Cainii si poporul -2-
Raspunsuri - Pagina 3
Iasmin08 spune:
Pisigri, sa stii ca mi-ar face o mare, mare placere sa bem o cafea impreuna candva...Cu sau fara cartile respective.
Sunt convinsa ca dialogul nostru ar avea o alta forma, mult mai conciliant.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
Lali_mete spune:
Of Pisigri inversunarea cu care citesti postarile noastre te impiedica sa vezi ce este evident. Te comporti ca si cu un dusman cu persoane care nu merita.Adica te-ai invesrunat impotriva a si a lui Iasmin deoarece nu ai citit tot cu atentie si parerile noastre coincid in anumite puncte dar in altele sunt complet diferite.Pentru mine "draga doamna" nu a insemnat decat "doamna draga" si atat,nu cusarcasm,nu cu rautate.Din pacate in scris nu se citeste si tonul vocii.De unde ai dedus ca nu suport cainii? Nu imi plac oamenii care nu au grija de ei,imi e teama de cei bolnavi si agresivi,la fel cum imi e teama si de oameni care par bolnavi psihic( de celelalte boli am grija sa ma feresc luandu-mi alte masuri de protectie decat ocolirea),la fel ocolesc si oamenii agesivi.M-am referit la cati caini ai luat de pe strada si i-ai dus in casa proprie fiind bolnavi si agresivi,ai dedus cu totul altceva,deci nu pot discuta cu tine ca iti sare tandara repede si nu mai intelegi contextul.Inca ceva,am 3 catei,dar la tara,la tata.Lasoacra avem alti 2 catei,un bishon si un maidanez,luat de pe strada dintr-o cutie.Cei de la tata sunt luati tot de prin cutii/saci unde au fost lasati de altii sa moara.DAR i-am luat acasa,nu i-am lasat pe strada dandu-le de mancare si facandu-mii mie prieteni,sa muste sau sa latre la oamenii care trec pe langa "teritoriul" lor. Nu ai idee de cate ori am strigst de la balcon la oamenii care in loc sa intre in toaleta ecologica amplasata in parc,faceau in spatele ei,si mi-au aratat fundul ,si nici mamicile care pun copilasii sa faca acelasi lucru ca si cateii tot in iarba de langa spatiul de joaca nu prea ma agreeaza pentru ca i-am atras atentia uneia in parcul in care ies des,deci nu-i problema,experimentez aptoape zilnic priviri urate din directia acelui grup.Si de aia nu mai pot eu! Consider ca daca am facut macar cativa oameni da adune rahatul de caine am contribuit cu ceva la civilizarea detinatorilor de catei.La fel cum atrag atentia oamenilor care "pierd ceva" acel ceva fiind ambalaj sau pet ,si daca il fac sa se simta jenat si o ridica eu consider ca este un triumf.Multe din greselile pe care le facem,adulti fiind,se datoreaza neinvatarii de mici copii a regulilor elementare de bun simt ,de buna purtare intre alti oameni,asa ca mai bine am incerca sa facem o campanie de invatare a copiilor cum sa se poarte ,dar si a parintilor in paralel,pentru a fi sigurica viitoarea generatie de adulti va duce ca si mine ambalajele acasa daca nu gaseste un cos de gunoi ,nu da cu piciorul in cainii care dorm pe trotuar.Daca tot doarme,nu face rau,de ce sa il lovesti? Ai idee cat de urat s-au uitat vecinii cand am adunat rahatul lasat de caini pe trotuarul din fata blocului? Au facut ceva de genul "caaaah,nu as face asa ceva" Ar mai fi de spus...
Lali,mami+ Paul-Iuliansi+ Vali,tatiin devenire = NOI,o familie care vrea sa fie fericita !!
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui capcaunul Lady (), eu incerc totusi sa fiu cat se poate de obiectiv. Imi plac cainii. Cand eram mic m-am atasat de diversi caini maidanezi (de fapt caini din curtea unei institutii). Imi luam destul de in serios rolul. Le aranjam culcusul (intr-un canal de termoficare), le duceam de doua ori pe zi oscioare si alte bunataturi, alergam cu ei dupa pisici (distractii de copil). Toti s-au atasat de mine si-ascultau de mine aproape ca niste caini dresati. Toata lumea ii stia dupa numele cu care eu i-am botezat. Pe multi i-am vazut de cand s-au nascut. Doi s-au stins in fata mea, unul otravit, celalalt de batranete (dupa 14 ani). Mama ma certa ca fluier si vorbesc cu orice potaie de pe strada. Poate de aceea stiu cum sa dialoghez cu cainii. Umblu des singur pe munte si intalnesc caini de stana departe de ciobani. N-am avut conflicte, din contra am multe poze reusite cu diversi ciobanesti. Ciobanescul mioritic este o rasa pe care o apreciez foarte mult si m-am inteles totdeauna de minune cu membrii ei. DAR Cainii din anumite rase lasati de izbeliste sunt extrem de periculosi. Am avut un conflict violent cu doua asemenea exemplare care au tabarat pe mine intr-o padure. Am gestionat in cele din urma situatia alergand cand dupa unul, cand dupa celalalt, fara sa ma apropii insa de proprietatea pe care o aparau. Parerea mea sincera (care este acoperita de legea silvica!): cainii de rasa lasati de izbeliste pot fi impuscati. Punct. Veti spune ca o femeie sau un copil n-ar fi ajuns singuri in padure. OK. Dar au fost cazuri mortale sau cu desfigurari in sate si orase. Unde se presupune ca o femeie, un batram sau un copil pot merge neinsotiti. Cainii vagabonzi in haita sunt la fel de periculosi (sterilizati au ba) pentru persoanele mai putin vanjoase si curajoase. Motiv pentru care trebuie sa dispara din peisaj. N-am nimic impotriva adoptarii lor de catre binevoitori. Dar daca nu dispar suficient de repede prin adoptii eutanasierea trebuie aplicata. Aici nu vorbim de ecosistem sau de rezervatii naturale. Cainii vagabonzi sunt niste animale parazite care pun in pericol viata si sanatatea omului. Ca orice alti paraziti (soareci, gandaci, tantari), trebuie inlaturati. |
Stii, partea nasoala in toata povestea asta este ca omul este responsabil 100% de nebunia asta cu cainii fara stapan.
Sigur ca cainii trebuie sa dispara de pe strazi, insa eu am o problema cu modul in care se abordeaza situatia. Este o chestiune tipic romaneasca, sunt socata sa citesc aici postari scrise de femei, care descriu cu lux de amanunte ´´tratamentul´´ care trebuie aplicat acestor vietuitoare si ca de obicei, cei responsabili sunt..uitati. Nimeni n-are nimic cu ei, viata merge mai departe.
Nu doar anumite rase sunt periculoase lasate de izbeliste, cred ca orice caine alungat, batut, infometat , intr-un cuvant salbaticit, poate deveni foarte foarte periculos, mai ales daca se alatura unei haite la fel de salbaticite.
Si cum nu poti trage la raspundere un caine, atentia trebuie sa se indrepte spre OAMENI.
Or fi cainii abandonati ´´paraziti´´, asa cum ii numesti, dar nu i-as compara cu gandacii sau tantarii.Pentru ca, cauza aparitiei lor pe strazi se numeste simplu: mana umana, prostia, nepasarea, ipocrizia.
Putem sa-i omoram pe toti de-odata, sunt convinsa ca se gasesc foarte multi doritori de-un spectacol sangeros. Asa, just for fun. Dar asta NU va rezolva problema, stii foarte bine. Raul trebuie taiat de la radacina.Si se taie cu LEGEA.
Ma gandesc de exemplu la doamnele astea de care tot vorbesc fetele, doamne care tin cainii in strada sau la usa blocului si ii hranesc. Ele de ce nu sunt trase la raspundere? Ele, care sigur au eliberat foarte multi caini din adaposturi sub umbrela adoptiei. Din amenzile incasate, poate statul sa faca adaposturi.Si doamnele sa se duca cu craticioara cu mancare la adapost.
Suntem de rasul lumii, ne ´´zbatem´´ de ani de zile cu problema asta fara sa fim in stare sa o rezolvam.Si ne mai miram ca vine nu stiu care strain sa ne spuna ca nu e bine ce facem. Ne suparam, ne revoltam, vai, dar cum isi permite ... .Nu sustinem ideile venite din afara, ca stim noi mai bine, buruícul pamantului suntem.
pisigri spune:
Iasmin, cu drag bem si cafea, poate la o intrunire a mamicilor de Iasi
Lali_mete, nu ma simt inversunata, daca asa par, e tot vina comunicarii in scris, care nu surprinde tonul adresarii. Lasind deoparte alte aspecte, cred ca ce i-am scris capcaunului sintetizeaza cel mai bine parerea mea: sint de acord ca avem o problema, sint de acord ca exista doar o cale de rezolvare, complexa e adevarat, dar m-am saturat de ochi dati peste cap si de exagerari. Si poate m-am exprimat gresit, avem 8 ciini pe care ii intretinem in curtea bunicilor mei, f aproape de tabla care indica iesirea din Iasi, adunati de pe drumuri toti.
Lady, eu ACUM nu vad ca fiind normala tragerea la raspundere a omului vazut pe strada ca da unui ciine o bucata de piine sau un crenwurst, cum se vehiculeaza in buletinele de stiri tv. Pai m-as considera ultimul om, sa vad linga mine un ciine necajit si hamesit si sa nu-i arunc un colt de piine. La fel si cu aruncatul oaselor de la geam, dincolo de lipsa de civilizatie pe care o denota gestul, finalul e cam acelasi daca pui osul la gunoi. La mine in cartier ciinii sint impartiti pe..pubele. Ce arunc eu la gunoi, vin oamenii strazii si scormonesc si printre altele aleg si ce gasesc comestibil pentru ciini.
Dar ar trebui ca DE AZI INAINTE sa se tina o evidenta a celor care adopta, sa se microcipeze ciinii astia adoptati, ca nu e asa de scumpa manevra, cum se scria in capitolul trecut (si la o adica poate fi facuta pe banii celui care adopta), si sa te amendeze de sa te ia mama naibii daca ciinele ala umbla pe strada de capul lui. Sa fie obligatorie sterilizarea tuturor ciinilor fara pedigree iar refuzul sa fie sanctionat. Sa fie sanctionate abandonul si abuzul. Dar stii cum...? Ca de multe ori eram uimita pe Animal Planet de cuantumul amenzilor. Uriase, fata de un "nimic" ca neasigurarea asistentei veterinare de exemplu. Nu ai bani? Inchisoare.
If you can't say something nice, then don't say nothing at all
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
capcaunul spune:
Nu sunt intru totul de acord. Iata de ce.
Problema esentiala este numarul urias de caini vagabonzi. Asta schimba radical datele problemei.
Daca ar fi fost cateva sute sau cateva mii, ceva de genul un caine la cateva blocuri, pericolul ar fi fost neglijabil, limitat la o stire senzationala o data la cativa ani. Sumele, efortul si timpul alocat gestionarii lor (adoptii, adaposturi, hrana, vaccinare, monitorizare, etc) ar fi fost acceptabile.
Dar vorbim de zeci de mii, poate sute de mii. Faptul ca autoritatile prefera suta de mii iar ong-urile care se impotrivesc autoritatilor vehiculeaza numere de 2-3 ori mai mici nu are importanta. Realitatea este ca langa orice bloc se vad zilnic cativa maidanezi. In unele locuri ei vagabondeaza in haite de zeci.
Monitorizarea unui numar atat de mare nu este fezabila. Si daca nu pot fi monitorizati nici sterilizarea nu se poate face in proportie de 100%. Se nasc mii si mii anual. Sa angajezi o armata de oameni care sa-i urmareasca, sa-i verifice, sa-i hraneasca, sa-i vaccineze, sa curete dejectiile, etc ... avem prea multe de rezolvat cu copiii strazii, cu saracii, samd.
Se impun solutii rapide, nu paleative care vor perpetua la infinit o situatie jenanta care nu poate fi in vecii vecilor cosmetizata.
Solutia rapida este salvarea prin adoptii foarte strict controlate a tot ce se poate salva, restul, fara suparare, liber la somn de veci.
O solutie rapida care poate fi aplicata in doar cateva luni, dupa care capitala ar fi mult mai aratoasa. Odata problema esentiala rezolvata se poate ridica legea martiala si putem reveni la sentimente pacifiste, cu campanii de genul "salvati catelusul Azorica de pe strada Pisicii".
Eu sunt ferm pentru urmatorul plan:
1 - ridicat TOT ce misca pe 4 sau 3 picioare de pe strada; amendat orice cetatean care se opune;
2 - dusuit, sterilizat, vaccinat in adaposturi provizorii;
3 - adoptii cu angajamente stricte; amendat si condamnat orice cetatean care incalca angajamentele;
4 - tot ce ramane neadoptat dupa 2 saptamani NU se intoarce pe strada ci se eutanasiaza;
(toate patru in paralel, pe masura ce se tot aduna de pe strazi; vreo 6 luni, buget fezabil)
Ilinca_M. spune:
E, hai, lali-mete, ce e asa de greu sa recunosti ca situatia in care ai fost NU era o urgenta de 112! Justificarea ca la acel numar suni "pentru a fi protejat" e ridicola pentru acel caz, in care nu puteai intra intr-o scara ca era un caine acolo...Asa hai sa sun si io la 112 ca ma bazaie o albina, pentru mine aia e o urgentza, vreau sa fiu protejata:"trimiteti repede SMURD-ul, ca-s in pericol, poate ma inteapa si intru in soc anafilactic!". Eu zic ca ai fi meritat si o amenda pentru ca ai tinut o linie ocupata cu o prostie. Si nu stiu unde vezi tu ca pisigri e "inversunata" si "nu vede evidenta" si-i "sare tzandara", cand ea da explicatii cu mult calm si rigoare stiintifica. Altii sar calul pe aici si chiar nu e cazul ei. Ea, ladyJ si inca (putini) cativa sunt dintre cei care pastreaza un ton echilibrat, fara inflamari nici "pro" nici "contra"!
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
1 AN!
Manole forever
capcaunul spune:
citat din mesajul lui pisigri Lady, eu ACUM nu vad ca fiind normala tragerea la raspundere a omului vazut pe strada ca da unui ciine o bucata de piine sau un crenwurst, cum se vehiculeaza in buletinele de stiri tv. Pai m-as considera ultimul om, sa vad linga mine un ciine necajit si hamesit si sa nu-i arunc un colt de piine. |
In mod normal, hranirea animalelor salbatice de catre om este interzisa (ca romanul este neam prost si-i da paine ursului de pe marginea drumului ca sa-l traga in poza - eventual acelasi roman apare mai tarziu la stiri cu-n picior lipsa - asta denota distanta lunga pe care o avem de parcurs pana invatam sa convietuim cu natura).
Cainii vagabonzi sunt un caz aparte. Unii sunt abandonati si, prin urmare, animale domestice invatate cu mancarea de la om sau de prin resturile menajere. Nu prea mai au instincte de vanator, si nici n-ar avea ce sa vaneze in oras. Cei nascuti in vagabontie au fost invatati de congenerii lor cum sa-si ceara mancarea de la oameni sau s-o caute prin pubele.
Insa, odata aplicata solutia din postul anterior, dupa ce dispar cainii vagabonzi se pot pune in aplicare masuri suplimentare, absolut necesare intr-un oras civilizat:
5. - regandirea mijloacelor de depozitare a gunoiului menajer pentru a limita accesul animalelor (caini, pisici, sobolani);
6. - amenzi uriase pentru cine arunca gunoaie in locurile neamenajate;
7. - educatia tinerilor si a restului pentru mentinerea unui oras curat;
ladyJ spune:
citat din mesajul lui pisigri Lady, eu ACUM nu vad ca fiind normala tragerea la raspundere a omului vazut pe strada ca da unui ciine o bucata de piine sau un crenwurst, cum se vehiculeaza in buletinele de stiri tv. Pai m-as considera ultimul om, sa vad linga mine un ciine necajit si hamesit si sa nu-i arunc un colt de piine. La fel si cu aruncatul oaselor de la geam, dincolo de lipsa de civilizatie pe care o denota gestul, finalul e cam acelasi daca pui osul la gunoi. La mine in cartier ciinii sint impartiti pe..pubele. Ce arunc eu la gunoi, vin oamenii strazii si scormonesc si printre altele aleg si ce gasesc comestibil pentru ciini. Dar ar trebui ca DE AZI INAINTE sa se tina o evidenta a celor care adopta, sa se microcipeze ciinii astia adoptati, ca nu e asa de scumpa manevra, cum se scria in capitolul trecut (si la o adica poate fi facuta pe banii celui care adopta), si sa te amendeze de sa te ia mama naibii daca ciinele ala umbla pe strada de capul lui. Sa fie obligatorie sterilizarea tuturor ciinilor fara pedigree iar refuzul sa fie sanctionat. Sa fie sanctionate abandonul si abuzul. Dar stii cum...? Ca de multe ori eram uimita pe Animal Planet de cuantumul amenzilor. Uriase, fata de un "nimic" ca neasigurarea asistentei veterinare de exemplu. Nu ai bani? Inchisoare. Mami de Ilinca (5.03.2009) |
La asta ma referam si eu, la evidente si pedepse aspre cand e cazul.
Nici eu nu pot sa trec nepasatoare pe langa un animal infometat. Mi se rupe sufletul si ma apuca toti nervii cand ma gandesc ca animalul ala a ajuns acolo din cauza unui nesimtit.Iar doamnele despre care vorbim, alea care ies la ore fixe cu resturile, au participat activ la repo-pu-la-rea strazilor cu caini. Si dincolo de ´´bunatatea´´ lor, sunt direct vinovate atat de cazurile grave de atac canin cat si de viata mizera a cainilor.
ladyJ spune:
citat din mesajul lui capcaunul Eu sunt ferm pentru urmatorul plan: 1 - ridicat TOT ce misca pe 4 sau 3 picioare de pe strada; amendat orice cetatean care se opune; 2 - dusuit, sterilizat, vaccinat in adaposturi provizorii; 3 - adoptii cu angajamente stricte; amendat si condamnat orice cetatean care incalca angajamentele; 4 - tot ce ramane neadoptat dupa 2 saptamani NU se intoarce pe strada ci se eutanasiaza; (toate patru in paralel, pe masura ce se tot aduna de pe strazi; vreo 6 luni, buget fezabil) |
Planul tau este OK si e singurul care poate functiona in aceasta situatie.
As adauga si controlul ong-urilor la sange, pedepse pentru cei care chinuie animalele in adaporturi sau oriunde atundeva.Ok, eutanasiem, dar nu ciopartim ca nu suntem salbatici.
Acum vor aparea niste useri care te vor intreba din ce bani vrei sa fie astea toate facute...iti dau cuvantul:)
XIO spune:
citat din mesajul lui Ilinca_M. E, hai, lali-mete, ce e asa de greu sa recunosti ca situatia in care ai fost NU era o urgenta de 112! Justificarea ca la acel numar suni "pentru a fi protejat" e ridicola pentru acel caz, in care nu puteai intra intr-o scara ca era un caine acolo...Asa hai sa sun si io la 112 ca ma bazaie o albina, pentru mine aia e o urgentza, vreau sa fiu protejata:"trimiteti repede SMURD-ul, ca-s in pericol, poate ma inteapa si intru in soc anafilactic!". Eu zic ca ai fi meritat si o amenda pentru ca ai tinut o linie ocupata cu o prostie. Si nu stiu unde vezi tu ca pisigri e "inversunata" si "nu vede evidenta" si-i "sare tzandara", cand ea da explicatii cu mult calm si rigoare stiintifica. Altii sar calul pe aici si chiar nu e cazul ei. Ea, ladyJ si inca (putini) cativa sunt dintre cei care pastreaza un ton echilibrat, fara inflamari nici "pro" nici "contra"! mami de Sophia-Diana (Sophiphi) 1 AN! Manole forever |
Mi-am propus ca nu intru e subiectul asta pt. ca nu exista cuvinte pt. a exprima halul in care unii inteleg viata. Dar am citit aceste ultime mesaje si trebuie sa te felicit Ilinca pt. tot ce ai scris. Jos palaria si pt. LadyJ.
Referitor la decizia de a omori tot din cauza impotentei neuronale a conducatorilor nu pot spune decat rusine , si multumim ca suntem printre putinele tari pe care le doare in dos de animale.
***Fur is for petting**
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/
www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro