Copilul din vecini

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui vikinga

Citat:
citat din mesajul lui allinta
Dar o rezolvare de bun simt ar fi sa plateasca o femeie, care sa-i ia copilul de la gradinita sau scoala si sa-l insoteasca la joaca. Nu sa astepte gratis de la tine, de parca ai avea vreo obigatie fata de ea sau copilul ei.
Toata situatia asta este de fapt o lipsa de respect chiar si fata de ea, ca om.

nu are bani de ajutoare si uite ce tehnici are sa ma scoata din pepeni.
cind vine de la scoala la 4 ar putea sa se duca in alta parte la joaca ceva ori daca vine acasa sa vina pe drumul ei direct spre casa ei. bandita de ea isi alege drumul de venit cu copilul, amindoi pe biciclete prin fata gradinii noastre si cum stam pe colt, face chiar cu sirguinta ambele laturi si cum noi stam la aer mult ori de e usa la living deschisa il zareste cumva pe aldo si incep sa strige unuii la altii si hop rugamintile ca vrea la noi:)
si pe urma imi vad vecina cea bandita cum se duce cu geanta pt piscina la relaxare. mama ei.

Deci ai observat clar ca ea profita de tine.
Parerea mea e ca nu ar mai trebui sa-ti asumi responsabilitatea de a-i lua copilul cu vasul pe mare si nici in plimbari lungi. Doar acasa la tine, dar we sa fie numai pt tine si familia ta.

Este prima oara cand citesc/aud ca o mama isi "hraneste" copilul numai cu sandvisuri. Asta este culmea inconstientei si a iresponsabilitatii.

Si mie imi e tare mila de copil, dar este prea mult sa-l porti dupa voi peste tot. Doar acasa la voi, este suficient sa il ajuti, sa ii dai o mancare calda si sa se bucure de joaca cu baietelul tau.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Si la noi sunt mai mereu copii la masa. Suntem 4 familii cu 8 copii in total, din care 2 destul de mici. Se intampla de multe ori sa am la masa minim 4 copii (2 ai mai si restul de prin vecini) sau sa doarma la noi alti 4 copiii. Insa nu doar eu fac asa ci si vecinii. Si chiar si in weekend daca mananca de pranz la mine, mananca de seara in alta parte. Nu am numarat niciodata de cate ori au mancat copiii vecinilor la mine si de cate ori au mancat ai mei la ei, nici nu am socotit cate ore au stat, nici macar cu colegele de scoala ale Mirunei, dar nu am avut nici senzatia ca sunt ''trasa pe sfoara'' de ceilalti parinti pt ca si Miruna merge des la alti copii. Pe de alta parte, cand Henrik trebuia sa doarma la pranz, le-am trimis pe toate inkl. a mea, afara sau la una din ele in casa si nu s-a suparat nimeni.
Vik daca simiti ca e prea mult pt tine si nu vrei sa ai discutii cu vecina, da un telefon la Jugendamt: sunt convinsa ca dupa o vizita, vecina isi va schimba rapid atitudinea fata de copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Vikinga, ce-ar fi sa zici frumos de tot, dar cu pedala apasata pe faptul ca ai mare nevoie, ca mama lui P sa vina si EA in vizita cand e P la voi... ca tu ai acum deja trei copii cu orare, programe diferite, multa treaba in casa, gatit si alte ciudatenii de-astea necunoscute doamnei si ti-e greu sa supraveghezi baietii iar ea ar putea face asta ca sa te ajute si sa nu separati copiii brusc si sa sufere. Asa isi face si ea trainingul la supravegheat copii, o ai cat de cat sub ochi, nu ca la ea acasa unde baga nasul in carti si uita de kinderi si daca i se va parea prea greu, va renunta ea usurel, se va distanta. Cum ar veni, trimiti mingea la ea si o lasi sa aleaga... ori, ori
Plus ca asa, la ora cinei se duce acasa cu fecior cu tot si poate macar de miros sau pofta pune mana si-i face si ea o mancare calda.

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Citat:
citat din mesajul lui vikinga

Citat:
citat din mesajul lui blackpanterro

Si la noi vin copii mereu(copii de la gradi), cate 2 ore e "sedinta". Asa vor mamicile lor, asa fac. Pun in camera lui Aidan mere taiate, apa sau suc stors si cam atat, mai mult nu. Apoi daca vor sa iasa in curte sunt liberi sa o faca, are Aidan jucarii pt tot cartierul plus trambulina pe care vecinii o impart cu noi.

Nu a stat niciodata un copil la masa, in nici un caz la cina dar nici nu am intalnit mamica ca si cea a lui P.

Daca vreo mamica lasa copilul la noi mai mult de 2 ore atat va sta si Aidan la ei, daca o mamica decide ca va sta numai 1-2 ore asa va sta si Aidan la ei.Sunt niste reguli nescrise pe care le stie toata lumea si care sunt mereu respectate.

Cu copiii vecinilor Aidan se joaca in fiecare zi afara la trambulina sau alergand in curte, nu au venit la noi decat odata pt ca prefera sa stea afara.

Adriana 22+ si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

merci pentru amanunte, ma ajuta sa-mi fac o idee mai clara si sa si realizez ca-s fraiera cartierului pe aici:))

inca ceva, si la voi e cum zicea Cristina? adica in weekenduri e legea asta nescrisa de zile de familie? ca inafara de P. eu nu am avut alt copil in we, nici de la gradi nici de prin prieteni. ca am uitat sa zic, avem multi prieteni cu copii de aceeasi virsta cu Aldo si care la fel ii bag in programul de vizite, se plac, se stiu de mici, cu mamele functioneaza totul super. cum nu exista ajutorul bunicilor in germania schimbul asta functioneaza vad cam peste tot si ca un ajutor pt parinti nu numai socializare.
la noi e moda de 3 ore. la fel 3 ore dureaza petrecerile de copii.

ca totusi vad incet incet ca P. e printre f putini cu soarta atipica nemtilor pt weekend.
ce mai, weekendurile de cind ne stim P. este la noi ori cu noi! in proprtie de 90% din weekenduri.
adica chiar noi suntem o familie surogat pt el.
si daca cu cine si luat in plimbari purtam eu si sotul o vina, ei bine cu weekendurile, vecinii au vina. asta e clar, nu mai intru in exemple si amanunte, credeti-ma pe cuvint. zic numai ca simbata la ora zece suna telefonul, stiu deja cine e. asta se intimpla de aproape 4 ani de zile.

Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.

Ah da, in weekend nu vine nimeni la noi nu mergem la nimeni, lumea pleaca cu copiii peste zi si vin seara. Cand nu plecam noi si nici ei copiii se joaca afara, nu merge nimeni la nimeni acasa pt ca si sotii sunt acasa si toti respecta timpul parintilor impreuna.

Eu zic ca nu esti fraiera, copilul saracul nu are vina ca mama-sa e asa cum e, doar ca iti ingreunezi viata fara sa fie nevoie, tu cu 3 copii mai iei unul si mama lui sta si citeste, mi se pare nedrept plus ca asa cum ziceam esti responsabila si pt el.Mie mai mult de aia imi e groaza, sa isi sparga capul in casa mea sau orice altceva sa vina mama-sa la mine sa ma dea in judecata...

Adriana 22+ si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cllaudia spune:

Si eu am avut acum ceva vreme o vecina, care avea o fetita de-o seama cu al meu. Se mai intampla sa ramana fetita la mine, sa manance cu noi la masa, sa stea ore in sir. Atunci nu aveam nimic de obiectat, pt ca fetita era cuminte, ascultatoare. Intre timp vecina a mai facut un copil, si de atunci pe fetita cea mare a cam lasat-o de izbeliste.

Cand ieseam pe strada, ea cu bebelusul in carucior, eu cu copilul meu de mana, fetita intotdeua ramanea in spatele nostru, iesea de multe ori in strada, nu de multe ori era sa dea masinile peste ea, etc. Vecina nici nu avea habar, tot eu trebuia sa i-o supraveghez si pe a ei, si de multe tot ea zicea ca sunt eu exagerata, ca nu trebuie sa stau asa cu ochii-n patru , ca ei sunt mari acum si se descurca. Si binenteles ca nu ma lasa sa-i tin fetita de mana, pe motiv ca trebuie lasata sa umble libera. I-am zis atunci ca daca ea mai are un bebelus nu trebuie sa o considere pe cea mare prea mare. In fond atunci fetita nu avea decat 2 ani jumate. Deci era mult prea mica pt a fi lasata nesupravegheata. Eu ziceam eu auzeam, vecina isi dadea ochii peste cap si continua sa zica ca eu exagerez. Dar eu am continuat sa-mi supraveghez baiatul si pe fetita ei ori de cate ori am putut. Stiti si voi cum sunt copiii de nici 3 ani cand ajung intr-un parc de joaca, o iau la fuga care incotro.Eu eram mereu stresata sa ma uit dupa amandoi, ca nu cumva sa cada de pe topogan, din leagan. Eram tot timpul pe langa ei, iar vecina statea pe banca ,la o tigare, cu bebele mic in carut, bebelus care de cele mai multe ori dormea, deci vecina ar fi putut sa-si arunce un ochi si pe cea mare. Tot ea mai zicea cateodata, ironic, sa vin sa stau pe banca cu ea , sa mai vorbim si noi una alta. Ii raspundeam si eu cateodata, tot ironic, ca am doi copii care alearga in toate partile si eu nu imi permit sa stau cu ea pe banca la barfe. Binenteles ca ea nu reactiona deloc.

Am fost prietene pana intr-o zi, cand, in parc fiind, eu cu al meu si ea cu ale ei, eu ma duc sa-l pun pe al meu in leagan, fetita ei o striga ca vrea si ea, vecina vine, o pune, fetita dupa nici un minut se da jos, iar vecina ce credeti,lasa bebelusul in carut si se pune si ea in leagan,dar cu spatele la locul de joaca unde era fetita, desi eu il dadeam pe baiat cu fata, si eram atenta la el sa se tina bine, leaganul fiind foarte inalt. Atunci nu am mai rezistat si i-am zis vecinei sa se puna invers, sa o poata vedea pe fetita,tocmai ce se urcase intr-un castel , care avea o laterala rupta, si multi copii, chiar mai mari, erau sa cada de acolo. Ea binenteles ca nu m-a luat in seama, fetita era tot acolo, eu am strigat la ea sa se dea jos ca o sa cada.Fetita nu s-a dar. Eu pana la urma mi-am dat baiatul jos din leagan , cu gandul sa ma duc sa o iau de acolo. Presimteam eu ca se va intampla ceva. Si asa a fost, pana sa ajung ea a si cazut de acolo. Si a cazut de la distanta, si pe ceva relativ tare, pt ca si-a rupt vreo 3-4 dintisori de sus.

Ei si aici incepe " distractia" .Vecina, care pana atunci zicea ca ii sunt prietena, in loc sa-si linistesca fata ce tocmai cazuse, incepe si ma face pe mine in toate felurile, ba chiar imi zice ca eu sunt bine mersi , stau si frec menta, ca am doar un copil, si e super usor pt mine ,dar ea are doi si e f stresant pt ea. Si chiar imi zice ca o sa ma blesteme la biserica, sa imi dea D-zeu mai multi copii, sa vad si eu cum e. Si ca imi doreste sa pateasca si copilul meu asa ceva. Nu mai zic ca , dupa aia, intrebata de lume ce a patit fetita de a ramas fara dinti ea raspunde ca a fost in parc cu mine , ca eu mi-am vazut de copilul meu iar pe a iei am lasat-o in voia sortii.... Mama ei de vecina, uitase de zilele in care ea citea reviste pe banca iar eu ma uitam dupa a ei, si nu imi permiteam sa ma asez o secunda, dar sa mai si citesc barfe...

M-am lungit cu mesajul asta, dar te sfatuiesc sa pui capat situatiei . E greu sa-ti supraveghezi proprii copii, dar e si mai greu pe ai altora. Si nimeni nu te obliga sa faci asta. Nu lasa sa se intample o tragedie ca sa se trezeasca mama la realitate si sa aiba mai multa grija de copilul ei. In plus tot tu vei avea de suferit intr-un fel sau altul daca nu iei atitudine de acum. Fiecare trebuie sa-si vada de proprii copii, nu sa fie responsabili de soarta si siguranta altora, doar pt ca parintii lor sunt prea obositi sau nu au chef....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

Vikinga, daca tot spui ca vecina citeste toata ziua, poate ai putea gasi o carte despre relatia parinte-copil, despre cat si cum ar trebui sa-si petreaca ei timpul cu el si cum il va afecta pe viitor lipsa lor de atentie. Si i-o imprumuti

Coraly, Sergiu (3 ian 2005) si Dominic (11 mai 2009)

www.flickr.com/photos/13756075@N03" target="_blank">poze

Alaptatul - Help Line

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Citat:
citat din mesajul lui MikIn biblioteca nu tre' sa ai prea mult soare ca nu le place la carti.
Ai dreptate, ei uite ca la asta nu m-am gindit. Aici in nord caut si eu soarele:)Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Citat:
citat din mesajul lui ruxij
Vik, nu cred ca ma vrei de vecina...si ne-am certa sigur
ba da Ruxi as fi norocoasa de te-as avea de vecina. E f ok cind tu ori alta mama vin cu alte conditii. ma dau si eu dupa ele, alte mame dupa ale mele, interesul tre sa fie ca puii sa fie fericiti si noi sa convetuim cumva pe linga.Si tu vii la rindul tau cu ceva, nu lasi nefercirea/ fericirea copilului tau pe umerii mei. asta e cel mai important punct de plecare.Eu n-am probleme cu alte mame si cu alte obiceiuri, conditii.Cea mai grea apasare pentru mine e ca vecina transfera buna dispozitie a copilului pe umerii mei.Si cind ma bosumflu si zic ia stai asa ca nu pot duce, tre sa ma lupt cu vinovatia asta.Aici e marea problema.Uite tu ai trambulina aia mare in curte, pui apa, orice, au copiii fun si nu conteaza ca la sfirsit stringi pahare de plastic, e ok asa. nu tie se pare atit de complicat. chiar a fost sapt trecuta la aldi in oferta trambulina mare cu tot cu aparatori 150 euro, investitie ideala pt copii de 6-10 ani. pe ebay tot pe la pretul asta le iei ori chiar secoind hand mai ieftine. si-ar permite asa ceva.Tu dai sansa copilului tau sa interactioneze cu altii nu lasi totul pe seama vecinei.Vin cu exemplu ca sa arat ce vreau sa zic.Programam simbata o iesire undeva, exact cind sunt in pregatiri vine vecina cu P. la mine, ca din intimplare asa, si cind zic, stii nu prea pot, is insarcinata, mai greoaie, tre sa imping si la carutul Nadjei, pur si simplu nu merge.Ce se intimpla dupa?Drama curata..P. incepe cu bitteeee.... ohhhh..ce pacat ca nu pot veni cu voi...tristete si boticuri puse..incepe si Aldo al meu ca hai mama hai sa-l luam si pe P. In loc ca vecina sa-si ia copilasul de o aripa asa la modul hotarit si strict zicind si ea n-are nimic, lasa P., mergem colo colo, sunam la alti prieteni, etc etc. Ce se intimpla? Intra si ea in drama copiilor zicind la rindul ei..ohh P. nu se poate din pacate azi, L. adica io, nu poate sa te ia si pe tine, ei merg acolo dar stii noi nu permitem ori eu nu pot merge ca nush ce...Ma tin tare ca mai tare ma irita teatrul asta al ei si plec si cind ma intorc cu voie buna in masina, copiii cu gura pina la urechi si cu foamea in git, ce-mi vad ochii..P. la coltul gradinii, singur asteptindu-ne..!! Macar juma de ora inainte de ora inchiderii sa se poata juca la noi. Nu exagerez cu nimic asa e tabloul complet, repetat in citeva rinduri cind cica m-am tinut tare. Si pe urma imi zic, la naiba cu ea, ce daca e cum e, copilul e nevionat, il vad ca e fericit si ii e bine cu noi si-mi zic las' ca io pot.Eu de fapt ma bosumflu si incerc sa caut vinovati, rezolvari si solutii taman pt fericirea copilului ei. Mie mi-e bine cu ai mei, ma descurc.Aldo are si alti prieteni si cu absoult nici unul nu am vreo greutate ori responsabilitate pe umeri, cu parintii respectivi nu am povesti din astea, nu le numar tabieturile si ce mai fac ei, fiecare cu treaba lui. Se joaca nu stiu cit, fara plimbari, cine si altele.Dar cu P e alta poveste. il are doar pe Aldo al meu, asta mi-a zis-o si ea, ca P. e atit de atasat de Aldo si chiar de Nadja, el dorindu-si in permanenta frate sora si ca sufera cind noi nu suntem acasa, ca cica in lipsa noastra sta cocotat undeva de unde vede parcarea noastra si masinile cind vin ori si mai rau cind am lati copii la noi si el nu e invitat.Asa ca tu Ruxi esti vecina ideala si ti-as respecta dorintele tocmai pt ca nu ma simt obligata fata de tine ori copilul tau si mai ales pt ca baiatul tau nu ar sta agatat numai de Aldo al meu si nu ar fi atit de dependent de familia noastra, al tau are prieteni pt ca e un copil popular dar si pt ca tu nu esti o acritura ori comoda si dai posibilitatea baiatului tau sa-si exercite dreptul cuvenit: de a fi copil, de a se juca cu alti copii. Asa ca indiferent de ne.am ciondani ori ba ca vecine, eu te gasesc a fi super!Cu mincatul asta, cum se intimpla. Tocmai pt ca e uitat la noi cu orele, e normal mincam, gatesc, ori de suntem in drum spre casa ai mei de intreaba ce e de mincare si io zic pasta bologneze de ex, ei zic jaaa yuppy si P. si el si ma intreaba de poate remine la cina la noi. Stiind povestea piinii lui zilnice plus ca un copil caruia ii e foame greu ii poti zice nu, asa m-am lasat intrata in jocul asta. De fapt minactul asta nici nu e o problema pt mine.Mai ales ca vine mama sapt viitoare si ea isi intra in drepturi in bucatarie cu bucatele ei moldovenesti si era buni in al noualea cer de mindrie cind vedea cum un pui de neamt cu pletele blonde si ochii aia albastri albastri ii minca cu pofta gogosi din alea d-ale noastre pudrate ori cum cerea inca o farfurie din specilitatile ei zicnd pe o limba neinteleasa dar cu expersivitatea aia a fetei ca de copil multumit . Plus ca stind aici cu lunile tot o auzeam ca-i trec sarbatorile si pomenile si cum nici macar biserica nu are macar o farfurie calda sa ofere cuiva mai ales unui copilas. nu mai zic ca ma facea pachet si cu cite o cratita ceva si pt aia mari, parintii lui P. adica.Lol ca suntem de groaza nu alta.Dar pe bune nu-i asta vreo problema, pe bune ca nu e.Aia cu depenedenta si nefericirea copilului e si cu transferul asta nedrept asupra mea in conditiile in care nu poti zice ca ea nu poate. Si uite asa ajung sa ma iau de lenea ei si sa ma bag in birfe din astea, jenante recunosc.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

greseala ta ca nu esti ferma! Cand spui nu, sa fie nu, nici decum acum induplecati-ma...
eu as fi categorica si as zice: nu pot e nu pot! daca tu nu iti permiti sa mergi colo ori dincolo, nu inteleg de ce trebuie sa imi schimb eu planurile.

serios vik, iti iei o responsabilitate prea mare, si inca acum P e mic, dar ce faci mai tarziu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Vik, io zic sa-i propui vecinei comode, sa-i infiezi copilul. atunci vezi ce spune. spui ceva de genul, daca tu nu te ocupi de el, P sta la noi cel mai des , e atasat de noi, e ca si al nostru etc etc, da-ni-l cu acte in regula. sa stiu macar ca nu-mi trag raspunderea degeaba.

zicea bine Miriluta (parca) sa dai un tel. anonim la Jugendamt....

spuneai ca nu au bani? pai muncesc pe nasturi sau bambilici? daca sotul ei este medic si ea lucreaza ceva, au bani sa fii convinsa. nu-s chiar la limita. si daca nu face mancare, sparuieste ceva si de acolo.
si orice ar fii, pana la urma au un copil si este DOAR responsabilitatea lor sa se ocupe de el, sa-l hraneasca sa-l plimbe, etc. tu deja ai facut si faci mai mult decat Maica Tereza.

nu mai sunt case libere langa tine, ca ma mut si eu acolo, sa fim vecine.

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput