Inca un caz (2)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Citat:
citat din mesajul lui Andries

Citat:
[br
sint capitole intregi cu ce spaga primeste vraciul vasile de la spitalul X pt o nastere. sau nu le vezi ca nu vrei sa le vezi?
sa iei apararea vracilor e ciudat...yo nu ii vad sa vrea sa faca ceva pozitiv..in afara de clasicul "vrem salarii ca in US".
asa cum am spus...sint ultimul bastion de lasitate si tot ce vrei tu mai urit. ei sint...aia care cica au scoala. ..
nu pare incredibil..spune si tu?

ia sa vad si eu cum il cheama pe vraciul vasile... unde scrie? ia da un link?

nu vezi nimic pozitiv asa este

ia defineste ce intelegi tu prin lasitate? tu ai curaj sa-ti arati fata cat timp ii injuri din gros? care-i mai las aicea? tot o chestie de perceptie ...

Andries

cred ca esti ruda cu Xio......da-i drumul mai departe cu povestile frumoase despre onestitatea medicilor

"era o batrinica care a venit cu 1 ciocolata si doctorul a zis ca nu si nu si nu " ..cite cazuri de genul asta ai vazut?

si eu care credeam ca ai curaj stick to the point

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Conchita, Xio este doar o victima colaterala (desi poate parea hilar ce spun).
Din pacate in tara noastra, aceasta dulce Romanie, totul se reduce la bani! Totul! Simplu, trist, dar mai ales adevarat!
Xio nu are cum sa inteleaga ceva ce nu a auzit niciodata ca ar exista. Cu riscul de a fi acuzata ca generalizez...astea sunt generatiile ce preiau Romania...
Ultimul sa stinga lumina!

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei

Ajutati-l pe Cata, un baietel de 5 ani, sa traiasca!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui alina023

Conchita, Xio este doar o victima colaterala (desi poate parea hilar ce spun).
Din pacate in tara noastra, aceasta dulce Romanie, totul se reduce la bani! Totul! Simplu, trist, dar mai ales adevarat!
Xio nu are cum sa inteleaga ceva ce nu a auzit niciodata ca ar exista. Cu riscul de a fi acuzata ca generalizez...astea sunt generatiile ce preiau Romania...
Ultimul sa stinga lumina!

alina , mai sunt si medici-oameni, mai sunt si oameni cinstiti si demni, inca sunt modele de urmat, tinerii de azi, xio included, calatoresc, au posibilitatea sa-si dezvolte gandirea critica, sa compare, sa ia ce e bun din viata! este vorba despre alegere, nu despre destin fatalist. romania nu mai e o societate cu granitele incuiate, sa zici ca studentul la medicina nu are unde sa vada cum arata o coloana vertebrala verticala! faza cu ridicatul in picioare si contrazis tot poporul nu e vorba in vant si nici demagogie, io am comis-o si in romania comunista, si in aia post-comunista, dar si aici la amerika la universitate. putin mi-a pasat in cot de repercursiuni. cand ma duc noaptea sa pun capul pe perna, stiu ca nu mi-am intinat nici cugetul, si nici demnitatea din cauza de conjucturi. oamenii fac conjuncturile! iar daca la facultate la timisoara se predau lectii despre spaga, asta nu e o scuza pentru ca studentii sa perpetueze modelul si sistemul actual in sanatate! e o scuza doar pentru cei slabi sau pentru cei care chiar asta doresc si care vad in pacient strict o sursa de venit suplimentar. ca am zis si de taxe pe venitul asta de economie subterana, dar nu s-a sesizat nimeni ca asa ar fi corect. mi s-au dat preturile la chirii, de parca ar avea vreo relevanta! toti platesc chirie, asta nu e o scuza pentru coruptie. sa-i zica cineva mai clar, ca poate eu nu am reusit: spaga, chiar si nesolicitata, e ilegala si e coruptie. ar trebui sa se pedepseasca prin inchisoare si interzicerea dreptului de a practica medicina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Conchita, complet de acord cu ce spui! Si tot respectul pentru sustinerea acestor valori sanatoase!
Ceea ce vroiam eu sa subliniez este faptul ca acesti copii "postdecembristi" au deschis ochii si au crescut in cultul acesta al banului care primeaza oricarei alte valori! Chiar daca exista posibilitatea ca ei sa vada ce se intampla si pe alte meleaguri, "ochelarii" pe care ii poarta de atatia ani distorsioneaza si transforma totul in $$$$! Crede-ma, stiu ce vorbesc! Vad asta chiar si la baietelul meu de 7 ani! Ma lupt sa ii construiesc un sistem sanatos de valori, dar am impotriva mea o intreaga societate. Tocmai de-asta incerc sa imi scot copiii din ea! Vad ce efecte are, in conditiile in care eu totusi imi dau silinta sa tin stindardul inca sus!
Cred ca am fost oarecum off topic, dar ati inteles voi incotro am batut!

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei

Ajutati-l pe Cata, un baietel de 5 ani, sa traiasca!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue_blue spune:

"era o batrinica care a venit cu 1 ciocolata si doctorul a zis ca nu si nu si nu"
nu cumva medicul refuza cu atata vehementa ...ptr ca era prea putin?!?!?

exemplul cu batranica imi aduce aminte de nasterea copilului meu: in timpul zilei venea una dintre moase sa monitorizeze bataile inimii copilului si ,prima data, am incercat sa ii dau 50.000 si m-a refuzat...OK,zic , poate nu tin eu minte bine, poate trebuia sa ii dau mai mult...a doua oara incerc sa ii bag 100.000 in buzunarul pe care mi-l lipise de ochi (sa nu cumva sa nu il vad) si iar ma refuza...cu mintea mea naiva de atunci zic...uite ma ce constiinta profesionala,ma lasa sa nasc si dupa aceea sa le dau banutzul...BIG MISTAKE! si eu si copilul am platit scump faptul ca sunt naiva...in tp travaliului nu m-au ajutat cu nimic, spre final am fost tratata oribil,buricul copilului a fost legat intr-o batjocura de nedescris (asistenta la care am ajuns ca sa aducem buricul copilului la o forma umana mi-a zis "plina de delicatete" :Doamna! nu ati dat nimic la moasa de asta l-a legat asa)...si asta ptr ca moasa aia nu refuza banii ci FAPTUL CA BANCNOTELE ERAU PREA MICI!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Conchita, de acord cu tine intr-o masura.
Dar acum daca poate cineva sa imi dea o solutie pentru noi astia care suntem aici si trebuie sa 'supravietuim' cu sistemul asta bolnav.
1.Nu mai dam spaga nici unul (dar nici unul, nu asa ca nu mai dau eu si familia mea)....atunci doctorii se duc in alte tari unde au salarii mai mari si se pot descurca si fara spaga .Asa ca ramanem cu incompetentii pe care nu i-ar primi nimeni sau cu doctorii care sunt dedicati meseriei, pot trai si fara spaga, si care o sa aiba cate 50 de bolnavi pe zi la usa....ambele variante sunt la fel de triste pentru pacient
2.Bagam la puscarie toti medicii care iau spaga..ramanem cu probabil 5-10% din medici....si revenim la varianta 1 dar probabil mai rau de data asta, cu 100 de bolnavi la usa unui doctor....
3.Plecam din tara cu totii
4.Iesim in strada si incercam sa rezolvam ceva, astia care mai suntem aici si nu avem posibilitati sa plecam la Viena la spitale

Varianta 4 a fost adusa in calcul si s-a facut misto de ea pe aici...oricum o dai tot rau e. Eu nu intentionez sa plec din tara deocamdata..asa ca poate imi spune cineva care sunt solutiile in aceasta situatie.

Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)

Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui tzitziri
[2.Bagam la puscarie toti medicii care iau spaga..ramanem cu probabil 5-10% din medici....si revenim la varianta 1 dar probabil mai rau de data asta, cu 100 de bolnavi la usa unui doctor....

nu ramii cu 5-10%....ei cum sint lasi intr-o directie sint lasi si in alta. ..
daca o sa constate ca 5% intra la apa se linistesc si nu mai au curaj.
trebuie doar sa le bagi niste regulamente gen daca ii prinzi le iei dreptul de munca 5 ani si ii bagi 6 luni si gata..problema e ca si rezolvata. ..facem pariu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Conchita,cred ca esti extrem de nedreapta cu Xio(nu ca ma erijez eu in purtatoarea ei de cuvint,insa ii aduci niste acuzatzii nefondate)!

Xio nu tzi-a spus ca nu esti o mama tocmai ok,altceva tzi-a spus insa te-a orbit furia si ai inceput sa "dai "in Xio!

Tu nu ai de unde sa stii ,nici macar n-ai intrebat-o pe Xio,ce atitudine a luat ea in fatza profesorilor care propovaduiau mita,,insa ai ajuns repede la concluzia ca nu a facut nimic,nu a dat nicio replica!

Imi vine greu sa cred ca chiar o bagi in aceasi oala cu totzi spagarii de medici,tocmai pe ea,care peste tot lupta imnpotriva spagii!

Despre alte atacuri la persoana ei.nici nu mai e cazul sa comentam,oricum moderatorii nu spun nimic cind e vorba de tine!

Eu am spus si mai repet,eu as fi tare multzumita sa fie cit mai multzi tineri ca si Xio,care mie imi face impresia ca are coloana vertebrala ,mai dreapta decit a altora care dau din gura p'aci!

Scuzatzi de off-topic!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:

trebuie doar sa le bagi niste regulamente gen daca ii prinzi le iei dreptul de munca 5 ani si ii bagi 6 luni si gata..problema e ca si rezolvata. ..facem pariu?

Nu este suficient asta cu ´´daca ii prinzi´´ Nu faci decat sa ii obligi sa ia spaga in toaleta spitalului. Si o mai obligi si pe tanti maria de la tara sa ascunda plicu sub covoru´din cabinet, sa-l ´´piarda´´ si medicul sa-l gaseasca.

Toata mentalitatea e de mare c.c.t Voi nu vedeti, pacientul da vina pe medic, medicul pe sistem, sistemul pe pacient.Toata lumea da vina pe cineva prin rotatie.Interesant e ca nimeni nu e tras la raspundere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Nu o spun dar o repet: nu vreti mi bine sa deschideti un subiect special "Xio si atitudinea ei despre lumea medicala din Romania" si aici sa discutam daca se poate despre cazul de fata si ce se intampla in acel spital? Ca zau, eu cred ca ii place sa va contrazica, sa va intarate si sa imparta smilies cu zambete largi si tras cu ochiul la un subiect tragic.

Iar despre argumentul de mai devreme, vai nu putem pedepsi persoanele din sistemul sanitar care gresesc/ nu respecta normele si procedurile/ pretind si iau spaga, pentru ca ramanem fara medici in sistem asta e lipsa totala de logica. Asta inseamna ca TOTI se incadreaza in una din categoriile de mai sus, ceea ce eu, sincer nu cred. Daca ar fi pedepsiti zdravan cativa intr-un an nu prea ai mai avea ce pedepsi, decat uscaturile normale intr-o padure mare. Frica pazeste pepenii.

Apoi mai e ceva, despre sistem in sine: am citit deunazi in holul unui spital o lista cu cateva din Drepturile si obligatiile pacientului asa cum sunt ele scrise in "Legea nr. 46 din 21.01.2003 privind drepturile pacientului, Monitorul Oficial nr. 51 din 29.01.2003".
La CAPITOLUL VI - Drepturile pacientului la tratament si ingrijiri medicale exista aliniatul (2) Pacientul poate oferi angajatilor sau unitatii unde a fost ingrijit plati suplimentare sau donatii, cu respectarea legii.
Deci pacientul are dreptul (!?) sa ofere angajatilor spaga. Buuun. Daca tot vorbim ca nu au ce face, saracii, familia pe primul plan, trebuie sa ia spaga, scrie si in lege, de ce nu o iau in conditiile legii, declarata, impozitata si fara a se mai plange la TV si pe forumuri ca o duc prost . Macar ai sti care e cota fiecarui doctor pe bune si nu s-ar mai lauda nimeni cu servicii gratuite... Ar putea cei cu adevarat atasati de profesie sa lucreze si pro bono si din nou ar avea de castigat la imagine. Si, deasemenea s-ar putea face un calcul cat e de subfinantat sistemul la cheltuielile de personal. Ca sa nu mai vorbim de impozitele care s-ar castiga si care s-ar putea intoarce tot in sistem. Hai, unde sunt medicii aia cu M mare, ajunsi in functii care sa poata face asta.

Mergi la inceput