Endometrioza ne-a unit in lupta pentru bebe(57)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tierry spune:

Buna fetelor! N-am mai scris demult..am fost la prima eco, si se pare ca totul e OK..cat se putea vedea, ca era mic saculetul Vineri ma duc iar.

si nu va pierdeti speranta! Cand va asteptati cel mai putin, uite ca apare si bebe in peisaj...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:

Hello again!

Eu am intrat in febra ultimelor zile inainte de operatie
Scumpelor, stiu ca sunt micute chisturile, dar asa cum va spuneam cel presupus a fi dermoid e inauntrul ovarului...deci trebuie scos.

Cat despre operatie trebuie sa o fac si pt ca am diagnostic de endometrioza iar eu mai am un pic si fac 2 ani de cand incerc pt bebe si nu reusesc. Plus ca, pana de curand am avut suspiciune de SOPC...deci trebuie sa stiu clar ce se intampla in burtica mea si ce trebuie sa fac ca sa fie bine.

Irina bafta multa scumpo! Sa-ti ajute Dumnezeu si sa iasa rezultatul bine.

Adi, Didi, Panseluta va multumesc pentru sustinere scumpelor si sper sa ne ajute Dumnezeu in continuare sa ne vedem visele implinite, indiferent de sacrificii.

Sa aveti o zi frumoasa!

Babyboom...vino la mami...acum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina_d15 spune:

Multumesc pentru gandurile bune, Ellyshor. Iti doresc si tie operatie si recuperare usoara.
Poate ma ajuta si pe mine fetele care au facut op clasica: cat a durat recuperarea la voi? Nu ma refer la spitalizare neaparat, ci la recuperare efectiv, sa-ti poti relua activitatile zilnice. Eu nu pot sa o las pe fiica-mea la nesfarsit cu bunicii, ii dau tot programul peste cap. Este si la varsta la care te solicita cel mai mult (1 an si 9 luni) si au si parintii mei limitele lor. Offf, mi-e o ciuda ca atata m-am chinuit sa o nasc pe cale naturala (si chiar m-am chinuit) ca acuma sa-mi taie burta...

In speranta ca totusi diagnosticul meu va fi de endometrioza, stateam si ma gandeam cum de m-am pricopsit cu ea. Am confruntat tot ce am citit cu ce mi-a zis medicul si cu ce mi s-a intamplat mie. Ideea e ca eu am luat muuult in greutate cand am fost insarcinata (25 kg), in contextul in care am mancat controlat. Mai ales in ultimele luni am mancat mai mult fructe si legume (am prins si vara). Drept pentru care, cand nu am mai alaptat, m-am apucat de un regim. Am slabit eu vreo 15 kg in 3 luni, e drept, dar cred ca ala m-a dat peste cap. Numai gratar si salate, si acum imi dau seama ca mi-au dat hormonii peste cap. Asta pentru fetele care se gandesc sa tina vreo cura de slabire, sa nu faceti prostia mea...

In alta ordine de idei, am citit ca si stresul si socurile emotionale pot cauza tot felul de boli, printre care si endo. Si din astea am avut parte din plin de cand am nascut (nu are rost sa detaliez). Plus ca, de un an incoace, sotul meu si-a schimbat job-ul si e plecat toata saptamana (pleaca luni dimineata, vine vineri seara), iar eu stau singura acasa cu fetita. Iulia e o minune, dar mi-e foarte greu, trebuie sa recunosc.
Va spun astea nu ca sa ma plang, Doamne fereste, ci in ideea ca poate fi cuiva de ajutor. Nu tineti cure de slabire drastice fara sa va sfatuiti cu un medic si aveti grija de voi sa fiti linistite si fericite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrice75 spune:

La mine s-a prins bebe chiar pe ovarul drept, care a fost un chistos si care cand a inceput sa se vindece se lipise de peretele uterin, de il credeam deja compromis.
Da, Didi si eu am surprinsa ca la 11 sapt, cei de la Viena mi-au zis sexul bebeului. Ei au spus 100%sigur. sa vedem...

12+
Mami de baiat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xdidi spune:

salutare fetelor azi e ziua ce a mare, ziua de control

Irina la mine a fost destul de usoara recuperarea adik dupa 3 saptamani mergeam la munca, insa nu am putut sa ridic o vreme nu mai stiu cat, vreo luna doua....oricum nu prea ai voie sa ridic dupa o astfel de operatie...eu dureri in zona taieturii n-am avut, n-am luat antibiotice, dar am avut anestezie combinata rahie+totala si rahia m-a salvat de dureri asa a zis anestezistul, insa totul depinde de organism (la mine in fisa scria recuperare precoce) si de medicul care face operatia, ce sa zic sa incerci sa bei apa cat mai tarziu la reanimare ca eu am baut foarte repede la vreo 5-6 ore si am dat-o afara. Am stat 3 zile in spital si a fost foarte bine ma refer la conditii, ca eu am avut ceva probleme cu tensiune foarte mica si ameteam cand ma ridicam....lucru foarte important intr-o interventie, cu cat te ridici mai repede din pat cu atat iti revi mai repede...sa manaci bine si sa bei lichide sa te cureti de anestezie si medicamente...altceva nu stiu ce sa-ti mai zic intreaba-ma
Bea foarte tari doc din viena, am o prietena si e in 18-19 saptamani si inca nu i-au zis ce este bebe, sanatate multa iubita si un bebe falcos sa iasa
va puuuup pe toate

didi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aditzaC spune:

bela ..scuze credeam ca este fata

didi sa ne zici ce faci la eco , tinem pumnii

tiery ..ma bucur ca sunteti ok , doamne ajuta

alina...nu stiu ce sa iti zic in leg cu intreb ta

Ellyshor iti tin pumnii sa fie totul bine

irina ...off te inteleg perfect ca iti este greu, bine macar ca ai cu cine sa o lasi ce te faceai daca nu aveai cu cine ? in leg cu endo din pacate nu se stie cauza aparitiei ....se spun tot felul de speculatii dar nimeni nu cunoaste cauza exacta , poate nu e endometrioza , simptomele seama intre ele ca sa zic asa . Eu am facut laparo si m-am rec cam intr-o luna , am un org asa sensibil si puturos , tare greu mi-a fost cu laparo si am avut niste dureri ....offfff, dar ce sa facem daca tb n-avem incotro
sanatate , sa-ti traiasca iulia si sa te bucuri de ea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Panseluta spune:

Bea hai ca m-ai facut curioasa: cum puteau sa determine medicii sexul copilului la 11 saptamani? a fost analiza genetica? ca altfel nu imi pot imagina.
Irina, recuperarea difera de la persoana la persoana si de complexitatea operatiei, as zice eu. Eu am avut taietura verticala(buric-pubis),am pierdut mult sange la OP,in spital am stat 4 zile, acasa insa am mai avut nevoie de 6 saptamani. In principiu te simti relativ fit dupa 3 saptamani, insa corpul nu face fata la muncile usoare, obosesti extrem de rapid, ai ameteli, poate chiar febra(cazul meu).
Tips and tricks:
- dupa OP stai cumintel in pat prima zi, nu fa pe viteaza.O sa vezi de altfel ca mai mult vei dormi, iti va fi poate un pic greata de la anestezic(nu e la toate la fel), dar nu iti fa probleme, trece. Daca iti e sete umezeste buzele..va ajunge.Pt durerea de burtica (taietura) vei primi un medicament, intravenos. Daca ti se va face injectie din aia, spinal, cica nu ai voie sa misti capul, altfel te alegi cu dureri de cap. La mine nu a fost cazul, ca era narcoza totala.
- de a 2 zi (sau cand iti zice medicul) incearca sa te pui in miscare. Cu cat incepi mai devreme cu plimbari usoare cu atat mai bine, iti pui astfel rapid metabolismul si celelalte functiuni in miscare.
- o sa iti spuna ei cand si ce ai voie sa mananci. Ceaiuri sau supe usoare vor fi ok. Acum ce sa zic, nebunii astia de aici mi-au dat cafea si mancare serioasa chiar a doua zi de la OP, tb sa recunosc ca cafeaua mi-a facut taaaaare bineeee!

Cum ziceam, unele persoane se recupereaza mai rapid, altele mai lent. In spital cu mine a fost o tipa pe care a 2a zi au trimis-o acasa, ca isi revenise complet. Ah, da! De regula ei nu te trimt acasa pana nu ai scaun acolo in spital. Faza e insa ca nu prea ai de unde sa ai scaun, mai ales daca inainte ti se face clisma si nu ai mancat mai nimic. Cumpara inainte din farmacie un purgativ usor (o crema la tub care se introduce in fundulet, scuzati detaliile...asta te va ajuta, daca e cazul). Doar sa o ai la tine, eu am primit-o aici din spital.

mult succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Panseluta spune:

Si inca ceva!...nu cred ca taiatul pe burtica ar fi un impediment pt o viitoare nastere. Problema se pune daca taie SI uterul (cazul cezariana)...exista atunci riscul ca la o viitoare nastere uterul sa se rupa (asa stiam eu, poate gresesc, fetele sa ma corecteze).
Eu am avut 2 operatii clasice (acceasi taietura) si 1 laparoscopic...si sa nu crezi ca aici mi-a pus medicul in vedere ca voi naste prin cezariana. Va fi normal.

numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xdidi spune:

irina scz n-am mai apucat sa citesc tot ce s-a scris inainte , decat chestia cu taiatul si nasterea....mie mi-au zis ca pot naste si natural asa ca stal linistita, uterul e cel care sufera la cezariana in rest muschiul isi revine
aaaaa si inca ceva Panseluta si mie mi-au dat cafe si mancare aproape normala si mi-a fost foarte bine carenea de vita facuta la abur yam yam
va puuup

didi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filipac1979 spune:

salut si eu fetele curajoase si luptatoare
desi sunt o mai veche aspiranta, sunt mai mult cititoare decat "scriitoare". povestea mea e la fel ca a voastra, una destul de trista. de 4 ani incercam sa avem un copil, 2 ani nu aveam nimic, apoi usor usor am descoprit anexita si in final - uratele chisturi - 2 , unul pe ov drept mai mic, unul pe stang, mai mare de vreo 5-6 mm(cred). am facut si antibiotice, si polidine, si in ultimele 3 luni chiar naturiste in speranta ca voi scapa de nenorocite de chisturi. pt ca n-am avut nicodata dureri f mari la menstruatie sau alte complicati nu mi-am pus nico secunda problema unei endometrioze. ieri in schimb am mers si mi-am facut o punctie in speranta ca vom afla de ce natura e chistul mare, de pe ov stang. o sa aflu rez peste vreo 2 sapt dar medicul meu spune ca mai mult ca sigur e endometrioza si nu scap altfel decat prin operatie. mai mult trebuie op clasica, ca e mai sigura si pt ca sunt din provincie trebuie sa ma gandesc sa merg undeva unde sa imi poata salva macar ovarul drept care si ala saracul are un chist.
asa ca dupa cum va imaginati sunt cu moralul la pamant. eu care am fost mereu optimista, care am zis ca anul asta voi reusi, acum sunt varza. perspectiva unei operatii, a pierderii unui ovar, ma ingrozeste total. si daca nu ma operez?chisturile astea endometriotice pot sa tot creasca?am visat atata de mult sa am un copil al meu si acum mi se naruie orice speranta
tratamentele naturiste pp ca nu fac mare lucru.
sper sa-mi gasesc puterea sa lupt din nou
va pup si va doresc multa bafta

Mergi la inceput