Tatici participanti la nastere

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

de oxitocina nu stiu, ca nu am avut parte din pacate. dar am zis ca in timpul travaliului as fi vrut sa fie langa mine (daca aveam travaliu) doar cele cateva minute de push push mai bine nu.

in alta prdine de idei, mai exista locuri unde nasc mai multe femei in aceeasi incapere? asta mi se pare chiar medieval.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Din pacate, a doua si a treia parte a travaliului (dupa 10 cm de dilatare), expulsia bebelusului si a placentei in general nu dureaza numai cateva minute. Expulsia bebelusului poate sa dureze intre mai putin de 10 min (la a doua nastere) pana la ore (prima nastere) iar expulzarea placentei poate sa dureze 5-15 min in general, dar se poate prelungi si pana la o ora. Deci e nevoie inca de prezenta tatalui, ba mai mult, daca el a fost cel care zi de zi a ajutat-o pe mama sa faca exercitiile de push, cu atat mai mult o poate incuraja efectiv in a doua si a treia parte a travaliului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

pai stai

deci in primul rand trebuie pregatire - de ex aici la noi nu exista asa ceva. de orasul meu zic, nu de romania

ceea ce inseamna zero pregatire pentru amandoi. daca femeia macar simte ce ii dicteaza natura, el eventual stie ce a vazut prin filme....

edit- de asta poate romanii nu sunt atat de pregatiti sa isi asiste partenerele la nastere, ca pregatirea nu inseamna sa te uiti un pic pe net la o nastere. daca ar exista cursuri, sa te invete sa respiri, cum sa stai, cum e cu masajul si altele - poate ar sta altfel lucrurile. acum exista astfel de cursuri doar in orase mari, si din cate stiu contra cost, si nu ieftin. in tarile unde se practica mult participarea tatalui, exista si cursuri prenatale si de puericultura pentru parinti. nu uit cat de neajutorati eram cand ne-au pus bebe in brate sa-l ducem acasa, trebuia imbracat si noi habar nu aveam cum. am avut noroc cu colega de salon - ca era la bebe 2. si ni l-a imbracat ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Pai uite ca pana la urma ne intelegem . Eu pentru asta militez, pentru umanizarea nasterii in spitale, iar pentru asta prezenta tatalui este un factor esential. Dar, asa cum bine spui, este absolut necesar sa fie pregatiti atat mama cat si tatal. Si ajutorul ar trebui sa fie atat profesional (cursuri) cat si personal (carti, internet, orice). Din pacate nici macar noi femeile nu ne putem baza doar pe instinct, pentru ca ce se intampla in sala de nasteri de multe ori este departe de "natural". Daca acest ajutor nu exista, e ca si cum am merge la vanatoare de ursi dar habar n-am avea cum arata un urs. Din pacate in asemenea situatii cea mai buna alegere este cezariana si tatal pe hol.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cdp spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

cdp offtopic: te rog sa iti stergi de la semnatura link-ul catre acel site. E contrat politicii si regulamentului forumului spam-ul de acest fel.Bazar umanitar DC


Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for meDone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cdp spune:

Scuze am uitat sa debifez.
Acum e done :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

dar intelegi si de ce ii inteleg pe unii barbati, care neavand informatii despre nastere, in afara de cateva filme americane, ezita sa asiste. ca in cartile pe care le-am avut eu - si au fost cateva - mare lucru nu explica cu nasterea. si sa citesti unele povesti de nastere de pe net poate fi destul de scarry...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Ah sunt sigura ca am avut si momente mai bune decat cele de la nastere, dar sigur si precis daca n-ar fi fost el acolo as fi si murit. M-au internat de urgenta vineri dupa o ecografie, l-am sunat adu bagajul muta masina, ca nastem. Cand a venit mi-a zis ca eu-s pe locul intai si bebe dupa si se balbaia groaznic; i-am zis nu moare nimeni doar nastem. De nascut am nascut in noaptea de luni spre marti, plecase ca n-avea voie peste noapte in spital, i-am dat telefon si a venit repede, deci a fost in sala de nasteri tot timpul si m-a tinut de mana fara sa zica mare lucru doar sa nu ma mai cert cu nursa ca nu e vina ei. Tot o natura senzitiva, ditamai omul si nu se uita daca se taie la deget, eu trebuie sa-i pun band aid. Cand l-au intrebat daca vrea sa taie cordonul el a zis as vrea dar imi e cam frica, l-a taiat pana la urma, apoi au toaletat copilul si l-au mutat in alta parte si el a mers cu copilul. Pana cand s-a terminat cu totul si cu totul era supercompetent in schimbat si spalat, gasise o nursa amabila care l-a trainuit la fix. A doua zi am plecat toti trei acasa.
In mod obiectiv probabil ca tine de dinamica fiecarei relatii. Eu una nu cred ca puteam sa nasc fara el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Sotul meu a participat la ambele nasteri. Nu mi-a povestit niciodata cat de romantic a fost, dar la vizionarea filmuletului mi-am dat seama ca mai avea putin si lesina acolo. Alb ca varul. Plus ca la prima nasterea am avut probleme si nu intelegea ce se intampla de tipa tati, ..... TRAUMATIZANT.
Am povestit prin ochii camerei de filmat ce am vazut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

La prima nastere cred ca au atins o vena, tot ce ma incojura avea culoarea rosie si nu mai reuseau sa dea de culoarea alba.
La baiat nu au fost nici un fel de probleme.Mergi la inceput