TVA si cota unica
Raspunsuri - Pagina 16
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/andacos/andacos.jpg)
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui inbox Ideea e ca romanul este smecher si descurcaret in general....sa vedem acum cum reusim sa iesim din asta! Repet, nu cred ca este vina unei catgorii sau alteia...este vina noastra a tuturor! Mami, prajitura e legum ? mamica de printesa Maria si bebica din burtica |
Da,ai dreptate,istetz si descurcaretz a fost si cind s-a sustras platitzi impozitelor pe venituri,taxe si alte contributzii la bugetul statului!Cu parere de rau-nu e calomnie, e realitate!
Daca s-ar plati impozit,taxe etc pe fiecare leu cistigat,cu sigurantza ar fi o alta situatzie!
Asta este si unul dintre motivele situatzieie actuale!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/inbox/inbox.jpg)
inbox spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui andacos
Da,ai dreptate,istetz si descurcaretz a fost si cind s-a sustras platitzi impozitelor pe venituri,taxe si alte contributzii la bugetul statului!Cu parere de rau-nu e calomnie, e realitate! Daca s-ar plati impozit,taxe etc pe fiecare leu cistigat,cu sigurantza ar fi o alta situatzie! Asta este si unul dintre motivele situatzieie actuale! Dana www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
Da, exact asta am vrut sa spun, poate ne ajunge criza la os si invatam sa fim responsabili sa nu ne mai furam caciula si sa ne ascundem in spatele degetului, sa intelegem ca nu e obligat nimeni sa ne dea si cum ne asternem asa dormim, sa facem curatenie fiecare in ograda proprie, si apoi sa aratam cu degetul o categorie sau alta...
Putea sa fie si Papa la putere, ca daca poporul asta e... n-ai ce-i face....decat o legislatie foarte dura, in toate domeniile ar putea schimba mentalitatea.
Mami, prajitura e legum ?
mamica de printesa Maria si bebica din burtica
![](images/user_woman.png)
ladyJ spune:
Inbox, dar cere chitanta pe banii tai!Adica tu platesti pretul oficial dar il platesti neoficial?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lali/Lali.jpg)
Lali spune:
O mare problema este faptul ca se spune "istetz si descurcaret" in loc sa se spuna "evazionist si hot". Si da, trebuie ceruta chitanta peste tot, ca daca ar creste baza de impozitare pe seama veniturilor "negre" ar mai fi niste bani in plus la buget. Multi.
Din pacate si cand au fost bani nu s-au facut reforme, imbunatatiri si reorganizari de institutii ci angajari si hotii fara numar ....
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/andacos/andacos.jpg)
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Lali O mare problema este faptul ca se spune "istetz si descurcaret" in loc sa se spuna "evazionist si hot". Si da, trebuie ceruta chitanta peste tot, ca daca ar creste baza de impozitare pe seama veniturilor "negre" ar mai fi niste bani in plus la buget. Multi. Din pacate si cand au fost bani nu s-au facut reforme, imbunatatiri si reorganizari de institutii ci angajari si hotii fara numar .... |
lali,pot sa pun mesajul tau si la subiectul cu chiriasii?
![](icon_smile_big.gif)
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
alex_andra spune:
lali,pot sa pun mesajul tau si la subiectul cu chiriasii? Dana www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
Dana, credeam ca esti capabila sa-ti dai seama cand e cazul sa te opresti din a sustine o aberatie, dar se pare ca m-am inselat.
Directia acuzatoare a frustarilor tale ma amuza prin irelevanta lor, dar pe de alta parte, iti strica wa-ul si asta e pacat.
Nu mai cauta vinovati acolo unde nu sunt.
Esti libera sa-mi dai reply, dar, sincer, nu o sa-l citesc, pt ca este previzibil.
Iti doresc o zi senina, libera de frustrari
![](floare.gif)
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)
Poti ajuta si tu!
Lali spune:
lali,pot sa pun mesajul tau si la subiectul cu chiriasii? ![]() Dana www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
Da e util si acolo ? Ca eu cand am fost chirias am avut contract la notar si nu dadeam nici un ban fara o chitanta...
Si acum on topic: Ideea generala a statului roman este sa faca rost de bani de acolo de unde se iau cel mai usor, adica tot de la cei care platesc deja impozitele (marind procentele sau numarul taxelor) sau de la cei mai putin importanti gen pensionari. Pana nu se va schimba si asta si se vor lua cu adevarat de hoti si evazionisti, de cei care incalca legea in general vom suferi cu totii si de lipsa de bani si de lipsa de ordine. Si multi vom fi si frustrati si cu banii luati.
La concret, la o vizita a garzii financiare la mine la firma le-am dat o lista de firme, fosti clienti, cu datorii neplatite din care doi erau escroci de meserie, avand mai multe firme si emitand documente de plata false. Comisarii au lasat lista pe masa, nu au luat-o cu motivatia ca pe astia ii cauta degeaba, ca oricum nu isi platesc amenzile iar ei nu isi incaseaza comisionul. Doi: am sesizat unui politist intr-o intersectie din Bucuresti mai multe nereguli facute de cateva masini care depaseau pe stanga coloana, peste doua linii contunue, dupa refugiul de tramvai si apoi luau fata prostilor care stateau la semafor. Raspunsul, in loc sa dea niste amenzi, a fost: " fiti mai toleranta, doamna, nu vedeti ca e inghesuiala !!!???"
Ca sa nu mai vorbesc de politistii care taie frunze la caini in loc sa amendeze miile de neregului de zi cu zi de pe strada si trotuare. Ar face rost si ceva bani si ar mai curata si orasul...
Da, asta e, noi (unii) suntem smecheri si ne descurcam cand vine vorba de plata impozitelor si iesim in strada si urlam cand vine vorba de micsorari de salarii in sistemul bugetar. Se cam bat cap in cap, nu ? Din pacate asta e majoritatea si exista o mica minoritate de oameni cu bun simt, corecti, care platesc dar nu stiu sa fie vocali, fiind mult prea ocupati cu scosul banilor din piatra seaca...
sirimie spune:
Cind se face evaziune fiscala pentru salarii, angajatorii au prima vina si a doua vina revine statui pentru ca nu e capabil de control sau prin masuri de evitarea evaziunii fiscale. In toate tarile din lume sint oameni care vor sa faca evaziune fiscala, tot statul e cel care trebuie sa ii prinda si sa ii pedepseasca.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog
Lali spune:
Evident ca statul trebuie sa pedepseasca evazionistii. Eu vorbeam insa nu de evaziunea prin neplata impozitelor pe salarii, care, in Romania s-a mai diminuat, eu vorbeam de evazionistii care obtin venituri negre din prestatii (chiar si medicale cum era vorba mai sus) fara acte, din chirii nedeclarate, etc. Iar neplata unor taxe retinute din salariu este caz penal pentru angajatori. De aceea aici s-a mai rezolvat cate ceva. Nu spun ca nu mai exista, dar salariul este un gen de venit relativ impozitat la noi fata de alte venituri.
craciunitza spune:
Cand eu, ca firma, trebuie sa platesc o data salariul anagajatului si inca o data Statului, e complicat sa accepti ca te numesti hot. Nu stiu daca angajatii constientizeaza ca sunt platiti de fapt dublu.
Ce imi da mie Statul? Angajatului ce ii da? De ce ar fi cineva dispus sa dea la Stat taxe aiuritor de mari?
Desigur ca nu pot sa generalizez dar ma surprinde ca ziua in amiaza mare este inca plin de oameni in oras, comparativ cu alte tari care au oameni mai putin dispusi sa piarda vremea pe strada.
Eu, cand nu mi-am platit taxele, m-am trezit cu contul blocat.
Stiti ca 30% din firme au conturile blocate?
Deci Statul e capabil de control, mai ales cand e in avantajul lui. Pacat ca rolul lui se rezuma doar la asta.