Regasiri (44)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mayaione

Intru si eu repede ca nu am avut timp sa citesc ditai dezbaterea, Dbunny cu Somalia te referi la slab sau ca te asteptai la asa ceva in Romania? Ca te contrazic, adik eu vad un procent mai mare de oameni cu ratiune mai buna in RO decat in afara. Pe primul loc in capul meu e Germania, sunt prea multi dezaxati, se intampla chestii de te crucesti, apoi SUA. Ma refer la oameni cu probleme psihice.
Din pacate exista parinti care sunt incantati de bataie, obligatul copiilor sa manance, am auzit cu urechile mele. Vecinul meu e la scoala, ii bate invatatorul pana rupe nuiaua pe ei. A venit cu manutele umflate de nu a putut sa le foloseasca 2 zile. I-a smuls perciunii, nu-i mai crestea par etc. Si nu e singurul din clasa. Ma socheaza ca nu l-au mutat inca de acolo, s-au mai luat de invatator dar tot in clasa aia e. O alta vecina, chiar mai tanara ca mine spunea in fata blocului ca pe fii-sa o sa o inscrie la acelasi invatator, ca e f bun, ce daca ii mai atinge, asa ii educa si ies copii buni, asa ca am ramas no comment.

www.helpsonia.com/" target="_blank">Redati-i Soniei bucuria de a creste langa parintii ei
Povestea nasterii
www.smi.ro/ana" target="_blank">poze Ana

POFTIM????????????? aia is sariti de pe fix?????? Doamne iarta-ma, da' i-as bate pe astia si vada si ei cum e!!!!!!
a innebunit lumea! zau!

Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

maya cati ani ai trait in afara Romaniei si ce experienta ai avut cu gradinita romaneasca? eu nu am trait experienta gradinitei in Romania, in schimb acu o traiec aici pe proprie piele. Si sper sa nu se schimbe, sau sa nu ma duca soarta pe alte meleaguri (nici macar la Madrid).
exceptii sunt peste tot, problema-i cate exceptii sunt aici si cate acolo...
Ana nu va mai merge la gradi pana la urma? Burtika ta ce mai face? cand ziceai ca ai urmatoarea eco?

roxana tot la eclerurile tale-mi sta capul, fiindca vazui la tv o reteta cu acelasi aluat insa sarat. si facu doamna ceea niste lebede pe care le-a umplut cu crema de brocoli de mi-au sariy ochii ce bine aratau...

azi fac o reteta noua. cazuela de pescado y marisco (ulcioara cu peste si fructe de mare) daca iese prezentabil fac poza, daca nu...o mancam si nu spunem la nimeni

Dbunny si Daniel
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel

I never said it would be easy, I only said it would be worth it...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mayaione spune:

Am tot colindat azi, sunt obosita. Burtica creste, bebe se mai misca din cand in cand, parca nu asa des ca saptamana trecuta, dar o fi si de la atatea plimbari ale mele.
Pe Ana o s-o duc la gradinita, dar pana acum nu am avut timp de ea. O s-o inscriu si la stat, o duc si pe la particulara, vedem pana la urma unde ramanem. La particulara o dau la una romano-franceza, au niste prieteni fetita si de data asta mi-a povestit cea mica cum e. E f incantata si ca doamnele se comporta super cu ei si au grija etc. Cred ca e mai bine sa ceri referinte la copilasi decat la parinti, ei sunt cei mai sinceri. Oricum la masa nu o mai las nicaieri, o iau la 12 si papa acasa. Nu vreau sa tragem iar cu masa, saracuta nu mai putea manca nici acasa, era obsedata de o voma. A trecut peste, sunt asa fericita ca si-a revenit, are iar incredere in ea, e f sociabila, mancacioasa si de toate.
Eu am crescut langa mama si prietenele ei care erau toate educatoare, mergeam cu mama la clasa ei si eram asa de incantata. Acum inteleg de ce era bataie sa se inscrie la ea si cat de mult o iubeau copilasii. Si cei care erau deja la scoala, treceau mereu pe la ea sa-i duca flori sau s-o salute. Era calma, intelegatoare, lucra f mult cu ei, dar o ascultau, o respectau, si eu credeam ca asa este peste tot. Pentru ca si prietenele ei erau la fel cu cei mici. Nu s-a intamplat sa isi sparga vreunu capul sau sa pice de undeva sau ceva, si la toaleta ii insotea ori ea ori femeia de servici, nu-i lasa deloc singuri. Daca mai traia pe Ana clar o lasam la mama sa o invete una alta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Am inceput sa scriu dimineata de la servici si am scris...am scris...si mi s-a blocat jaful de-mi venea sa dau cu toporul in el.

M-am crucit si eu de invatatorul ala care bate copiii cu nuiaua....moama ce l-as mai croi si eu....si pe invatator si pe parintii care spun ca-i bun, bai dar aia chiar sunt dusi cu capul??

M-a ferit Dumnezeu de experiente d-alea gen Somalia, si la gradinite, si la scoli....sau mai bine zis i-a ferit Dumnezeu pe aia, ca jar mancau. Invatatoarea Anei ( a fost a Oanei intai), n-am cuvinte sa o descriu, e de nota 20+ , imi pare rau ca nu il pot da si pe Calin tot la ea , e apropiata de copii, mai se zbarleste la ei din cand in cand, dar acum nu mai are efectul de anul trecut, s-au invatat cu ea, ii incurajeaza,ii invata sa fie uniti,e corecta, niciodata n-a jignit vreun copil, se vede de fapt ca o iubesc, are fosti elevi care acum sunt mari, inca o mai viziteaza la scoala. Chiar spunea la ultima sedinta ca a avut cateva zile cand i-a fost rau si s-a mirat ca probabil copiii au vazut-o, si au fost foarte cuminti in zilele acelea, s-a mirat si ea ( la cat de aiuriti sunt si pusi numai pe prostioare). Era foarte mandra ca din 24 cati are in clasa, 21 au participat la un concurs de mate, iar 9 din ei au luat punctaj maxim . ( si ca sa ma dau mare- Ana e in aia 9)

Dastefa, ce mai faceti?

ECLERE ( ies cam 50 de bucati):

125 ml ulei
250 ml apa
250 g faina
8 oua
sare

Ulei+ apa+ sare pe foc, cand clocoteste se pune faina, se da la o parte si se pun ouale unul cate unul. Se lasa sa se raceasca apoi se pune cu lingurita in tava unsa, la foc iute.

Crema- eu le umplu cu crema de vanilie:

4 oua
200 g faina
1 l lapte
400 g zahar
250 g unt
un varf cutit sare
zahar vanilat

Se freaca ouale + zahar + sare, se subtiaza cu laptele rece. Se adauga vanilia taiata si se fierbe in baie de abur, amestecand mereu sa nu faca cocoloase. Cand s-a ingrosat, se lasa sa se racoreasca si se adauga untul frecat spuma.

Asaaaa....acum comentariile:
1- reteta e de la soacra-mea, ea le facea lunguiete, le bibilea...eu n-am timp si nici rabdare, asa ca le pun cu lingurita, niste guguloaie cam de aprox 3 cm diametru, ele se vor umfla si se vor dubla .
2- nu tapetez tava, folosesc hartie de copt
3-sting focul imediat dupa ce pun faina, amestec sa nu faca cocoloase si pun oole
4- la crema de vanilie n-am pus niciodata baton de vanilie ca n-am gasit, pun zahar vanilat, mai nou "zahar bourbon" sau "Aroma naturala de vanilie bourbon"( de la dr. Oetker) , si le pun cand crema e aproape rece, se mentine aroma mai bine.
5- untul il pun peste crema, nu mai stau sa-l frec

Cam astea, le umplu cu chestie d-aia ca siringa, stiti voi despre ce vorbesc, sau daca-s pe viteza le tai si le umplu mai repede. Arata mai bine umplute cu siringa aia, ce-i adevarat.
Deasupra le fac o glazura de ciocolata ( o ceasca de apa, 2 cesti de zahar, se face ca un sirop mai gros, se adauga cacao cand e deja ingrosat, apoi unt cam cat o nuca, las putin sa se raceasca si pun peste eclerele gata umplute. Ultima data mi s-a intarit glazura cand pusesem doar pe jumatate din ele

Cred ca n-am uitat nimic, scriu de ceva timp, sper sa nu mi se fi incurcat ideile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dayanara spune:

diana si eu sper sa nu se schimbe nimic aici unde sunt :)
aci in partea mea de madrid e totul de nota 10

oricum nu.l las pe ivan la masa ca nu mananca nimic acolo, cel putin nu din primul an, chiar daca va fi program lung, il ia leo la 12 il duce iar la 2 si.l luam unul din noi la 4, e bine ca leo are firma lui si vine si pleaca cand vrea...altfel nu s.ar fi putut

oricum ajung la concluzia ca parintii sunt de vina, auzi stie ca profesorul ala ii bate si ii trimite acolo, sa fim seriosi gradinitele private sunt o afacere, deci ofera ce se cere de catre client

roxana si silvana aroa (2.04.2010) ivan leonard(2.12.2006)
POZE

M...2kg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

DAYANARA,sora-mea platea 350€ pe vremuri la colegiul asta ,nepoata mea are acum 19 ani,a intrat la colegiul asta la 3 ani ..deci acum 15 ani asa platea.
intre timp au subventionat biserica,deci nu e din ala in acre jumate plateste statul,practic biserica subventioneaza costurile ,si restul parintii.asta au facut in timp,cand au avut si ei fonduri,dupa atatia ani de cand e colegiul.
fac multe vacante organizate,la munte,in weekenduri si in vacante,nu mai stiu de la cati ani,imi amintesc ca acum multi ani o duceam pe nepoata-mea la autocar si plecau,erau de incredere totala !
mancarea e vegetariana si bine controlata pe calorii etc.

da,faza cu favoritul o fac educatoarele de cresa.si cel mult cele de infantil.
apoi profesorii aici o duc greu ! nu au nici o autoritate,probabil educatoarele ii strica si ei trag ponoasele
profesorii sufera cel mai mult,sunt chinuiti.

iti dai seama ca si aici sunt zeci de gradinite,dar de alea cu forta erau nu erau aici.sora-mea cred ca a facut practica in Fuenlabrada,dar e un lant cunoscut de crese. mama nu imi amintesc unde a lucrat,au trecut 5-6 ani sau mai mult de atunci..iar cumnata-.mea e in Majadahonda.
aici nu am decat cea de cartier...am multe casre nu imi plac aici,nu de mancare inca nu am auzit nimic la asta .

aveam una preferata,de stat,unde merge fata unei prietene care are acum 10 ani,deci la fel mergi pana la 13 ani acolo,cu mancare buna si controlata,si cu program cum vrei tu pana la 14,asa vroiam si eu,dar m-am gandit si rasucit,e prea departe de mine..si am si riscul sa nu ma primeasca !
sa ma duc zilnici cu masina acolo,nu am parcare in fatza,cu 3 copii dupa mine,vine iarna,ce fac daca nu pot cu vreunul bolnav?
si aia e de stat,dar e super buna,si probabil la una din asta e si baiatul nasilor!
doar am spus ca sunt zeci bune,numai ca nu le stiu eu pe toate la care sa ma fi dus,am avut incredere in asta la care a fost nepoata-mea pana a terminat si liceul ,si normal sa ma duc acolo unde am referinte bune.
si in plus,ti-am zis avantajul e ca autocarul vine chiar in fatza casei !
deci mai aproape ca aici nu exista,pot sa ma duc cu ei in carca .

deci nu e culmea ca baiatul e in coslada,ca nici nua m zis ca aici sunt colegii proaste.
am zis ca tot ce e bun e departe de mine,eu am UNUL SINGUR la 15 minute de mers pe jos.restul,toate toate cu masina.eu stau chiar la margine,langa autostrada,nu am acces in oras pe jos.

de-aia o las si eu la masa,ca nu am cum sa o duc sa o aduc ..cu programul impartit.

DBUNNY pana acum credeai ca mi-e frica sa o dau pe Sofia,si acum zici ca e brusc sa o dau la masa?nu am incotro,asta e regimul colegiului.
iar cel de langa mine,singurul de care apartin si la care m-ar primi au program impartit,adica daca nu il lasi la masa,il iei la ora 13,il duci inapoi la ora 15 si il iei iar la 16.30. adica total 6 drumuri cu 3 copii.
iar la asta cu autocarul in nici un caz ca nu ti-l aduce.
aici sunt putine care au program doar de dimineata,ca m-am uitat pe lista primita de la primarie,si oricum alea care sunt sunt departe de mine.
si cum nu apartii,oricum nu te primesc decat daca ai noroc si au locuri .

pana acu ziceai ca sunt eu exagerata acu imi bagi indoiala ?
depinde mult unde ii dai,ca despre asta vorbeam,despre abuzurile alea,despre mesele alea la care nu se poarta bine cu ei...
De-asta am cautat si eu un loc unde sa fiu sigura ca ii va placea.
ma ghidez si eu dupa nepoata-mea si cativa copii rude si prieteni care acum sunt mari si au fost acolo,si povestesc numai de bine,au ramas prieteni cu directorul,profesoarele,etc.
in schimb,primele luni de colegiu ale nepoata.mii,la un colegiu de aici,isi aminteste si acum.
si eu imi amintesc cand plangea si imi spunea ca nu se mai duce ca o pedepseste,acum 15 ani,saracuta.dar cand a inceput aici plangea sa se duca si de sarbatori.

IULIA da,despre asta spuneam si eu,ca nu e nimic imposibil,ca desi auzim de bine nu putem baga mana in foc ca asa e peste tot !
normal ca educatoarea aia face asa pt ca asta e metoda ei ! sper ca doar ea....nu toate.

MAYAIONE chiar am avut discutii pe forum cu o mamica,la fel spunea ca isi da copilul la una care ii bate si umileste pe copii,ca cica e buna ca ii pune la punct,ca altfel nu ai cum sa faci oameni din ei .

aici ce nu am auzit,e sa ii bata.cica nu ii bate,dar normal ,cazuri izolate or fi peste tot..

in Romania cred ca cele mai bune sunt cele particulare.ce am auzit adica de la voi,pe forum,ca nu le cunosc de cand aveam eu 4 ani
cele de stat au educatoare de pe vremea educatiei cu aratatorul pe palme.si chiar daca vin si tinere,cand sistemul e asa,e ceea ce spuneam ca se intampla aici in unele institutii,cele batrane le invata pe cele tinere de la bun inceput "mersul" gradinitei.ca nu vine una noua sa faca ea reguli acolo,asta nu se intampla la nici un loc de munca.

mi-am adus aminte de camera de luat vederi la gradinita,nu stiu daca e in toate asa,eu nu stiam ca ceri camera sa vezi imagini.
la voi cum e?
la cele care aveti,ca unde mergem noi nu sunt camere.
unde a facut sora-mea practica,va ziceam ca e un lant de gradinite particulare,aveau camere.
si a auzit cand vorbeau intre ele:mama lui cutarica cere camera ! da-i-o ! si cica pe loc s-au schimbat si au inceput sa stea pe langa copilas si sa vorbeasca cu el cum nu o facusera pana atunci,cand ii spunea sora-mii sa nu ii ia inbrate ca ii rasfata,si asa se miorlaiau pe langa copilasul ala !!! ca erau vazute pe camera.
eu nu stiam ca nu se vede continuu,nici sora-mea defapt nu stia,asta e ce a auzit atunci,ca nu le-a intrebat cum functioneaza.
sau opresc ele ?
ca eu credeam ca vezi oricand orice.
biine,ca spunea ca oricum acolo unde le dadea sa manance nu se vedea !

24+
Sofia (2ian2007) ,Andres(22mai2008)

Mergi la inceput

feteleee,Dbunny,iar repet?pai eu am zis ca e asa in tot orasul?
am si dat nume mai sus,nici macar nu e vorba de capitala.
am spus de 3 locuri,asta inseamna ca nu poti sa vii aici ca ti-am povesttit eu de 3 gradinite raspandite in toata comunitatea?
la aia de 1000 de euro pe luna oricum nu ajungem noi,asta e clar
iti dai seama ca sunt SUTE de gradinite ,MII ,si eu am spus DOAR de 3 cazuri ?
eu nu am generalizat in nici un caz,si nici nu vreau sa se inteleaga asta !

despre zona in care stau eu am spus ca le am pe toate departe !
cumnata-mea nu sta aici !

eu va spuneam CA IDEE ,sa vedeti cum inauntru la ei acolo e una,si afara la poarta intre parinti e alta,si ca se poate intampla oriunde,pana la urma.
nu are de-a face cu zona !

apoi cine nu mai citeste din urma intelege ca eu am zis ca in zona asta sunt gradinitele vai de ele !
si nu asta am spus.

24+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui aelita
DBUNNY pana acum credeai ca mi-e frica sa o dau pe Sofia,si acum zici ca e brusc sa o dau la masa?nu am incotro,asta e regimul colegiului.

regimul colegiului sau situatia la voi acasa?

sa nu-mi spui ca-i obligatoriu s-o lasi la masa

Dbunny si Daniel

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui aelita
... eu am spus DOAR de 3 cazuri ?

da, dar cu 3 cazuri ai speriat toata natiunea. eu era s-o iau la fuga deja

Roxana din vina ta o sa pun la loc kilul pierdut in ultima luna. 8 oo e cam mult nu? 50 de bucati, mari sau mititele tip profiteroale?

Cand mama s-a dus la scoala s-o ia de guler pe directoarea scolii generale v-am povestit? fiindca m-a facut sa plang in timpul orei, si m-a afectat asa de tare de am suspinat in somn...ei ha! si-a gasit aia ac de cojoc

Dbunny si Daniel

Mergi la inceput

DBBUNY,regimul colegiului,ma refeream la orar.e cu orarul ca dupa masa sa doarma,si apoi fac iar curs,deci nu poti sa lipsesti.doar daca stai aproape si il iei de la masa,si il duci inapoi.iar celelalte colegii sunt la fel de departe,nu e autocar si trebuie sa ii duc eu cu masina,de 6 ori pe zi pe toti trei.
nu stau in buricul orasului sa am totul la indemana.

am primit lista de la primarie cu toate colegiile ,si sunt doar cateva cu orar de dimineata,restul au orar impartit.deci cu obligatia de a te intoarce acolo dupa masa.
cand esti departe de scoala nu ai cum sa faci du-te vino asta.
nepoata mea a ramas in colegiul asta la masa toti anii ...mi se pare ca in liceu nu mai mananca acolo..SI a fost ok.

Baai,ce-mi faceti? pana acum ati zis ca ce daca mananca Sofia la gradinita, ca toti mananca si e bine,si acum ca de ce o las??

hai,mai,v-ati speriat din cateva povesti,cand auziti la tv cazuri cu adevarat grave !
eu nu ma sperii asa repede,doar invat din ce aud ca sa stiu sa observ si eu in cazul in care vad vreun semn,si ma bucur ca aflu chestii "dinauntru" ca din afara de la poarta totul e frumos mereu,nu m-as baza prea tare doar pe ce spun parintii .Eu iau din fiecare poveste esenta,si asta am incercat sa va transmit,ceea ce mi-a ramas mie in cap,ca ele acolo POT sa se spele pe maini si sa nu aflam in afara,deci trebuie sa fim si noi atente la diverse lucruri ca sa ne dam seama ce se petrece intr-un colegiu,nu la zambetul educatoarelor larg !

tu nu l-ai lasat pe Dani si la masa cand era mic ?

la anul va intra si Andres acolo,daca o sa imi placa in continuare colegiul asta,si atunci vor ramane amandoi si la masa.

24+

Mergi la inceput