Strumfi de iulie-august 2007 (183)
Raspunsuri - Pagina 6
CarlaV spune:
'Neata, eu beau cafea cred ca o data pe an, dar cea mai buna o am de la o prietena din state, se numeste Eight O'Clock (mi-o trimisese pentru mama, dar ea bea orice si in perioada aia ne cam certasem, asa ca a ramas la mine ).
Vio, pup Laurashul, deci solutiile geniale sunt cele mai simple. As vrea si eu detergent de covoare daca se mai poate...
Raspunsuri:
- faina iau de ani buni doar 450 sau 550, cea mai neagra, nu conteaza firma, dar citesc eticheta sa nu ma trezesc cu chimicale.
- malai iau unguresc, vad ca e in top.
- gris iau de Titan, dar rar folosesc.
- pesmet nu folosesc.
- paine luam feliata si cat mai neagra, in ultimul timp am luat Karamolegos fara coaja (sper ca am scris bine).
-----------------------------------
Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
Larisa 6-12 luni***Larisa 1-6 luni***Sarbatori de iarna 2009
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
violetan spune:
Carla, mai am un rand de mostre in masina, poate reusim sa ne vedem. Da un semn cand poti sau invers.
Cool, cata diversitate, fetele! Deja am 5 raspunsuri. Astept cu mare interes sa mai scrieti. Dar si un factor decisiv in alegerea de la raft...
Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
CarlaV spune:
Vio, minunat, ne vedem cand poti, venim noi spre Cernica sau ne intalnim in drumul tau, cand pleci spre casa.
La noi factorul decisiv in alegerea de la raft este continutul, adica sa aiba ingrediente naturale cat mai multe. Ma tem ca in curand factorul decisiv va fi pretul...
Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
Larisa 6-12 luni***Larisa 1-6 luni***Sarbatori de iarna 2009
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
Vivela spune:
ma bag si eu un seama dupa o runda de smotru.
Vio, uite si criteriile mele:
- la malai: in general incerc sa vad ce e in ambalaj. sincer ma cam enerveaza pungile in care nu pot sa patrund. vreau sa fie cat mai brut, negrisat, sa fie cat mai "naspa" posibil, cu cat mai multe tarate. ala face mamaliga cea mai gustoasa.
-la faina: cumpar in functie de ce am in cap sa fac. daca e pentru cozonac, iau una speciala pt cozonac, daca e pt tarte si alte praji - iau pt patiserie...stiu ca are amelioratori si alte chimicale prin ea, dar cum nu fac des prajituri, prefer ca atunci cand le fac sa fie reusite, macar estetic. cand am de gand sa fac paine (f rar, dar daca ne mai zici cate ceva despre cat de mancabila e painea din comert, cum ziceam intr-un post anterior, am de gand sa cumpar masina de facut paine si sa fac eu). deci pt paine - cat mai neagra, stiu una bio in supermarket. sau daca nu e bio, caut una cu un ambalaj cat mai simplu, nu stiu de ce imi pare mie ca o faina mai "bruta" nu are cum sa stea intr-un ambalaj prea sofisticat.
- la gris: la fel ca la malai, il caut pe cel mai grosier daca il iau pt gris cu lapte. pt galuste din supa - din cel fin, ca ies mai pufoase.
- pesmet nu prea folosesc, dar daca am nevoie, il fac pe loc in casa din paine pe care o usuc, o dau prin blender si iese f bun.
- painea: o iau pe aia care are cele mai putine ingrediente pe eticheta. o urasc pe cea foarte neagra, stiu ca are coloranti, nicio faina nu are cum sa fie atat de neagra incat painea sa iasa atat de inchisa. o caut in general pe cea cu semninte care se vad, si de la o vreme sunt fan painea aceea care se gaseste la cub de 500 de grame, doar din seminte, fara drojdie. sunt mai multe firme producatoare.
Carla, daca te intalnesti cu Vio pt produse de curatat, poate iti faci mila si de mine pt o mostra. .
vii luni la inscrieri la gradi?
Karli, mersi de pontul cu cafeaua , acum ca am vazut si eu cutia, parca as zice ca am vazut si eu in supermarket. dar daca n-am avut referinte, cred ca am trecut-o cu vederea.
Vio, super Laurasul cu raspunsul ala...dooooh, dar cum de nu te-ai gandit??
in acelasi registru, acum 2 seri. era un prieten pe la noi, vorbea cu prietena lui la telefon.
david: - mami, unde e Diana? (prietena)
eu: - nu stiu mami unde e!
david: - Diana e la telefon!!!
(si cu ochii peste cap, adica nici atata lucru nu stii...)
_
Mami de pui nazdravani, David (2/9/07) & Damian (5w* to go!)
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba
violetan spune:
Vivela, exact acelasi stil de raspuns si la david. Doamne, cat de dragalasi sunt, ii ador pe toti!
Multumesc mult si tie pentru raspunsuri.
Wow, deja am 6 raspunsuri!
violetan spune:
Uitasem sa zic: vivela, ii dau carlei si pt tine.
CarlaV spune:
Vivela, da, chiar la David m-am gandit cand a scris Vio de Laur. Daca ma intalnesc cu ea o sa ma intalnesc si cu tine dupa aceea, macar asa te mai prind si eu cu burtica.
Vin luni la inscrieri dar pe dupa-amiaza cred.
Aseara ne-am intalnit cu AndraZ si Mara, arata super amandoua, Andra a slabit mult si cea mica are niste bucle blonde care te topesc. Va pup, nu sunt in oras, povestim mai mult luni.
Vivela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nma Vivela, cafea Amaroy se gaseste la mine in oras, in lantul de magazine Annabella. Daca vrei cumpar si iti trimit. Mie imi place mult Lavazza dar cea cu albastru. Nico |
mersi, Nico o sa caut si in bucuresti, chiar nu vreau sa te pun pe drum pt o cafea...oricum, multumesc .
Vio, Carla .
pe Mara o vad aproape zilnic, la gradinita, confirm ca e o scumpa-scumpa si vorbareata. pe mami o vad mai rar, ca nu ne potrivim cu programul (ma rog, nu ne potriveam, ca acum ma potrivesc cu orice ).
_
Mami de pui nazdravani, David (2/9/07) & Damian (5w* to go!)
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba
mychydutza spune:
hellou......
dupa tot ce s-a scris despre cafeaua aia cred ca o iau acasa. vineri am invitat toate colegele de birou sa se serveasca din cutie: luati ca am primit-o cadou!!!!dar dupa cat e de buna si dupa cat costa........le tai macaroana!!!!.
violeta, sa-mi zici si mie pe private ca sa nu zica astia ca faci reclama la ce firma lucrezi. chiar ma intereseaza din ce in ce mai mult ce paine cumpar.
un ultima vreme cumpar mai mult feliata, din motive de sotz mancacios. am eu asa senzatia ca daca e feliata manaca mai putin. daca e intreaga isi rupe o bucata zdravana si o manca pe toata.
ieri am incercat o paine cu secara de\la Vel Pitar si mi s-a parut satioasa si gustoasa.
incerc si eu sa citesc ce contine, cu toate ca nu cred ca producatorul scrie adevarul. in ziua de azi si la noi in tara n-am pretentii de "sinceritate" .
deci, paine de la Vel Pitar. imi place si Titan dar n-am distribuitor in zona.
faina de la Titan
pesmet de la Titan
gris, tot de la ei
ca si criteriu de alegere de pe raft, e firma producatoare.
la malai, ca si vivela il caut pe ala mai putin grisat, mai brut!
apropos de perlele celor mici, andrei cica: mami am cotoit un tun!
adica : am construit un turn!!!!
azi am facut mancarica de hribi cu smantana! din aia culesi din padure.....a iesit o nebunie....
vikend placut va doresc!!!
opriti planeta....vreau sa cobor!!!!
CarlaV spune:
Unde sunteti, fetelor? In Bucuresti a fost o vreme de... pipi, noi ne-am intors dimineata in loc sa mai stam la casa prietenilor nostri, fiindca pe ploaia asta nu puteam face nici gratar si nici sa ne plimbam in padure.