TVA si cota unica

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Domle da o criza nu este ca o casnicie sa dureze mult...se termina repede. Dar daca stai sa te vaiti si sa dai foc la capitala si la alesi doar lungesti povestea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Domle da o criza nu este ca o casnicie sa dureze mult...se termina repede. Dar daca stai sa te vaiti si sa dai foc la capitala si la alesi doar lungesti povestea.

nu dureaza mult? pwc ne da un estimat "optimist" de 5 ani, pentru firmele cunoscatoare.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

pai 5 ani...10 ani...100 depinde de tine. ..tu trebuie sa gasesti solutii.
ca doar nu vine papa de la roma sa munceasca si sa sufere ca tu sa ai icre negre pe masa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aneline spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Yo cred ca trebuia sa se faca o taiere progresiva....adica bugetarul cu salariu mare sa aiba mai mult taiat decit ala cu salariu mic.
Pare ciudat ca toti sa plateasca la fel...dar asta e. Tot e bine ca nu dau afara....ca sigur ramineau membrii de partid si restul byebye.

Esti sigur ca nu se da afara? Eu am inteles ca astazi s-au facut liste cu cine va zbura si de unde in mai multe institutii ale statului. Si asta stiu de la persoane care lucreaza in institutiile respective. Si da...tot cei cu salarii mici sunt primii pe lista.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craciunitza spune:

Si cei care vor fi dati afara, suporta o data masura de reducere a bugetului salariilor si inca o data masura de reducere a somajului.
La somajul care li s-ar cuveni se aplica o reducere de 15%.
Pentru indemnizatia de somaj de 500RON, 15% mai putin inseamna foarte mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Eu cred ca daca s-ar face ce a propus Basescu ar fi foarte bine. Marirea TVA si a taxelor nu ar face - statistic - ce face diminuarea cheltuielilor ci ar mari evaziunea fiscala si inflatia/preturile tot. Pentru bugetarii care acum sint amenintati sa le scada salariile ar fi fost la fel de rau.

Dar eu cred si ca nu diminuarea pensiilor/somajului/salariilor e solutia cea mai buna, ci diminuarea cheltuielilor pentru clientela politica, concedierea celor angajati pe criterii politice, reforma adevarata in aparatul de stat - care nu presupune neaparat dat afara de oameni, ci fiecare sa faca treaba unde e nevoie.

Oricum sint pesimista. Acuma asta e mai mult praf in ochi pentru FMI. Au spus din 2008 ca vor micsora bugetul de salarii (pe vremea aia cu 20%) si nu s-au tinut de cuvint. Nici acum n-o vor face. Vor micsora pensiile si somajul mai mult ca sigur, restul praf in ochi.

In versiunea de acum reduc cheltuielile bugetare dar sigur va fi afectat si sectorul privat pentru ca va scadea consumul. Unii spuneau ca daca nu se vor putea plati creditele vom avea si criza financiara.

Am citit pe undeva ca poate la toamna au sa mareasca si taxele, ca nu vor avea incotro. Asta pentru ca asa e guvernul Boc, incapabil

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psichoMom spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andries

Nu e vorba ca avem 6 mil de pensionari toti oameni batrani si vai de capul lor!! Sunt extrem de multe pensionari anticipate pentru a evita somajul, eu nu consider un om de 50 de ani ca fiind batran!!

Ca sa nu mai vorbesc de pensionarile frauduloase pentru boala, care se estimeaza a fi cca juma de milion!!

Nemaivorbind de faptul ca o parte semnificativa daca ii iei la bani marunti mai au si alte surse de venituri, nu traiesc numai din pensie.

Dar e o idee sa iasa lumea la usa guvernului.. ca poate n-o sa mai fie asa apetisant un post de ministru, toti sunt si au fost pusi pe capatuiala.

Andries

Nu poti sa generalizezi...
Mama mea are 54 de ani si 35 de ani de munca... Ca ea sunt multi... De un an este somera si desi este genul care nu poate sta degeaba acasa, nu si-a gasit de lucru... In vara are cum sa iasa la pensie anticipat... Chiar ti se pare ca abuzeaza depunandu-si dosarul de pensie dupa atatia ani de munca?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Corect. Acum prea multi avem facultate, bla1 si bla2 si incepem sa lucram cu acte dupa 24-25.
Parintii mai sunt si cu zece clase si cu liceul s-atat. Sau din cei ca mine cu parinti care au terminat liceul pe la 16 ani si facultatea la douazeci de ani. Maica-mea lucreaza inca pentru ca poate, dar legal avea drept de mult de pensie.

In plus pensionarile pe caz de boala. Or fi multi trisori nu zic, dar sanatatea nu-i punctul forte al varstei a treia din .ro . Bolile cardiovasculare, cancerul .

Apoi somajul e deja ridicat, a lungi perioada pana la pensie inseamna a creste numarul de someri. De fapt necazyul e ca dupa 50-55 cineva care-si pierde slijba greu isi reia o alta. Asa ca-n majoritatea cazurilor se ofera o punte. Si asta nu-i problema romaneasca USA, Irlanda, Portugalia Suedia sunt printre putinele tari care se falesc cu faptul ca peste 60% dintre cei intre 55 si 65 sunt angajati. Canada, Danemarca, Germania Marea Britanie si Spania sunt pe vreo 50 % si cam atat. Si astea sunt date de dinainte de criza actuala.
Evident ca ar fi bine ca varsta a treia calificata sa nu fie supusa discriminarii functie de varsta, dar nu-i cazul. Apoi in multe tari vestice cei pensionati raman activi in mod esential in comunitate ocupandu-se de voluntariat (sa zicem ca-n .ro voluntariatul e in faza incipienta de crescut nepotii:))).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psichoMom spune:

Pai daca tot bate apa-n piua dl Boc cu principiul contributivitatii ref la pensii, mi se pare just ca cineva care a atins cota de contributie la o varsta mai tanara sa poata sa beneficieze de ea... Chiar trebuie musai sa mori in campia muncii sau sa mai traiesti fix 2-3 ani dupa ce te pensionezi?

Da, e just ca la 50 si ceva de ani un om poate munci... mama mea ar face asta daca ar gasi un job ok, chiar si iesita la pensie... Nu te impiedica nimeni daca ai iesit la pensie sa muncesti in continuare in sectorul privat si sa platesti si taxe... Chiar si multi dintre cei iesiti pe caz de boala au dreptul de a munci cu jumatate de norma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Eu nu stiu cine e de vina pentru situatia in care suntem, cred ca fiecare avem partea de vina, mai cred ca si pe fondul situatiei mondiale ( ca nu am auzit ca prin alte pasti sa fie economia pe roze) situatia s-a agravat!
Sunt convinsa ca sunt multi pensionari iesiti la pensie pe caz de boala aiurea, sa iesi la pensie anticipat la 50 de ani, iara nu-mi suna bine ( la 50 de ani unii se apuca de facut copii), la bugetari s-ar putea face reducere de personal fiindca in orice institutie sunt cativa care freaca menta, problema e ca nu cei care stau degeaba vor fi disponibilizati ( adica trebuie sa iti permiti sa freci menta, nu o face oricine ), am lucrat in sistemul bugetar si nu am plecat din caza salariului mic ( aveam salariul chiar bun), ci din cauza stresului si a faptului ca munceam pentru alti 3 oameni care "munceau cu capul" la barfa toata ziua si la discutat spete si corectau ce "greseam" eu. De mediul de afaceri nu stiu ce sa mai zic, mi se pare sufocat de taxe si impozite, ma mir cum mai are cineva curajul sa se apuce sa faca ceva, de aceea consider ca masura reducerii salariilor si pensiilor este mai buna decat marirea TVA si a cotei unice ( am sotul bugetar si va spun sigur ca i s-au diminuat substantial veniturile inca din ianuarie anul trecut, deci si familia mea va mai fi afectata de aceste masuri, insa sper ca acestea sa aibe rezultat, sunt de acord cu stransul curelei de catre toata lumea).
Vroiam sa mai zic ceva de sistemul privat, inca din 2005 de cand merg la diverse controale medicale, sunt la a doua sarcina, am mers numai la medici la cabinete particulare, nicaieri nu mi s-a taiat chitanta sau sa mi se dea vreun bon ceva. Deci situatia nu e de ieri de azi... saptamana trecuta am fost la un ecograf si control la clinica renumita in Bucuresti, am lasat 700 lei( cat am stat pe hol nu am vazut femeie care sa fi platit sub 500lei), nu aveam decat cardul la mine, secretara m-a anuntat candid ca nu se poate plati cu cardul, asa ca am plecat prin Bucuresti dupa cautarea unui bancomat desi tronau pe tejghea 3 POS-uri, m-am intors cu banii...dar chitanta sufletu. In fine, nu e singura clinica si singura situatie in care mi s-a intamplat asta...

Ideea e ca romanul este smecher si descurcaret in general....sa vedem acum cum reusim sa iesim din asta! Repet, nu cred ca este vina unei catgorii sau alteia...este vina noastra a tuturor!

Mami, prajitura e legum ?
mamica de printesa Maria si bebica din burtica

Mergi la inceput