Inca un caz (2)
Raspunsuri - Pagina 8
petra spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui XIO
Pai daca citesti mesajul poate vezi evidentul. ca te stiu mai inteligent , asa , de-aia sper. Conchita , la subiectul acesta am scris . Ba chiar am scris si update. Daca te gandesti putin cei care au ajutat-o pe solista sa revina la viata sunt tot medicii pe care voi ii bagati in aceeasi oala. DE ce intru eu pe subiecte de genul asta? Pt. ca vad enormitati si ma simt nevoita sa le corectez. Enormitati de genul "numai la noi se intampla". Am aratat ca nu este asa. Enormitati de genul "situatiile bune sunt infime , astea rele primeaza" , si am dat exeplu ca nu este asa. Samd. Despre cazul acesta s-a discutat , de fapt nu vad ce s-ar mai putea spune pe langa. Sa discuti cazul inseamna sa discuti sistemul sanitar , iar asta aici inseamna sa-i faci pe toti medicii prosti , incompetenti si hoti. CEea ce nu este asa. La voi in USA nu se iau bani si din cauza ca pacientul nu da bani. De c nu da? Pt. ca nu are mentalitatea asta de bagat bani la oricine in buzunar si pt. ca doctorii nu primesc , de fapt daca primesc e o donatie pt. spital . nu pt. ei personal. SI rogu-te nu ma jigni, cand ai sa stai peste umarul meu sa vezi comporttamentul cu pacienti atunci poti afirma cu tarie cum sunt. Pana atunci iti pot spune si eu ce mama denaturata esti , ca asa mi s-a parut din mesajele tale , cand vorbeai despre familie. Petra draga mea Ai dreptate , inca din anul 4 am invatat despre mita la Bioetica, o materie noua in care se dscuta despre deontologie si altele. De-aia simt sa te corectez pt. ca din nou vorbesti fara ca macar sa te interesezi ce spui. Spaga , aka mita este una. Foloase necuvenite sunt alta. Astea din urma sunt tot ce dai la doctor cand mergi la spital. Inaioana , imi cer scuze dar nu am avut timp sa citesc linkurile date de tine pt. ca raspund in timp ce mananc si plec de acasa. Dar le voi citi. Theo , din nou: ai impresia ca astea (constiinta si placerea) apar odata cu trecerea granitei spre alte meleaguri? A_alinta , inteleg ca traim in Romania , dar sunt optimista si incerc sa propovaduiesc pastrarea banilor in buzunare , si nu indesarea in buzunarele altora. ***Fur is for petting** http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro |
Si ai luat examenul ala la care ai invatat despre mita ?
Noroc ca esti tu foarte documentata despre diferentele dintre mita, spaga si foloase necuvenite pentru ca de altfel cine ne mai educa aici pe forum? Pentru ca toata lumea a pus eticheta ca in spitale trebuie sa dai mita sau spaga acum ca sa se ma indulceasca imaginea toti ii trag cu foloasele necuvenite si cadourile pe care pacientii insista sa le dea. Si nu sunt acei medici care primesc cadouri de la pacienti vinovati , ca doar pacientul a insistat.
Give me a break !
alina023 spune:
Desigur, remarca mea a fost rautacioasa si nu eu, altfel as considera ca este atac la persoana. Dar nu este cazul, stiu!
Reciteste-ti mesajul putin si vezi cat de "bland" a fost, apoi spune-mi mie ca sunt rautacioasa!
Si ca sa revenim la subiect, ti se pare normal ca niste exemple pozitive (pe care si tu le-ai enumerat si le-am mai trait si eu, slava Domnului) sa fie exceptii, in timp ce experientele negative fac regula? Asta-i problema, asta se discuta!
Nu zice nimeni ca nu exista medici-oameni, dar din pacate majoritatea nici nu se uita la tine daca nu le indesi in buzunar! Si nu ma contrazice te rog pt ca iti pot scrie o zi intreaga si despre astfel de experiente (tot personale, nu din auzite).
Cat despre discutia strict la subiect...n-o mai dati cotita si nu mai bateti atat darabana! Asta este subiectul, sistemul medical romanesc! De aici a plecat tragedia prim solistei si se discuta la subiect!
Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)
Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei
Ajutati-l pe Cata, un baietel de 5 ani, sa traiasca!!!
alina023 spune:
Cu riscul de a-mi lua cartonas, eu va spun un lucru care ma intriga foarte tare la acest subiect!
Mi se pare lipsa de bun simt si de buna crestere ca un om care traieste in Romania (fie ca e el pacient, medic, viitor medic si ce mai vreti voi) sa vina aici si sa contrazica vehement ceea ce cu totii am trait si traim zilnic, anume spaga din spitale si dispretul medicilor fata de pacienti! Pentru foarte multi dintre medici pacientii nu sunt decat niste portofele ambulante. Si cine imi spune ca nu este asa, este invitat sa mearga cu mama mea la spital!
Dragilor, in Romania medicii cer spaga, nu iau! Prin atitudine, prin comportament, prin lipsa de empatie, prin lacomie si prin multe alte "calitati"!
PS. Exclud din tagma celor de mai sus pe medicii care si-au pastrat coloana vertebrala si isi respecta juramantul pe care l-au dat! Din pacate mult prea putini...
Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)
Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei
Ajutati-l pe Cata, un baietel de 5 ani, sa traiasca!!!
Amina_Marina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui capcaunul Cine se opereaza? Batranica cu ciocolata? |
Ciucalata o opereaza doftorul intre masele! Batranica e oricum trimisa direct la vesnica pomenire.
Ce bine le zici matale!Mai, Parinte Capcaftie!
iileana spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Guestus
bugetul e bun |
citat din mesajul lui Guestus ...decit poate in capul unora care deturneaza aici subiectul |
OK, scuze ca v-am deturnat subiectul.
Ramine cum am stabilit.
Impuscati-i! Unul sa nu scape!
Guestus spune:
citat din mesajul lui alina023 Cu riscul de a-mi lua cartonas, eu va spun un lucru care ma intriga foarte tare la acest subiect! Mi se pare lipsa de bun simt si de buna crestere ca un om care traieste in Romania (fie ca e el pacient, medic, viitor medic si ce mai vreti voi) sa vina aici si sa contrazica vehement ceea ce cu totii am trait si traim zilnic, anume spaga din spitale si dispretul medicilor fata de pacienti! Pentru foarte multi dintre medici pacientii nu sunt decat niste portofele ambulante. Si cine imi spune ca nu este asa, este invitat sa mearga cu mama mea la spital! Dragilor, in Romania medicii cer spaga, nu iau! Prin atitudine, prin comportament, prin lipsa de empatie, prin lacomie si prin multe alte "calitati"! PS. Exclud din tagma celor de mai sus pe medicii care si-au pastrat coloana vertebrala si isi respecta juramantul pe care l-au dat! Din pacate mult prea putini... Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003) Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag! Povestea nasterii Anei ************************** Ajutati-l pe Cata, un baietel de 5 ani, sa traiasca!!! |
iiileana spune ca trebuie sa suporti ca ei...vracii... pleaca din tara! Simplu ca buna ziua.... si in plus au salariu mic asa ca este normal sa se comporte cum se comporta...asta e. trebuie sa te caciulesti in fata lor.
amenintarea asta cu "plecarea" se vehiculeaza de 20 ani...yo deja sint plictisit.
ce ar da ileana acum putin cu basescu si boc de pamint...ce i-ar place sa faca niste paralele intre antonescu si etc
ioanadara spune:
Ileana, nu a spus nimeni ca NU exista si medici care isi fac treba. Toata lumea insa condamna faptul ca EXISTA si rezista si medici care NU isi fac treaba.
Faptul ca avem noroc de primii nu trebuie sa atraga dupa el nenorocul de a-i avea si pe ceilalti.
Uite -te la fata asta datorita careia s-a deschis subiectul .Crezi ca ea nu avea incredere in medicul la care s-a dus? Eu cred ca nu s-a dus chiar pe neve.Si uite ce a patit? Asta pentru ca atatia altii nu isi fac treaba si sunt lasati.Nu sunt pedepsiti in nici un fel.
Sincer eu acum sunt putin detasata de problema pentru ca se pare ca nu ma voi mai lovi mult timp de nebunia din spitalele romanesti cu copiii( de fapt de vreo trei ani datorita sotului care lucreaza afara imi permit in genere sa-i duc acolo ) insa iti spun ca inainte mi-era frica si sa vorbesc despre asta pentru ca viata celor patru copii ai mei depindeau de toanele medicilor si viitorilor medici instruiti asa cum este instruita Xio.Eu cred ca ea este T.I.P.I.C.A. Este efectiv portretul robot al viitorului medic roman.
Nu mai vreau de mult sa-mi amintesc prin ce umilinte am trecut fiind internata cu copilul la Gr Alexandrescu la marele dr. Orasanu si cat de mult am inteles atunci ca de fapt oamenii nu vor schimbarea nu sistemul, nu Europa, nu America.Medicii si viitorii medici care se complac asa si carora le e bine asa.
Nu-ti mai spun la ce umilinte am fost supusa de catre personalul medical pentru ca : nu apare si tatal aici? Tu ii cresti singura pe toti? etc.Tie probabil nu aveau de ce sa-ti vorbeasca urat si nu au facut-o.Dar la mine aveau de ce in conceptia lor(putea fi ceva putred in Danemarca ) si nu au tacut.Fara sa fie siguri de nimic, vorbeau doar pentru a ma rani. Nu stiu daca se intelege diferenta.
Si nu, nu sunt pe langa subiect.Sunt exact in cadrul lui pentru ca daca medicii aceia ar fi fost mai intai oameni in mod sigur nu s-ar fi intamplat nenorocirea asta cu cantareata de opera.Dar asta nu se vede oricand ci doar cu anumiti pacienti si in anumite circumstante.Ei bine atunci ar fi trebuit ca eu sa am o parghie prin care sa -i reclam fara ca asta sa aiba si consecinte asupra mea ci doar asupra lor.Asta nu exista aici.
Guestus spune:
citat din mesajul lui ioanadara Nu mai vreau de mult sa-mi amintesc prin ce umilinte am trecut fiind internata cu copilul la Gr Alexandrescu la marele dr. Orasanu si cat de mult am inteles atunci ca de fapt oamenii nu vor schimbarea nu sistemul, nu Europa, nu America.Medicii si viitorii medici care se complac asa si carora le e bine asa. |
pai asta spune si teoria mea. ei cistiga asa de bine din ciubucuri si din pomeni incit trebuie sa fie nebuni sa faca vreo schimbare. ei sint happy...au bani cit china si raspundere 0.
asa ceva nu gasesti nicaieri pe planeta asta..asa viata fara raspundere. nimeni nu poate sa le faca nimic...da absolut nimic.
ioanadara spune:
Asa e .De aceea doar prin constrangere se vor opri.dezamagirea cea mai mare este aceea ca nu are cine sa-i opreasca in Romania .Cei ce ar trebui sa instituie regulile si sa le aplice sunt deja mai corupti decat ei.
De aceea eu una am hotarat: nu mai lupt decat pe forum...
Edit: ma refeream la ce a spus Guestus cu "asa e.." nu la romani sau caini.
Amina Marina, am mai luat un cartonas odata si m-au tras de urechi la un subiect cu cainii cand abia intrasem pe forum, acum ai pronuntat iar ideea cu impuscatul exact inainte de postarea mea...ts,ts,ts...