*LMA -Ghiocei de martie - aprilie 2006 !*
Raspunsuri - Pagina 11
mihaser spune:
Salut!
Teodora! Sa cresti mare, frumoasa, sanatoasa si sa o iubesti me surioara ghiocica!
Catrinelu...eu sunt pudica...si in special atitudinea asta nu-mi place la nemti...sunt prea depravati...Sa-mi fie cu iertare, dar eu nu mai inteleg nimic din parentingul asta ultra modern!
aida_o spune:
La Multi Ani, Teodora mica! Sa cresti mare si frumoasa, dar mai ales cuminte si sanatoasa :)
micaalsa, sa va traiasca! wow, a trecut un an, deja!
mihaser, nu-i ceva ce se poate generaliza, nu-s ei nemtii chiar cei mai depravati :) de fapt nici nu stiu cine poate purta amprenta asta, ca fiecare popor are minusurile lui... asa, si de olandezi am putea spune ca-s nush'cum, cu cafenelele lor si districtul rosu... sau de brazilieni, cu carnavalul lor...
eu de Mya imi fac griji, sincer. pentru ca, daca e un copil mai ciudat si mai inclinat spre negativ, aceasta poate fi si o consecinta a trairilor ei, a experientelor pe care le-ar putea avea acasa. imi doresc din suflet sa ma-nsel, desigur, insa eu o compatimesc. comportamentul ei poate fi "altfel" si din cauza ca viata ei poate fi altfel decit cum ar trebui sa fie.
catrinel, eu le-as spune parintilor ca Oana nu vrea sa se mai joace cu Mya exact din cauza ca nu-i place jocul Myei, si ca i-e rusine sa-i spuna asta in fatza. asa esti si tu acoperita, si n-au de ce sa se supere parintii Myei.
Catrinel_17 spune:
Ca norocu’ ca oana nu e la gradi aia. La gradi a lui oana am intrebat incoace si incolo si nu se intampla din astea. ATUNCI chiar mi.-as fi facut griji. Si gradinita Myei e pe langa o biserica!!!!!!! (evanghelica). Ne intalnim ocazional cu familia Myei, dar in ultimul timp ma suna intr-una si de 3 ori pe zi sa ne vedem. Ne-am vazut ieri, eram 3 mamici si cu 3 fetite si s-au jucat destul de OK. Nu am apucat sa discut cu mama/tatal Myei, dar ne vedem azi sau maine (cu ea sau tatal Myei) - si ii vorbesc cu ei. Adevarul e ca totusi nu pot sa cred ca Mya ar fi abuzata. Are insa cateva prietene de la gradi care sunt ciudate, si incearca din toate puterile sa le imite.
Ma ingrijoareaza tare faptul (asa cum zice CIUF) ca o sa aiba influenta asupra Oanei. Eu nu ii sun pe parinti, dar suntem cumva cam in acelasi cerc de prieteni si tot ne intalnim. Cand sunt mai multi copii de fata e OK, nu se focuseaza numai pe Oana si nu are idei din astea…
AIDA, si eu sunt ingrijorata in ceea ce o priveste pe Mya. Este asa de avida sa aiba tot ce e mai bun, si incearca sa obtina ce au alti copii prin orice mijloace – manipulativa, dupa cum spuneam. Esta foarte sireata, e vicleana de-a dreptul. De cand a inceput sa mearga la gradinita aia s-a transformat mult. tatal ei era asa de ingrijorat, imi tot povestea ca nu-si explica de ce, si tot zicea (retoric) – “mya, warum bist du so giftig?” (Mya, de ce esti asa de veninoasa?). Gradinita aia are o influenta malefica, zau. Si mai ales prietenele ei, pe care le-am intalnit la ziua Myei anul trecut, si mi s-a facut parul maciuca.
Da, in Germania totul e mai permisiv, copii zburda in pielea goala prin fantani, si asa mai departe, dar indiferent cu cine am vorbit despre intamplare, mi.-a spus ca e exagerat ce s-a intamplat. Acuma sa vad ce vor spune parintii. Am discutat cu alte mamici, sa vad ce idei au alte fetite la varsta asta, si mi-au zis numai ca sunt interesate de diferente (baietii au altceva, etc), se mai uita la ei, mai intreaba parintii, dar nu se joaca de genul ala cum am zis. Si doctorita oanei mi-a zis ca e varsta cand incep sa se descopere. Da, numai ca de-aia sunt parinti si gradinite, ca sa le dam o linie, sa le explicam pana unde se poate merge.
Ah, da, mi-am amintit. Mya are de-a face in familie cu tot felul de refuzuri. Nu are voie sa manance dulciuri (dacet o bucatzica, si aia neaparat bio), nu are voie sa se uite la TV (avea voie seara inainte de culcare, ca si oana, dar fiindca voia din ce in ce mai mult, i s-a interzis DE TOT si are voie numai duminica), nu are voie sa stea mult in apa ca raceste, etc. Nu are voie chipsuri, nu are voie ursuleti de guma, o gramada de lucruri. Si fiindca se loveste de atata refuz, si-a confectionat tactici ca sa poata sa ajunga la ce vrea ea totusi. Vicleana si manipulativa. Chestia cu sexualitatea zic eu ca vine de la gradinita… ca vede acolo pe ceilalti copii, si nu ii atentioneaza nimeni, ceea ce mi se pare aberrant! Chiar am citit un articol zilele trecute in Spiegel ca in anii 70 miscarea de stanga germane (cu comunele si flower power, viata libera, etc) isi cresteau copiii (la gradinite) intr-o maniera care era la limita intre libertate si abuz. Puternic catre abuz, parerea mea.
Oana e insa destul de sigura pe picioarele ei, stie sa spuna “Nu” cand nu ii convine ceva, si isi cunoaste limitele. De ex, ieri, Mya s-a catzarat pe o plasa foarte sus, pana sus de totm, si se lauda in gura mare cu ce poate ea sa faca. O tot chema pe Oana sa vina si ea. “Uite ce sus sunt eu? Oana, tu poti asa sus? Asa-i ca nu poti?” si oana a zis calm, “nu eu nu pot asa sus, poate cand o sa fiu mai mare”. Nici n-a incercat macar – a mers pana unde s-a simtit ea sigura, si gata. Am si laudat-o pe urma. Oana e rationala si am incredere in ea, dar evident ca poate fi luata de val…
Mi.-am facut multe ganduri in legatura cu fetita asta.
In alta ordine de idei, e cumplit de cald, cumplit, copiii fierb afara de cald, in 5 min li se fac fetzele rosii ca focul, asa ca toti sunt pe langa apa prin parcuri, stranduri, bazine…
Ne-am luat masina noua, mai mare, cu ditamai portbagajul, mi-e si frica sa intru in ea, ma tot gandesc cum o scot din parcare, pe strada noastra e masina langa masina, e de groaza!! Plecam in vacanta cu masina, si pe chestia asta i-am zis lu tati ca luam jumate de casa, nu ma intereseaza. Macar atata avantaj.
Mergem in Italia, la Bibione iarasi.
La Multi ani TEODORA, fetita mare si frumoasa!!!
ameluta spune:
Slutre drgi si drge!
C de cnd nu ne-m vzut....
D' de citit, "v-m citit".
Noi bine, crestem, c si voi toti de ltfel. Acum suntem in vcnt de l grdi si ne cm plictisim cu mmiele.
Am fost si l mre nostr ce negr, unde nu cred c vom mi clc ctiv ni buni de ici incolo. De ce? Pi voi nu stiti? Nu v-s spune vreo noutte despre servicii de doi bni dr preturi de lux, de l dunt de cioburi de pe plj pn l plti un sezlong pe cre in Greci nu ddem sfnt si list e pre lung c s ne mi btem cpul cu e.
Mihit l meu e ok. C si "dimensiuni" m juns pe l vreo 112 cm si cm 21 kg. Noi zicem c e ok, vnd in vedere c el fost mereu mi light, mi trs prin inel. Voi cum mi stti l cpitolul st?
Cel mi importnt eveniment despre noi este c in lun prilie ne-m opert de polipi. Am juns l concluzi st impreun cu o domn dr super - Monic Din - cre mi- explict c polipii lui sunt mi mri, s s- nscut si c r fi ff indict s ii scotem pt c nu fc dect ru. Atunci cnd rce Mihit nu fce febr, nu fcut niciodt rosu in gt, dr trebui s lum ntibiotic din cuz polipilor cre se inflmu, el respir numi pe ns. Nici nu v inchipuiti cum eru noptile...ou.. scry movie.
In fine, idee e c m trecut cu bine, Slv Domnului!
A mi urmt o rcel usor dup opertie si fost prim dt cnd lui Mihit ii curge nsul, dr el respir pe ns. Cee ce fost un record pt noi.
In lt ordine de idei, -propos de ce scris Ctrinel, nu e de joc cu kestiile ste, prere me. Ns nostr ptit cev destul de urt cu bietelul ei, din ceesi ctegorie de ptnii. Si nume bietelul nsilor se juc destul de des cu un lt bietel, vecin de bloc, dr un pic mi mre. Cre vecin, tunci cnd vene l el, il pune s inchid us l cmer. Lucru dubios pt ns me cre imedit cum o vede inchis o deschide si le spune copiilor s nu o mi inchid.
Dup un timp, bietelul nsilor nu mi vrut s-l cheme pe vecin. Pi de ce? Pt c mi- spus c dc nu-i pup "cuculetul" nu mi vine s se joce cu mine. Si eu n-m vrut si el zis c nu se mi joc cu mine. OAU!!!
Mi se ridic si cum prul pe mine cnd imi duc minte.
Oricum, c s concluzionez, kestiile ste trebuie tite din fs, dic eu un nu mi-s ls copilul in prejm unor stfel de copii, su dc r fi s fie s, nu m-s dezlipi de ei. O kestiune delict pe cre nu pre stim cum s o trtm, dr de cre tre s ne ferim, cee ce m inteles c fce si Ctrinel.
V pupicim si sper s reusesc c intru mi des.
alinaalex spune:
vaai ce liniste e iar pe-aici!
ati plecat in vacanta?
AMELUTA, bine ai revenit!
Marc are 19,5 kg si cam 110 cm, asta in conditiile in care pana acum vreun an era mai rotunjor, deci Mihaita al tau e ok
noi suntem bine, sanatosi, din fericire.
Robe are deja un dintisor si e la fel de cumintica ca de obicei, papa 2 mese solide pe zi, mananca aproape tot ce i se ofera, in afara de cereale. Si e bine mersi, are 9 kg.
punem si niste poze cat de curand, sa ne vedeti.
am dus-o si la piscina, la balaceala, ca am avut niste zile caniculare si s-a simtit tare bine
cm astea ar fi noutatile de la noi.
voi nu va mai laudati cu nimic?
DELIA, voi ce mai faceti?
CIUF, ANDREEA, CATRINEL?
STEFANNA, ce mai face Lucutz? papa mai bine acum?
AIDA, am vazut abia zilele astea pozele din contul comun, oau ce fete mari ai!
Alina, mami de Marc (28.03.2006) si Roberta (21.12.2009)
Delia21 spune:
Vineri avem filmarea filmuletului acasa la noi....si am scris si cateva replici pentru Rudy.....asa ca imi lansez flacaul;parca vad cum imi zice peste niscai ani...ca el e om serios si se apuca de medicina....sau cibernetici....sau poate nu.Voi spune mai multe dupa filmare...pana atunci...tot repet cu el la replici....Sincer,a fost ideea lui...asa ca...m-am conformat....si am schimbat scenariul.Sa mai spun ca maine si miercuri am examene...si ca simt cum incaruntesc...de cat de multa informatie trebuie sa indop in neuronii personali...pe cale de disparitie.Mergem inainte
ciuf spune:
Ola
Alina, felicitari pentru primul dintisor! S-a lasat cu ceva febra, dureri?
Am vazut ca ziceai de Marc ca are 110 cm. O masurai si eu acum pe Eva si are 109. Eva e tare inaltuta pe langa alti copii de varsta ei.
Noi sambata asta plecam in california sa vizitam Disneyland, Legoland, Water Park si Safari. Vom sta cam 9 zile plecati. Vom conduce masina si sper din tot sufletul copiii sa fie cuminti. Voi lua Lego cu noi, carioci, caiete, carti, jucarii ca sa ii tin ocupati.
Delia, wow, e nemaipomenit. Ce mamica dedicata esti tu!!! Chapeau bas. Nu stiu cum naiba le invarti pe toate si iti ies si bine. Bafta la filmari cat si la examene. De abia astept sa citesc impresiiile. Voi lua laptopul cu mine asa ca te voi citi.
Hai sa va povestesc un pic de Luca. Weekendul trecut am mers cu prietenii cu bicicletele. De cand sunt in vacanta miscare nu prea am mai facut. Ca daca zumzai toata ziua prin casa cu fel de fel de treburi, seara cand vine sotul acasa parca ma scurg asa, ma simt leguma. Eh, si tot ii "amenintam" pe ai mei ca vreau sa mergem cu bicicleta pe un drum sa imi solicit picioarele la maxim. Vai de mine, dar "maxim" are o asa larghete ... ca am ales noi un trail dificil. Am fost anul trecut pe el, dar numai la dus, la intors ne-a luat sotul cu masina. Eu atunci am tras la trasurica si am simtit ca mi se rup muschii atat de greu a fost. Anul asta am hotarat sa facem drumul intreg si sa traga sotul la trasurica. Lungimea drumului era de 26 de km. Luca a rezistat eroic. fara nici o problema. Eu am mai luat bicla de coarne ca simteam ca imi cedeaza picioarele. Stiu ca nu mai am muschii asa de antrenati, dar chiar sa nu fac eu fata ... nu ma asteptam. Ma vedeam asa mai grozava . Ah, iar altitudinea era de 2500 de m. Cand m-am dat jos de pe bicicleta era sa cad, atat de rau imi tremurau picioarele. Eva era in trasurica ca o printesa, o mai intreba sotul daca mai poate si zicea ca da. Cred si eu.
Ciudata fost ca nu am facut deloc febra musculara. Ieri am spalat covoarele din casa, din masina, am spalat masina si facut curat in ea.
Azi trebuie sa ma ocup de cazarea lui Cezar la un hotel, ca nu avem cu cine sa il lasam ca toti prietenii nostri au matze. Offf. Alti bani, alta distractie. Nu mai zic ca bietul de el e tare nefericit acolo.
Va las linkul cu ultimele noutati fotografice: http://community.webshots.com/album/577742473rZCncy?start=12
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
Delia21 spune:
Ciuf,secretul e ca o am pe mama...care imi face treburile aca..si se ocupa de Rudy...deci imi usureaza tare mult viata 6 luni pe an.Pleca acus pe 12 august...si atunci sa vezi...caci nu facui aproape nimic in casa din februarie,le cam lasai pe ea.Sa treaca saptamana asta...si cea viitoare...ca deja imi ies ochii...de stres si nesomn.Revin...
aida_o spune:
Alina,
Felicitari pt primul dintisor! Sophiei i-a iesit abia la 9 luni, si de-atunci i-a mai iesit unul. Luni face 10 luni, si deja merge in picioare. Face singurica pasii de la o canapea la alta, in sufragerie... asta inseamna vreo 6 pasi.
Ciuf,
Si noi tot cu trasurica o scoatem pe Sophia. Pe Alex o punem pe o bicicleta care se cupleaza la saua mea (trail-a-bike), arata www.bencycle.ca/images/trail-a-bike.jpg" target="_blank">asa. 26 de km e enorm, noi am mers 10 dus si 10 intors, de-am zis ca pic... E drept si ca n-am mai mers cu bicicleta dinainte sa ramin insarcinata cu Alex, deci sa fie vreo 5 ani.
Delia,
asteptam sa vedem filmul :)