copil calca stramb

copil calca stramb | Autor: marutzu

Link direct la acest mesaj

am observat ca marutza mea (are 2 ani)si toceste pantofii la calcai intr o parte spre exterior. sa ma ingrijorez? si taik su toceste la fel ,o fi doar coincidenta sau are o problema?ma refer la maria nu la tak so

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns meb spune:

si al meu pui are incaltamintea tocita, dar e e la topogan. cand aluneca se atinge cu partea exterioara a talpii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marutzu spune:

ce kestie...la asta nu m am ganditma gandeam ca e de la mers,ea se da destul de mult pe "popogan" in parc, adik numai pe popogan...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

si totusi... poate ca e sau poate ca nu e... o vizita la un ortoped nu strica, sa stii! mai ales ca si tatal la fel calca, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

Pana la 3 ani cei mai multi copii calca stramb cu piciorusele,asa mi-a spus pediatra baietelului meu,caci aveam aceiasi problema.Acum totul este normal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greieras spune:

Buna, o vizita la pediatru ar fi buna pentru ca iti pot spune daca arata a platfus. Despre fetita noastra spusesera ca ar avea, dar piciorusele la varsta asta sunt in continua transformare. Oricum, sfatul pe care l-am primit noi a fost sa lasam copilul sa mearga fara incaltaminte prin casa cat mai mult, iar pe afara numai incaltaminte cu talpa flexibila si de calitate.

Gloria si Eva (22 dec. 2004)

Craciun 2008

Evil thrives when good men do nothing

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greieras spune:

Acum am vazut ca tu ai spus ca toceste spre exterior, atunci ce am scris mai devreme n-are legatura.

Gloria si Eva (22 dec. 2004)

Craciun 2008

Evil thrives when good men do nothing

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Cind o vei duce la un control la pediatru sa evoci si asta (nu pot sa spun ca e o problema) si sa o incalti cu pantofi uzati ca sa fie limpede treaba.
Pe de alta parte, cind e acasa trebuie lasata fara incaltari, in sosete (sau in piciorusele goale). (stiu ca pare ciudat, dar asa m-a sfatuit doctorul pentru cel mare si am facut cu toti trei)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

Si Sanziana are tot 2 ani, si calca normal, toceste pantofii simetric; deci nu toti copii au problema asta.
Eu te sfatuiesc sa o duci la un control.

Mami si Sanziana

God didn't bring me this far, to leave me here!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marutzu spune:

nu are platfus,dar totusi la un control o sa mergempentru linistea noastra,si mie mi a spuspediatra sa o las sa umble in piciorusele goale dar noi stam la curte si e destul de rece pe jos....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cdp spune:

Eric calca la fel (3,5 ani). Calca spre interior si are un pic picioiarele in X. Doctorul a spus ca inca nu se pronunta, ar putea fi platfus.
Dar ne-a recomandat incaltaminte cu talonet pronuntat. Este vorba de o umflatura in zona scobiturii din talpa. Fara reclama, noi i-am cumparat pantofi de la Ortopedia. Au un magazin in Unirea la etajul 3.
Functioneaza foarte bine pentru ca il forteaza sa calce normal. Cand e incaltat nu-si mai atinge genunchii unul de altul. Din ce am vazut, uzura pantofilor este relativ corecta. Un pic spre interior insa nu ca la persoanele cu platfus.
Merita incercat.

Mergi la inceput