Crestinismul si evolutia spirituala 10
Raspunsuri - Pagina 18
kariguld spune:
Citat: |
citat din mesajul lui a_alinta iasmine, ce inseamna rusaliile? alina |
hallo dragele mele,
alina, sarbatoarea Rusaliilor a primit denumirea asta, de la o sarbatoare a romanilor, Rosalia. ei sarbatoreau ziua cand infloreau trandafirii. si se pare ca acum doua mii de ani, la pogorarea Sfantului duh, era chiar sarbatoarea rozelor, a trandafirilor.
Rusaliile pentru crestini, inseamna pogorarea Sfantului duh. pentru ceilalti e doar o simpla sarbatoare a primaverii.
nu stiu daca asta e explicatia pe care o asteptai.
sa aveti o duminica placuta. binecuvantari tuturor.
va citesc mereu. mamabear, iasmin
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
M-am nascut pentru succes!
mamabear spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Iasmin08 A trebuit sa editez, ca nu stiu de ce tot aveam impresia ca azi e Pogorarea Sfantului Duh.. Adormita mai sunt.. Mamabear stiu ca de Rusalii lumea merge cu crengute la biserica (datini, traditii etc). De care crengute? Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
Iasmin, iubita, se sfintesc crengi de tei (exista o rugaciune speciala care se face) si se impart credinciosilor in duminica de Pogorarea Sfantului Duh. La manastiri si la bisericile unde se face priveghere, se impart si sambata seara. Sunt oameni care aduc de acasa tei, dar se imparte oricum la sfarsitul liturghiei.
Va pup si va imbratisez cu drag!
Iasmin08 spune:
Kari cat ma bucur sa te vad. Inseamna ca e totul ok.
Ana Stroe, Macrina, Nikole voi ce mai faceti fetelor?
Dorothee nici o problema, scrii cand poti tu. Si, mamico, nu mai intra sa te enervezi la subiecte care sunt din start plecate pe o anumita panta. ok?
Mamabear multumesc de raspuns.
Crinuta, in seara asta mai e serialul?
Katya,Ica, la voi cum e? Ce va fac fetitele? Ce a mai zis parintele la predica?
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
crinuta spune:
Iasmin, da, mai este.
Eu beau o cafea si iesim cu bicicleta.
Peste 2 sapt ambele comunitati unde cant vom merge la Snavog sat, unde vom trece duminica la picnic, Liturghie, etc, pentru ca este ziua familie. Abia astept. Petrecere, yes!!!!
Azi mi s-a oferit sa cant la a treia Liturghie duminica, si zilnic in cursul saptamanii, la romani de data asta. Fiind fara un job stabil, sunt inca in ceata ce sa fac..., pt ca am nevoie disperata de bani, si alternativa ar fi sa plecam la sot, unde mi-as gasi usor job in domeniul meu, altfel me reprofilez si m-am suparat pe muzica.
Azi mi-a adus un amic libanesc o carticica despre o sfanta de acolo. Am spicuit inainte de Liturghie putin, va dau mai incolo detalii.
Impresionanta viata a avut. Mi-e rusine de mine ca ma tot plang, ca zic ca nimeni nu are viata mea, cand altii se ofera ei insisi, de buna voie pentru salvarea/mantuirea lumii, acceptand cele mai groaznice suferinte posibile.
Sa stii Iasmin ca pt mine Radika este un exemplu de evlavie. Chiar vbh cu mama azi in masina in drum spre Biserica ca imi plac indienii tot mai mult, si sunt sigura ca se vor converti imediat cand va fi momentul. Sunt religii care imi inspira frica, teama, groaza, dar nu e cazul la ei.
Mamabear, tot Evanghelie dupa Ioan am avut si noi, cap 17, 20-26
http://www.arcb.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=8299%3Aduminica-a-vii-a-a-patelui&catid=115%3Alecturile-zilei&Itemid=197
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
www.najumary.or.kr/mary/recent/recent-2010/2010-2-28.htm" target="_blank">Naju
crinuta spune:
Prima Impartasanie. Imi amintesc cum a fost a mea, foarte emotionant. Abia astept sa inceapa papusa mea pregatirile pentru Prima Spovada si Prima Impartasanie.
http://www.arcb.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=8299%3Aduminica-a-vii-a-a-patelui&catid=115%3Alecturile-zilei&Itemid=197
Crinuta si minunea ei
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
nikole spune:
Crinuta...care religii iti inspira groaza??
daca se poate spune, binenteles...
Iasmin, felicitari si strengarelului viteaz
Noi am gasit nasi la fata, de fapt ce-i pe care ii alesesem eu, au acceptat cu bucurie si emotie sa o boteze...ramane sa vb cu preotul(cel pe care il gasisem, singurul preot ortodox din oras) sa stabilim data, probabil luna viitoare, cand va fi si soacra-mea aici.
Nasii nu sunt ortodoxi(cam greu gasesc aici) ...nasa e protestanta, el e evanghelist, dar sunt mai mult spirituali decat religiosi, oameni cu un suflet maaare...credeti ca asta e un impediment??
Va citesc zilnic, am si ceva intrebari, nelamuriri, dar nu mai apuc sa detaliez
Nikole, mami deAlbastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si Albastrica/Luana Maria(1.04.2010)
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
crinuta spune:
Iti raspund pe privat.
Crinuta si minunea ei
Second chance
Katya spune:
Hristos S-a-naltat!
Dragele mele,ce sa va zic c-a zis preotul si cum o fi slujba,ca nu stiu,e-n derulare,o sa-mi spuna sotul(am citit ca cel din familie care merge la biserica se cheama apostolul casei si tb sa povesteasca restului familiei cum a fost).Eu nu stau acasa din pricini binecuvintate,cum zice preotul despre cei absenti,ci din cazut in robia vrajmasului:am baut aseara o cafea gindind ca si-asa n-are efect si de unde,numai pe la 3 am putut adormi si fetele m-au trezit una pe la 6 si alta pe la 7...doar ce aud un soptit "laptic" si tb sa ma ridic nu atit pt laptic cit pt a le conduce la toaleta(aia mica nu mai vrea pampers)si uite-asa,m-am trezit imbufnata,le-am pregatit pe fete de plecare si sotul numai la iesitul pe usa a realizat ca eu nu merg,credea ca vin dupa ei,ca asa ies de obicei,ultima,asa ca i-am trimis pe ei si eu am ramas,ascult muzica ruseasca si beau cafea si mai stau si cu grija ca ce-or face fetele fara mine.Mai mare rusinea.
Iasmin draga,ce pilde frumoase,cel mai mult mi-a placut cea cu bacanul...Spune-i baiatului tau ca-i tare de treaba,am apreciat cum te-ai putut tu baza pe el,adevarat barbat!
Nikole ce ma bucur ca-ti botezi fata!Cu nasii nu stiu sa fie vreo pb din moment ce n-ai din aia ortodocsi si din moment ce-ti tb nasi,ce sa faci,nu?
Crinuta,sa te lumineze Domnul sa iei decizia buna cu privire la job.
Fetelor,sa aveti o duminica linistita si cu bucurii!va imbratisez!
crinuta spune:
Nikole, nu stiu ce sa zic legat de nasi.
Stii, ei au o raspundere mare, chit ca in Romania e de fatada si atat, ca practicanti gasesti extram de rar, iar nasi cu numele banuiesc ca nu ai nevoie.
Iti spun ce as face eu: eu, daca as n-as putea alege nasi catolici, prima alegere, as alege ortodocsi, dar alta religie nu.
Cele 2 religii sunt cele mai apropiate, restul au destule diferente. Nu stiu daca as proceda bine, dar asa as face eu.
Crinuta si minunea ei
Second chance
crinuta spune:
Katya, asculti muzica ruseasca? Super.
Crinuta si minunea ei
Second chance