PEPENASI iul/aug'08 -- Bun sosit Matei! (184)
Raspunsuri - Pagina 10
Tecky spune:
Eu nu cred ca anul 2012 va aduce mari schimbari.Vom trai si vom vedea....
Fug la scoala,v-am pupat
ana_a spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ooka salu Le. Noi nu credem ca e rau sa stea la colt, am mai intrebat eu pe forum mai demult da' n'am primit raspunsuri. Stiti aspecte negative cu privire la pusul la colt? mami de Sofi |
io zic ca e o umilire sa-l pui la colt...
da nah... si eu ii mai atrag la Stefi atentia ca ar fi cazul sa-si ia putin time out cand o ia razna - din punctul meu de vedere - si il trimit sa-si caute un loc de linistire, dar faza asta....o facem cam de la 4 ani...
blog de mamica
proud
bujo spune:
Eu nu inteleg fratilor de ce le luati atatea suzete. Ca sa aiba la ce face mofturi? Eu i-am luat lui Filip o singura suzeta. Si cand se facea mata si lua aer o aruncam si luam alta exact la fel. Dar nu aveam decat o suzeta in casa. Eu am considerat ca este un obiect necesar si practic, si nu o jucarie. I-am dat-o cand a avut colici si cand mergeam cu masina ca nu prea ii placeau drumurile lungi. Cand a mai crescut nu i-am mai dat-o deloc ziua. I-o scoteam din gura in momentul in care se trezea si i-o mai dadeam cand se punea in pat. Si s-a invatat si mi-o dadea singur cand se ridica din pat. Si la un moment dat am vazut ca o linciureste si prin somn si am dedus ca nu prea mai are nevoie si am scos-o de tot. Dar sa-l las sa stea toata ziua cu suzeta in gura nu mi s-a parut sanatos.
Sa vedeti cu oala azi. L-am vazut ca se screme si zice caca. Am venit rapid cu oala ca il ultimele zile a facut moale si zic ca ii e mai usor sa se screama pe oala. Deja iesise un sparc. Si ce credeti? Desi incepuse sa faca n-a mai facut nimic pe oala. Zici ca si-a pus dop. Nu pricep de ce nu vrea. Nu ii e frik de oala, ba chiar e dornic sa se aseaza cand o aduc, nu l-am fortat sa stea pe ea. Crek e inhibat.
Atb eu n-am treaba cu 2012. Crek e aceeasi treaba ca si cu 2000. Insa am de multe ori aceleasi temeri ca tine. Sa nu pateasca ceva Filip si sotul. Si ma trezesc facand niste scenarii de te apuca groaza. Si cand imi dau seama ca o ard aiurea incerc sa departez gandurile negre. Dar cred ca e normal sa ne facem griji pentru cei pe care ii iubim.
Anka ia zi cu scoala Elizei, ca nici eu nu-mi amintesc sa fi povestit. Si da detalii. Erika merge la gradi? Cum s-au acomodat felete? Nu li se pare ciudat sa auda alta limba? Sotul se baga si el la master?
bujo mami de Filip
ooka spune:
Ana, m'am lamurit cu pusul la colt. Se pare ca daca nu'l izolezi ci incerci sa ii vorbesti mult e mai bine. Si din ce'am citit nici nu e ok sa il pui sa'si ceara scuze, ca cica trebuie sa vina din inima. Bine ca n'am abuzat si bine ca am mai intrebat inca o data. Acu', sincer, umilitor - in sensul cel mai rau al cuvantului- nu mi se pare insa partea proasta e ca nici umilitor- in sensul cel mai bun al cuvantului- nu e, pentru ca e prea mica.
Didi, uite ceva pentru tine www.attachmentparenting.ca/articles/articles8.htm" target="_blank">aici.
mami de Sofi
anaxena spune:
Maria nu a luat niciodata suzeta si mi-a parut rau deoraece in crizele de plans tzatza era singurul lucru care o linistea deci am fost eu suzeta
de intarcat s-a intarcat singura
lapte normal bea ocazional din cana dar dc il pun in biberon nu vrea,ce i-o place la spurcaciunea aia de lapte praf nu inteleg,Maria vreo 3-4 luni nu a mai cerut lapte ,acum ca s-a imbolnavita "pace bibi" din nou,eu o tin tot pe lapte praf din motive de vitamine,fier si alte lucruri care nu se gasesc in laptele de vaca
2012 nu ma sperie deloc...parerea mea este ca e o chestie de manipulare a oamenilor
bb2...helloo!!!io sunt pregatita pt bb2!!vreau bb2!!!dar ma tem si mai am un pitic...diferenta intre copii!!deja mi se pare mare...iar spre deosebie de voi eu de la 10 la 18 am un program ca inainte de sarcina,Maria fiind la gradi,asa ca am libertate cu carul...problema mea era cum o sa fie cu 2,pt acum Maria e fata mea muuult dorita si imi e frica sa nu raman cu sentimentul asta dupa bb2...pt ca eu sentimente profund materne le-am avut dupa 1 an,pana atunci aveam impresia ca mi-a lasat cineva copilul la usa si trebuia sa am grija de el...pt mine Maria a fost mereu uratica,slaba,rea ,plangacioasa,nu statea locului,mi s-a parut ca a fost un copil rau..acum cand ma gandesc ce handicapata mintal am putut fi...imi e rusine!!!Maria a devenit un copil minunat,chiar nu am ce-i reprosa si toata lumea se minuneaza si stiti ca eu nu sunt cu lauda copilului,dar e mai mult decat visam si-mi imaginam...bb2 cum o sa fie?o sa-l vad si pe el la fel?sau o sa o idolatrizez pe Maria?cam asta e temerea mea
de Maria nu-mi fac probleme pt ca ea e intelegatoare,am dus-o la un bb de 2 zile si s-a purtat exemplar,a luat bibi sa-i dea sa pape ne facea semn sa facem liniste ca bb doarme,o mangaia sfios pe un piciorus si era tare incantata si mereu ma intreaba de bb Ioana,ii place sa se joace cu copiii,nu se cearta pe jucarii,nu-i bate,nu-i impinge...asa ca de reactia ei nu-mi este frica si sunt sigura ca s-ar intelege..dar eu??ma uit dimineata cum vine si se baga in mine si ma ia de fata si zice"mami te ubesc" si ma topesc toata ...pai dc vine bb2 ce fac??ca bb e la tzatza ,de Maria nu o sa mai am atata timp ..o sa se simta respinsa?probleme ...probleme!!!poate-mi fac prea multe ca si cand eram gravi cu Maria ma gandeam ca gata!!!se termina viata mea! si nu e deloc asa este la fel ca inainte si mult mai frumoasa pt ca oricate probleme as avea cand sunt cu Maria totul este ROZ si cred ca fericire mai mare decat un copil nu ti-o ofera nimeni!!fericirea se inmulteste direct proportional cu nr de copii?
Ana-Maria
de Maria 19.06.2008
www.flickr.com/photos/12649238@N02/?saved=1" target="_blank">diferenta dintre poza si fotografie+poze test+poze bb+poze burtica
www.dailymotion.com/anaxena/video/x5bzzp_maria_lifestyle" target="_blank">filmuletze bebe 20s+33s new de new!!
Maria,povestea nashterii
Didi81 spune:
ooka, merci de link! Citisem si eu o carte de psihologie a copiilor, e intr-adevar cam nasol cu pusul la colt, mai ales daca e in public ca se simt umiliti. Era acolo o sugestie sa trimiti copilul in camera lui, unde sa nu aiba tv sau alte chestii de-astea, ideea e sa realizeze ca a facut ceva rau si ca e pedepsit, sa reflecteze la asta, dar sa nu se simta umilit. Oricum, se aplica la varste mai mari.
Bujo, si Aida spune inainte sa faca kaki, dar daca o pun la oala se abtine. Cred ca e doar o chestiune de obisnuinta, pt ca pipi face la olita, dar kaki s-a invatat sa faca stand in picioare 
Didi
de Aida Maria
(03.07.2008)
MissJJ spune:
Buna fetele!
Sorrt da nu am mai reusit sa intru sa scriu, de citit am citit, interesante discutiile pe aici. Eu busy pe ultima suta de metri ca de miercurea urm pe 19 gata incep scoala si trebuie sa pun la punct toate pana pe 14 sept cand incep celalalt curs. Uff multa nebuneala plus actele trebuie sa le terminam cat de rapid sper pana in iulie sa fie gata toate.
In rest binisor feteles cu o tusa cam urata la Ari e pe sfarsite pe Ami abia o apuca. Azi am fost cu Ari si clasa ei la statia de pompieri in vizita a fost frumos i-a lasat sa se suie in masina de pompieri si sa stropeasca cu furtunul sa darame niste conuri de alea de pun astia cand repara strada. Le-a dat pt la scoala o multimea de stickere si carticele si etc despre foc si ce trebuie facut. A fost tare fun pt copii toti au fost f excited, Amira s-a bagat si ea in seama s-a pus si ea jos pe podea cu copii si-a ascultat ce s-a zis a tipat si ea help, fire si nino, nino.
Apoi ea deja s-a cam plictisit da i-a trecut rapid ca am plecat si am venit spre casa, Ari a ramas la scoala pt snack si lunch club.
Suzete la noi nu s-au folosit decat pana la 3 luni in genere, au renuntat singurele deci aici nu stiu nu ne bagam.
Cu pusul la colt eu nu am folosit asta eu folosesc explicatiile si naughty step, oricum la noi scarile is chiar cum iesi din sufragerie si ii zic sa mearga sa stea acolo in liniste sa se gandeasca ce a facut si apoi vine sg si zice sorry. Amira daca ii zici ca a gresit ceva sau a lovit-o pe Ari sau stiu eu ce se duce singura acolo sa scape de noi, [:-))))], mai tipa oleaca si protesteaza mai vine ne cearta si iar se duce acolo si dupa ceva timp vine si se alinta.
Cu 2012, nimeni nu stie cand va fi finalul efectiv da clar se schimba multe mai ales vremea si fenomenele astea naturale, acusi erupe si celalat vulcan din islanda ala mai mare si atunci o sa fie mai naspa mai ales la noi ca suntem in nord, da om supravietui noi la orice ar fi, pe vremuri a fost si mai rau si s-a descurcat lumea, daca e sa nu supravietuim ata ete.
Cu pierdutul sotului si copiilor, ooo asta e nr one pe lista mea de griji, orice ar fi trecem peste da sa fim impreuna si daca ajungem cei mai saraci si stam intr-o cutie de carton imp e sa fim sanatosi si sa fim impreuna, eu nu cred ca as mai fi om daca i-as pierde, da poate mi-as relua viata incet incet da pe interior as fi o farama din ce ce eram.
Bb 2-3, eu din experienta mea zic ca cu cat creste nr de bebeii devii mai relaxata si poti sa enjoy mai mult viata, nu mai iei totul asa in serios si inveti sa te bucuri de cele mai mici chestii, nu mai esti asa materialista sau preocupata de chestii din astea, sentimentul meu cand le vad impreuna e de bucurie da interioasa asa o caldura de aia placuta, nu stiu cum sa explic, dar de dif dintre ele mi-e si mie, pana sa o am pe Ami ma gandeam aaa e ok asa dupa aia parca era mai bine dif mai mica, dar si dif mai mare are avantaje, oricum bb 3 va fi dar dupa ceva dif mai mare sa termin cu scoala sa ma apuc de munca si etc si apoi o sa vina si bb3. Sanatosi sa fim si sa ne putem permite sa le luam lor si sa le oferim de toate, ca noua nu prea ne mai trebuie multa lucruri.
Mona multa sanatate si sa nu fie nimic grav.

Cam atata m-a dus cerebelul ametit.
Sigur mai vroiam sa zic ceva/mentionez pe cineva da tre sa fug sa dau lunch la podoaba mica si sa o iau pe cea mare de la scoala.
Am vazut si pozele de pe picasa superbiiiii copiii mai avem.
Imi cer scuze da nu prea am avut timp sa comentez, dar am admirat fiecare poza in parte.
Anka va pupam dulce, zi de fete cum e cum e cu scoala ce sistem e acolo si etc si of course pozeeee.
Pupam bostana
si sper sa apuc sa scriu mai des, sa treaca oleaca nebuneala asta.
_
Stupidity is far more dangerous than evil, for evil takes a break from time to time, stupidity does not.
Anatole France
Mummy
x 2 
dana81 spune:
Buna ziua!!!
Eu una nu m-am gandit atunci cand am taiat suzeta la ce va urma ca nu o mai taiam, dar am facut-o intr-o criza de nervi si a mers, cu toate ca mai am 2 prin casa si nu stiu unde sunt, stau cu teama ca le va gasi si va da iar de gustul "cel bun"![]()
2012 nici nu m-am gandit vreodata si nici nu ma voi gandi.Mentalitatea mea asupra mortii si a sfarsitului s-a schimbat total cand l-am pierdut pe cumnatul meu de 29 de ani.De atunci nu ma mai gandesc "la maine", nu are rost, fie ce o fi.
Copii batausi am o mare problema cu ei, Clara e buna rau, ea o incaseaza si eu sunt tare necajita si nu inteleg cum se nasc unii cu instinctul asta de a lovi.Tarziu am inteles ca nu vad in familie lucru asta, asa credeam dar baietelul cumetrei mele face la fel si cunoscandu-i bine pe ei, m-am lamurit.Acum citindu-va si pe voi imi dau seama ca vine din natura lor asa...nu am solutii dar nici nu pot fi de acord, offf
Pusul la colt eu o trimit pe Clara in dormitor deobicei, acolo e locul de plans aiurea, de meditatie si chiar daca are televizor sau jucarii acolo, nu-i convine. ii spun tot timpul ca atunci cand se va calma sa vina sa ne impacam, si partea asta ii place cel mai mult, vine si ma ia de gat.
BB3 ooo, as face pentru ca eu sunt asa cum spune si Mai3, nu mi trebuie cariera,bani, faima, libertate pentru a fi fericita.Asa ce tare ii iubesc pe ai mei incat daca ii simt in preajma sunt cea mai fericita.Si credeti-ma ca nu e poezie deloc.A mai visez si eu la o tigara aprinsa la o terasa cu fetele dar astea sunt de realizat si cu 10 copii![]()
33+
RIANA
MAMI de
CLARA 06.08.08
flo1980 spune:
Hello
Xena am mai zis, eu una nu pot alege unul dintre ei, ii iubesc la fel de mult!
Cand il alaptam pe David il intrebam cel macar de vorba pe Alex sa nu se simta marginalizat.
Capta putin atentia, adica sarea in pat, alerga mai mult ca d eobicei, dar dupa 2 luni s-a obisnuit cu fratiorul si nu a mai facut asa.
2012 eu am vazut filmul, m-a ingrozit, si eu ma gandesc la fel si fel de lucruri, mi-e frica mai mult de cutremure, ca sunt tot mai dese in intreaga lume, mi-e sa nu-i pierd la vre-un cutremur.
Cum zicea Carmen Harra ca o sa mai fie si in Romania, unul mai puternic ca cel din '77 dar nu or sa fie as amulte victime...om trai si om vedea!
Vad ca au mai scris fetele, am de recuperat iar....
Mona ai aflat ceva?
_
Are mama 2 baieti: un fulgulet si un pepenash!