LMA: SOFIA***DOMINIC**RAZVAN!!! Mai-Iunie 2009(75)
Raspunsuri - Pagina 6
alic spune:
lavi si Yoanna sau cuscrutelor...si noi va pupam si ma bucur sincer c-ati aparut pe-aici
in discutiile create, prefer sa nu ma bag, sper c-o sa reveniti la ganduri mai bune, e pacat ca tocmai se reanimase atmosfera
---------------------------------------------------
ALICe, mamic de bebic Natalic (2 mai 2009)
ana_micu83 spune:
Dragele mele,
Nici nu stiu cum sa asez cuvintele unele langa celelalte ca sa formulez ceea ce vreau sa spun fara sa las loc interpretarilor si fara sa supar pe nimeni. Pentru ca nici nu-mi "auziti glasul" si nici nu-mi vedeti mimica fetei ..va spun doar ca "tonul meu" vrea sa se aprope cu al unui preot din biserica, linistit, care tine predica dupa o casatorie (iertati exemplul dar altul nu mi-a venit in minte)
In ultima perioada va spun cu mana pe inima ca ma doare sufletul cand vad ca intre noi pluteste o rautate,pe care nu o inteleg..mi se pare ca aveti numite probleme personale unele cu altele pe care va sfatuiesc sa vi le rezolvati in particular (exista PM sau messenger/mail etc).. nu consider ca locatia in care ar trebui sa povestim despre puiutii nostri trebuie sa se transforme in front de razboi..si nici sa faceti coalitie pentru a jigni pe cineva.
Eu pe Carla o percep ca pe o persoana care nu este "prea dusa la biserica" in sensul ca ori de cate ori a avut ocazia, a spus lucrurilor pe nume si a facut-o fara menajamente...si, daca a fost sincera si daca a tras de maneca pe x sau y ca greseste intr-o anume directie in loc sa-si atraga simpatia sau recunostinta...si-a facut dusmani(e prea dur termenul dar altul nu am). Sincer va spun ca eu m-as bucura daca cineva mi-ar face observatie in ceea ce priveste cresterea lui Razvan..cred ca fiecare dintre noi vrem tot ce este cel mai bun pentru copilul nostru..nu-i asa? Si daca cineva iti da un sfat bun...? de ce sa te superi?
In alta ordine de idei, nu trebuie uitat ca fiecare copil se dezvolta in mod diferit...daca eu nu as fi cunoscut copilasi care au facut lucruri formidabile (constient) la varste fragede...poate ca as fi gandit altceva. Dar, de ex...fiul nasilor mei avea varsta de 7 luni si se juca cu un melc de jucarie cu niste antenute dintr-un arc ca de pix..no, melcul asta avea doar o antena...si il intreb asa de hoha..Teo, unde este antenuta melcisorului? si se pune copilul, cauta intr-o gramada de jucarioare gaseste antenuta si o pune in locul lipsa. Mi-a picat fatza...nu-mi venea sa cred ca a inteles ce l-am intrebat si mai mult decat atat...ca a si pus antenuta in locul lipsa...
Daca compar ceea ce facea la 7 luni fiul cel mare al nasilor cu ce facea Razvan as putea spune ca cel dintai este un geniu..dar este un copil normal si atat.
Si, in loc de final (sa nu ma injurati si nici sa considerati ca sunt av Carlei) nu cred ca ar minti ca nu ar avea vreun concurs de castigat dupa progresele Larisei...a si mai e ceva...nu tot ce spun/fac copilasii nostri este facut/spus constient...
NU VREAU SA VA MAI CITESC CU POSTARI ACIDE SI RAUTACIOASE!!!!
***Andrei~Razvan, surprize in imagini***Hainute alese pentru printi si printese!***
alic spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andata Alice, din ce am vazut eu in lista vaccinurilor obligatorii este doar cel impotriva rujeolei. Ror-ul e in plus impotriva oreionului si rubeolei. Asa ca eu nu vad cum ar putea sa ma oblige sa ii fac ror-ul. Asta zic eu deocamdata. Mai am vreo 2 luni. |
Andata, in carnetul nostru de vaccinari, in lista vaccinari obligatorii, scrie asa:
13-15 luni vaccinare antidifterica,/antitetanica/antipertussis-DTPa + vaccinare antipoliomielitica (adica ce am facut la 4 luni)
in plus e trecut: vaccinare antirujeolica, antirubeolica, antiurlian -RRO sau ce zicem noi (ROR) si care se reia la 7 ani
ana_micu83 spune:
Din capitolul trecut:
Nusy, bine ai revenit si va mai asteptam cu mare drag! Foarte frumoasa pitici ta!
Raluca, nici nu trebuie sa mergi sa te faci frumoasa ca tu esti oricum! Ma bucur ca resuflii usurata si ca te mai poti relaxa putin. Pupam pitica scumpa!
Andata, referitor la bb2 inca nu ne-am apucat de "procesul tehnologic", dar prin septembrie as vrea sa va spun ca am facut un test de sarcina si are 2 liniute
Alic, Razvan este foarte incantat de bile le impinge si se joaca cu ele precum o matza cu un ghem de ata..In ceea ce priveste "tarcul" cred ce denumirea corecta ar fi "cutia de jucarii" pt ca Razvan de 5 luni nu a stat nici macar o ora in el...
Multumim tuturor de aprecieri...
***Andrei~Razvan, surprize in imagini***Hainute alese pentru printi si printese!***
alic spune:
Ana, merci pt raspuns, eu tot vreau sa iau lui Naty, dar al meu sot zice ca a crescut deja...e drept ca are 8 mingiute dintr-astea, dar cred ca 50 ar fi altceva, nu?
Philip, hai ca-ti trimitem noi un pupic ca sa revii cu drag, ok?
sunt sigura ce fetele se vor intelege pana la urma (sper sa ma fac auzita)
ana_micu83 spune:
Elena,cuscra sa treaca naduful!
Anda si Coraly, va multumesc de sfatul cu Enterolactis...Razvan l-a tolerat mult mai bine decat Bioticsul..
Va pup pe toate, dar eu merg la somn ca sunt varza..
andata spune:
LauraO, esti o fericita cu somnicul lui Sebastian. Si cu tricicleta, cred ca ar fi trebuit sa iti spuna de la inceput cat dureaza. Weekend placut, te asteptam luni cu forte proaspete si poze noi
Ancy, petrecere placuta
narcisica, parca ai descris-o pe fii-mea, mai putin ultima parte. Astept sa citesc povestea nasterii Mihnutului
alynta, eu i-am dat Ioanei o singura data iaurt cu fructe pana am citit ce contine si era trecut acolo si carmin. Si cum eu stiam ca nu e bun in general dar mai ales pt copii, nu am mai luat, asa ca acum amestec eu fructe in iaurt si ii place si asa. Nu te-am suparat nu?
cris, super tare micuta ta cu "ca-ca". Mie insa imi aduce aminte de fiu-meu care nu putea sa il spuna pe "c", spunea "t". Si cand copilul vroia la olita urla cat il tineau plamanii "tata". Iar socru-meu era f fericit ca il striga pe tat'su si nu pe mine, pana l-am lamurit asupra adevaratului sens al magicului cuvant
coraly, numai citind ce scrii tu imi lasa gura apa. Ma primesti si pe mine o perioada sa pap din bunatatile pe care le pregatesti?
ganesha, tot astept sa citesc vesti bune, cu mamica odihnita, dar Amir rade de asteptarile mele. Ioana tipa si ea daca ies un minut si ea ramane in camera, dar din fericire ea inca sta in premergator si o iau in el dupa mine. La noi e si holul mare, chiar daca stau in bucatarie stau cu usa deschisa iar ea alearga dupa pisoi. Cand se plictiseste vine in bucatarie. Poate te-ar ajuta un tarc, desi daca spui ca urla, nu prea vad cat de mult te-ar ajuta. Doar sa il muti dupa tine
Anda, la multi ani fericiti sotiorului si casa de piatra si casnicie frumoasa pana la adanci batraneti. ca sa se duca mai departe naduful
Andreea S, bine spus, bv, subscriu si eu la parerea ta
Anda, ms pt ideea cu baby einstein. Maine incerc si eu cu Ioana sa ii vad reactia.
Andreea S, pitica mea nu se uita la desene animate, nu are rabdare, insa ii plac videoclipurile, orice muzica. De obicei danseaza/se bataie, dar asta e singurul care o calmeaza http://www.youtube.com/watch?v=ovS4C9LPNQ0
Carmina, si eu sunt f suparata pe ce se petrece in tara. Parintii mei sunt amandoi pensionari, mama e bolnava si da lunar o gramada de bani pe medicamente, plus ca plateste si la medic 100 de lei/luna, la fiecare vizita. Cumplit. Vom avea toti de suferit, mai ales daca si tva-ul se mareste si cota unica de impozitare... Abia vor avea comerciantii motive sa urce iar preturile cu mai mult decat ar trebui . Daca pe tine intoarcerea la munca te face fericita, go for it. Am invatat in timp ca atunci cand ti se iveste o sansa, nu trebuie sa o refuzi, ca de obicei nu mai apare. Poate se rezolva si cu Irina
yioanna, frumoase poze, dar putine. In alta ordine de idei, abia se linistisera un pic apele, chiar nu vreau sa mai vad "intepaturi" pe aici. Eu o cred pe Carla si m-as simti si eu jignita daca as povesti ceva din dezvoltarea mandrei mele iar vorbele mi-ar fi puse la indoiala. De la "nu te cred" la "minti" e doar o nuanta. E adevarat ca e dreptul fiecareia sa creada sau nu ce se discuta, dar as prefera ca pe viitor, daca cineva neaga cele spuse de o colega de forum, sa se rezume la pm-uri in cazul in care vrea sa isi faca opinia cunoscuta.
Ioana, , multam fain. Trimiti pm cu ce vrei si eu ma conformez. Cu intrebarea referitoare la fier nu stiu ce sa iti raspund. Ioana a mancat la fel si cu fier si fara. Doar in perioada eruptiei dintilor mi-a facut nazuri. Si mai nou, daca nu are si ea o lingurita in mana si nu-si baga degetele in gura plina sa le admire apoi, nu se simte bine. Daca spui ca nu vrea fructe si cereale, poate nu ii plac cerealele, ai incercat si cu biscuiti? Eu am incercat sa ii mai dau in masa de fructe si jumatate de iaurt, ii schimba un pic gustul
elena, sa nu arunci cu rosii in mine, dar eu cred ca macar un "buna ziua, ce mai faceti, uite ce mai face albinuta/bondarelul meu" ar fi putut sa lase o data pe luna si mamicile ofensate de scoaterea din lista. Nimeni nu a spus ca e musai sa dai si sfaturi daca intri. Mi se pare normal ca daca vreau sa fiu acceptata intro comunitate sa imi si fac timp, 1/2 de ora sau o ora pe luna sa dau un buna ziua. Daca vreau respect e firesc sa respect si eu. "Strigarea" s-a facut, deci cine a citit intr-adevar a raspuns prezent la timp. Eu te vad pe tine, pe Ioana, pe Raluca, pe dici si atatea alte mamici pe care neuronul meu nu le mai nominalizeaza dar se stiu ele, din tara sau nu, care muncesc pe rupte si totusi au timp (si nu doar o data pe luna) sa intre, sa dea sfaturi, sa mangaie, sa spuna o vb buna. Mi-e si mie tare draga Lavinia, si imi pare rau ca nu a mai intrat decat un pic in ultimele zile. Eu nu am energia si nici curiozitatea sa citesc dincolo. In rest, fiecare ar trebui sa isi asume alegerea facuta.
Ioana, eu fier i-am dat dupa ureche, fara analize dar la recomandarea doctoritei, vreo 2 luni. Mie mi-a spus sa ii dau 5 pic/zi, e drept ca au fost si cateva zile sarite din cauza neuronului in suferinta
ganesha, chiar vroiam si eu sa zic ca e vb de astenie, mi-ai luat-o inainte. Ce vb sa mai spun ca eu tot nu pricep de unde atata inversunare. Are fiu-meu o vorba dupa reclama aia cu preotul/calugarul aruncat din clopotnita: "Dar el nu, batman, batman"
yioanna, corect, parerile se pot exprima liber, dar depinde si de modalitatea in care o faci. Parerile exprimate in legatura cu Carla, nu numai din partea ta, mie mi-au adus tare mult a jignire. Am incercat pe cat posibil sa ma abtin in speranta ca subiectul se va stinge de la sine. Cred ca o buna parte din celelalte mamici au simtit cam la fel. Eu stiu si asta imi invat si copiii ca daca am ceva de impartit cu cineva, o fac in particular. Si daca cel pe care il combat nu e convins ca opinia mea e mai buna, nu sar la gatul lui sa ii sfasii beregata. Cam asa a aratat vendeta impotriva Carlei. Parerea mea, si cper sa terminam cu discutiile astea la "albinute" aici, este ca orice mamica, indiferent care ar fi ea, se bucura de tot creditul meu atata timp cat nu jigneste pe nimeni. Daca o mamica imi spune ca bondarelul sau albinuta a compus o simfonie si stie toate capitalele lumii, poate am indoieli dar le tin pt mine. Cu ce ma incalzeste pe mine ca ii spun si trambitez tare ca nu o cred? Putem vb peste cativa ani sa vedem daca micutul sau micuta canta deja in Filarmonica, scrie partitura coloanei sonore a cine stie carui film de succes si preda geografia nu stiu pe unde.
Anaela, sanatate multa lui Darius. Poate e maraici de la dinti? Si Ioana se mai arunca pe spate, de aia am grija sa fie o perna in spatele ei cand sta in fundulet.
Alice, multam fain ca mi-ai zis, nu mai stiu eu pe ce intrasem, cred ca pe sfatulmedicului, de venisem cu chestia asta. Bine ca mi-ai zis, dar eu tot sunt in dubii daca i-l fac sau nu. Poate nu o primi-o la gradinita, dar la scoala nu au cum sa nu o primeasca. .
Lavinia, tu stii cat de draga imi esti, asta nu se va schimba oricum, de data asta insa nu suntem de aceeasi parere. Imi pare rau ca te-ai simtit prost, dar intr-un fel incearca sa intelegi si cum ne-am simtit noi, care am ramas, atunci cand voi v-ati luat bagajelul si ati plecat. De ce ar trebui sa ne gandim doar noi la amaraciunea produsa daca voua nu v-a pasat de noi cand ati plecat?
Ana, sfatoasa mea draga, tare aproape de inima mea ce ai spus. Suntem pe aceeasi lungime de unda
Poze cu noi
blog de mama
Blogul lui Mihaita
andata spune:
In concluzie, nimeni nu are nimic cu nimeni atata timp cat se pastreaza un ton civilizat si respectuos. Aveti ceva de impartit cu altcineva, exista pm-ul. Vreti sa aruncati cu rosii in mine, perfect. Va avertizez insa ca daca incercati pe topic, va ignor. Vreti sa vb in particular, minunat, va dau si nr de telefon si id de mess, sa fie mai personal.
Ca sa spun lucrurilor pe nume, din punctul meu de vedere situatia a devenit f tensionata de cand s-a hotarat (si eu am fost de acord cu hotararea deci si eu sunt de blamat) sa se scoata din lista persoanele inactive, ca sa ocupe mai putin loc la inceput de capitol. Prima propunere a fost cu ceva timp in urma, nu s-a sinchisit nimeni sa raspunda, asa ca a urmat concluzia ca persoanele respective ori nu ne citesc, ori le doare "in partile moi" de noi. Eu banuiesc, posibil sa nu am dreptate, ca cineva care activeaza si la buburuze a citit si aici si a anuntat acolo de masura luata.
Ma bucur ca se intorc mamici de albinute, dar atunci cand venirea lor aduce raca si tensiune, prefer sa nu mai posteze. Cris de exemplu a adus o boare noua, prospetime, caldura si zambete de care s-au bucurat toate mamicile. Cu tot respectul va rog pe toate sa pastram un ton civilizat aici. Ce faceti in particular e treaba fiecareia. Eu insa nu mai vreau sa ma inveninez atunci cand intru sa vb cu persoane atat de apropiate mie ca experienta, trairi si/sau peripetii. Intru sa ma destind in putinele mele momente libere si nu sa ies si mai amarata de aici. Am destul problemele mele ca sa nu mai mai incarc si aici negativ.
Astept rosiile, eu acasa nu mai am decat castraveti pt salata.
Poze cu noi
blog de mama
Blogul lui Mihaita
andata spune:
Partea de ardelean din mine tace, tace pana cand nu mai poate si apoi rabufneste.
Daca eu va spun ca Tavi se prindea de mainile noastre si se ridica de la 4 luni, ca la 9 mergea bine (pozele de pe webshots sunt de la 9 luni), ca la 11 luni facea ture in fata sifonierului pe care lipisem abtibilduri cu animale ca sa ne arate care e ursul, catelul, rata etc. si stia cum face fiecare, ca la 4-5 ani cand ma duceam sa il iau de la gradinita il gaseam pe burta, sub o masuta, citind, ma credeti? Sau ca Sandra la 3 ani punea in scena cu tata povestile lui Creanga, la 6 ani citea cam 2 carti pe saptamana si ca oriunde mergeam cu ea devenea rapid liderul celorlalti copii?
Azi pitica mea a reusit sa faca un pas singura (la al doilea era deja in cadere asa ca am prins-o), s-a ridicat singura pe marginea patului nostru si apoi langa calculator (pana acum doar in patut a practicat sporturi extreme) si azi i-am schimbat cercelusii medicinali cu cei de la nasica, primiti la botez.
Poze cu noi
blog de mama
Blogul lui Mihaita