aparat de aer conditionat(Top)
As dori sa cumpar un aer conditionat pentru o garsoniera si as vrea sa stiu si parerea altora in materie de marci ca sa-mi fac o idee.
As vrea ceva mediu ca pret, dar sa nu se strice in 2-3 ani(vad ca multi spun, iau unul de 8-10 mil, macar sa ma tina 2-3 veri), ori cu asta nu sunt de acord, inseamna ca sunt destul de scumpe si astea de 10 mil daca au o durata de viata asa mica.
Stiu pe cineva ca are un Whitewestinghouse de 10 ani si functioneaza bine si acum,nasii mei au Midea(care e chinezesc din cate am citit) si il au si ei de 6 ani.
Deci asta m-ar interesa sa scrieti ce marci de AC aveti si mai ales vechimea(de cand il aveti) daca ati avut probleme cu ele pana acum ca sa pot sa-mi fac o idee si un clasament.
Ca buget am zis sa aloc undeva intre 1300-1500 roni(cu tot cu montaj).
Raspunsuri
CorinaDani spune:
in primul rand ar trebui sa cauti un echipament cu clasa A sau A+ dpdv al consumului energetic
apoi, sa aiba un bun sistem de filtrare, dezumidificare, sa aiba un nivel scazut de zgomot
important este sa verifici/intrebi unde este fabricat compresorul (de preferat japonia) si ce tip de agent de racire este folosit
nu ai mentionat cat de mare este garsoniera, probabil ca 8.000-9.000 BTU ti-ar fi de ajuns....
anumite firme/magazine vand aparatele de AC cu montajul inclus in limita a 3-4 m de traseu frigorific...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
Christel spune:
Garsoniera are in jur de 38mp(toata) camera are in jur de 18mp dar este open space cu holul, balconul si bucataria, in cazul asta o face fata de 9000btu? sa am orientez mai bine spre un 12000btu?
In privinta consumului, e bine sa ma orietez spre un A(sa nu plateasca chiriasul prea mult la curent) desi am inteles ca nu sunt diferente mari la consum fata de un B sau chiar C.
Am vazut ca multi se feresc sa cumpere din supermarket(gen Carrefour, Metro, Domo, etc) spun ca nu au montajul inclus, acesta este facut de anumite firme agreate de ei, ca acestia nu ar face un montaj de calitate pentru ca sunt platiti prost de magazinele respective, asa o fi? Si ca marcile consacrate nu le gasesti in lanturile astea de magazine ci la dealeri.
Chiar nu stiu ce sa aleg,aici in Germania nu avem nevoie de AC la cat e de frig chiar si vara si n-am experiente, iar in Romania vad ca sunt o gramada de marci de nu stii ce sa alegi, de aceea apelez la experienta voastra.
Rufus spune:
Asta o sa fie al 7-lea an de functionare a unui aparat InClima (no name) cumparat de la Brico si montat de aia pe care mi i-a trimis de la magazin (o firma agreata), gratuit (inclus in pretul aparatului). Este de 9000 BTU si face destula racoare. Cat consuma? Habar n-am, degeaba citesti pe fisa, ce aia-s prosti sa scrie real?
Whitewest a ajuns o firma jalnica, daca e sa ma iau dupa un tip care vinde si monteaza AC, si eu am cerut pentru casa la care lucrez, mi-a spus sa-mi mut gandul. Vorbind despre chinezi, mi-a spus ca pe piata exista o firma chinezeasca deosebit de cautata, dar nu-i ieftina si are si segment de lux...arata bine. Se cheama HAIER (cautati pe net, o gasiti).
In final, daca nu iei Sanyo, Mitsubishi ("Mercedesuri" in AC), conteaza mai putin firma...sora mea a cumparat de la o firma, un no-name scump, iar garantia este conditionata de doua revizii pe an (1,5 milioane /revizia)...decat asa, mai bine de la Cora! Au acum o promotie...
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
Christel spune:
Rufus, asa am auzit si eu ca WWest au inceput sa faca aparate proaste in ultimi ani, erau bune cele facute acum 10 ani, astea noi nu.
Ce spuneti de Fujitzu, am gasit pe un site unul de 9000btu(care are putere de racire 9900btu)la1550roni sau unul Fuji 12000btu la 1590roni(au si montajul inclus in pret si m-au asigurat ca-l monteaza cu pompa de vid, ca asa am auzit ca aici e buba multi nu o folosesc la montaj), ce spuneti de ele?
Si as dori sa stiu daca trebuie neaparat sa le faci o revizie in fiecare an, trebuie spalat/schimbat filtrul/reumplere cu freon? Trebuie adusa o firma sa faca revizia? Am inteles ca ar costa in jur de 70-80 roni?
roxanaz spune:
la apartamentul din care ne-am mutat aveam nu whitewestinghouse vechi, de 18.000 btu, exceptional. in urnma cu vreo 3 ani am constatat ca ne mai trebuie un aparat de AC mic, numai in dormitor. am luat un noname LDK, cu maxim 500 de lei. functioneaza perfect fara absolut nicio problema.
acum pentru apartamentul nou am luat la oferta de la Selgros Samsung, de 9.000btu, 486 ron bucata, fara instalare.
Cristina, mie mi se pare cam mult 1500 ron.. pe Fujitzu astia nu ii cunosc, nu sunt Fujitsu cei cu calculatoarele, nu?
off topic: Rufus, Haier is chinezi..?
Roxana
carolinah spune:
Noi avem intr-o garsoniera mare un Samsung de 9000 BTU inca din 2001 si nu da semne de oboseala de niciun fel. Si a fost folosit intens, ca garsoniera e la ultimul etaj, are geamuri spre sud si vara e infernal de cald.
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui roxanaz off topic: Rufus, Haier is chinezi..? Roxana |
Dap! http://www.haier.com/abouthaier/corporateprofile/index.asp
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
roxanaz spune:
Carolina, huh, ce veste buna mi-ai dat . acum ar mai trebui sa sper ca si in 2010 se fac la fel de solide ca in 2001
Rufus, mersi!
R
Christel spune:
Roxana, Fujitsu sunt japoneze si au o experienta de peste 70 de ani in realizarea de echipamente de calitate, cu o reputatie recunoscuta pe plan mondial .Fujitsu este astazi unul dintre cei mai importanti producatori mondiali de sisteme de climatizare.De aici si pretul mai mare, intrebarea este daca si astazi le mai fac la fel de bune ca in anii trecuti.
Roxana, o mai fi Samsungul asta care l-ai luat tu la oferta in Selgros? Sunt bune AC marca asta(modelul asta) nu au compresoarele asa bune, cam se defecteaza la ele, iar schimbatul unui compresor am inteles ca e cam 9-10mil,asa mi-a zis cineva, o fi asa nici nu stiu ce sa cred.
Asa ca ma gandeam sa dau de la inceput ceva mai mult dar sa tina macar 10 ani, mai ales ca e pentru o garsoniera inchiriata si cum eu nu sunt in tara n-as vrea sa ma bata la cap chiriasul la 2-3 ani sa-i schimb aparatul.
La asta Fujitzu dau 5 ani garantie integral care zic ca e un lucru bun, la Samsung cat au garantie?
helbi spune:
Christel, acum mi-a zis prietena mea ca si-a luat aseara un Samsung 12000 btu cu 10 mil cu montaj inclus. Se pare ca inca mai e oferta asta.
PStzi-am dat un PM, poate imi rasp. si mie cind ai timp