Inca un caz (2)
Raspunsuri - Pagina 11
maru spune:
daca tu asta ai inteles din necazul mamei lui hannen...grele vremuri maica!
Citat: |
citat din mesajul lui Ingrid S Nu Iileana, pe Xio sa o impuste, ca atunci se pot desfasura liber la aruncatul cu zoaie in toata tagma medicilor. Nu vad aici cand se vb despre ei raportarea la un singur caz, ci, dupa nominalizarea aferenta, se trece la generalizare. Eu le propun celor care injura toti medicii sa se trateze acasa cu patlagina si ciubotica-cucului...de cate cheltuieli ar fi scutit sistemul sanitar. Plus ca ar dormi mai mult medicii in garda, nu? Si, gura mare o aveti aici dragi forumisti responsabili cu injuraturile, insa fata in fata cu medicul sunteti moi ca placintutele scoase de bunica din cuptor. Eeee, nu merge asa. Daca jumatate dintre voi ati face reclamatii, ce s-ar mai imbunatati comportamentul unor doctori, nu credeti? Imi vine acum in minte exemplul cu mama lui Hannen, care plangea si se chinuia sa-i indese cadourile pe care "nesimtita" de d-na doctor nu vroia sa le accepte in ruptul capului. Jur ca e de banc! Ingrid S si Diana www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1 www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2 www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3 Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede. Vauvenargues |
blue_blue spune:
sunt persoane pe acest forum care au facut reclamatie...si se judeca de ani de zile cu un medic...si pana acum au obtinut...o mustrare (egala cu 0 fata de gravitatea faptei)si o penalizarw cu 10-15 % din salariul de medic (nici macar 10-15 % din SPAGA ca asta l-ar fi afectat prea rau pe acel medic)...
nu noi perpetuam sistemul..sistemul ne impune asta!si DA medicii/asistentele se poarta diferit DUPA ce dai spaga/mita/atentia oricum ati vrea voi sa o definiti...
eu de exemplu am evoluat de la o fiinta demna de tot dispretul, de luat peste picior,numai potrivita sa te rastesti la ea (ca doar eram in travaliu si stim toti cat dispret trezim medicilor nostri intr-o asemenea situatie)...DUPA CE A VAZUT CONTINUTUL PLICULUI ...m-am transformat in DOAMNA,haideti sa va ajutam,haideti sa va facem viata mai usoara...
Lali spune:
citat din mesajul lui inaioana Solutii practice, economice, pentru a revitaliza sistemul medical exista, nu trebuie sa inventam noi apa calda (desi asta ne place cel mai tare). trebuie doar putina vointa dinspre zona politica sau, mult mai sigur, presiune pe ea ca sa faca ce trebuie. si presiunea de unde ar trebui sa vina? De la categoriile direct interesate. Care sunt atat cei ce lucreaza in sistemul sanitar cat si noi, beneficiarii unor servicii mizerabile din partea statului roman (nu din partea medicilor). Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004) |
Corect. Dar primul pas este sa acceptam cu totii si pacientii si, mai ales medicii ca avem o problema mare care trebuie rezolvata . Al doilea este sa nu ne mai certam cu privirea la marimea ei si la generalizari. Mie imi este indiferent daca sunt 100, 1000 sau 10.000 de incompetenti in sistemul sanitar romanesc atata timp cat nu am nici o metoda de recunoastere a acestora. Al treilea pas este sa acceptam ca spaga finanteaza sistemul si ca ori se aloca de la buget mai multi bani (ceea ce e cam greu pentru o tara saraca si in criza si si asta trebuie sa inghitim) ori se finanteaza pe fata, la casierie, nu insa in mod obligatoriu. Si al patrulea lucru este sa accepte medicii ca nu pot fi ei gestionari absoluti ai banilor sistemului pentru ca asa cum nu poti fi chirurg fara sa faci medicina nu poti manageria o problema atat de complicata numai cu medicina.
Iar daca in mentalitatea pacientilor trebuie sa se schimbe ideea ca "nu rezolvi nimic daca reclami" si mentalitatea doctorilor trebuie sa se schimbe in sensul ca scoaterea uscaturilor din sistem face mai mult bine decat acoperirea lor.
violetan spune:
Da, blue, exact!
Cel putin tirada aia infecta gen:"da' cand ti-ai desfacut picioarele ti-a placut, a? Acu' ce tipi?" cred ca le-o preda la facultate, ca prea se lipeste ca raia de majoritatea ginecologilor.
Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
Ingrid S spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui maru daca tu asta ai inteles din necazul mamei lui hannen...grele vremuri maica!
Emma Aida e inger Doamne'ajuta! http://maru-incotro.blogspot.com/ |
Eu sa ma tarasc la picioarele unui medic si sa-l implor sa ia spaga? Cred ca asta e esenta, draga Maru. Daca in Timisoara nu gasesc medic oftalmolog, ma duc pana la Arad. Si tot gasesc. Iar daca medicul pe care a implorat-o mama lui Hannen n-a vrut sa o ia ca pacienta, nu erau altii in tot orasul/zona? Acum ii imputam unui medic ca nu vrea sa ia pacienti, poate avea prea multi, poate era o scarba de om, nu conteaza, merg la altul, nu ma umilesc.
Punct.
Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
capcaunul spune:
citat din mesajul lui Ingrid S Daca in Timisoara nu gasesc medic oftalmolog, ma duc pana la Arad. Si tot gasesc. |
Cum ar veni, tu vrei sa o pui pe batranica sa se plimbe prin tara pana gaseste un medic onest. O sa se topeasca ciocolata in desaga pana gaseste unul ...
violetan spune:
Ingrid, oftalmolog? OK, inteleg ca e doar un exemplu, dar tu ai inteles despre ce afectiune e vorba? Nu cred ca ii pica prea bine lui hannen, serios! La noi e (sper din toata inima) doar o discutie de principiu sau de refulare, la hannen e deja de mai mult respect si tact...
Hannen, multa, multa sanatate mamei si putere!
Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
blue_blue spune:
dap, ai dreptate, mi-a spus acelasi lucru,zeflemitor..dar intr-o forma mult mai subtila!
in orice caz, a trebuit sa nasc im municipal bucuresti ca sa aflu ce fiinta demna de dipret e o femeie de aproape 40 de ani care reuseste sa ramana insarcinata ptr prima data in viata ei si sa duca si sarcina le termen.. (asta apropo de faptul de infertilitatea e declarata o boala si sunt mii de femei cu mult mai tinere ca mine care nu reusesc sa aiba copii :(
XIO spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui theo_2004
Doar cei ce le au (pe astea , constiinta si placere) evolueaza, inainteaza. Tocmai de aceea nu pot trece granita spre alte meleaguri toti cei care ar vrea/incerca. constiinta si placere pentru ceea ce faci vad ca le sintetizezi in "astea" adica ceva nu prea valoros si cred ca e putin altfel. sunt ffff importante in orice cariera/meserie alege o persoana. dar ... pentru majoritatea medicilor din RO e clar ca sunt pe ultimul loc. mami de theo "o zi in care nu ai ras este o zi pierduta" |
Theo , crede-ma ca nu ai dreptate absolut deloc. Aici se accepta banii in primul rand pt. ca oamenii ii ofera si pt. ca salariile sunt penibile. Dincolo oamenii nu ofera , salariile nu sunt penbile. E simplu ca buna ziua .
***Fur is for petting**
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/
www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro
Ingrid S spune:
Violetan, am inteles exact despre ce boala e vorba, glaucom, o ruda din partea mamei se chinuie cu tratamentul de un an de zile. La un medic oftalmolog. Unde am gresit? Vezi ca medicul ala e ordinar, mergi la altul. Nu-i indesi spaga in buzunar, ca aceeasi atitudine sictirita o va avea si dupa...cine are de pierdut?
Capcaune, tu esti vocea experientei pe forum sau vorbesti in pauzele de la seriale? Improspateaza-mi memoria si arata-mi ce ai patit tu asa rau din partea medicilor.
Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues