Am drept de inscriere la gradi de stat?

Am drept de inscriere la gradi de stat? | Autor: cllaudia

Link direct la acest mesaj

Copilul este inscris deja la o gradi particulara, unde va merge din toamna. Am mai scris la un alt subiect, gradinita aceea si-a modificat tariful imediat dupa ce eu am semnat contractul. Intr-o discutie cu ei, am fost informata ca voi plati tariful vechi in primele luni, dat fiind faptul ca am semnat deja pt suma aia, urmand ca mai apoi sa platesc noua taxa. Nu m-i se pare normal, si am ceva dubii.

Astazi am vizitat cu o vecina o gradi de stat de la noi din cartier. Am fost f placut impresionata. Mi-as dori sa-mi inscriu si eu copilul acolo, insa nu stiu daca am dreptul asta. Eu sunt casnica si studenta la zi in acelas timp. Sotul este cetatean strain, a lucrat la o companie pana la sf anului trecut, momentan lucrand pe cont propriu, pana reuseste sa-si deschida o firma, probabil pana in luna august. Practic nici unul dintre noi nu avem adeverinta de salariat. Asta pana in toamna, cand eu ma voi angaja, iar sotul isi va deschide firma. Atunci vom fi cu toate in regula.Problema este ca toate gradinitele cer neaparat acea adeverinta de salariat ca act la dosarul de inscriere. Dosare incomplete nu primesc. Deci in cazul asta eu am dreptul sa-mi inscriu copilul la grupa mica, la o gradinita de stat? Am vreun drept, ca studenta fiind? Copilul are doar cetatenie romana, si este vorbitor doar de limba romana...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Ai dreptul sa-ti inscrii copilul la orice gradinita. Te vor intreba de ce ai renuntat la privat, dar te primesc.
Eu am o prietena care a renuntat la privat si acum copilul ei este intr-o gradi de stat. Nu a avut nici un fel de problema.
Mergi fara ncii o problema la ce gradinita vrei si iti place.

Succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Problema este lipsa adeverintelor de salariat nicidecum gradinita particulara. Se cere ca cel putin unul din cei doi parinti sa fie angajat cu acte la inscrierea in gradinita. Mie mi s-a cerut adeverinta si de la locul meu de munca.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cllaudia spune:

Da, problema la mine este lipsa adeverintei de salariat. Ca ma gandesc ca ei nu au de unde sa stie ca eu am inscris copilul acum 2 luni la o alta gradinita, particulara... Chiar am auzit de parinti care au depus dosare la mai mlte gradinite, ca sa aiba sanse de a prinde loc la una dintre ele. Deci se poate...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_flo spune:

Eu cred ca daca duci o adeverinta de student rezolvi. Mai ales daca urmezi cursuri de zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Du o declaratie in care specifici ca poti plati alocatia de hrana, ca despre asta este vorba, si gata.

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

www.najumary.or.kr/mary/recent/recent-2010/2010-2-28.htm" target="_blank">Naju

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Nu este vorba doar despre indemnizatia de hrana, ca daca e vorba doar de asta cand n-o mai poate plati nu mai e primita in gradinita si gata. Cred ca nu va imaginati ca gradinita costa intre 8 si 12 lei pe zi. Statul, primaria cred, subventioneaza o parte din costurile de gradinita. Dar are pretentia ca macar unul din parinti sa fie platitor de taxe.

Faptul ca esti inscrisa la o particulara si vrei sa te inscrii si la o gradinita de stat nu te opreste cu nimic, nu asta e problema ta. Nu intereseaza pe nimeni unde ai tu copilul inscris si ca e la particulara cu atat mai putin, nu te exclude nimeni pe acest considerent.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Da' nu puteti unul dintre voi sa va "bagati" cartea de munca la vreo firma a vreunui cunoscut? Si de aici rezultand acea adeverinta... Suportand voi impozitele respective, asta e...
Pana va reglementati voi situatia.

Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii

si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cllaudia spune:

Monicabo, chiar asta incercam acum sa facem. Ca sa nu mai considere nimeni ca stam la gradinita pe banii statului, adica vezi tu, dam doar 8-12 lei pt masa si avem pretentia sa ne tina statul in gradinita. Nu s-a pus problema de asta, noi am muncit si vom munci, nu stam din mila sau pe banii nimanui, doar ca eu am decis sa stau cu baiatul acasa pana va face 3 ani si sa-mi termin cu ocazia asta si facultatea, iar sotul a avut nesansa sa nu mai mearga treburile la firma unde a lucrat.Lucru des intalnit la multe firme acum pe criza. Eu ma gandesc acum, pe copii romilor ii primeste cineva in gradinita, stiind ca multi au parintii care chiar nu lucreaza cu anii. Daca eu nu imi pot inscrie copilul acum, pt ca avem o pauza de cateva luni in care nu am fost platitori ai faimoasele si mult prea importantelor impozite, pe copiii aia, saracii, ii integreza cineva si pe ei in societate... In fine asta e alta poveste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid spune:

Nu ai incercat sa vorbesti cu directoarea gradinitei sa afli exact daca se poate sau nu?

Teodora, de Vladut (15.05.2007)

Traieste fiecare clipa ca si cum ar fi ultima!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Iti faci prea multe probleme, ai sa vezi ca va fi bine.
Mie directoarea mi-a spus clar ca doar despre alocatia de hrana este vorba.
Daca nu accepta cauti alta gradinita si gata.

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

www.najumary.or.kr/mary/recent/recent-2010/2010-2-28.htm" target="_blank">Naju

Mergi la inceput