*LMA -Ghiocei de martie - aprilie 2006 !*
Raspunsuri - Pagina 10
aida_o spune:
Catrinel,
iaca, trebuia sa scriu, cind am citit de experienta cu Mya.
mie mi-a dat de gindit, ce zici tu. pe linga ce fac la gradinita, indraznesc sa intru la banuieli: nu cumva Mya este abuzata de cineva din familie sau prieten de familie? nu vreau sa spun prostii, dar multi copii asa incep sa fie pacaliti de rude sau de prieteni apropiati familiei - li se zice ca "sunt examinati ca la doctor", ca sa le cistige increderea. repet, pe linga ce fac la gradinita. pentru ca, totusi, comportamentul ei este mult prea public si mi se pare mult prea interesata de subiect. am vazut multe documentare/emisiuni despre asta, este extrem de asemanator cu ce povesteau copiii sau adultii care isi aminteau despre experientele din copilarie.
fetitei respective i se poate parea normal sa faca asta, si pt ca "asa face si unchiu' X", de exemplu. ea imita ce vede ca fac altii. mie mi se pare total anormal, si sa stii ca nu-s deloc o minte inchisa sau o pudica, ba dimpotriva. pt mine, ce face Mya este un "red flag".
eu le-as spune parintilor ei urgent ca ma deranjeaza ce face Mya cu Oana, i don't care ca le place sau nu ce aud. pentru ca mi-ar fi teama ca ar face-o si pe Oana sa se manifeste precum Mya, odata ce ii trezeste curiozitatea.
da, si eu ca si tine - stiu ca unii copii sunt mai "sexuali" decit altii, insa este prea public ce face Mya, ea e prea dezinhibata chiar si pt un copil mai "copt".
eu m-as lua si de cei de la gradinita, de educatoare... ce atita examinare, frate? :) aici nu se face asa ceva...
Catrinel_17 spune:
Multumesc Aida si Delia!
m-a framantat toata ziua de ieri povestea, nu am putut sa ma gandesc decat la asta. totusi nu cerd ca este abuzata, parintii ei sunt super OK, si nu are unchi, sau vecini cu care sa stea singura. Mya este destul de sireata, este foarte manipulativa, si inclinata spre negativ (nu vreau sa spun cuvinte mari, dar cam asa simt, si culmea e ca si husband e de parerea asta, si el e total obiectiv in marea majoritate a cazurilor)
am de gand sa vorbesc cu parintii sa le zic ca e prea public (si total exagerat) ce face ea si nu-mi convine deloc. gradinita aia are o faima cam aiurea, poate e si acolo o buba, nu as sti sa zic. dar cu parintii oricum am sa vorbesc. ei sunt tare de treaba, dar am impresia ca au cam pierdut controlul asupra Myei... Si ei ma suna intr-una sa ne intalnim, in fiecare zi! eu as vrea sa mai reduc contactul, sincera sa fiu, dar intai am sa vorbesc cu ei, poate arunc putina lumina supra situatiei.
am vorbit cu oana, si i-am spus sa zic clar "nu" daca nu ii place cum se joaca Mya cu ea, si sa vina sa imi spuna si mie.
am vorbit si cu mama prietenei lui oana de la gradi, si ea este o persoana destul de deschisa si relaxata, si mi-a zis ca nu i se pare nici ei in regula, si ca e exagerat ce face Mya.
Ma gandeam ca sunt eu poate prea inchistata si nu m-am adaptat timpurilor moderne!!!
ciuf spune:
Catrinel, nici eu nu as agreea asa ceva. Pana la urma consultul medical nu se rezuma doar la partea de jos. Sa fim seriosi. mai ales ca la varsta asta frageda copiii au probleme cu urechile, nasul, gatul, pieptul. Deci as vedea un consult medical axat pe aceste organe. De unde si pana unde sa se uite acolo??? M-a surprins pe undeva si raspunsul de la gradi. O dau pe faptul ca Germania e mai libera in gandire, cateodata i-as spune exagerata.
Aici in gradinite se bate apa in piua ca organele private sunt private. Nici un copil nu trebuie sa vada cand celalalt se duce la WC. E privat. De aceea au si usi. Nimeni nu are voie sa atinga acea parte a corpului decat parintii si copilul. Si e foarte important ca acest copil sa spuna nu cand nu ii place ceva. Indiferent cat de mult ii place partenerul de joaca.
Ca Aida, la fel am gandit si eu. Ca acest copil ar fi abuzat sexual sau ca in familia ei sunt niste obsesii.
Si aici se joaca copiii de-a doctorul si pacientul dar inca nu am vazut asa ceva. Frecvent vad injectii in umar sau picior, ascultat la plapamani cu stetoscopul ... chestiuni normale si des intalnite de catre un copil cand e vazut de medic.
Eu i-as interzice Onichkai sa se mai joace cu Mya. Nu stiu de ce cred ca Mya are o influenta mare asupra fetei tale. Mai tarziu o va invata cuvinte urate, gesturi necorespunzatoare varstei ...
Noi aveam aici un baiat ce avea vreo 10 ani. Era exact cum o descrii tu pe Mya: manipulativ, smecher, avea control asupra lui Luca. Si normal ca daca era mai mare decat Luca stia cum sa il ia, cu ce sa il impresioneze. Aveam o parere foarte proasta de ac. copil si de fratele si mama lui. tatal lor s-a sinucis acum cateva luni.
Eh si imi zice Luca acum vreo 2 saptamani ca el stie ca cuvantul CRAP nu trebuie pronuntat de copii, dar nu e chiar asa un cuvant rau cum ar fi cuv. F... Sa ma atac cand l-am auzit. Am zis ca nu vreau sa aud vreodata acest cuvant iesind din gura lui.
Il convingea pe Luca ca eu nu stiu cum sa ma joc Bakugani, ca el stie mai bine (normal), ca Bakuganii lui au putere mai mare decat ai lui Luca. Si sa ma fi vazut cum cautam ca nebuna pe internet sa ii demonstrez copilului meu ca Jackie nu avea dreptate. Munca de lamurire. Ca Luca nu ma credea. Intrasem pe site-ul de la Bakugan.com unde era lista cu jucariile ce aveau puteri mai mari. Il invata cum sa se furiseze ca sa iasa din casa cand eu nu ii dadeam voie. Multe chestii neplacute si cu care eu am avut mai mult de furca. Dar de o saptamana s-au carat de aici. Si am scapat de grija asta. dar sunt constienta ca am scapat de el si vom da de altul si iar o iau de la capat. Luca inca nu e in stare sa discearna ce e bine si ce e rau si in plus el e tare credul. Si pentru a avea un prieten de joaca accepta multe chestii.
Catrinel, intai vorbeste cu parintii despre faptul ca nu agreezi ca fetele sa se joace asa in public. Noi am fost crescute in alta cultura, unde totusi vedem cu alti ochi asa obiceiuri. Si in felul asta vezi parintii ce idei au si de aici incepi sa iti dai seama pe ce ape te scalzi.
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
aida_o spune:
Catrinel,
aparentele pot mereu sa insele. nimeni nu stie ce se-ntimpla in intimitatea unui camin si ce vede copilul asta acasa sau la cei foarte apropiati, de crede ca e asa de ok ce face ea.
si legat de gradinita, permiterea acestei analizari in detaliu a organelor sexuale nu este in regula, indiferent cit de open-minded esti. atita vreme cit avem de-a face cu copii si nu studenti la medicina, in clasa de obstetrica, in niciun caz nu se poate tolera asa ceva. poate la gradinita, cineva din personal, e putin cam dus(a) cu pluta si a gasit mediul perfect pentru a-si satisface mintea bolnava.
alinaalex spune:
CATRINEL, ma mancau degetele de ieri sa-ti scriu si n-am apucat nicicum sa-ti scriu...
in fine, mie mi s-a ridicat tensiunea numai cand ti-am citit mesajul
in primul rand nu mi se pare deloc ok comportamentul fetitei, aiurea, mai ales ca a fost in public, eu automat m-am gandit ca s-ar putea sa fie un copil abuzat, nu stiu, poate exagerez, dar asta mi-a venit prima in minte...aparentele inseala, de afara familia poate parea ca lumea, normala, ok...
si copilul ala saracul nici nu realizeaza ce i se intampla...
apoi, ce se intampla in gradinita aia e aiurea rau de tot, cum dom'ne sa inveti niste copii asa mici chestii din astea, joaca de-a dr. care examineaza org. genitale
deci nu-mi vine sa cred asa ceva, mai...oricat de deschis ai fi, chiar asa...
si explicatia educatoarei e bull shit, cum adica se intampla ca (,) copiii sa-si studieze si sa-si arate unul altuia organele ??? la gradi???
wow
Alina, mami de Marc (28.03.2006) si Roberta (21.12.2009)
ANDREEA GEORGIANA spune:
Brrrr, Catrinel, ce intamplare bizara si ingrijoratoare. Si eu sunt de parere ca Mya este un copil abuzat. Oricat de smechera ar fi, ma gandesc la faptul ca nu ar avea de unde sa dobandeasca astfel de apucaturi, decat daca ar intra in contact cu cineva care o "instruieste". Si o abuzeaza. Culmea este ca nu pare a fi speriata ci i se pare ceva firesc. Asta este ingrijorator de-a dreptul, in conditiile in care acest copil creste si D-zeu stie unde se va ajunge. Eu am fost de-a dreptul socata sa aflu dupa ani intregi ce monstri se ascundeau in spatele unr persoane agreabile, vesele si altruiste, asa ca nu te lua dupa aparente. Nu o poti muta pe Oana, mai ales ca gradinita are o reputatie aiurea?
Super ideea Aidei cu Facebook!
Mi-e somn de lesin, nici azi nu am facut plaja, deci fetele nu au adormit rapuse de oboseala, ci s-au/ne-au chinuit 2 ore pana au picat printre visele frumoase, cu mame si bunici care nu le dau copiilor sa manance si ii lasa sa faca ce vor, inclusiv sa intre in apa gheata (ma rog, maica-mea a cam cedat insistentelor si s-au balacit un pic...)
Poate maine apuc sa scriu/citesc mai mult decat am facut-o azi.
Va pup si mi-e dor de voi, pe Facebook sau aici, oriunde ati fi .
alinaalex spune:
ANDREEA, ma bucur ca ai dat un semn de viata
sunteti in vacanta?
de cand?
va tin pumnii sa aveti parte de vreme buna si mult mult soare!
CATRINEL, la noi a fost vreme tare aiurea anul asta...vara aproape deloc, si acuma tre sa incalzesc camera copiilor seara, dupa baita..
sa nu mai spun ca n-am fost anul asta la plaja deloc...nici n-am apucat, dar nici prea cald n-a fost...in plin iulie stam cu o bluza in plus seara in parc ...cred ca au fost doar 2-3 zile de canicula la inceput de iunie si cam atat...
in concediu nici nu stiu cand sau daca mai mergem, ca e f. greu cu 2 copii asa mici, adica mi-e groaza de atata trambalare, bagaje
na, uita ca pierdura nemtii, asa cum ai zis tu...
mi-a parut rau, dar totusi spaniolii meritau sa mearga in finala, au fost mai buni
acuma-s curioasa cine va castiga in finala, sper ca olandezii!
STEFANNA, pai am avut si eu ceva emotii, dar la cat de inflacarat si incantata a plecat de acasa Marc, mi-a mai trecut. Oricum am mers si eu a doua zi si sa vezi cate mi-a povestit el despre aventuri la pescuit
tati se descurca bine ca baby sitter, mai merg ei incolo si-n coace, dar niciodata pana acum nu i-am lasat peste noapte.
imi pare rau ca Lucut al tau nu papa asa bine..cate kg are acum?
noi, adica Robe, la polul opus
m-ar manca cu totul
alaptez la greu si acum, papa si mancare, dar pe primul loc tot laptele e si inca n-am inlocuit nici o masa
ma bucur ca e sanatoasa
Marc e in vacanta de sapt. asta, asa ca acum stau acasa cu amandoi, deci nu apuc nici sa respir, mereu am cate ceva de facut
micaalsa spune:
Brrrr ... zau asa, mi s-a ridicat si mie parul pe mine cand am auzit. Mi se pare aiurea de tot, in public sa faca chestii de-astea. Dar nu numai in public, mie nici acasa nu mi s-ar parea ok sa aioba astfel de jocuri.
Chiar asa, oricat de open minded ar fi nemtii, scuze catrinel dar eu i-am vazut intotdeauna un pic zurli. Prea de tot ... auzi acolo explicatie si la alea de la gradi. Cred ca as fi luat-o de par, sincer.
Poate suntem noi romanii prea conservatori ... nu stiu, dar eu zic ca de departe avem copii mai educati si mai echilibrati decat ei.
Sfatul meu .. procedeaza asa cum crezi tu ca e ok. daca tie nu-ti place, nu agreea astfel de comportament. La urma urmei, e vorba de copilul tau, de principiile tale.
Fiecare si-l creste cum crede de cuviinta, nu cum e "moda" unei natiuni sau tari.
si grija mare. Ei sunt prea inocenti, daca noi ca parinti nu-i ferim si aparam, cine sa o faca ...
alinaalex spune:
TEODORA!!!
pt. ziua de maine,ca poate nu apuc sa scriu maine...
Micaalsa, nu-mi vine sa cred ca a trecut asa repede timpul si deja aia mica a ta face un anisor!
multa sanatate si bucurii!
micaalsa spune:
Mersi Alina
Da, nici mie nu-mi vine sa cred ca are deja un anisor.
Din pacate azi nu ne putem sarbatori, trebuie sa mergem la o nunta ... dar saptamana viitoare recuperam noi
Intr-o zi o sa ne vina copilasii, in alta familionul si in alta zi prietenii. 3 zile si 3 nopti, ca in basme