Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (27)
Raspunsuri - Pagina 20
ral_eli spune:
lorin sau cine mai este in tema, eu sunt angajata in decenbrie la actualul loc de munca (am o intrerupere de o luna, nov 09) dc nasc in nov ma incadrez la cele 12 luni de cotizatie?
eu pana acum am stat linistita , ca am considerat ca am 12 luni de cotizatie , dar si-a dat cu parerea cineva din anturajul sotului si acum ma tacanie la cap
10+
celesta spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mirunam Am o nedumerire. La caruciorul www.mothercare.com/Silver-Cross-Halo-Dandelion/dp/B001NWDAN8/sr=1-7/qid=1273053943/ref=sr_1_7/279-3684831-6563321?_encoding=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=44333031&mcb=core" target="_blank"> ACESTA sau la www.mothercare.com/Maclaren-Techno-XLR-Black-Champagne/dp/B001NWCES0/sr=1-6/qid=1273054096/ref=sr_1_6/279-3684831-6563321?_encoding=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=44333031&mcb=core#productInfo" target="_blank"> ACESTA scrie ca pot fi folosite de la nastere desi mie mi se par sport. Cum vine asta??? MIRUNA cu Alexandru si Aricelul 12+ |
is sport toata ziua... nu-s pt nou nascuti...
„Desparti drumurile, dar nu poti sa desparti si sufletele.”
13+
anya2010 spune:
| citat din mesajul lui ral_eli lorin sau cine mai este in tema, eu sunt angajata in decenbrie la actualul loc de munca (am o intrerupere de o luna, nov 09) dc nasc in nov ma incadrez la cele 12 luni de cotizatie? eu pana acum am stat linistita , ca am considerat ca am 12 luni de cotizatie , dar si-a dat cu parerea cineva din anturajul sotului si acum ma tacanie la cap 10+ |
In lege spune ca trebuie sa cotizezi 12 luni fara intrerupere pana la nasterea copilului.Te-ai angajat chiar de la 1 Decembrie sau mai tarziu? Teoretic te incadrezi, practic..depinde cat de riguros se numara zilele. Tu o sa nasti dupa jumatatea lui noiembrie banuiesc, deci o sa fie vorba de cateva zile.
Ana
13+ 
Minunate sunt lucrurile tale Doamne!Minunea mea
crisuletzul spune:
umm....mie nu mi-a placut Londra....sincer....a fost ok la muzeul de figurine din ceara ,madam tussaud....dar in rest nu mi-a placut!fiecare cu gusturile sale!!!
prefer mult mai mult bruxelles

!!!super fita acolo si magazinele sunt super!!!!
8+
anya2010 spune:
Va rog sa-mi timiteti si mie parola pt mailul comun.
Multumesc!
Ana
13+ 
Minunate sunt lucrurile tale Doamne!
Minunea mea
MSymo spune:
Ral_eli daca nasti dupa 01 nov intri in cea de-a 12-a luna de cotizatie, e ok. Stiu un caz concret in aceeasi situatie! La ce sector esti?
Symo
14+ 
ral_eli spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui anya2010
da, sfarsitul lui nov. m-as duce sa intreb direct la sursa. sa ma interesez de pe internet unde se depune acel faimos dosar si sa ma duc cu piciorul pana acolo In lege spune ca trebuie sa cotizezi 12 luni fara intrerupere pana la nasterea copilului.Te-ai angajat chiar de la 1 Decembrie sau mai tarziu? Teoretic te incadrezi, practic..depinde cat de riguros se numara zilele. Tu o sa nasti dupa jumatatea lui noiembrie banuiesc, deci o sa fie vorba de cateva zile. Ana 13+ ![]() Minunate sunt lucrurile tale Doamne!Minunea mea |
10+
celesta spune:
| citat din mesajul lui crisuletzul umm....mie nu mi-a placut Londra....sincer....a fost ok la muzeul de figurine din ceara ,madam tussaud....dar in rest nu mi-a placut!fiecare cu gusturile sale!!! prefer mult mai mult bruxelles ![]() ![]() !!!super fita acolo si magazinele sunt super!!!! 8+ |
Eu am vazut-o de mai multe ori si de fiecare data mi-a placut parca si mai mult
chestie de gusturi...
exact cum de exemplu, pe mine ma lasa rece Strassburg..
„Desparti drumurile, dar nu poti sa desparti si sufletele.”
13+
lorin7774 spune:
socoteala se face in functie de momentul nasterii copilului; daca se naste copilul in data de 1 decembrie 2010, mama trebuie sa fie inregistrata in analele statului cu cotizatii in perioada 01.12.2009-01.12.2010 (parca se ia o marja de 2 zile in plus, adica nu se socoteste prima si ultima zi).
Daca in perioada asta lipseste o "bucata" de cotizatie, mama nu beneficiaza de indemnizatie pentru ca nu are complet stagiul de "12 luni anterioare datei nasterii copilului". Aceste "goluri" sunt suplinite daca :
"Cele 12 luni prevazute la alin. (1) pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
a)si-au însotit sotul/sotia trimis/trimisa în misiune permanenta în strainatate;
b)au beneficiat de indemnizatie de somaj, stabilita conform legii;
c)au beneficiat de concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate, potrivit legii;
d)au realizat perioade asimilate stagiului de cotizare în sistemul public de pensii, în conditiile prevazute la art. 38 alin. (1) din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale,
e)au realizat perioade de stagiu de cotizare în sistemul public de pensii în conditiile prevazute de actele normative cu caracter special care reglementeaza concedierile colective;
f)au realizat în sistemul public de pensii, anterior datei intrarii în vigoare a prezentei ordonante de urgenta, perioade de stagiu de cotizare pe baza de contract de asigurare sociala;
g)au beneficiat de indemnizatia lunara pentru cresterea copilului pâna la vârsta de 2 ani, respectiv pâna la vârsta de 3 ani în cazul copilului cu handicap;
h)au beneficiat de pensii de invaliditate;
i)au beneficiat de concediu fara plata pentru a participa la cursuri de formare si perfectionare profesionala din initiativa angajatorului sau la care acesta si-a dat acordul, organizate în conditiile legii;
j)au lucrat cu contract individual de munca în strainatate, pe baza acordurilor guvernamentale bilaterale încheiate de România cu alte state;
k)se afla în perioada de întrerupere temporara a activitatii, din initiativa angajatorului, fara încetarea raportului de munca, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare, potrivit legii;
l)se afla în perioada de 60 de zile de la absolvirea cursurilor de zi ale învatamântului universitar, organizat potrivit legii, cu examen de licenta sau de diploma, în vederea angajarii ori, dupa caz, trecerii în somaj, potrivit legii.
m)urmeaza cursurile de zi ale învatamântului preuniversitar si universitar, organizat potrivit legii, frecventate fara întrerupere. Sunt exceptate de la aceasta obligatie persoanele care au întrerupt cursurile din motive medicale."
Daca nu iese socoteala, asta ar fi solutia alternativa :
"(1)De indemnizatia si stimulentul prevazute de prezenta ordonanta de urgenta beneficiaza, optional, oricare dintre parintii firesti ai copilului"
LOREDANA, mamica de MIRUNA CAPSUNA
cu ajutorul lui Dumnezeu
9+

si Aricelul