Crestinismul si evolutia spirituala 10

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Mei tine-mi clatitele :)

Noi mancam in oras in weekend.

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

www.najumary.or.kr/mary/recent/recent-2010/2010-2-28.htm" target="_blank">Naju

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Neata, fete dragi.

Peste o saptamana e sarbatoare mare la noi. Pogorarea Sfantului Duh. Va imaginati oare cum e sa constientizezi dintr-odata ca vorbesti in limbi? Limbi de care habar nu ai avut ca exista...Cat de minunat este Dumnezeu!
Am citit Matei 9. Si acolo in cateva randuri spune despre puterea cuvantului (asa-i Katya), odata la vindecarea leprosului cand il vindeca:
Si Iisus, întinzand mana, S-a atins de el, zicand: Voiesc, curateste-te. (Matei 9:3)
Pe urma la vindecarea slugii sutasului:
Dar sutasul, raspunzand, I-a zis: Doamne, nu sunt vrednic sa intri sub acoperisul meu, ci numai zi cu cuvantul si se va vindeca sluga mea. (Matei 9:8)
Si pe urma la vindecarea leprosilor:
Si facandu-se seara, au adus la El multi demonizati si a scos duhurile cu cuvantul si pe toti cei bolnavi i-a vindecat, (Matei 9:16)

Cata putere are cuvantul, si ne mai miram ca ''El a zis si s-au facut"...

Mamabear asa e, mare socoteala vom da de cuvintele noastre cand va veni ceasul. Iar eu port cu mine atatea cuvinte de care sa dau seama, ca mult si prost mai vorbesc...

O zi minunata va doresc tuturor

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Se povesteste despre un batran pustnic care se tot scuza înaintea pelerinilor ca are cam mult de lucru, ca e tare ocupat… Pelerinii se mirau, caci îl stiau ca are o viata sfanta si nu este absorbit de cele materiale, de aceea îl întreba cu ce se ocupa.

Pustnicul le raspunse: “Am de îmblanzit doi soimi, de dresat doi vulturi, sa stapanesc doi iepuri, sa am grija de un sarpe, sa încarc un magar, sa pun saua pe cai si sa dresez un leu”.

“Într-adevar, spusera oamenii, ai mult de lucru. Timpul îti este încarcat. Dar unde îti sunt animalele de care vorbesti, caci nu vedem pe langa chilia sfintiei tale nimic din toate acestea?”

Pustnicul le explica într-un mod foarte simplu, ca sa înteleaga cu totii, caci asa ceva aveau si ei acasa. De altfel si noi avem în grija astfel de “jivine”.

“Cei doi soimi sunt ochii nostri care se reped asupra oricarui lucru, cateodata sunt ca niste sageti care se înfig ici-colo si asa raman. Uneori este greu sa le îmblanzesti.

Cei doi vulturi sunt mainile noastre care apuca, si ceea ce prind nu mai lasa liber. Cateodata scapa de sub control. Ele ar putea face altceva, ar putea mangaia, ajuta, deschide…

Cei doi iepuri sunt picioarele noastre care merg, lovesc, ologesc si ne fac sa ratacim.

Cel mai greu lucru de stapanit însa se afla în spatele dintilor nostri: limba (sarpele). Cineva spunea ca cei 32 de dinti sunt neputinciosi în fata unei singure limbi. Ea ar putea însa sa mangaie, sa spuna lucruri frumoase, sa-l slaveasca pe Dumnezeu, sa spuna adevarul…

Si apoi avem de încarcat un magar: trupul nostru. Cat de des nu se aseamana cu un astfel de animal! Totdeauna i se pare ca e prea încarcat si se împotriveste, face naravuri, refuza, este încapatanat ca un magar. Si totusi avem nevoie de el.

Apoi mai avem de dresat un leu. Despre leu se spune ca este regele animalelor, asa cum inima este centrala puterii, resedinta curajului si a tuturor sentimentelor nobile, dar poate fi si celula germenului urii si al revoltei. «Caci din inima ies: ganduri rele, ucideri, adultere, desfranari, furtisaguri, marturii mincinoase, hule». (Mt. 15,19)

Mergi la inceput

La un calugar a venit o femeie sa-i ceara ajutorul, fiindca nu avea intelegere in casa.

- Ce-ai facut in aceasta situatie, a intrebat-o calugarul?

- Am incercat sa-mi conving barbatul, certandu-l!

- Cand ati avut iar probleme, ce-ai mai facut?

- Acelasi lucru, i-a raspuns din nou femeia. I-am reprosat si l-am certat. Si de fiecare data am facut la fel. Atunci, calugarul a scos o gramada de chei si dandu-i una femeii a rugat-o sa deschida usa din fata lor. A incercat femeia, dar, nepotrivindu-se cheia respectiva, i-a cerut calugarului alta cheie.

- Poate n-ai stiut cum sa deschizi, i-a spus calugarul, mai incearca!Dar oricat s-a straduit femeia, nu a putut deschide.

- Parinte, dati-mi toata gramada de chei si aflu eu care-i cea potrivita l-a rugat aceasta. Privind-o cu caldura, duhovnicul i-a raspuns:

- Acum intelegi ce-am vrut sa-ti dovedesc ? Cum nu poti tu deschide acea usa cu o cheie nepotrivita, oricat ai incerca, tot asa nu poti deschide sufletul barbatului tau cu aceeasi vorba de cearta cu care incerci mereu. Cauta cheia potrivita si, daca o vei gasi, sigur vei putea deschide!

Mergi la inceput

A trebuit sa editez, ca nu stiu de ce tot aveam impresia ca azi e Pogorarea Sfantului Duh.. Adormita mai sunt..

Mamabear stiu ca de Rusalii lumea merge cu crengute la biserica (datini, traditii etc). De care crengute?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

iasmine, ce inseamna rusaliile?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui a_alinta

iasmine, ce inseamna rusaliile?

alina

Alina, Rusaliile sunt sarbatoarea Cincizecimii sau Pogorarea Duhului Sfant. Este sarbatorita la 50 de zile de la Pasti. Denumirea „Rusalii” vine de la vechea sarbatoare romana Rosalia cand pe morminte se puneau trandafiri.
La origine deci era o sarbatoare pagana, dar in legatura cu crestinismul, este asociata cu sarbatoarea evreiasca Shavuot, cand se celebrau roadele pamantului (flori, fructe).

Ceva despre sarbatoare poti gasi www.crestinortodox.ro/liturgica/sarbatorile/rusaliile-70793.html" target="_blank">aici, iar in extenso, poti consulta un pic si wikipedia

Mergi la inceput

Fetelor, ia uitati-va ce scrie www.calendar-ortodox.ro/sfintii_mai.htm" target="_blank">in calendar in dreptul zilei de astazi:
Rugaciunea lui Iisus

Mamabear stii cumva de ce?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamabear spune:

Iasmin,asa se numeste evanghelia de azi. Uite de ce :

Ioan –capitolul 17 (1-13)

1. Acestea a vorbit Iisus si, ridicand ochii Sai la cer, a zis: Parinte, a venit ceasul! Preaslaveste pe Fiul Tau, ca si Fiul sa Te preaslaveasca.
2. Precum I-ai dat stapanire peste tot trupul, ca sa dea viata vesnica tuturor acelora pe care Tu i-ai dat Lui.
3. Si aceasta este viata vesnica: Sa Te cunoasca pe Tine, singurul Dumnezeu adevarat, si pe Iisus Hristos pe Care L-ai trimis.
4. Eu Te-am preaslavit pe Tine pe pamant; lucrul pe care Mi l-ai dat sa-l fac, l-am savarsit.
5. Si acum, preaslaveste-Ma Tu, Parinte, la Tine Insuti, cu slava pe care am avut-o la Tine, mai inainte de a fi lumea.
6. Aratat-am numele Tau oamenilor pe care Mi i-ai dat Mie din lume. Ai Tai erau si Mie Mi i-ai dat si cuvantul Tau l-au pazit.
7. Acum au cunoscut ca toate cate Mi-ai dat sunt de la Tine;
8. Pentru ca cuvintele pe care Mi le-ai dat le-am dat lor, iar ei le-au primit si au cunoscut cu adevarat ca de la Tine am iesit, si au crezut ca Tu M-ai trimis.
9. Eu pentru acestia Ma rog; nu pentru lume Ma rog, ci pentru cei pe care Mi i-ai dat, ca ai Tai sunt.
10. Si toate ale Mele sunt ale Tale, si ale Tale sunt ale Mele si M-am preaslavit intru ei.
11. Si Eu nu mai sunt in lume, iar ei in lume sunt si Eu vin la Tine. Parinte Sfinte, pazeste-i in numele Tau, in care Mi i-ai dat, ca sa fie una precum suntem si Noi.
12. Cand eram cu ei in lume, Eu ii pazeam in numele Tau, pe cei ce Mi i-ai dat; si i-am pazit si n-a pierit nici unul dintre ei, decat fiul pierzarii, ca sa se implineasca Scriptura.
13. Iar acum, vin la Tine si acestea le graiesc in lume, ca sa fie deplina bucuria Mea in ei.

Mergi la inceput

Gata, m-am intors. Astazi s-a terminat cam cu 30 de minute mai devreme slujba.
Am intrebat pe doamna de la pangar (e soacra parintelui) de ce nu impartaseste pe cei care nu ii sunt fii duhovnicesti. De pilda pe noi nu ne impartaseste, ne-ar trimite sa ne impartaseasca parintele duhovnic. Ei, asta e, din cauza asta ramanem foarte legati de manastire, mai mult decat de biserica parohiala.

Am venit de la Biserica si ploua tare. Pe drum, alergand cu printul, mi-am dat seama ca nu am cheie la poarta. Asa ca a trebuit micul meu viteaz sa sara poarta (cu ajutorul meu, fireste) si sa mearga in casa sa imi aduca cheia. S-a descurcat de minune, ca eu stateam ca un catel murat in ploaie. (asta a vrut el sa va povestesc, ca a stat langa mine cat am scris).
O zi cu soare va dorim, si pofta buna pentru cei care servesc in curand masa de pranz.
Doamne ajuta!

Mergi la inceput