Cainii si poporul -2-
Raspunsuri - Pagina 6
iulianm spune:
Citat: |
citat din mesajul lui beren Mhm, Sunday mood. |
Winter mood, ca ninge de joi.
Daca e sa analizam toate aspectele, uite unul explosiv: cit de recuperabili sunt ciinii fara stapin. Ideea ar fi ca foarte multi sunt, insa la ora actuala in Ro e greu de pus in aplicare asa ceva.
beren spune:
Foarte multi sunt "recuperabili" (adica le putem recastiga increderea), dar cere dedicatie, rabdare, afectiune. Am mai dat link-ul asta, il mai dau...
Romanian Animal Rescue.
Functioneaza prin donatii din exterior, adoptii in strainatate si voluntariatul extraordinar al unor veterinari romani.
Ajutor DC | www.savethechildren.net/romania/copiii_romania/legislatie/legislatie_acteinternationale.html" target="_blank">Drepturile Copilului | www.salvaticopiii.ro/index.html" target="_blank">Salvati Copiii | R.A. Rescue | Quackwatch | www.math.caltech.edu/code/petition.html" target="_blank">"Mistere" | www.tolkiensociety.org/ts_info/mallorn.html" target="_blank">Mallorn
iulianm spune:
citat din mesajul lui beren Foarte multi sunt "recuperabili" (adica le putem recastiga increderea), dar cere dedicatie, rabdare, afectiune. Am mai dat link-ul asta, il mai dau... Romanian Animal Rescue. Functioneaza prin donatii din exterior, adoptii in strainatate si voluntariatul extraordinar al unor veterinari romani. |
Da, Beren, eu stiu asta. Am vazut recuperati din cei provenind din grupurile de lupta (dog fight), ciini crescuti, "dresati" si antrenati sa fie deosebit de agresivi. Insa incepe o noua saptamina si...ai sa vezi mesajele.
Deci pina la urma totul tine de factorul uman, de cit e dispus omul sa dea/depuna (bani, timp, efort, energie). Dedicatia si rabdarea de care amintesti tot din iubirea pt animale vin. Eu astea nu le gasesc in multe din mesajele postate la subiectul asta. De respect nici nu vorbesc. Si gindesc ca parte din agresivitatea ciinilor descrisi este un rezultat (si) al agresivitatii oamenilor.
beren spune:
Sigur ca da, mondo cane.
Iar eu am evitat subiectul tocmai ca sa nu-mi sara o siguranta...
Ajutor DC | www.savethechildren.net/romania/copiii_romania/legislatie/legislatie_acteinternationale.html" target="_blank">Drepturile Copilului | www.salvaticopiii.ro/index.html" target="_blank">Salvati Copiii | R.A. Rescue | Quackwatch | www.math.caltech.edu/code/petition.html" target="_blank">"Mistere" | www.tolkiensociety.org/ts_info/mallorn.html" target="_blank">Mallorn
V. Erica spune:
Ilinca, am spus ca incercam sa intru in scara. Daca nu apucam sa inchid usa, cainele ar fi iesit si ne-ar fi atacat in strada. Nu vad cum se schimba situatia nici daca ne-ar fi surprins in scara blocului, pt noi tot una era. Oricum acel caine se plimba bine-mersi peste tot.
Anca Wish spune:
Sunt o iubitoare de animale, de caini in mod special. Dar, sunt foarte multi pe strazi, iar daca eutanasierea e o solutie, n-am nimic impotriva.
Ieri am fost la urgenta adulti Matei Bals, care e langa centrul antirabic.
Nu pot sa zic cate persoane au venit muscate de caini...Persoane de toate varstele. E o problema grava.
Lali_mete spune:
Iulianm si Beren
Chiar m-am gandit,dupa ce am fost certata de Pisigri si pusa la zid de Ilinca,la modul in care ne exprimam noi ideile oamenii.Pai daca noi,oamenii,care cica ar trebui sa fim fiinte rationale,mai avem putin si sarim unii la gatul altora,de caini,care vorba aia,e in natura lor sa vaneze,ce sa mai zicem?
Iar eu personal cu interzicerea accesului in mijloacele de transport nu sunt de acord.Pai daca omul are catel si nu are masina nu are voie sa calatoreasca?Ba da,dar echipat corespunzator,in functie de talie.
Lali,mami+ Paul-Iuliansi+ Vali,tatiin devenire = NOI,o familie care vrea sa fie fericita !!
Am editat ca sa nu va mai luati aiurea cei care nu cunoasteti sensul cuvintelor la figurat, de niste cuvinte scrise intre ghilimele...
Guestus spune:
Da sa ai un asa cal sa-l tii ca animal de companie in apartament la bloc? sa mergi cu el cu autobuzul...cu avionul..la hotel la mare....pe plaja..ce ziceti?
http://2.bp.blogspot.com/_oFpJgOxs99M/Rql2-4Zj6CI/AAAAAAAAAvg/l-OtgDiXnP4/s400/thumbeline-01.jpg
pisigri spune:
beren, iulianm
Erica, orice ai spune tu, 112 NU este numar la care sa ceri ajutor pentru ca a sarit la tine un ciine. Daca tot sint asa multi oameni muscati de ciinii de pe strada, cum ar fi sa sune toti la 112? Dar ma rog, romanul inca e in faza in care face bancuri la numarul de telefon pentru urgente, deci nu ma mira ca nu toata lumea este corect informata despre utilitatea acestui numar de telefon.
Si din nou, lasati frate exagerarile deoparte, ca nu a scris NIMENI in astea 2 capitole sa umblati cu ciozvirte in buzunare ca sa hraniti ciinii de pe strada. Si nu v-a zis nimeni sa va puneti copilul sa manince rahat de ciine, s-a spus doar ca deocamdata ASTA ESTE, am fost toti de acord ca e o situatie dificila care nu poate fi rezolvata rapid decit intr-un singur mod, ce vreti, astia care nu dam picioare in bot ciinilor sa ne luam liber de la servici sa venim sa va facem curat in fata blocului ca sa nu mai fie gunoaie si caca de catel?? Si va deranjeaza asa de tare ca cerem RESPECT PENTRU NATURA, deci si pentru ciinii astia despre care spuneti ca sint animale salbatice (desi NU SINT), si ca cerem sa fie EUTANASIATI, nu MACELARITI, si ca vrem sa se adopte masuri ca pe viitor sa nu mai fie nevoie sa omorim deodata 40.000 sau 100.000 (sau citi or fi) de ciini?
Iulian, beren, in opinia mea un procent covirsitor dintre ciinii fara stapin sint recuperabili cum spuneti voi, pentru ca multi dintre ei se ..cred a fi ciini cu stapin. Adica au una, doua... persoane in blocul linga care stau, in care vad "seful haitei". De asemeni, putini dintre ei sint agresivi ca tulburare de comportament, cei mai multi isi manifesta instinctul teritorial (si cum nu au curte/apartament pe care sa il apere, apara strada/scara blocului, si cum nu a avut cine sa ii tempereze si sa ii invete ca anumiti straini, in anumite circumstante, trebuie tolerati, considera pe toti strainii ca fiind intrusi). Citi dintre ei pot fi obisnuiti una-doua la viata in apartament e greu de spus, desi eu am vazut multi ciini care s-au nascut si au crescut pe strada si care s-au adaptat perfect, ba chiar stapinii au fost incintati ca au fost scutiti de neplacerile pe care le cauzeaza un pui de ciine (ros, plins noaptea, pipi peste tot). Eu insa m-am fript cu un metis de caniche, adoptat cind avea un an si ceva, si care in ciuda tuturor metodelor de dresaj aplicate, continua sa sape in usa de la intrare de cite ori raminea singura. La 4 ani (si vreo 3 usi gaurite, ca daca aia de la intrare a fost inlocuita cu una metalica, si-a gasit o alta tinta) ne-am mutat cu totii temporar la tara, iar ea a ramas acolo, e libera tot timpul, intra/iese in/din casa oricind doreste, si este cel mai cuminte si mai ascultator ciine din lume cita vreme nu este inchisa singura intr-un spatiu interior bine delimitat. In afara curtii nu paseste neinsotita nici moarta. Deci e un fel de recuperare si asta...
If you can't say something nice, then don't say nothing at all
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
gabidaniela spune:
citat din mesajul lui pisigri Si va deranjeaza asa de tare ca cerem RESPECT PENTRU NATURA, deci si pentru ciinii astia despre care spuneti ca sint animale salbatice (desi NU SINT), si ca cerem sa fie EUTANASIATI, nu MACELARITI, si ca vrem sa se adopte masuri ca pe viitor sa nu mai fie nevoie sa omorim deodata 40.000 sau 100.000 (sau citi or fi) de ciini? |
Pisigri pentru cat de bine ai sintetizat ceea ce unii dintre noi isi doresc