""Dovlecei de septembrie-octombrie 2009 *140*
Raspunsuri - Pagina 17
mary_07 spune:
Buna dimineata
Azi e cam innorat,Alex un pic mucios asa ca deocamdata stam in casa,vedem mai tarziu cum o fi.Am de facut si mancare asa ca profit acum,pana nu iasa soarele
Iulika,superbe pozele cu voi si Techilosiite cred si eu ca vrei un "repetir"
Raluk,felicitari pt marele pas!!!
Nela,voi ce faceti mami? V-ati obisnuit cu fusul orar? cum mai papa Ana? Va
Alex,imi pare rau pt vomitataul Zeinei,nush ce sa zic altceva decat ce au zis si fetele. Ma rog sa reveniti si voi la zile mai bune,fara fitze la papa si alte problemute .Va
Am vazut poze minunate,de la gratare sau nu,cu niste mamici si niste copii de nota 10
Mely , implinita de Alexandru si Razvan
Primavara e modul in care natura ne spune : "Sa inceapa petrecerea !"
_
"Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca..."
mary_07 spune:
Monica,voi ce mai faceti? Ce mai face Zgatix?.Te astep la o poveste si multe,multe pozeeee
Dana,miss uabia astept sa aud noi impresii
Anco,Aida,voi cum mai sunteti?
Oare ce-o fi facut Iuliapapusa la Buc? Sper ca este bine papusa ei
Andre,voi ce mai faceti? Va bucurati de valurile marii,banuiesc Va ,sper sa mai intrii pe la noi
Mely , implinita de Alexandru si Razvan
Primavara e modul in care natura ne spune : "Sa inceapa petrecerea !"
_
"Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca..."
raluk16 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ioanna81 buna fetele, raluk felicitari pentru debutul in ale diversificarii si pentru blog. am citit si eu articolul despre co.sleeping la care faci referire. sunt multe lucruri scrise acolo cu care eu, una, nu sunt de acord sub nici o forma, pe baza exemlului personal. eu am drmit cu mama pana in clasa a 8-a si separarea a fost teribil de dureroasa, cu plansete de ambele parti. cat despre faptul ca parintii si bunicii nostri dormeau cu parintii lor in acelasi pat eu am mari, mari rezerve... stiu ca dormeau in covata, in aceeasi camera cu parintii. mai sunt multe lucruri expuse acolo pe care nu le impartasesc dar am vrut sa ma refer strict la astea doua. copilul meu a dormit in patutul lui de cand l-am adus acasa. in continuare doarme de la 22 la 8. cand am incercat sa-l luam cu noi in pat se trezea de fiecare data cand ne miscam plus ca eu amorteam ingrozitor. asta inseamna ca va creste sa fie mai putin independent sau mai putin sanatos decat copiii care dorm cu parintii in pat? nu cred, sincer... nu vreau sa te superi pe mine. imi exprim un punct de vedere pe care ar fi trebuit sa-l postez la articolul respectiv dar nu se mai incarca pagina Ioana mama lui Carol Ioan Pataniile noastre |
Ioanna stii cum e cu attachment parentingul asta? Eu cred ca la copiii la care nu se poate altfel au inventat parintii numele asta ca sa nu se simta prost ca nu reusesc ce vor sa faca ei cu copiii.
Nu stiu daca ma intelegi. La subiectul despre wrapuri si slinguri intrau niste fete sa spuna cat e de nociv sa-l tii tot in brate. Altele intrau sa spuna cat e de sanatos. Ideea era ca nu cred ca este vreo adepta de attachment parenting care sa forteze copilul sa stea in brate. Nu cred, poate sunt. Eu cel putin am fost nevoita. Si in brate, daca il inclinam putin asa mai diagonal, deci nu la vertical perfect, incepea sa planga si sa urle de mama focului. Din cauza refluxului. Deci nu am facut eu attachment parenting cu el, ci el cu mine.
La fel cu co-sleepingul. Tot din cauza refluxului, in momentul in care il puneam in patut (chiar daca am tot incercat tehnici de inclinare, sa stea cu capul mai ridicat, cum scrie pentru reflux) se trezea, vomita si plangea. Asta de la bun inceput. Da plangea raaauuuu, daca bine tii minte, eram in top , plangea apoi cu orele, din cauza ca l-am inclinat. Asa ca atunci cand am descoperit ca in timpul zilei poate sa doarma pe mine, broscuta, asa am facut, ca sa avem liniste amandoi. Daca iti vine sa crezi ca am avut saptamani in care si alaptat mi-l tinea mami la verticala si eu tineam sanul si caputul lui? Ca nu-l puteam inclina? Sau stateam eu pe un fotoliu si il puneam peste mine. Asa mai putea suporta putin, inclinarea spre pozitia pe burta, broscuta. Pe spate sau pe o parte ii venea lapte si acid inapoi. Noaptea pana la 5 luni (!) dormea pe Relu, ca sa ma pot eu odihni, Relu statea in pat cu multe perne, ca si cum ar sta pe fotoliu, si cu copilul broscuta pe el, pentru ca asta era singura noastra modalitate de a dormi toti trei! Si cata straduinta si asa, il adormeam foarte greu printre tipetele lui de plans, si apoi eforturi imense sa nu ne miscam, sa nu facem ceva sa il trezim! Rabdat foame si sete si nemers la wc ca doarme copilul pe noi...
Inainte de Craciun era toata lumea ocupata cu pregatirile, asa ca l-am pus in patutul lui treaz, sprijinit aproape in fund de perna de gravida, sa merg pana la bucatarie sa beau apa (nu l-am dat la cineva in brate pentru asta). Nu am ajuns la bucatarie pentru ca am auzit zgomote infioratoare. M-am intors si el facea fantana arteziana de voma si tot in gura ii venea si ce voma si se ineca teribil si era cu ochii in lacrimi de speriat. Si acuma lacrimez cand scriu, cat de mult m-am invinovatit ca l-am lasat atunci din brate ca sa merg sa beau apa. De atunci am zis ca ascult de el, cand vrea el sa se lase de mine bine, pana atunci sunt a lui...
Pe la 5 luni a inceput noaptea sa se traga el de pe Relu jos. Dar nu imediat ce manca, atunci statea pe el vreo doua ore, apoi se tragea intre noi si dormea asa pana la urmatoarea masa. Pe burta. Cand s-a tot marit intervalul, am ajuns sa-l pun direct pe burta si eu noaptea dupa ce sugea. Intre noi, ca imi era mai usor sa il simt cand se misca. Asta pentru ca s-a mai intamplat de multe ori sa vomite si trebuia sa sar, ca se speria, voma si pe nas.
Dupa o vreme am reusit nici nu mai stiu cum performanta sa-l pun in pat ziua dupa ce adoarme la mine in brate. Nu mai stiu cum, dar foarte treptat in luna a sasea. Acum pot bea apa cand doarme el, dar ma straduiesc sa nu fac zgomot.
Am incercat sa-l pun si noaptea in pat cand doarme si reusisem primul somn sa-l doarma acolo. In rest, celelalte somnuri de noapte mai putin profunde ale lui, se tot foia, tot trebuia mangaiat pe spate sa adoarma la loc, etc. Asa ca mi-a fost mult mai usor sa-l am langa mine in pat. Am ajuns la concluzia asta dupa vreo 3 nopti in care am stat in picioare cu orele langa patutul lui sa-l mangai pe spate si pe fund sa nu se mai fatzaie in somn gata de a se trezi.
Apoi cu iritatia de pe gatul lui si cu raceala a inceput sa suga de nenumarate ori noaptea, si chiar daca dormea cu mine in pat eu tot timpul ma ridicam si il puneam la san ca ziua, nu din pozitia culcat. Stiam ca ziua n-o suporta asta. Cand am descoperit ca-i pot da sa suga noaptea in pat direct, unul langa altul, am descoperit secretul la a dormi mai mult amandoi. El nu mai trebuia plimbat prin camera zeci de minute ca sa adoarma, adormea la loc in timp ce sugea. Eu nu imi zburataceam somnul cu plimbatul a aproape 9 kile noapte de noapte. De atunci dormim amandoi, eu sunt de parca as dormi toata noaptea si sunt mai odihnita ca oricand.
Asa ca eu am ajuns la co-sleeping pentru binele de pe moment pentru mine si pentru copil. Am vrut sa dormim amandoi, si asta a fost singura noastra posibilitate. De asta am scris si acolo ca desi am citit atata, aveam nevoie de intariri pe domeniul asta. Pentru ca ma simteam oarecum bizar ca nu am reusit eu sa il fac pe pui sa adoarma in patutul lui.
Oricum, Relu e incantat de co-sleepingul asta. Noaptea copilul de multe ori merge spre el, il cauta cu manuta si cand il gaseste, il mangaie de cateva ori si adoarme la loc. Relu se simte minunat de important. Dimineata copilul se trezeste super devreme, si tot inspre el trage, si-l mangaie pe fata, pe barba, si Relu se trezeste indragostit la culme, indragostit de copil, de noi de familie, de viata! E super sa-l vezi cum ne priveste dimineata.
De asta am spus la inceputul postarii asteia ca poate attachment parentingul a fost inventat ca sa nu ne simtim noi prost, astia ai caror copii nu dorm singuri in pat, vor tot timpul in brate, etc.
Si nu, niciodata nu am fost de parere ca un copil nepurtat in brate nu va fi destept sau independent, sau ca un copil care doarme in patut va fi mai nu stiu cum. Astea sunt chestii extremiste. La fel cum nu cred ca un copil purtat in brate va fi mai putin independent. Nu cred ca are nici o legatura. Cred ca pur si simplu trebuie sa ne luam dupa copil. Poate ei se refera la cei care sunt lasati in patut sa planga, cum ar fi fost cazul meu cu Alex. Cred ca daca eu l-as fi lasat de la inceput in patut sa planga si sa vomite, ar fi fost afectat, da! Asta cred! Dar in acelasi mod cred ca daca un copil vrea sa fie de la inceput independent si doarme in patut, si nu vrea in brate, acest copil va fi afectat daca il tii prea mult in brate si il fortezi sa faci co-sleeping, cum ai spus si tu ca nu mai avea somnul profund alaturi de voi. De asta cred eu ca trebuie sa ne luam dupa copil.
Sper ca am reusit sa ma exprim pe inteles, ca sunt cam ametita, asa sunt tot timpul la schimbari de vreme si la noi tot furtuni si soare de cateva zile. Acum suntem la capitolul innorat din ala de te doare capul...
Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)
raluk16 spune:
citat din mesajul lui x_ggg Neata!!!! Ne-am trezit si noi definitiv pe la 7 fara un sfert, dupa ce toata noaptea m-a tzocait...deja am o saptamana de cand ma suge zi si noapte foarte des, am zis ca sa regleze productia, dar vad ca nu ii ajunge ...mai bag pana duminica ceai si galafor, sper sa nu apelez la LP prea curand... Kemsy, marea majoritate a doctorilor zic NU premergatorului, dr nostru ortoped la fel ne-a zis (noi am facut 10 zile de kinetoterapie si masaj pentru ca avea talpitele strambe). Noi am primit un premergator cadou, si, desi spuneam ca nu o sa il pun neam, uite ca il pun in fiecare zi cate un pic...a dat de gust, ii place si mai apuc si eu sa fac una-alta Ioana, ai dreptate cu co-sleeping, dar tu esti o norocoasa ca doarme Carol noaptea. Daca ar fi sa se trezeasca din ora in ora, crede-ma ca l-ai fi luat cu tine in pat imediat numai sa apuci sa mai atipesti cate o juma de ora. Eu sunt PRO dormitului in patut al copilului, din pacate nu am aplicat si in cazul meu, si nu cred ca voi putea pana la intarcare. L-am mai pus sa doarma in patut prima tura de noapte, 2-3 ore,nu pare deranjat, dar dupa aia, din comoditatea mea, recunosc, l-am luat cu mine. O sa vad ce o sa fac mai incolo, e greu si cu el in pat, tati doarme la picioare, nu cred ca are rost sa mai spun ca eu si tati nu ne-am mai intalnit la o ...sueta, de cand l-am conceput pe Rares... Raluk, citesc blogul...tare simpatica e fatzuca lui Alex cand ia contact cu suculetul . De-acu, tot inainte, sper sa fie un mancacios. Va pup. -------------------------------------------- Am scos capul in lume!! Mamica mandra de Rares-Costin : 4 oct 2009 Poze RARES Povestea nasterii |
Catalina multumesc de urari!
Dar tu simti ca ar fi scazuta productia? Ca eu am multa in continuare, si tot ma suge mai des. A inceput cu raceala si acuma asa am ramas, cu supt des. Eu cred ca e de la caldura, le e sete.
Bea si tu mai multa apa, eu am observat ca mi-e sete tot timpul si uit sa beau apa si e important pe caldurile astea si pentru noi. Si cum voi sunteti diversificati demult, da-i apa, poate ii e sete, si apoi pastreaza sanul doar pentru papa. Nu stiu, ma gandesc. Stie bea din cana cu cioc? Ca eu ma tot gandesc cu ce sa-l obisnuiesc sa bea apa, ca bibe nu stie sa bea, lingurita nu... singura modalitate, ii place sa suga orice material, ii imbib niste batiste in apa, sa le suga
Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)
Fragutza spune:
Neatza!
Iulika, am vazut pozicile cu Brucu si-am remarcat dermatita. La Natalia inca este, sunt deja 4 luni de cand o are...ce sa zic, se mai estompeaza, mai apare iar in fortza. Si eu am vazut ca nu are legatura cu mancarea ci mai degraba cu anumite materiale care-i ating fatza. Desi folosesc numai lucruri de bumbac, se pare ca sunt si texturi mai aspre si astea-i fac rau, apoi dc se atinge de centurile de la carut sau de marginea tarcului se irita iar. Cand e luata in brate de mai multe persoane iar se agraveaza.
II dau in continuare cu Exomega, baie mai rar, cu taratze. Eu sper ca dupa ce vom merge la mare ii va trece de tot.
Te pupa fata cu drag!
Luto, ma intrebai de gaurica de la colantzi Nu draga mea, n-a remarcat-o nimeni..singurul lucru remarcat a fost co-autorul Same old story!
Monikus, foarte faine pozele cu Rares! E un inceput, o sa se obisnuiasca cu plecarile de acasa!
Ralu, spor la diversificare!
Mai, cu co-sleepingul asta si celelalte lucruri AP..
Eu dorm cu Natalie in pat de cand avea 2-3 saptamani nu pentru ca eram eu pro cosleeping ci pentru ca asta a fost metoda cea mai buna pentru noi. Initial am pus-o in patutul ei dar cum manca fff des noaptea nu reuseam deloc sa ma odihnesc asa ca dormitul cu ea in pat a fost salvarea.
Nu stiu cat va mai dura, presupun ca pana isi va elimina mesele de noapte.
Partea buna e ca reusesc sa ma odihnesc si cea foarte buna e ca dorm cu narile imbibate de mirosul ei, miros pe care-l ador, sunt absolut innebunita...partea mai putin buna e ca dormim inghesuiti si na, nu ai deloc intimitate
Si ca sa am si-o concluzie...dc puiul doarme linistit in patul lui e foarte bine, nu inseamna ca trebuie sa-l iei sa doarma cu tine ca asa cica e mai bine...dar daca are probleme cu somnul, mananca des, trebuie sa-l iei in brate sa se linisteasca...atunci poate e mai bine sa dormi cu el in pat.
Acum as putea sa zic ca singura regula e ca nu e nicio regula si ca trebuie sa fii foarte adaptabil. Azi Natalie s-a trezit foarte devreme, era tare neprietenoasa..am incercat s-o adorm in brate, la san, cu mine in pat, leganata..mai mult o enervam. Si m-am enervat eu , am pus-o la ea in patut si adormit instant.
Hai ca am logoree in dimineata asta!
Pupici!
If your baby is "beautiful and perfect, never cries or fusses, sleeps on schedule and burps on demand, an angel all the time," you're the grandma.
selen80 spune:
Mary sa treaca mucisorii..si eu sunt racita de ieri, sper sa nu treaca si la Ebru (inca mai cred in teoria cu anticorpii din laptic..)
uitasem si eu sa-i spun lu Alexutz sa-i fie de bine prima masa Raluk, o idee, dupa ce am vazut filmuletul...da-i si lui Alex o lingurita a lui, cu care sa se joace si asa poate nu se mai intinde dupa cea cu care vrei sa-i dai papica
LA MULTE LUNITE
EMMA, ISABELLA, ALEXANDRU (Anamaria) si ALEX (Lullaby)!
de ursulica Ebru Fatima (29.08.2009) PRIMA POZA!
POZE URSULICA 0-6 luni
POZE URSULICA 6 LUNI +
nunta
x_ggg spune:
Raluk, mie sanii nu mi se mai intaresc de ceva vreme, dar cand strang de varf tot mai tasneste laptic... om fi noi diversificati de mult (cred ca la 5 luni am inceput), dar tot nu mancam o masa de altceva fara sa cerem tzitzi... Momentan, ma "lupt" sa ii inlocuiesc gustarea de la ora 10 , fructele..inca nu am reusit complet..la pranz, daca nimeresc sa ii placa, mananca, dar nici vorba de 2 feluri sau de mai mult de 100 gr..asa ca tot tzitzi e baza... Ma gandesc ca a scazut productia pentru ca parca trage mai tare, se enerveaza, scuipa tzitzi din gura, daca il mut la celalalt san, mai suge si de acolo...
Cu apa...hmmmm, avem mai multe soiuri de canutze cu cioc, una mai jerpelita ii e mai pe plac, dar mai mult de 3 ml o data nu cred ca bea, la lingurita, biberon, nici vorba.... Believe it or not, dar i-am dat si cu sticla de plastic de jum de litru si au mai scapat asa cateva picaturi si in gurita lui...dar, in concluzie, apa e cahhh..
Edit: la asta cu batista uda nu m-am gandit!!!!
--------------------------------------------
Am scos capul in lume!!
Mamica mandra de Rares-Costin : 4 oct 2009
Poze RARES
Povestea nasterii
Ioanna81 spune:
Buna dimineata
Raluk, sa nu ma intelegi gresit, te rog. stiu ca sunt cazuri in care este singura varianta care functioneaza. Stiu ca tu esti una dintre mamicile la care altfel nu se poate. Pe mine m-a deranjat tonul respectivului articol in care se spunea ca, virgula, copiii care dorm in pat cu parintii sunt MAI... si MAI... si cei MAI... lasandu-se sa se inteleaga ca ceilalti nu sunt la fel de... atata tot!
Ioana mama lui Carol Ioan
Pataniile noastre
alex25 spune:
Deci vesnica mea problema revine in forta!
Cum imbracati copchii cand iesiti la ora asta spre ex afara??? Eu sunt tampenia intruchipata, nu va mirati, va rog.
Termometrul meu arata 18 grade....e bine asa: Body subtire cu maneca lunga, pluovaras subtire sau hanorac subtire pe deasupra, pantaloni cu sosete si incaltari, sapcutza pe cap?
HEPL ME PLEASE!
Sunt irecuperabila, stiu.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Alexandra super fericita de ALESSIA ZEINA (26 septembrie 2009)
Da Doamne sa fim sanatoase!
Ioanna81 spune:
citat din mesajul lui alex25 Deci vesnica mea problema revine in forta! Cum imbracati copchii cand iesiti la ora asta spre ex afara??? Eu sunt tampenia intruchipata, nu va mirati, va rog. Termometrul meu arata 18 grade....e bine asa: Body subtire cu maneca lunga, pluovaras subtire sau hanorac subtire pe deasupra, pantaloni cu sosete si incaltari, sapcutza pe cap? HEPL ME PLEASE! Sunt irecuperabila, stiu. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Alexandra super fericita de ALESSIA ZEINA (26 septembrie 2009) Da Doamne sa fim sanatoase! |
u zic ca e bine asa, alex. eu ii dau lui carol body cu manecuta scurta, pulovaras subtire, blugi subtiri, sosetute. daca bate vantul sau mi se pare mie racoare ii pun adidasi. la fel si cu sepcuta
Ioana mama lui Carol Ioan
Pataniile noastre