Ce produse BIO stiti?
Raspunsuri - Pagina 14
Dorsilia spune:
Am gasit la Real puiul Osenesc, certificat bio, de la aveimpex satu mare, la 14 lei kg, l-am luat, gatit si facut friptura, tocana, supa, e delicios, iar carnea are o consistenta placuta, fara a fi pufos nu e nici atzos. Daca o fi bio 100% nu stiu, dar da o supa excelenta ca gust si aspect.
Alte chestii bio au aparut la real: cerealele integrale, pasta de tomate, sos pt spaghete, pateu vegetal, drojdie activa, faina de secara, lapte de soia, faina de soia etc
Adriana mica spune:
Gabirus, si inca ceva: stiu cazuri in care taranii incearca sa isi creasca profitul adaugand in produse o multime de chestii... Si eu prefer produsele de la tara, dar nu ii dau lui Dudu decat daca cunosc sursa. Altfel, prefer sa manance pasteurizat de la magazin.
Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...
Gabrielama spune:
Dorsilia, multumim de informatii. Ma duc sa caut si eu puiul ala.
Gabi
There is no taste like the taste of being thin!
LiliaToma spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Gabrielama Gabirus, daca produsele sunt certificate, atunci ar trebui sa fie organice. Cat despre branza si laptele din piata, cu siguranta ca sunt mai gustoase decat cele din magazin; dar n-as baga mana in foc ca sunt 100% bio; ca daca ar fi, asta ar insemna ca vacuta lu' tanti din piata a mancat fan dupa un teren care nu a fost niciodata atacat cu pesticide sau alte alea. Gabi |
eu am fost la o intalnire cu producatori agro, unde a fost si fiul Doamnei care se ocupa cu lactatele si a zis ca ei tin vacile undeva la munte, departe de terenuri poluate.
Eu personal, daca vad sigla agricultura ecologica, am incredere totala ca e eco, pentru ca, din informatiile mele, pentru obtinerea acestei certificari, analistii vin periodic fara sa te previna, analizeaza solul, produsele, indiciile. Abia dupa o perioada ei elibereaza certificatul, nu imediat. Daca e un teren poluat pe care vrei sa incepi sa produci eco, exista intai o perioada de conversie de nu stiu cati ani, sub supravegherea analistilor, nu de capul lor...
SIMONABB spune:
cei de la ave impex nu cresc puiii in conditii si cu hrana eco. sunt grabiti sa creasca in 45-49 de zile si li se da antibiotic mult
http://community.webshots.com/user/simonabb
LiliaToma spune:
http://www.adevarul.ro/articole/cosul-cu-legume-ecologice-la-dispozitia-romanilor.html
Gabrielama spune:
Buna dimineata!
Revin cu ce am mai aflat eu - s-a deschis in Dorobanti, pe strada G. Calinescu (adica strada cu cofetaria Ana), magazinul Bioshop. Este - din ce am vazut eu pana acum - primul magazin care are o gama variata de produse - respectiv: fructe si legume proaspete, legume congelate, mezeluri, carne de pui si vita (proaspete), fac paine si produse de patiserie acolo. Au si cafea, dulciuri, etc. Nu am avut timp sa aprofundez foarte tare, caci eram cu Zana dupa mine si nu avea rabdare sa ma uit eu la toate cele.
Insa... preturile sunt absolut exagerate. Peste tot in lume produsele bio sunt mai scumpe, insa in acest magazin depasesc orice imaginatie - m-am uitat in special la carne/mezeluri: un pachet cu 80 de grame de sunca de curcan costa 36 RON; ceea ce inseamna cam 400 Ron kg. Pachetul cu pulpe de pui (nu stiu gramajul), era 85 ron. Ceea ce mi se pare exagerat! (in Elvetia costa 15 franci elvetieni - adica cam 10 Euro kg)
Am luat niste mere - 14 RON kg si o paine cu masline, calda - 14 Ron (cam atat costa painea bio si in celelalte magazine unde se gaseste).
Inteleg ca o sa-si deschida (sau deja au deschis) si in Feeria.
E un inceput bun... insa ma indoiesc ca la preturile astea rezista prea mult.
Gabi
There is no taste like the taste of being thin!
Gabitza1977 spune:
am descoperit un magazin nou deschis ce vinde cosmetice organice. se numeste MioBio si este undeva pe Magheru, vis-a-vis de ambasada Angliei. am gasit si site-ul lor (www.miobio.ro), care docamdata este in constructie, dar au harta.
au tot soiul de cosmetice, mie mi-a placut mult!
mami de Denis Stefan
Gabitza1977 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Gabrielama Buna dimineata! Revin cu ce am mai aflat eu - s-a deschis in Dorobanti, pe strada G. Calinescu (adica strada cu cofetaria Ana), magazinul Bioshop. Este - din ce am vazut eu pana acum - primul magazin care are o gama variata de produse - respectiv: fructe si legume proaspete, legume congelate, mezeluri, carne de pui si vita (proaspete), fac paine si produse de patiserie acolo. Au si cafea, dulciuri, etc. Nu am avut timp sa aprofundez foarte tare, caci eram cu Zana dupa mine si nu avea rabdare sa ma uit eu la toate cele. Insa... preturile sunt absolut exagerate. Peste tot in lume produsele bio sunt mai scumpe, insa in acest magazin depasesc orice imaginatie - m-am uitat in special la carne/mezeluri: un pachet cu 80 de grame de sunca de curcan costa 36 RON; ceea ce inseamna cam 400 Ron kg. Pachetul cu pulpe de pui (nu stiu gramajul), era 85 ron. Ceea ce mi se pare exagerat! (in Elvetia costa 15 franci elvetieni - adica cam 10 Euro kg) Am luat niste mere - 14 RON kg si o paine cu masline, calda - 14 Ron (cam atat costa painea bio si in celelalte magazine unde se gaseste). Inteleg ca o sa-si deschida (sau deja au deschis) si in Feeria. E un inceput bun... insa ma indoiesc ca la preturile astea rezista prea mult. Gabi There is no taste like the taste of being thin! |
au deschis deja un magazin de acest gen si in carrefour baneasa.
la fel, preturi f mari...
am luat mere la 14 ron kg si apoi, SURPRISE, am gasit aceleasi mere (parca sunt aduse din NZ) si in Selgros, la 7 ron kg... la Selgros insa nu era insa specificat pe nicaieri ca ar fi Bio... chiar am sa intreb data viitoare daca nu cumva le-au luat tot din Selgros, de unde pana unde au pus pretul ala si de ce in Selgros nu e specificat ca ar fi Bio (mentionez ca eticheta era aceeasi..., dar fara abtibildul acela cu Bio, care dupa mine, poate fi aplicat pe fiecare fruct in parte ulterior...nu?)
mami de Denis Stefan
MMonique spune:
dragele mele, tot citesc de bio in seara asta si am tot zis, e un magazin online www.napati.ro unde au orice produse bio pentru copii, adica pe langa mancarica bio au si hainute, cosmetice, sosonei cu talpa moale.
altfel pana acum am fost si la dm si la bio good si la leacul si cam la toate... la dm depinde foarte mult unde mergi, dm-ul din pitesti este mai bine aprovizionat spre exemplu decat cele din bucuresti, sau cel putin asa imi pare. iar de timisoara nu mai vorbesc, ca acolo e fruncea (in fine, ardealul). la dm gasesti cam tot ce e si prin afara si cu preturi ok. din pacate nu au mancare proaspata :(, dar compenseaza cu multe altele