil. Din pacate in Romania deocamdata nu exista varianta asta pt scutece - cred ca inca nu au crescut suficienti copii din ele
pt propunere!Corina
32s+ cu Maria
AMR 8s- si apoi...
marisa_ana spune:
Niste poze cu mine si burtica.
http://picasaweb.google.com/mturdeanu/Burtica#5469195674492760418
Ana Maria 36+ cu
Marisa Alexandra
lauriciu spune:
Bun gasit,
Nu am reusit sa mai citesc din urma, am intrat sa va spun ca am incarcat cateva pozici pe webshots (mercic, nana, pt user si parola).
Pup fetele,
Trebuie sa fug!
lenabum spune:
marisssa esti o graviduta f frumoasa

cate kg avea bebita ta la eco?
+32
bianca maria
AMR 8 sapt poate mai putin
cris_09 spune:
Felicitari Ana!Bine ai venit Mirunica capsunica!
Heloooo!!!!!!1Tot aici sunt
!
Theo nici un semn nici azi..puturosul meu tot in burtica
se lafaie la caldurica
Mersi de intrebare
Lenabum ai fost exact pe sufletul meu cu "nasterea dureaza cateva ore, dupa care vine bebe si uiti tot travaliul"...asa gandesc si eu,ma cinui cateva ore..dar o sa ma bucur de minunea mea toata viata
Asa ce merita fiecare durere![]()
Rocsy asa-i ca e bine sa le vezi pe toate puse la punct?Astepti mai impacata nasterea
Sa ne arati poze cu camera Sofiei
Si mie imi sta gandul la cirese
,am vazut la tv,la stiri,filmau intr-o piata...dar nu stiu unde
Ma alatur si eu celor
care vor poze cu bebeii lui Ruxi![]()
Sorana sper sa se faca bine repede piciul Matei,nu te mai simti vinovata,trebuie sa faci cum e mai bine pentru ambii copii..decat sa-i ai bonlaviori pe amandoi..atunci chiar nu ai mai sti cum sa te imparti
Hai ca o sa fie bine
marisa_ana ce burtica super ai
,de fotomodel,slabuta si cu burtica mare in fata
Si tu esti foarte frumoasa![]()
Lauriciu wow ce bebita dolofan ai..E maricel si frumusel foc
Iar dupa ochisorii lui Raduc m-am topit
Cred ca ma apuc sa fac niste clatite...poftiti la masa fetele...Mira,hai si tu,sa te rasfeti azi,in ultima zi 2 in 1![]()
poze
Cristina
40+ cu Sebi
AMR:suntem in prelungiri
corinasmile spune:
Am intrat pe la poze, sa-mi induca starea de bine, ca de obicei ![]()
Aniska80 - sunteti o familie cu adevarat frumoasa, va sta asa bine imreuna 
Ana Maria, esti o graviduta incantatoare! 
Laura , pozele voastre sunt asa duuulci!! Bebe mic e mumusel, iar Raduc are niste ochi ce vor provoca razboiae intre fete, la un moment dat, sunt convinsa!
Sa fiti sanatosi cu totii!
Vai, Sorana, asa imi pare rau ca nu v-ati revenit inca din raceala pacatoasa!
Ma bucur ca te intereseaza si pe tine preocuparile mele
Cand te mai linistesti si ai timp sa citesti despre aceste subiecte, te vei putea convinge cate beneficii aduc copiilor si ca de fapt nu e complicat deloc sa le adopti.
Pana atunci,
o mamica curajoasa, care lupta pe mai multe fronturi! Sa va refaceti cat mai repede!
R_ocsy - felicitari pentru finalizarea bagajului si a amenajarilor!
Eu sper sa ajung la aceasta etapa saptamana viitoare si sa devin la fel de calma ca si tine ![]()
Aly - felicitari si voua pentru finalizarea pregatirilor!!
Theodora, welcome back din depresie

Fetelor, ce mai stim de Nati??? Sper ca e bine si doar ocupata cu Cami si ultimile cumparaturi. Parca trebuia sa-i soseasca si sotul.. mai asteptam semne de la ea.
Corina
32s+ cu Maria
![]()
AMR 8s- si apoi... 
Ioana5255 spune:
Hello, hello,
felicitari Ana. Deci pana la urma aveti fetita. Sa va traiasca micuta Miruna, sa va bucurati de ea si tie refacere rapida si mult laptic.
Noi suntem bine. Azi stam in casa, daca e asa de urat afara. Alex mi-a racit destul de rau cu tot tacamul mai putin febra. Sper sa nu ia si cele mici. Vad ca bantuie raceala.
Onana spune:
Am revenit..
Rocsy, Cris, Corina!
Matei a ajuns la spital, cum ziceam, cu febra ff mare desi de-abia ce-si luase siropelul, i-au facut un novocalmin injectabil, concluzia e rinofaringita acuta si otita medie acuta
deci tratament cu antibiotic, picaturi in ureche si tot tacamul..
Nu stiu daca sa acuz gradinita, cert e ca de o luna cel putin o tinem doar in raceli, acum s-a mai complicat si cu o otita, ce sa mai zic, macar sa nu ia si Tudor, de-asta bietul pitic e izolat inca vreo 2-3 zile la bunici, spre supararea lui si a noastra
Nici Tudor nu e linistit azi, cum il punem in patut cum plange, de azi dimineata in afara de spalat, schimbat, pompa, hranit, tinut in brate, altceva n-am mai facut..Nu ca ma plang, astept doar vremuri mai bune![]()
Cris, chiar ma gandeam la tine ca daca nu zici nimic sa nu se fi intamplat minunea
Dar daca zici ca Sebi nu se grabeste, stie el mai bine cand sa vina..
Si eu ma intrebam ce-o fi cu Nati, sper ca e doar prea ocupata zilele astea..
Rocsy, daaaa, sa ne pui pozici cu camera bebelinei cand poti
Trimit si revin mai tarziu, acum vreau sa dorm o ora, tati sta cu Tudor, ca-ntre baieti![]()
Sorana
Matei (2 ani, 2 luni) si Tudor (2 saptamani)