Copilul din vecini

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

si tine minte, ca oricand se poate intampla ceva, cu P sau cu ai tai. Doamne apara si pazeste! si nu ai nevoie de griji in plus si toate ce pot decurge dintr-o accidentare accidentala.

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Of, Vik, ca nu stiu ce sa mai zic. Imi dau seama cum s-a intamplat totul de ai acceptat. Si tipa profita clar, se baga peste tine. Fa si tu ce poti, n-am idei altele decat le-am dat cu redusul frecventei meselor si calatoriilor. Dc. ea nu isi invata copilul ca dc. e ora mesei nu numai ca nu e frumos sa ceri, dar pleci imediat acasa, si multe altele asemenea, e greu. Eu n-am dat peste asemenea oameni. Vecinii nostri isi vad de treaba lor, isi hranesc copiii, nu abuzeaza. Ce face tipa asta e cam nesimtire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wnimra spune:

buna

Am citit subiectul tau si ma bag putin ca musca in lapte
Stii serialul ...Beverly Hills, 90210 ?
Acolo era doamna Cindy Walsh , mama a doi copii, Brandon si Brenda care aveau muuulti prieteni si mereu veneau la ei sa doarma, sa manance , loc de intalnire , era aglomerat tot timpul si dna Cindy se ocupa printre altele si de educatia copiilor luati de suflet care o iubeau nespus.

eu acum am glumit ....sincer te admir pt ca esti o mamica buna si reusesti sa te descurci si cu P chiar daca e o maaare responsabilitate care vine la pachet cu o mama mai mult decat indiferenta si un tata probabil la fel de dus cu pluta in lumea lui.
Peste niste ani P o sa creasca si sa nu te miri daca o sa iti bata la usa sa iti prezinte prietena, sa iti ceara sfaturi si chiar vecina sa vina sa te roage sa o ajuti ca nu isi mai intelege copilul si ca nu asculta de ea.
Pacat de pusti , o sa creasca frustrat ca in familia lui e mereu intuneric iar peste gard sunt vecinii lui pe care ii iubeste si la ei mereu se gaseste putina dragoste , atentie , o masa calda si muuulta distractie.

succes

Mami de Alex( 27.07.2005 )

"Este o arta sa fii fericit printre necazuri"-babette:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJCum e relatia ei cu sotul ei?Cum e relatia sotului ei cu copilul?
Buna intrebare.De domnu' vecin nu am pomenit pt ca nu prea am ce, ca vorba aia doi oameni cind se iau se si cam potrivesc.Pe urma tin ceva distanta la joaca prin vecini/colegi/prieteni cind e numai barbatul prin preajma, nu or fi toti violatori acum eu stiu asta dar nici riscuri nu-mi iau.Asa ca mare contact cu el nu am, decit at cind vine sa-si ia copilul acasa si atit. S-a intimplat destul de des sa vina sa-si ia copilul zicind jenat "ce ti-a facut nevasta-mea iar te-a lasat cu atitia copii" asta in situatiile cind la mine mai erau si altii. Si normal ea dusa la piscina. Ii vad prin gradina ca mai joaca fotbal tatal si fiul impreuna, construiesc lego dar cum ziceam e mai fixist oleaca asa, adica sa nu se strice aia sa nu se piarda nush ce piesa, treburi imposibile la o adica. Dar in fine nu-l face treaba asta un tata rau. Stiu sigur ca nu e violent cu copilul si mai stiu ca el si l-a dorit tare tare mult, ea zicea ca daca e sa aiba bb bine daca nu e ok, si zicea odata cind eram pe undeva si nush ce facusera baietii mai riscant, ca daca i s-ar intimpla ceva lui P mai bine nici nu ar veni acasa ca ar fi groasa cu barbata-su. Mi s-a parut cam ciudata exprimarea asta ca la urma urmei daca s-ar intimpla ceva copilului ultima mea grija ar fi ce ar zice sotul!In spital cind am ajuns acum cu nasterea Letizei am vazut ca prea eram cunoscuta pe acolo, Frau P. Frau P. si asistente si moase si ingrijitoare si ce mai erau pe acolo. Eu ametita dupa o nastere naturala plus imbatata de noul amoras al familiei nu prea am stat sa ma intreb cum de toata lumea ma stie asa de bine si is luata asa calduros de parca ne-am sti de cind lumea. Mi-am zis ei cine stie se uita si ei in fisa si or avea reguli noi sa fie si mai prietenosi, dar deja fac diferenta intre politetea aia de job fie ca-i in turism ori alte servicii si familiaritate si relatii directe si in cazul lor nu era politete de job, era mai mult. Ori imi ziceam in gluma, nah la citi copii am facut pe aici am devenit client fidel de-al casei, ori cine stie or fi liste cu mame in serie asa ca mine:) ca sa ma dumiresc la urma ca de fapt de la domnu' vecin era celebritatea mea in spital:) din cite am inteles el povestea pe acolo arata poze cu Aldo in excursiile cu vecinii, la gratar la noi, la joaca la noi, de cit de atasat e P. de Aldo si zic io ca de bine au fost discutiile. Insa faptul ca umbla-n chiloti cit e vara de lunga la el acasa , la el in gradina care-i cu gard mic si vizibilitate maxima, asa trece strada si la noi, asa isi ia copilul acasa, asa zice buna ziua si la revedere, ma face sa nu-l iau prea in serios si chiar nu-mi doresc prezenta lui prin preajma.Mama saraca s-a trezit odata cu el in gradina pe vremea cind la intrare aveam o portita mai mica, el vlajgan la 1.90m nu s-a mai complicat sa se aplece sa deschisa zavorul, a trecut peste gard cu picioarngele alea lungi si exact in chiloti si in camasa cu liniute albastre, din aia tipica de babati. Ii statea de tot risul.Mama mai pudica si neobisnuita cu asemnea scene cum era si ea cu ochii in soarele la asfintit si asa intr-o atipeala la aer ca dupa masa, cind l-a zarit printre gene in chiloti sarind gardul a trecut prin toate straile. de la speriat, inrosit de jena si caz per total de saruri:) pina la fisticiala, nervi si proteste in romaneste!I-a pus porecla "chilotarul" si gata pecetea e pusa, cale de intors nu mai e pt ea. Eu ii ziceam hai mai mama in loc sa zici merci ca uite stai la briza marii si-ti vin cipandeii pe la poarta sa-ti incinte ochii, te superi asa, lol:))Rid io rid dar chilotii domnului nu au fost pe placul meu atita timp cit copilul meu ii era prin preajma. Acu noroc ca-i iarna lunga mai ales anul asta si s-a mai dus din imagine, chiar is curioada de vara asta isi va schimba lookul. Nu-i vb ca-s pudica asa aiurea ci ca nu se face dom'le!Am mai povestit faza cu chilotarul pe forum si stiu reactiile in fct de zona unde locuieste fiecare, ok pe aici nu e lumea pudica la plaja de nudisti ori la saunele care-s obligatoriu la fundu' gol(chiar e placuta cu "fara textile") si-s si amestecate nu-s separate, deci aerul e care e, insa treburi din astea totusi nu fac oamenii pe aici.Plus ca mai purta si numai chiloti din aia decupati macar de erau din aia cu minecuta ceva, din aia de seamna cu shortul de plaja. Dar de fapt e gresit ce zic, ca o data era cu chiloti din astia mai lungi si-n camasa, in gradina. Eu vazindu-mi vecina ca pleaca pe bicicleta m-am dus sa fac un control ca era Aldo la ei. Copiii se jucau la nisip ca erau mai mici si el citea in sezlong. Ei si ce sa vezi statea cam cracanat asa si da dom'le ce sa o mai ocolesc i se vedeau cohoanele la aerisire.Ziceti voi ca de erati in locul meu faceati aia aia, dar pe bune ca at cind esti pus deodata in asa situatii parca ti-e jena tie de jena aluia si nu mai ai nici un interes sa mai lungesti vreo discutie.Mi-am luat copilul acasa si uite asa alt motiv de a rari vizitele la ei.Barbata-miu e domn nu ajunge in porcarii din astea de situatii.Relatiile dintre soti chiar nu le stiu, nu vorbim din astea dar totusi e prima nemtoaica intilnita de mine aici careia ii e asa.. un fel de teama de sot. Nu de batai si scandaluri, is sigura ca nu e vb de asa ceva. Ci de discutii, ea fiind asa cu vorba ei dulce, calma si delicata iar el mai rapid si dominant.de ex odata am stabilit sa mergem noi doua si toti copiii la plaja, caldura, soare, voie buna, copiii mei in masina entuziasmati, le-am pus muzica, cintau, lalaiau bucurosi si trec cu masina in dreptul casei ei sa o iau. prinsa si io in starea aia euforica comit pacatul sa claxonez, dar in ideea de "yupppy, ce misto, iuhuu merge la distractie", mi-a iesit si mie singele de romancuta ei nah ce naiba, ca o vedeam deja in usa. cum la ei nu se claxoneaza, asa de tare s-a fisticit la claxonul meu, s-a simtit grabita si fortata, s-a zapacit stresata cu rucsacul in spate si copilul de mina si a darimat cu rucsacul doi elefantei decorativi din hol. elefantei din nush ce material, din colectia domnului. asa ce intoarsa pe dos a fost de la elefanetii aia... nu ca suparata ci cu o frica de ce va zice barbatu si ce o sa-i faca barbatu, chestii din astea. tot am linistit-o io dar degeaba, a dat vina pe mine ca am speriat-o cu claxonul si tot asa, i-am zis ca pt orice problema e si o rezolvare, sa-mi dea unul si-i dau de urma pe net cumva, ii cumpar eu..degeaba drama generala si ce mai, dupa amiza a fost un fiasco.si uite asa am rarit-o noi usor dar sigur, oricum nu era o chimie buna intre noi, dar am zis sa incercam sa ne intelegem cumva. daca va povestesc prima cafea la ea si prima invitatie la mine, va stricati de ris, e de popcorn nu alta:)). mi-am tratat vecina cu salata de vinete cu maioneza si mi-a vomat aproape-n poala lol si ca un frankenstein ce sunt dupa datul la rate i-am bagat sub nas si un platou cu salata de beouf su maioneza galbena galbena facuta din oua biologice ca tin sa-mi iasa asa ca la bunica-mea:)) si io la ea cam tot pe acolo. dar pt din astea tre sa-mi fac blog, ii dati cite o steluta, e birfa rusinoasa deja, stiu, merit o poseta azvirlita dupa mine dar pina la urma cred ca inaioana are dreptate. ma racoresc la voi si o iau de la capat. daca-s copii bine ce mai conteaza. in fine cum ziceam fiind singurele vecine prin zona in conditiile in care in jur is f multe case de vacanta ne-am zis sa incercam o amicitie ceva, am zis ca de ne cunoastem mai bine e si mai bine pt copii. n-a fost sa fie si e ok si pt ea si pt mine. dar ca o conventie nescrisa a fost asa: ok noi impreuna nu ne potrivim insa sa lasam copiii sa fie prieteni. mi s-a parut o dovada de maturitate si uite asa am lasat relatia copiilor sa decurga.pina cind m-am trezit ca fericirea lui P. e strins legata de noi.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui buli
Vik, ce de-a treaba ti-ai facut, dar e clar e meritul tau acuma, eu cred ca daca tu schimbi situatia cu totul nici n-o sa te simti tu bine, ai sa zici ca esti o rea, de citit tot n-o sa ai vreme si de aia tot o tin cu solutia de mijloc.www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
Asa-i io m-am bagat in asta si sa mor de stiu cum si cind am alunecat in asa ceva, usurel usurel se intimplara toate si e clar ca din fata copilul nu ma pot da si de fapt nici nu vrea asta, sufera si el si Aldo si eu ma simt ca naiba.O cale de mijloc o gasesc io rational cind stau la vorbe cu voi, dar de ce ma tin de subiectul asta si l-am facut si public? Pt ca stiu ca alunec iar pe aceeasi panta.Am mai protestat eu dar uite asa mi-a si trecut.Si totusi e inconstienta si nu e bine ce fac chiar daca la prima vedere asa pare.Si chiar se pune problema sa ne mutam in vreo 2 ani undeva mai la liniste linga o padure.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC
Vik noi am cam adoptat o fetita din vecini. Zic noi, intelegand cele trei familii cu copii de pe straduta. Si da o luam si-n wkd cu randul. E drept ca n-avem decat doi copii si suntem trei familii. Dar fetita si doarme pe la noi pentru ca adesea mama o lasa singura pe noapte cu bunica ei care are peste optzeci. Iti spun un secret: cel mai greu a fost pana cand mandrele au intrat amandoua la scoala. Asa cu teme si treaba se ocupa vreo trei amieze. Si de plecat cu barca, hiking sau cu bicicleta mai departe ramane wkdul. In plus e mai simplu acum sa faca-n doua temele decat sa fie singura care face teme in timp ce baietul arde inca gazul. Faci prea mult si e dreptul tau sa renunti oricand. Merita sa vezi si cat de importatant e P. pentru Aldo. Pe mare nu poate lua sotul trei singur. Daca Aldo ar fi dispus sa ramana la joaca cu P cand sotul tau ar merge doar cu Nadia .... poate merita sa mearga alternativ P cu Aldo, Nadja cu Aldo si Nadja cu tine si cu sotul tau. E clar complicat, dar copilul acela s-a lipit de voi. Daca si legatura lui Aldo cu el e la fel de puternica atunci merita efortul.----------------------OspitalitateaGaiei
Merci pentru exemplu. Dar simt eu ca acolo era si o situatie sociala mai ciudata, adica se cerea cumva ca un ajutor umanitar fata de fetita? Ca la noi nu e cazul. Adica ei is parinti buni, au o situatie bunicica numai ca-s plicitisti. Pot dar nu prea vor. Ceva de gen.Mi-a atras atentia intrebarea ta, de cit de important e P. pt Aldo al meu. Aldo e f comunicativ, prietenos, popular, are la gradi trupa lui de soc cu care va fi coleg si la scoala, copii despre care povesteste acasa f mult. Nu povesteste cu acelasi entuziasm despre joaca cu P, in relatia lui cu P Aldo vine cu informatii noi(a se citi prostiioarele lor specifice) si P. le absoarbe. Plus ca P. nu e interesat de planetele si stiintele lui Aldo, ori a tinut atit de mult sa vada Kevin singur acasa, ori Kevin singur in NY, stiti voi comediile alea, la care Aldo ridea pina se prabusea pe jos si chiar se scapa pe el de ris si pe urma inventa in casa capcane pt eventualii hoti, pe care calcam io noaptea:)) ei bine le-am facut popcorn am luat-o pe Nadja de pe capul lor am zis sa le priasca si P. nu a reactionat la fazele alea dar deloc ba chiar s-a pus la construit de lego, si Aldo a iesit cam dezamagit neputindu-si explica de ce lui P nu i-a placut. Nu-s neaparat relevante treburile astea is asa niste exmple, dar eu de pe margine cam am zarit imaginea lor in vreo 5 ani si nush cit de impreuna vor mai fi, situatie cam apasatoare pt P. in conditiile in care Aldo e singurul lui prieten, de aia mi-e ciuda pe mama-sa ca nu incearca sa dezvolte cu niste colegi de clasa niste relatii ceva. Dar stiu ca ii place compania lui P.. In sufletul unui copil e greu de facut clasamente, ei traiesc clipa si se bucura de ea. Ce zic eu e doar asa ce simt eu ca mama de pe margine.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Ciudata pereche, vecinii tai, parintii lui P.
Singurii vecini daca erau, si tot nu-mi faceam de lucru cu ei. Brrr !!!
El umbla in chiloti, confundand plaja cu strada. Ea care tremura de frica ca i-a spart niste bibelouri din colectie. Si, peste toate astea, depresia ei si lipsa instinctului matern. Plus ca el isi arata "bujiile" cu copiii langa el.
Te-a sfatuit cineva sa suni nu stiu la ce institutie. Nu stiu despre ce este vorba, dar daca institutiile de acolo isi fac treaba mai constiincios ca la noi, eu as zice ca, pt binele baiatului, sa faci o sesizare. Astia sunt dusi cu pluta rau de tot.
Debaraseaza-te de niste obligatii care NU sunt ale tale, ci ale altora.
Obligatia ta este fata de copiii tai si barbatul tau. Restul conteaza numai in masura in care nu iti deranjeaza bunul mers al familiei tale.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08i-ar trece glumele proaste de genul ''pai daca ti-a trebuit sa faci atitia copii"...eu sincer, la afirmatia de mai sus, cred ca faceam ca trenu', ii puneam copilu in brate si ''du-te, soro, de fii depresiva si cu altii / altele"
Ah nu nu, asta-i traducerea mea, ca scriu pe fuga ba pe intuneric linga cea mica, ba pe lumina dar cu ea in brate:)Vecina-mea vorbeste controlat, dulce si diplomat. Dar asta a fost ideea.De f multe ori imi ziceam ca e bine asa cum comunica ea cu mine, copilul si restul si incercam sa ma mai dau si eu dupa ea. Dar nu-mi iese si nici copiii nu ma plac asa. Plus ca barbata-miu se uita cam curios la mine ceva de genul..o fi nevata-mea la PMS ori iar insarcinata cu hormoni:)N-am timp io de asa ceva, is in goana. Poate la pensie o sa incerc stilul asta cind o sa fiu mai rablagita, acu' nu-i de mine.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui maruserios vik, iti iei o responsabilitate prea mare, si inca acum P e mic, dar ce faci mai tarziu?Emma Aida e ingerDoamne'ajuta! http://maru-incotro.blogspot.com/
pai deja a zis ca vrea in Romania si Spania ca doar el stie deja sa numere pe limbile astea:) e inocent si mititel.pin la urma cred ca LadyJ are dreptate, vecina n-are nevoie de ajutor de specialitate, n-are ea depresii.Cu problemute la cerebel is io. Au vreun nume, pot fi incadrate cumva? Salvindu-l pe el salvez cumva ceva din mine?Tre sa ma caut la dr?Pe bune ziceti-mi daca se vede asa ceva de pe margine.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui kariguldzicea bine Miriluta (parca) sa dai un tel. anonim la Jugendamt....spuneai ca nu au bani? pai muncesc pe nasturi sau bambilici? daca sotul ei este medic si ea lucreaza ceva, au bani sa fii convinsa. nu-s chiar la limita. si daca nu face mancare, sparuieste ceva si de acolo. nu mai sunt case libere langa tine, ca ma mut si eu acolo, sa fim vecine.
lol pai hai vin-o sa ma ajuti cu P.am citit ce zicea si miriluta. ei cum sa sun mai la aia. copilul nu e agresat ori crescut aiurea. e doar plasat la mine.is alti copii care chiar is in familii abuzive si au nevoie de ajutor si asta chiar si aici.nu-i cazul lui.si domnu vecinu nu e medic, e un fel de asistent ceva pe acolo. face mult ture noaptea, de asta si el e obosit ziua, tocmai ca sa cistige mai mult. dar nu as putea zice cit si ce cistiga. stiu doar ca el maninca la cantina spitalului si de asta gatitul la ei e scos ca ea zice ca ei nu-i trebe, e la cura.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.

Mergi la inceput