cine a facut chiuretaj biopsic?
Buna,
Am o menstruatie foarte abundenta si dupa ce am incercat cateva luni s-o diminuez cu anticonceptionale Logest, medicul a hotarat ca trebuie sa fac un chiuretaj biopsic. Nu l-am intrebat care este scopul acestei analize. Inteleg ca ofera informatii asupra structurii uterului meu... mai exact , ce? Am facut papanicolau acum trei luni si a iesit OK. Am mai facut un astfel de chiuretaj acum vreo 15 ani, atunci spunandu-mi-se ca mi s-a acumulat acolo mucoasa. Stiu ca a fost destul de nasol.
Ma sperie si gandul costului aceste interventii, pe care ar trebui sa o fac in CMU.
Deci, are cineva mai multe explicatii?
Camelia
Raspunsuri
marutzu spune:
ok...de ce nu faci undeva la sptal? municipal de exemplu,tehnik este aceeasi pt orice kiuretaj,+ca poti merge in ambulatoiu unde este f curat daca iti este teama de sectie...
marutzu spune:
aaaaaaa, si am uitat sa mentionez ca scopul este sa vada structura mucoasei,o mucoasa ingrosata poate spune daca ai uter fibromatos sau poate kiar un fibrom uterin,echo ai fac recent??sanatate multa si sa ne scrii ce ai facut
coralas spune:
AS VREA SA STITI CA AM FACUT PE 4 AUGUST UN CURETAJ BIOPSIC LA GIULESTI DAR A DURUT RAU DE TOT SI MI-A SCOS FOARTE MULTE BUCATI EU NU INTELEG DE CE CA AM VAZUT PE AICI CA NU TREBUIA ASA DUPA AM FACUT FEBRA MARE SPRE 40 SI TENSIUNE 18 CU 10 AICI LA TULCEA AM FOST LA URGENTA SI MI S-A DAT ANTIBIOTICE SI MULT CALCIU AM VENIT IN BUCURESTI DUPA 8 SAPTAMANI DE HEMORAGIE MEDICUL MI-A SPUS CA E FOARTE URAT UN UTER FIBROMATOS SI SA ASTEPTAM REZULTATELE AP SI PAPA SUNT FOARTE SPERIATA !AM 46 ANI NU AM COPII NU AM RAMAS NICIODATA INSARCINATA !
claudia_a spune:
Am facut un chiuretaj biopsic cu 2 luni in urma, la Gynecoland!
Operatiunea a decurs foarte fosrte civilizat... nu am simtit nimic... mi-a pus branula, am intrat in sala de operatie, mi-a introdus anestezicul (anestezie totala - eram reticenta, eu nu am vrut anestezie totala, insa politica clinicii asta este), am adormit in cateva secunde (nici nu ai timp sa rasufli)si in 15 minute eram treaza, cu un chef de gluma si fara pic de durere! Nu am simtit nimic, nu am auzit nimic, nu m-a durut nimic dupa... doar o mica jena, ca dupa orice control gineco!
Mi-a fost teama de anestezie... insa acum, dupa, nu as face o alta intereventie fara anestezie totala!
Mult succes... cinteaza mult locul unde faci chiuretajul!
giulia71 spune:
La fel si eu: anestezie totala, fara durere.
Recomand anestezia mai ales fricosilor ca mine
uneori gandesc prea mult....
coralas spune:
Va multumesc as dori daca stiti o clinica particulara la care as putea merge in cazul operatiei s-ar parea ca trebuie "sa-mi scoata tot"asa mi s-a spus oricare ar fi rezultatul analizelor ca eu nu mai pricep nimic ma simt in continuare foarte rau si fac febra din nou hemoragie si poate stiti si ce preturi sunt mii de multumiri va sarut si va doresc sanatate !
dana d spune:
Si mie mi-a recomandat chiuretaj biopsic in urma unui diagnostic de uter fibromatos. Am facut si o echo transvaginala la care s-a vazut vag o "mica formatiune pe peretele anterior" dar imi spusese dinainte de echografie ca asta este procedura: uter fibromatos- chiuretaj biopsic. Asa ca pe 1 sept merg la doctora sa ma programeze pt interventie. Speram ca e ceva mai simplu si nu vreau anestezie generala. Am mai citit experiente ale unor paciente care spun ca nu au avut anestezie generala si nici dureri mari. Asa ca eu as evita anestezia generala ... cand ma gandesc ca asta presupune intubatie.... am trecut de doua ori prin asta si stiu ca nu face bine organismului.
Deci a facut cineva chiuretaj biposic fara anestezie generala? ce alt fel de anestezie se poate face?
Fetele mele
Iremediabil indragostita de CANADA
felicia74 spune:
da, si eu trebuie sa fac unul. M-as duce la particular ca mi-e sila de faza cu "sa dai, sa nu dai ceva'. Hai sa zicem ca nu asteapta nimeni nimic, dar daca e vreuna de asteapta?
La CMU e enorm pretul (800 euro), la Medlife e 640 lei, dar nu stiu daca fara anestezie. Nu stiu nici cat costa anestezia, de care fac ei ptr asemenea procedura.
Ma rog, mi s-a spus ca nu e urgenta, ca dereglarea de mestra ar fi 99% din cauza hormanala (si, mai ales, de varsta), dar ar fi bine s-o fac.
Daca mai aveti informatii suplimentare, va rog postati.
dana d spune:
Deci fetele care ati facut la stat, cat ati dat ciubuc??
Si in afara de anestezia generala ce alta anestezie se mai face in cazul asta? Eu una prefer sa evit anestezia genarala dar nici sa ma tavalesc de durere nu vreau.... am nevoie de mai multe informatii, va rog.
Fetele mele
Iremediabil indragostita de CANADA
Bobita spune:
Eu am facut acum 2 ani un chiuretaj biopsic, fara anestezie generala ci doar local, in uter.
Am dat la medic 50 ron caci am ajuns de urgenta la spital cu hemoragie majora, nici acum nu stiu din ce cauza, plus seful sectiei de la acel spt. ne este prieten
Deci se poate si fara anestezie generala.
Sanatate multa!