*LMA!*Puiuti de Randunici 2008 !! (405)
Raspunsuri - Pagina 11
mimonix spune:
Of of, eu stiu cum e cu obligatiile medicului de familie si stiu si cum e cu particularele ca am avut abonament de la serviciu amar de ani. Vizitele astea la domiciliu nu sunt oficiale, sunt la negru. Se practica chestia asta, eu am mostenit traditia de la alti prieteni cu copii mici, fiecare are "abonament" la cineva in felul asta. Este in mod evident cea mai buna optiune pentru ca medicul respectiv e "doi in unu" cum s-ar zice, adica si oficial, cu retete , cu istoric , cu vaccinuri dar presteaza si prompt si profesionist cand e pe cont propriu. Din pacate se observa ca vrei nu vrei , lucrul la stat isi pune "amprenta" si profesionismul lor sau mai degraba contiinta e plecata cu sorcova la unii
. Caci despre mersul la cabinet nici nu poate fi vorba iar la policlinicile private nu-l vede mereu acelasi medic ca sa zici ca tine cont si de un istoric la o adica. Nu mai povestim ca se imbolnaveste omu' azi si il programeaza peste trei zile, ca ba n-au loc, ba n-au medic.E cumva la noroc asa...Am rugat-o pe doctorita astalalta , care l-a si vazut pana la urma (nu e medic de familie, e de spital) sa ne recomande ea pe cineva. Si am mai auzit una buna: cica ea lucreaa cu un medic care nu inscrie copilul decat insotit de unul dintre parinti
Dar ce frate, paraseste tara pentru consultatie
Doamne, ca mare ti-e gradina 
Despre boli, adica despre frecventa lor, nici eu nu ma vait, fereasca Dumnezeu. E a doua viroza serioasa pe care o face in doi ani. Dar se zice ca fiecare individ are un anume grad de senzitivitate la boli. Unii le duc pe picioare, altii cad lati. Iaca, se pare, ca facand abstractie de ale copilariei valuri (ifose, rasfat, cooperare greoaie) Dudu face parte din categoria care suporta greu bolesnitele
Adevarat barbat, de mic da semne! ![]()
Simona,mamica de Teo
(16 ani) si
DuuDuu (DOO ANI
)
Acum "doo" ani fericirea a batut a "dooa" oara la usa mea 
Kya spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mimonix Caci despre mersul la cabinet nici nu poate fi vorba iar la policlinicile private nu-l vede mereu acelasi medic ca sa zici ca tine cont si de un istoric la o adica. Nu mai povestim ca se imbolnaveste omu' azi si il programeaza peste trei zile, ca ba n-au loc, ba n-au medic.E cumva la noroc asa... |
Uite ca la Medlife nu e asa. Cand am sunat la Bidiga ne-a chemat in aceeasi zi. Iar cand si-a spart capul, am ajuns mai intai la ea, fara programare, fara nimic. I-a spus asistenta imediat ca e "un copil plin de sange" (
Mami si
Sanziana God didn't bring me this far, to leave me here!
raluca2107 spune:
Offff, Mimo, nu stiu cu ce sa incep. Aaaa, da...nu aleg ultima varianta
. As merge pe ideea ca fiecare copil suporta in felul lui, ca tine si de cat e de alintat si desigur de cat e de sensibil la boli. La mine de cate ori aduce Briana cate o cocomarla de bolsnita pe ea o tine o saptamana cu tot meniul, febra mare, varsaturi, dureri, maralieli, iar la Sabin pana acum a tinut cate o zi, maxim doua, desi el e clar alintatul intregii case.
Cu doctorii nu stiu cum functioneaza treaba in capitala, dar eu cu nici unul nu merg la medicul de familie decat pentru vaccinuri si adeverinte. Culmea e ca la medicul unde e Briana inregistrata nu am mai fost de cand avea 2 ani si mi-a cerut sa-i aduc ciocolata de casa de cate ori vin ca a mancat ea o data si i-a placut
. Si mai culmea e ca imi da adeverinte ca e clinic sanatoasa fara probleme de cate ori ii cer , desi nici nu stie cum mai arata copilul.
Am ales varianta medic de policlinica, ori de spital cu care ma simt eu pe aceeasi lungime si la care merg pentru cazuri mai usurele in spital/policlinica, iar pentru cazuri mai grave vorbim la telefon. Iar cotizatia e de genul la policlinica mai din doi in doi ,iar daca vine acasa la greu, dar stiu ca o pot deranja oricand si imi raspunde.
mimonix spune:
Si pentru ca tot doarme linistit piciul, hai sa va povestesc cum e si cu copiii mari. Vine Teo saptamana trecuta cu propunerea formidabila (via SMS
) sa o las la mare de 1 Mai . Eu ma sochez rau 
, raspund categoric NU si cred ca se si astepta la acest raspuns caci n-a mai insistat. Apoi vine cu alta propunere formidabila, sa se duca sambata la colegul X care "da petrecere" in curte la Baneasa. Si ca doarme acolo, dorm toti de fapt, ca are casa mare, cu trei etaje si nenumarate dormitoare. Iar ma sochez dar nu mai zic nimic, o las cu conditia sa o duc eu acolo, sa vad cu ochii mei unde o las si sa vorbesc eu personal cu mama copilului ca sa stiu cui o las si ma rog, sa ma asigur ca oamenii aia stiu ca in casa lor o sa fie tabara de 1 Mai
Oricum, problema s-a pus la modul "aia mai smecheri, mai destepti, cu parinti mai open minded...creme de la creme, au plecat la mare. Prapaditii, paratii, parlitii, nefericitii, saracii samd, se duc macar la gratar
No, ma pun eu in masina , las copilul mucios inecat acasa in grija tatalui schiop , si plec. Ce sa vezi??? Nimeni, dar nimeni, nu a mai venit insotit de parinti. Nici un parinte nu ne-a intampinat si nici un parinte nu s-a mai agitat. Le-au dat bani sa cumpere mici (si alcool fireste, ca mancarea e fudulie, se stie) si i-au trimis sa se duca unde vor cu RATB sau pe jos si sa vina cand vor 
Cand am vazut eu cum stau lucrurile , va spun drept, m-am rusinat
Asa de tare m-am rusinat incat n-am mai cerut sa vorbesc personal cu parintii gazdei, care probabil dormeau la ora aia sau cine stie ce treburi importante aveau de n-au iesit in poarta palatului. Dar am rugat-o totusi sa reconsidere partea cu dormitul si sa ma sune la orice ora, ca ma duc sa o iau. Zis si facut, la 12 noaptea , cand se transforma caleasca in bostan, am ridicat printesa de la bal-de la gratar
si inca niste copii si i-am adus acasa. Am intrebat unde sa-i las (cat mai aproape de bloc, de scara) si mi-au zis sa-i las la trecerea de pietoni ca se duc ei printre blocuri , ajung imediat 
Bine nene, daca asa o fi
Adica fata are 16 ani si e singura, in pantaloni scurti si dres cu model pe dedesupt, bananaind printre blocuri la 12 noaptea iar parintii se uita la tv 
Asa o fi, dar eu nu-mi revin din soc...ma simt complet deplasata, f exagerata, total depasita si teribil de incurcata ![]()
![]()
![]()
PS (am editat, ca musai trebuie spus in context) Stiti voi ce am aflat eu cu ocazia acestui gratar de Mayday?
Ca exista aspirator prin perete ,da? 
Adica, asa e casa construita cu aspiratorulin perete. Apesi pe boton si deodata incepe vijelia 
Spaima acarienilor frate 
Vara asta daram blocul sa var tuburile, am din nou un scop in viata 

Simona,mamica de Teo
(16 ani) si
DuuDuu (DOO ANI
)
raluca2107 spune:
Daca prima data am zis offf, Mimo, acum imi vine sa zic offff, offf, offffffff, Mimo......
Deci....sa iti zic cum ma lasau ai mei la orice chef fara sa verifice unde ma duc, cu cine ci doar avand pretentia sa vin la o ora decenta si mi se parea foarte corect sa se poarte asa??!!! Sau sa iti zic cum as proceda acum cu Briana??!! Greu, foarte greu....Ideea e ca oricum nu vei putea sa controlezi tot timpul iesirile fetei si cu siguranta nici ea nu isi doreste asta. Iar daca ar fi sa o ia pe cai gresite nu ar astepta grataru de 1 Mai.
Acum eu nu prea stiu daca iti e teama de ce ar vrea sa faca copilul (ceea ce dupa mine chiar nu ar fi cazul, pentru ca sunt convinsa ca te poti baza pe educatia pe care i-ai dat-o pana acum si sigur ar discerne corect) sau de ce ar putea sa i se intample (caz in care cred ca s-ar putea rezolva mai usor cu un amic taximetrist cu care sa pastrati legatura si care sa duca si sa aduca fata de fiecare data in siguranta atunci cand "nevoia" cere distractii la ore inaintate). Eu imi amintesc doar de o colega din generala care era "ciuca" noastra de bataie pentru ca ii aducea mama ghizdanul pana in fata scolii si in clasa a 8 -a. 
Acum la sfaturi sunt beton, dar anul trecut va mintit cine a fost cu Briana in excursie, tati cu masina in urma autocarului...![]()
PSeu - eu am o banuiala ca nici macar nu erau acasa parinitii
. De fapt nici nu imi imaginez ce parinte sanatos la cap vrea 1 Mai cu o gasca de adolescenti in curte dotati cu mici si cu siguranta multa beutura
Eu una as fugi de acasa.![]()
mimonix spune:
Ahaha, Raluca, daca nu bagai ultimul paragraf eu veneam personal la Bacau(ca si-asa sunt toata ziua pe drumuri
) numai ca sa ma iau la tranta cu tine. Dar asa, cu masina in spatele autocarului
, sunteti pe cararea mea si nu va vad platind niciun taximetrist .Parol 

Simona,mamica de Teo
(16 ani) si
DuuDuu (DOO ANI
)
Kya spune:
Aoleu Mimo
nu mai pot de ras... Mi-a placut faza cu copilul inecat in grija tatalui schiop ... sorry, nu e de ras, dar nu mai pot!
Iar faza cu aspiratorul in perete sa mor daca am priceput-o
Cum adica incepe vijelia?
Mami si
Sanziana
God didn't bring me this far, to leave me here!
mimonix spune:
Stai sa-ti ieczplic cum am inteles eu.Casa are tubulatura incorporata in perete si un sistem de ventilatie cu filtre de praf.Astfel incat, cand simti tu ca devine atmosfera inecacioasa
, apesi pe boton si ventilezi tata tot , in timp ce vizionezi un film .Ha? In felul acesta spui ADIO forever prafului de pe mobila si de pe orice din casa. Si daca vrei sa aspiri covorul, tragi furtunul din perete si purcezi la treaba.Ha? Suna supercalifragilistic rau , SF curat. Si se intampla in tara noastra, colea sha ![]()
EDIT:Adica na, ce sa spun, era si cazul sa se inventeze asa ceva, ca ma gandesc ca pana stergi praful la ultimul etaj la parter s-a depus iar
Iar plimbatul aspiratorului pe scari 3 etaje sus jos, iti dai seama, EXCLUS! 
Simona,mamica de Teo
(16 ani) si
DuuDuu (DOO ANI
)
ramo_cata spune:

m-am cracacnat de ras...deci in concluzie si eu zic la fel..cred ca n-a fost picior de parinte prin curtea aia,ce dormit,ce odihnit...ce sa zic ,eu nu am fost insotita de parinti nici la scoala(in prima zi de scoala de restul s-a ocupat sor'mea cea mare si cea mijlocie),nici la distractie ..am fost o libertina
..cand mi-am facut prieten venea si ma lua din fata blocului,dupa o anumita perioada de timp imi aduceam amorezul sa-l cunoasca ai mei,ca na, macar sa stie cu cine umblu
..dar aveam sora mai mare ,ea era seful meu,cu ea ieseam in discoteci,petreceri..asta pana in anul '97 apoi singura cu prietenele...dar aveam o limita,stiam si imi cunosteam f bine limitele..cred ca depinde f bine de fiecare copil,degeaba stai tu bat langa el/ea atunci cand scapa,e o vorba...scapa ca vaca in lucerna...
RAMI mamica fericita de puiutz mic si iubit ANDREI
poze
dudurutza spune:
Ramo, doamne-ajuta-ti, multe mai tragi cu inaptii aia la care ai lucrat. Ar trebui sa faci ceva, dar nu stiu ce, ca tu esti delicata si vezi ce fac
Nicoleta, frumos, frumosi, frumoase 
Cum esti cu dl. monti?
Merg sa-mi 'odihnesc vocea' nitzel
ca am
de numa-numa.