Copilul din vecini
Raspunsuri - Pagina 10
maru spune:
mai filozofie, pentru ea e scump sa mai dea 72 de eoro sa mearga cu plodu propriu, dar pentr tine nu e, sa ii faci mamei tale?
mai ce nesimtita!
ruxij spune:
Ce deprimare, ce nefericire, e pur si simplu nesimtita si profitoare. Nu inseamna ca esti rea dc. nu te lasi chiar calcata in picioare, vorba cuiva, nu o sa mai poti sa sustii asta la nesfarsit si mai rau e pt. P., asa poate s-o trezi si ma-sa la realitate sa isi mai bage copilul in seama din cand in cand.
sdcristian spune:
Foarte bine vik, ca oricum tu ai deja 3 mari responsabilitati, dar macar sunt ale tale cu totul. si nu e rau sa faci psihologie ieftina, ideea e sa plasezi responsabilitatea acolo unde e locul ei, adica la mama copilului. daca nu are bani de parc atunci ea sa ii explice copilului de ce nu poate merge, nu sa fii tu aia rea, daca are atunci sa-i foloseasca sa-si distreze copilul.
da e culmea sa zica de mama ta - ce, ea are bani de parc? sau trebuie sa platiti voi ingrijitor pentru copilul lor?
si cand se joaca p cu aldo se va juca atunci cand toti sunteti ok cu asta, cand e bine pentru voi toti.
fdoina spune:
avem si noi o fetita de suflet:)
mama ei lucreaza pe un vas de croaziera, cand e ea acasa e bine, facem cu schimbul, dar cand pleaca pe vapor, fetita ar sta la noi daca s-ar putea
ea are o armata de bunici care o rasfata, o duc la gimnastica, la pictura si in parc, dar tot la noi trage...si chiar daca bunica ei ii da sa manance inainte s-o lase pe la noi, c-asa e frumos, ea da buzna in bucatarie si ma intreaba "doina, ce-ai gatit de miroase asa bine, ca mi-e o foameee"
bineinteles ca o luam in parc, sau daca plecam la tara, la cumparaturi, cum as putea sa o las plangand (ca e isteata foc si stie cum sa te convinga:)
mie imi pare rau ca nu s-a nimerit sa fie un baiat, ca fi-miu a fost singur pe lume... si dupa ce ca avea doua surori, acum s-a pricopsit cu a treia, se putea mai rau de atat?
olympia spune:
Vik, pe mine m-a socat milogeala lor insistenta, povestita de tine, cam nedemna pentru o persoana sanatoasa... De parca ar cere saracu' bogatului o pomana... dar cu gandul ca da Doamne sa tina si de data asta! Te cred ca-ti creaza disconfort relatia asta, in care tu dai si financiar si efort, deloc neglijbil, iar ea considera de la sine inteles asta, de parca tu si mai nou prin extensie si mama ta aveti vreo obligatie fata de ea sau copilul ei!
Pene colorate... cate putin din toate!
album
gradina
vikinga spune:
Da mai fetelor i-am facut reclama propriului ei copil, parca ar fi fost pachet promotional: doar 1 euro pe zi si ai poza cu veverita si copilu', cum faceau la constanta la plaja poza cu maimuta pt doar 3 lei, uhh. Si-ar permite de ar vrea, asa scump nu e si chiar e un loc tare placut, pretabil dupa gradinita, scoala. Ca doar tot ea zicea din cartile citite despre copii cit de benefic e contactul cu animalele domestice ca trebuie sa echilibram imaginea de la tv cu oi care merg la scoala, rate caqre fac mincare si catei care vorbesc si cinta.E liniste, alei curate, o varietate mare de flori, ratele macane si se plimba de capul lor pe acolo dinspre o balta spre lac, iezii nou nascuti mititei ciugulesc din miinile copiilor, poate citi doar ca-i mai inconfortabila banca de lemn.Oferta mea cu 1 euro pe zi nu o sa o ia, stiu asta, tocmai pt ca nu-s asa saraci de fapt si stiu ca ii este jena ca am pus-o in fata situatiei asteia, si chit ca o mai intepam io asa din cind in cind, treaba asta cu reclama "dai 1 euro sa-ti vezi copilul rizind" m-a indispus tocmai pt ca-i de toata jena. Cind o vezi, e femeie bine, educata si la locul ei, ai crede ca ar fi imposibil schimbul asta de cuvinte de azi. Da Olympia pai de cind tot intreaba de mama mea, zici ca-s cele mai bune prietene nu alta. Fdoina si tu cu trei copii si al patrulea de prin vecini vad. Macar cit e mama acasa e bine ca-si ia rolul in serios.Ma gindeam si la treaba asta, la citi copii in Romania sunt departe de parintii lor plecati la munca prin europa. Sunt copii nevinovati care se ataseaza de cite o mama de suflet, daca au noroc sa fie una prin preajma. Ar fi crud de ar fi indepartati. Nu as face una ca asta, de fapt nici cu P. nu o sa fac. Doar o sa pun niste limite si reguli si din cauza de siguranta si pt ca tre sa ma pliez pe ce pot face cu toata inima, e important aspectul asta pt mine. Eu constrinsa cumva cind nu fac ceva cu convingere si cu toata inima, nu rezist nu-mi e bine. Daca mama lui P. ar pleca sa munceasca cu lunile prin Italia la sters podele pt citeva sute de euro pe luna ar invata poate ce e aia cu adevarat viata grea si ar avea motive de nefericire.Asa se da la fund cu gratie atita tot.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.
vikinga spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sdcristian si daca e nevoie, ofera-te sa fii bona copilului. adica contra cost - sta la voi, se joaca si mananca, apoi mama plateste. exact cat ar plati la o bona nevecina miloasa. |
vikinga spune:
Citat: |
citat din mesajul lui maru mai filozofie, pentru ea e scump sa mai dea 72 de eoro sa mearga cu plodu propriu, dar pentr tine nu e, sa ii faci mamei tale?mai ce nesimtita!Emma Aida e ingerDoamne'ajuta! http://maru-incotro.blogspot.com/ |
buli spune:
chiar ma gindeam azi la asta.
in cercurile noastre nu "se dau" copiii. in general e si un parinte cu el sau il lasi pe timp scurt si undeva unde nu au ceilalti mari batai de cap (la un film de ex), dar si atunci cu pardon.
Matei e cam de virsta lui Aldo si n-a plecat fara un adult. daca il las in parc cu bicla si rog un parinte/bunic de-al vreunui prieten sa arunce un ochi la el, pai ma grabesc cit pot si nu lipsesc mai mult de 10 min. si ceilalti la fel.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
maru spune:
vik, mi s-a parut milogeala curata si profitoare cat incape. De aia m-am inflamat!
Si noi facem pass-uri la parcurile de distractie (Marineland e favoritul). Si in anul cand am avut pass la ROM am invitat-o pe Roxana de Donia, ca puteam sa mai luam doi copii pe passul nostru. Ne-am intalnit la Toronto, cu Donia si familia ei, si nici decum nu am avut un copil in plus, ci o familie unita, ca si mama si tata au platit intrarea si au petrecut o zi frumoasa (geroasa de iarna) la caldura, intr-un muzeu imens, unde dupa o zi de colindat si nu poti zice ca ai vazut tot. Si ne-au multumit pentru, dar si zambetele de pe fatza lor erau multumire suficienta.