Gravidutze si mamici de Cluj - 159
Raspunsuri - Pagina 15
Victo spune:
meli, e si ragusita? tusea latratoare poate fi si de la inflamarea laringelui.
dc e asa, poti face aerosoli cu flixotide 1 ml plus 3 de ser. nurofen 5 ml antiinflamator.
apoi poti face si o tura cu adrenalina.
dar noi ultima data cd tusea f urat am facut doar cu flixotide. acum ca facem aerosoli din prima zi, inainte de a aparea tusea, facem doar cu adrenalina.
evolutia de regula asta este. incepe sa curga nasul...incepe sa tuseasca un pic..apoi din ce in ce mai urat..apoi raguseala.
dc e larinita simpla, fara tuse urata faci cu adrenalina, 1 ml plus ser 3 ml.
dc tusea nu e insotita de laringita, atunci aerosoli cu acc, insa din astia nu am facut d emult si nu mai stiu exact cantitatile, dar cam in aceeasi masura, zic eu.
nu stiu cum e aparatul tau. pui cantitatile de substante in paharel si apoi acoperi cu un capac ceva.
vine azi drita sa o vada? altfel te/as sfatui sa mergi la un spital, clinica ceva.
si iar subliniez din experienta noastra, pt tuse asa de urata, nu te baza pe siropuri.
Paula cu Mihai 31+ si Stefan (30 oct. 2007)
AU MAI RAMAS 8 saptamani de dans in burtica
Victo spune:
nurofenul de 3 ori pe zi, 3 zile, chiar dc nu are febra, dc e inflamat laringele.
aerosolii cu flixotide se fac la distanta un pic de orarul de somn, cel putin o ora inainte.
la raguseala, efectul aerosolilor cu adrenalina a fost rapid, in 2 ore copilul avea voce din nou.
la aerosolii cu flixotide, in caz de tuse urata, cam dupa o zi a inceput sa doarma sa zic 3-4 ore legat, fara sa tuseasca.
3 reprize de aerosoli pe zi.
sper ca ai inteles cate ceva, ca am scris in graba, cam dezlanat. citeste de 2 ori :)
pupici. sper sa te ajute, ca mie mi-s proaspete in minte tratamentele, ca tot cu din astea ne confruntam de cd a inceput gradi.
sper la anul sa fie mult mai bine.
mami_alexia spune:
Meli, parerea mea este ca ar trebui sa o vada un pediatru. Tusea poate avea cauze multiple..poate fi o bronsita, o laringita, etc. De obicei dupa aerosolii cu adrenalina se vad efecte mai repede. Flixotide e mai mult pentru cazurile in care exista multe secretii, coborate in plamani. Pentru tuse se mai poate folosi si ACC sau Bicarbonat de sodiu. Noi cam astea le-am folosit, insa doar un doctor, si preferabil un pediatru poate stabili substantele in functie de fiecare caz in parte. Multa sanatate.
MAMI(Adriana) & ALEXIA(28 aprilie 2007)
www.alexdamian.com/" target="_blank">Sa-l ajutam sa lupte...
N-AVETI UN LOC DE MUNCA PENTRU MINE?!
mami_alexia spune:
Ioana, nu stiu cum e cu vaccinarea la adulti. Si noi suntem oarecum intr-o situatie asemanatoare, tati n-a facut decat una dintre bolile copilariei
MAMI(Adriana) & ALEXIA(28 aprilie 2007)
www.alexdamian.com/" target="_blank">Sa-l ajutam sa lupte...
N-AVETI UN LOC DE MUNCA PENTRU MINE?!
antoni spune:
ms fetelor pt raspunsurile astea prompte.parca e mai bine, tuseste din 5 in 5 minute acum numai...
scuze, dar eu nu stiu, ce e ACC?
Oana-atunci am facut bine si eu, ms.si filtrele alea le schimbi des?
Ioana-le poti lua de la farmacie, poate nimeresti intr-una in care ti-o si dau, eu asa mi-am facut-o pt hepatita de ex.
Ioana13 spune:
Meli, la ce farmacie ai fost? Mai tii minte?
Ioana mama de Patrick Alexandru (01.06.2007)
Ioana13 spune:
Adriana, bine ca tati e cel care nu a avut, ca sigur el nu ramine gravid, poate numai din dragoste fata de tine
Ioana mama de Patrick Alexandru (01.06.2007)
Victo spune:
acc- acetilcisteina..sper sa nu gresesc. e numele unui medicament pt tuse.
Gabriela77 spune:
Ioana, poti cumpara vaccinul de la farmacie si ti-l faci la medicul de familie. Intr-adevar e urata la gravide rubeola. Nici eu nu am avut.
Victo, no comment, eu asa m-am saturat de tara asta, acum cu taierea indemnizatiei ma gandesc serios la emigrare.
Simina, bine ca ai reusit
meli, asa se procedeaza, vezi ca nu e de glumit cu tusea asta urata, bine ca va vede dr. Campean
Oana, bine ca s-au mobilizat astia cu curatenia, mie nu mi-a aparut reclamatia, dar nu-i bai, important e ca se iau masuri
Lore, felicitari pentru micul gradinar! Ce aglomeratie la grupa Carinei
Va las, ma intorc la calcat, asa lehamite mi-e de tot, noroc cu galustele mele frumoase
Gabriela, mami de Sara Ioana (29.08.2007) si Ana Sofia(21.01.2010)
cum au venit pe lume printesele mele
soanso spune:
Victo,mama.. doctorita tb sa te faci sau ai devenit doxa de tratamente din cauza bololor de la gradi?hmm e adevarat si ca nevoia te invata
Ioana ..da Septilin sirop era vb..pediatrul a zis ca e cel mai bun din (.) lui de vedere. cu vaccinul se poate si sa-l achizitionezi de la farmacie si sa gesesti pe cineva abilitat sa te intepe. citind printre randuri inteleg ca-ti doresti bb2 sau sunteti deja la faza aplicare in practica a proiectului