Cainii si poporul -2-
Raspunsuri - Pagina 7
Guestus spune:
Cu un pic de toleranta intelegere si iubire pot sa traiasca fericiti si oamenii si ciinii la un loc.
De 50 ani exista comuniunea asta perfecta om - animal in ro ...si vine capcaunul acum si vrea sa strice echilibrul. ..auzi si tu..il deranjeaza pe el ciinii.
Trebuie pasi mici...trebuie adunati sefii de gasca...trebuie tratati...castrati dar cu respectarea legilor....> 3 luni la carantina...adoptie... daca nu exista local cautat international...etc etc.
Cred ca pentru multa lume un ciine vagabond pe strada este un fel de terapie...este un mod de a te trezi dimineata.
Lali_mete spune:
Pisigri imi cer scuze,te-am perceput gresit zilele trecute. Cand vin in Iasi dau un vin fiert(o sa ajung prin iarna) sa vezi ca nu sunt nici eu chiar asa de rea cum par .
Am vazut ca a mai spus cineva de campanii de educare a oamenilor ,are cineva idee cum am putea incepe asa ceva si aici? E greu,dar cum se fac in scoli campanii anti HIV ,fumat etc,ar putea fi si campanii pro civilizatie.
Lali,mami+ Paul-Iuliansi+ Vali,tatiin devenire = NOI,o familie care vrea sa fie fericita !!
A_Iulia spune:
Totusi a existat cineva la topic care sa nu fie de acord cu adunarea cainilor de pe strazi si sterilizare/adoptie/eutanasiere?
de curiozitate intreb. Topicul este fluviu, lumea discuta in contradictoriu desi toti sunt de aceeasi parere
Guestus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Adina Iulia Totusi a existat cineva la topic care sa nu fie de acord cu adunarea cainilor de pe strazi si sterilizare/adoptie/eutanasiere? de curiozitate intreb. Topicul este fluviu, lumea discuta in contradictoriu desi toti sunt de aceeasi parere |
m-am razgindit si mai nou yo nu sint de acord cu eutanasierea lor.
sint convins ca nu se va intimpla never ever
un ciine e un suflet...de cite ori voi astia mai contra asa v-ati oprit pe strada si discutat cu un ciine ca de la om la om. ciinii sint rai ca si oamenii sint rai...dau cu pietre..cu piciorul...capcaunul a dat unuia cu pompa de bicicleta in cap.....ce vreti? adica voi cu bita si ei ce sa faca ?
gabidaniela spune:
citat din mesajul lui Adina Iulia Totusi a existat cineva la topic care sa nu fie de acord cu adunarea cainilor de pe strazi si sterilizare/adoptie/eutanasiere? de curiozitate intreb. Topicul este fluviu, lumea discuta in contradictoriu desi toti sunt de aceeasi parere |
Din cate stiu eu nu a existat nimeni. Ca sa fac si eu o sinteza, cei care nu vedem cainii ca animale salbatice gata sa sfartece pe oricine trece pe langa ei, am cerut asa:
- sterilizarea/microciparea tuturor cainilor cu stapan (ma refer aici desigur la cainii fara drept de monta)
- pedespirea cu amenzi consistente sau chiar inchisoare a celor ce abandoneaza caini, inchisoare pt cruzime aplicata animalelor
- TRANSPARENTA atunci cand vine vorba de trierea cainilor pentru EUTANASIE (deci nu electrocutare, bate in cap si alte metode primitive menite a "economisi" banu' contribuabilului).
- imbunatatirea conditiilor din adaposturi (aici am dat eu exemplul cu ceasurile suflate cu aur, o adevarata prioritate...)
si cam asa...
V. Erica spune:
Pisigri, cred ca nu pricepi ce inseamna o urgenta!? Trebuia sa-l lasam sa ne sfasie ca sa se impuna apelul la 112, dupa parerea ta? Copiii mei plangeau si tremurau in drum! Eu nu vad nici o deosebire intre a fi atacat de un nebun pe strada si a fi atacat de un caine, TU, CEL CARE APELEZI, AI NEVOIE DE AJUTOR IN ORICARE DIN ACESTE SITUATII. Ei trebuie sa redirectioneze apelul catre Serviciul Hingheri sau catre Pompieri sau catre Ambulanta, ca doar nu te plimbi cu cartea de telefoane in geanta!
Andries spune:
citat din mesajul lui gabidaniela - TRANSPARENTA atunci cand vine vorba de trierea cainilor pentru EUTANASIE (deci nu electrocutare, bate in cap si alte metode primitive menite a "economisi" banu' contribuabilului). |
eu zic sa le monteze camere video in "sala de evaluare" nici nu e asa scump, pastrezi inregistrarea 3 luni, ai si proba ca s-a respectat legea...se poate rezolva problema decent, pe vena dureaza 20 de secunde, otravit pe strada ...poate dura 2 saptamani pina moare cainele.
in ceea ce priveste recuperarea cainilor agresivi... pai stiti voi cat efort presupune? cat timp de petrecut cu cainele ala? cine sa faca asta? pensionarii care au timp in nici un caz nu au bani de intretinut civilizat un caine (majoritatea), salariatii care au bani...abia au timp sa se ocupe de propriile progenituri...
Andries
Guestus spune:
citat din mesajul lui Andries in ceea ce priveste recuperarea cainilor agresivi... pai stiti voi cat efort presupune? cat timp de petrecut cu cainele ala? cine sa faca asta? pensionarii care au timp in nici un caz nu au bani de intretinut civilizat un caine (majoritatea), salariatii care au bani...abia au timp sa se ocupe de propriile progenituri... Andries |
da sigur...presupune efort! si sa respiri e f greu.
aia in US fac si gimanstica medicala cu ciinii...si uite ca traiesc toti f bine. 10% are ro somaj...nu sint oameni destui sau care e problema?
ladyJ spune:
citat din mesajul lui iulianm Deci pina la urma totul tine de factorul uman, de cit e dispus omul sa dea/depuna (bani, timp, efort, energie). Dedicatia si rabdarea de care amintesti tot din iubirea pt animale vin. Eu astea nu le gasesc in multe din mesajele postate la subiectul asta. De respect nici nu vorbesc. Si gindesc ca parte din agresivitatea ciinilor descrisi este un rezultat (si) al agresivitatii oamenilor. "Double, double, toil and trouble; fire, burn; and caldron, bubble." |
Sigur ca da, asa cum bine a explicat Pisigri cateva pagini in urma.
Este vorba de educatie, in mare parte.In Ro stam slabut la capitolul ´´ animalul domestic nu este sac de box´´
ladyJ spune:
citat din mesajul lui V. Erica Pisigri, cred ca nu pricepi ce inseamna o urgenta!? Trebuia sa-l lasam sa ne sfasie ca sa se impuna apelul la 112, dupa parerea ta? Copiii mei plangeau si tremurau in drum! Eu nu vad nici o deosebire intre a fi atacat de un nebun pe strada si a fi atacat de un caine, TU, CEL CARE APELEZI, AI NEVOIE DE AJUTOR IN ORICARE DIN ACESTE SITUATII. Ei trebuie sa redirectioneze apelul catre Serviciul Hingheri sau catre Pompieri sau catre Ambulanta, ca doar nu te plimbi cu cartea de telefoane in geanta! Nihil sine Deo! |
Erica, tu crezi ca(,) cainele care vrea sa te muste asteapta pana vine vreo masina cu sirena? Suni degeaba la 112, asta vreau sa spun.
In rest, acelasi sfat pe care i l-am dat Allintei: te plangi degeaba, daca nu faci ceva concret.Si in cazuri de caini agresivi, concret inseamna hingheri. Asta este realitatea.