Ce produse BIO stiti?

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Si eu o sa ma fac colega de aprozar cu voi!

Am comandat si primit de la Rangali o serie noua de cosmetice; cum plecam in iunie la mare, am luat creme de plaja + dupa plaja. Sper sa fie OK si sa reactionam bine la ele - eu am probleme cu soarele si fetita mea a facut o alergie urata anul trecut de la Mustella.

Si da, Trinity, si eu cred ca, cu o floare si inca una, mergem spre sirectia buna.

Sa va spun ca am fost de curand intr-un super-magazin Whole Food la Londra, unde pe 3 etaje era numai mancare/ produse bio?? Mi-a venit sa plang...

Gabi

There is no taste like the taste of being thin!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

Citat:
citat din mesajul lui Trinity
Revenind la subiect, as vrea sa va spun ca am descoperit lactate bio romanesti (Valea Asaului), cu certificare, o parte din ele merg si la export.
Au un mic magazin in Bucuresti, in Piata Vitan.

Am auzit si eu de ei si am auzit ca planificau si ei sa faca un sistem din ala pe baza de abonament. Dar inca nu am auzit ca ar face ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carola spune:

Citat:
citat din mesajul lui Gabrielama

Adra_bell, au si la www.rangali.ro.

Gabi

aveti grija cu rangali. am comandat de la ei si am primit la sfarsitul lui aprilie produse care expirau in mai.

www.flickr.com/photos/carola456/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bimba spune:

Trinity, spune-mi te rog cum procedezi pentru a comanda produse de la Biocoop (banuiesc ca despre ei este vorba)?
Multumesc mult

Citat:
citat din mesajul lui Trinity

Legume comandam si noi de la o asociatie de producatori din zona Sibiului (gen ecolifebio) si desi nu sunt certificati bio, griji foarte mari nu imi fac. In primavara, cand inca mai aveau telina, morcovi, etc din productia de anul trecut, fetele mele au mancat cu o pofta extraordinara, cand faceam ciorbita in casa chiar mirosea a legume. Nu am cum sa verific, dar merg pe incredere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bimba spune:

Eu cumpar legume de la Ecolife Bio de doua saptamani (deocamdata au numai verdeturile de primavara, astept cu interes dovleceii, castravetii, rosiile), lactate si alte produse (diverse fainuri, paste integrale etc) de la Eco Rozi (Complex Vitan), produse cosmetice bio pentru bebe (Weleda, Lavera) de la ecologiceonline.ro. Am mai comandat de la cosulverde.ro ceaiuri pentru bebe (e singurul loc unde am gasit ceai rooibos), fructe uscate si detergent de vase bio Sonett (un detergent de vase bio mi se pare de baza), dar nu-mi place pentru ca livreaza numai prin cei de la Fan Courier, care nu m-au sunat inainte de a veni cu comanda la usa (numai intamplator eram acasa), de aceea prefer livrarile prin Posta (e si mai ieftin, e drept ca dureaza mai mult, cca 5 zile daca magazinul expediaza imediat). A, si era sa uit de sapunurile Galador pe care mai nou le folosesc si pentru bebe dupa ce le-am testat eu cateva luni.
In supermarketuri am gasit miere ecologica Apidava, gem de prune Topoloveni (nu este ecologic dar nu are zahar sau conservati), produse lactate bio LaDorna sau de import - la Selgros e un stand special. Pentru cele (sau cei ) care folosesc masina de paine, la Mega Image se gaseste pre-mix 6 cereale (punga mare galbena de 2 kg), iese o paine f buna, gen graham.
Am mai fost la Targul Taranului care are loc in fiecare week-end la Bursa Marfurilor Creative langa Piata de Flori Cosbuc, dar numai o data pentru ca ajung mai greu in zona.
Cam atat am avut eu de spus, si multumesc celor care posteaza aici, va urmaresc de mult iar acum m-am hotarat sa intru sa va impartasesc si eu din scurta mea experienta in lumea produselor bio.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lidian spune:

Am fost ieri in Militari Shopping Center la magazinul DM. Aici au o serie de produse bio nemtesti marca Alnatura. Pot sa va zic ca sunt muult mai ieftine unele dintre ele fata de ce gasiti in oras la magazinele specializate sau la raioanele din supermaket. Am cumparat gem de caise bio cu 7ron, sos ptr spaghete bolognose 7 ron. Aveau faina 4 ron, fulgi 7 ron, biscuiti 7 ron, stafide 5 ron, sirop de artar 20 ron, zahar vanilat - 4 plicuri 4 ron etc. Nu erau prea multe produse, insa fata de Puka food (de unde mai cumpar alimente ca e aproape de casa) produsele astea sunt un adevarat chilipir. De exemplu la Puka un gem este 17ron, stafidele peste 15 ron, iar zaharul vaniliat 4 ron plicul. Sper sa va ajute informatia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SIMONABB spune:

carne bio se gaseste pe undeva ?

http://community.webshots.com/user/simonabb

Mergi la inceput

Simonabb,

carne bio nu se gaseste, dar exista la Selgros carne de pui "Puiu' light" care cica e de la pui crescuti in libertate si hraniti cu mancare sanatoasa.

Gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabirus spune:

Nu apuc din pacate sa citesc tot ce ati scris pana acuma ... asa ca ma rezum sa raspund si eu pe scurt.

Am incercat cateva produse de la LifeCare (un soi de MLM gen Avon sau Amway dar cu produse "bio"), sunt multumita, dar nu as baga mana in foc ca sunt 100% bio. Sunt certificate, ce-i drept.

Si imi cumpar oua si branza 100% bio de la laptaresele mele din piata. Nu se compara calitatea lor cu produsele din alimentara.

Fac si eu pe desteapta, dar o fac frumos ;)

Mergi la inceput

Gabirus, daca produsele sunt certificate, atunci ar trebui sa fie organice.

Cat despre branza si laptele din piata, cu siguranta ca sunt mai gustoase decat cele din magazin; dar n-as baga mana in foc ca sunt 100% bio; ca daca ar fi, asta ar insemna ca vacuta lu' tanti din piata a mancat fan dupa un teren care nu a fost niciodata atacat cu pesticide sau alte alea.

Gabi

Mergi la inceput