Inca un caz (2)
Raspunsuri - Pagina 10
iileana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Lali Iileana, alocarea asta nu scuza greselile nepedepsite si protocoalele nerespectate, nu justifica acoperirea si tainuirea greselilor. |
Bineintele ca nu.
A afirmat cineva contrariul?
Numai ca aici la topic tocmai s-a ajuns deja la un "huo, medicii romani in general" pe care il consider nejustificat.
Fara incercarea de a intelege problema si dincolo de primul nivel, cel superficial, al evidentei.
blue_blue spune:
"Daca jumatate dintre voi ati face reclamatii, ce s-ar mai imbunatati comportamentul unor doctori, nu credeti?"
nu, nu credem...din pacate...nu la noi in RO...
sa ne arate cineva medici pedepsiti ptr culpa medicala,dar pedepsiti cu adevarat...ridicarea dreptului de practica ptr o perioada sau ptr totdeauna...in concordanta cu gravitatea faptei
primii medici pedepsiti ptr ceea ce fac prost sau ceea ce nu fac ptr ca nu au chef...vor schimba ceva si in comportamentul celorlalti...lipsa totala de responsabilitate ii face sa fie atat de inumani...
Ingrid S spune:
Alina023, ai facut o reclamatie in viata ta unui medic? Daca da, respectele mele. Daca nu, ce am scris se confirma. Si am vazut exemple la subiectul asta: mi-era lehamite/greata/nu ma simteam in stare etc, sa se ia cu doctorul de gat pentru nesimtire ori spaga ori altceva. Asa ca, atitudinea razboinica e pe forum. Cred ca pot sa numar pe degetele de la o mana cati au facut reclamatie dintre cei care comenteaza cu aplomb.
Uite, ca sa fiu in trend cu Xio si cu exemplele ei, sa nu mai vad un inginer constructor in viata mea, ca mi-a facut unul aiurea casa, deci toti sunt o apa si-un pamant. Dixit!
Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
Ingrid S spune:
citat din mesajul lui blue_blue "Daca jumatate dintre voi ati face reclamatii, ce s-ar mai imbunatati comportamentul unor doctori, nu credeti?" nu, nu credem...din pacate...nu la noi in RO... sa ne arate cineva medici pedepsiti ptr culpa medicala,dar pedepsiti cu adevarat...ridicarea dreptului de practica ptr o perioada sau ptr totdeauna...in concordanta cu gravitatea faptei primii medici pedepsiti ptr ceea ce fac prost sau ceea ce nu fac ptr ca nu au chef...vor schimba ceva si in comportamentul celorlalti...lipsa totala de responsabilitate ii face sa fie atat de inumani... what we think... |
Ba eu cred ca s-ar rezolva. Ma intreba cineva, un fost medic, actual director la o forma de medicamente: "simti ca trebuie sa dai? Se poarta altfel daca nu dai? Voi perpetuati sistemul de spaga, pentru ca toata ziua le indesati la medici, alergati dupa ei pe coridoare. Nu le mai dati!"
N-am dat si a fost bine.
Am o cumnata care merge odata pe an la medicul de familie. Si ii da bani. De ce? Pentru ca se poarta frumos. Auzi, se poarta frumos.
Sorry, dar avea dreptate fostul medic: noi continuam sistemul.
Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
alina023 spune:
Ingrid, tocmai am afirmat in mesajul anterior ca da, am facut reclamatie...si nu unui medic ci unui spital...ba mai era si privat! Si am aparat drepturile copilului meu cum am stiut eu mai bine. Ca nu am rezolvat mare lucru...e partea a doua! Sper ca macar altii care au mers acolo dupa mine sa fi beneficiat de pe urma demersurilor mele.
Nu, nu sunt omul care tace si inghite, dar ii inteleg pe cei care spun ca le este lehamite. Dupa ce se lupta cu morile de vant nu multi reusesc sa-si mai pastreze speranta! Si nu-i condamn pentru asta! Dar incerc sa-i trezesc ...atat cat pot.
Pe de alta parte...si mie imi este lehamite! Foarte mare lehamite! Dar as ajunge de-a dreptul off topic daca as dezvolta pe marginea felului nostru romanesc de a fi!
Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)
Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei
Ajutati-l pe Cata, un baietel de 5 ani, sa traiasca!!!
violetan spune:
Mie imi sta, efectiv, mintea-n loc.
A doua pacienta, cea cu insuficinta multipla de organe a pierdut copilul. Si-a pierdut si sansa de a mai avea un alt copil vreodata, asta daca Dumnezeu o va ajuta sa-si revina (stie cineva cum se mai simte?)
Este victima nepasarii si a lipsei de omenie, si, bineinteles a sistemului sanitar, care, in mod cert e de toata jena.
Are cineva curajul si lipsa de logica sa mai "apere" ceva sau pe cineva?
Ingrid, noi suntem moi ca placintutele in fata medicilor, poate pentru ca ne simtim rau si avem nevoie de ajutor si respect. Poate pentru ca ne e rau, nu crezi? O persoana in coma, de exemplu, ce spui de imaginea asta cu placintute-coma-ring a bell?
As vrea sa vad cat de tari ca otelul ar fi medicii implicati in tragedia acelei femei in fata ei, a familiei si a nenorocirii lor. Aia ar trebui sa tremure ca piftia, nu crezi? O inversare de rol ar fi binevenita, oare?
Am avut de-a face si cu medici oameni, cum ar fi dr vladareanu de la municipal si care a refuzat de ficare data orice din partea noastra si este cu adevarat sufletista, dar, pentru numele lui Dumnezeu, este EXCEPTIA!!!!!!!! In 39 de ani (aproape) numai UNUL. Din nenumaratii cu care am avut de-a face mai putin pentru mine, mai mult pentru familie/apropiati. Ce discutam pagini intregi despre o realitate evidenta? Chiar daca sunt profesionisti, majoritatea medicilor din tara cer si/sau iau spaga si sunt de-a dreptul badarani, multi, foarte multi cu pacientii. Atitudine de: tu esti bou, vino cu sarumana la mine, ca eu sunt Dumnezeu. Asta e! Iar noi ne conformam pentru ca vrem sa (mai) traim si sa ne rezolvam, daca ne e permis problemele mai mari sau mai mici de sanatate. Se poate?
Sa ma trezeasca si pe mine cineva cand incepe ER varianta neaosa.
Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
Lali spune:
citat din mesajul lui Ingrid S Alina023, ai facut o reclamatie in viata ta unui medic? Daca da, respectele mele. Daca nu, ce am scris se confirma. Si am vazut exemple la subiectul asta: mi-era lehamite/greata/nu ma simteam in stare etc, sa se ia cu doctorul de gat pentru nesimtire ori spaga ori altceva. Asa ca, atitudinea razboinica e pe forum. Cred ca pot sa numar pe degetele de la o mana cati au facut reclamatie dintre cei care comenteaza cu aplomb. Uite, ca sa fiu in trend cu Xio si cu exemplele ei, sa nu mai vad un inginer constructor in viata mea, ca mi-a facut unul aiurea casa, deci toti sunt o apa si-un pamant. Dixit! Ingrid S si Diana www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1 www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2 www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3 Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede. Vauvenargues |
Da, corect, pacientii sunt de vina ca nu fac reclamatii de pe masa de operatie cand isi dau seama ca au fost anesteziati cu o seringa nesterila. Sau mama copilului care poate a facut cine stie ce eforturi sa ajunga la x medic, la care se uita ca la un zeu sa-i faca bine copilul. E de vina ca tace si inghite pentru a scapa cat mai repede de sistem si a uita trauma. Mama lor de pacienti speriati si bolnavi, cum nu stiu sa isi apere drepturile in fata unui sistem care-si apara organizat "erorile". Din pacate si medicii vad lucrurile din jurul lor si stiu de cele mai multe ori mai bine ce greseli fac colegii/subalternii si ... surpriza ... tac.
Asta bineinteles exclude acei medici pasionati si oameni deosebiti de care m-am lovit si eu si in fata carora imi scot palaria la orice ora. Nu generalizez, nici macar nu ma erijez sa spun vreo proportie intre "buni/rai" dar spun ca si acei buni, pentru ca fac parte din sistem, trag, din pacate ponoasele pentru greselile sistemului si ca si ei ar fi mult mai castigati daca sistemul ar fi mai curat. Edit: ca sa spun ca ei, probabil, fiind din interior ar putea sa aiba mai mult succes si mult sprijin din partea pacientilor daca ar alege sa spuna cate ceva. Mie un doctor care ar avea curajul sa apere public un pacient in fata unui coleg de-al lui mi-ar castiga respectul neconditionat.
Si da, Ingrid, din pacate suferim de boala generalizarii si in chinurile constructiei propriei mele case i-am injurat de multe ori pe toti constructorii, evident, a doua zi, la rece nu aveam nimic cu mare parte din ei. Apropo, ti-ai reclamat inginerul constructor ? Ca exista un for si pentru asta.
violetan spune:
A, era sa uit. Ingrid, iarta-ma ca n-am avut timp/vlaga/nervi/chef sa mai fac reclamatii, eram ocupata sa-mi ingrop tatal bagat in pamant tot de niste spagari cu diplome obtinute prin "foloase necuvenite", ca doar "se" merita, nu?
In schimb- si aici sper ca vei fi mandra de mine- NU am dat spaga la administratia cimitirelor sa obtin un loc de veci pentru tata. Si totusi l-am obtinut. Ei, ce zici, misto, nu?
Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
capcaunul spune:
Trebuie sa le dam crezare fetelor din Timisoara. Acolo intr-adevar este o alta lume: www.ziare.com/ferrari/stiri-ferrari/un-medic-din-timisoara-a-omorat-cu-un-ferrari-un-tanar-390645" target="_blank">cine merge cu un ferrari sa-si inceapa garda, nu cere spaga.
inaioana spune:
Am cunoscut o serie intreaga de medici foarte buni, foarte pasionati, foarte amabili si dedicati carora nu numai ca nu le-am dat spaga dar sunt convinsa ca i-as fi jignit daca as fi incercat asa ceva. Am remarcat din experienta inca ceva: cei care nu cer/accepta spaga sunt si cei care sunt cei mai competenti. E o constatare empirica a mea, nu o ridic la rang de adevar stiintific dar raman la parerea asta.
Nu mi s-a cerut niciodata spaga pentru niciun serviciu medical la stat (cred ca fata mea enervanta nu inspira incredere.)De altfel am fi avut o problema pentru ca nu sunt in stare sa dau spaga, mi-e mult prea jena. E adevarat ca am folosit ori de cate ori a fost posibil sistemul privat.
Un cuplu de medici rezidenti pe care ii cunosc castigau impreuna acum cativa ani 1200 RON. Nu au acceptat/cerut insa spaga niciodata.
sistemul este mult perpetuat ce cei care ofera. Asta nu ii exonereaza pe cei care accepta, dar e un cerc vicios pe care eforturile comune trebuie sa il rupa.
Nu dai , iar daca ti se cere reclami, faci tamtam.
Nu ceri, nu accepti.
Solutii practice, economice, pentru a revitaliza sistemul medical exista, nu trebuie sa inventam noi apa calda (desi asta ne place cel mai tare). trebuie doar putina vointa dinspre zona politica sau, mult mai sigur, presiune pe ea ca sa faca ce trebuie. si presiunea de unde ar trebui sa vina? De la categoriile direct interesate. Care sunt atat cei ce lucreaza in sistemul sanitar cat si noi, beneficiarii unor servicii mizerabile din partea statului roman (nu din partea medicilor).
Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)