Ma uit ca in fiecare zi pe Calendarul crestin-ortodox.
Astazi am observat ca luna Aprilie se mai numeste si "Prier" si luna Decembrie "Undrea".
Poate cineva sa-mi explice semnificataia acestor denumiri?
Dupa ceea ce ni se spune in dictionar si nu numai, prier are ca provenienta cuvantul latin Aprilis (desemnand luna aprilie). Acuma ce inseamna Aprilis nu stiu, dar se pare ca si el a fost adoptat de la etrusci, care il aveau sub forma ''apru''.
Despre undrea, dictionarul ne spune ca inseamna andrea. Ne da chiar si alte posibile semnificatii, una fiind asemanarea cu numele Andrei.
Acuma eu zic asa- nu e chiar o coincidenta faptul ca tocmai in decembrie se impletea mai cu rost? Poate da, poate nu...
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
Prier este denumirea populara data lui Aprilie, iar Undrea(Andrea), este denumirea populara data lui Decembrie
Theiuta
Mami si Nicolas
"Te iubesc asa de mult...de parca s-ar atinge doua inimi" - Nicolas, 6 ani si 4 luni
Sanatosi sa fim!
Citat: |
citat din mesajul lui Theiuta Prier este denumirea populara data lui Aprilie, iar Undrea(Andrea), este denumirea populara data lui Decembrie Theiuta Mami si Nicolas "Te iubesc asa de mult...de parca s-ar atinge doua inimi" - Nicolas, 6 ani si 4 luni Sanatosi sa fim! |