Alaptez, dar bebe ia prost in greutate
Raspunsuri - Pagina 3

delsim spune:
E posibil, si eu m-am gandit. Instinctiv o tineam ridicata pe umar cand incepea sa tipe. Oricum, dupa supt o tin cam juma de ora pe mine sau pe umar, in felul asta o mai feresc si de regurgitat. Insa cam s-a invatat tot timpul in brate, aproape ca nu mai doarme in pat, cel putin in timpul zilei sta numai pe mine, cum o pun in pat , chiar daca doarme adanc, sta 5 minute, apoi incepe sa se foiasca si dupa-aia plange pana o iau din nou.

Nik0le spune:
Citat: |
citat din mesajul lui delsim Nik0le, imi cer scuze ca m-am bagat pe subiectul tau! ![]() Delia "Ceea ce suntem contribuie mai mult la fericirea noastra decat ceea ce avem." Schopenhauer |
Nu-i nimic, sper sa reusesti sa rezolvi problema cu fetita ta!
Nico

Nik0le spune:
Fii-mea continua sa ia prost in greutate, in luna a 4-a a luat doar 340 gr. Alaptata exclusiv. La 4 luni are doar 4,740 gr. Ce ma sfatuiti?

DianaR spune:
Nikole, daca tot ne ceri sfatul, vin si eu cu opinia mea. Eu as continua sa alaptez. In acelasi timp pentru linistea mea as face o serie de analize sa vad daca nu e alta cauza pentru care nu ia in greutate (anemie, infectie urinara etc). Ma gandesc ca in continuare nu pare sa sufere de foame. Inseamna ca asa ii e felul.
Sa-ti spun un pic de ai mei: Vlad nascut cu 3 kg avea la 4 luni 4200 si totusi am continuat sa-l alaptez. Refuza orice completare oricum i-as fi oferit-o si parea multumit cu sanul. sa ca l-am alaptat in continuare. Asa ii e felul si acum e micut si tare slabut. L-am alaptat pana la un an si 9 luni.
Timeea a luat 600 grame (de la scaderea fiziologica, 400 de la greutatea de la nastere) in prima luna, 1300 in luna a 2-a, apoi n-a mai depasit 300-350/luna. Si ea la fel ca frate-su a supt pana la 2 ani si 9 luni.
Teodora evolueaza altfel, cate un kg pe luna primele 3 luni apoi 7-800. Deci fiecare copil e diferit. Toti fara completare, nici n-ai zice ca au supt de la aceeasi mama.Diana cu
Vlad(16.05.04)(bebelus, copilas)&
Timeea (18.05.06) &
Teodora (11.11.09)
Filmulete

Bebe Beca spune:
Nikole, si eu as continua sa alaptez. Prima fetita lua foarte putin in fiecare luna, sub 400 de grame de fiecare data (nascuta cu 3400 de grame la 1 an avea putin peste 8 kilograme), dar pediatrul mi-a spus ca, atata timp cat este vioaie, sa imi vad mai departe de treaba si sa imi continui alaptarea. Si am alaptat-o 2 ani, este sanatoasa, totul este in regula. Mult succes!
Ioana, Rebeca (16.05.2004) si
Sara (17.04.2009)
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca

midasnu spune:
Mi-au mers la suflet sfaturile voastre si totusi zic si eu problema mea.
La primul copil am renuntat la alaptat din cauza doctorului de familie, sa zicem asa, desi copilul a luat 1200gr in prima luna, el fiind prematur, nascut la 36 sapt - 2700gr, a zis ca ii trebuie copilului completare!!! si uite-asa, completare azi, completare maine, (si eu proasta/neinformata, desi aveam netul pe mana din 2004 ) la 3,5 luni gata sanul, m-am dat cu capul de pereti ce chin a fost pentru noi dupa, biberoane, lapte praf, sterilizator, poate multe dintre voi stiti, pentru mine a fost un chin sa-i dau formula si financiar dar si psihic.
La al doilea se schimba povestea, am plecat din start ca vreau sa alaptez exclusiv, nu iau nici o cutie de lapte praf sa am in casa, copil nascut la 37 saptamani 3000gr ia foate putin in greutate, prima si a doua luna a luat 750 -800 gr, acum la a treia luna ia doar 500. Sotul imi zice sa-i dau formula, eu nu vreau si soacra la fel, sa-i dau lapte praf, sa-i dau ceai si apa stiti si voi cate mai zic sa le dam cei in varsta!!!
Saptamana trecuta am avut de dat bacul si cat am stat acolo sotul i-a dat un biberon de lapte formula pentru ca eu nu am avut ce sa mulg, plus ca pompa nu tragea deloc, lapte era in san, la primul copil ma mulgeqam si 120ml, acum nu mai ies nici 10ml!
Cand am ajuns acasa in prima zi, mi se parea ca nu mai ia bine sfarcul, deja imi faceam griji, dar vad ca a asociat ca numai tati ii da biberon si vad ca suge, are colici din ce in ce mai putin, am fost cu el la homeopat si i-a dat remediu pentru tipul lui de colici, Chamomilla CH7 (musetel) si ii merge foarte bine, mai are da macar nu mai plange, e genul care vrea numai in brate si plimbat, tocmai de-aceia ma bat la cap si soacra si sotul sa ii dau lapte praf ca tocmai de-aiq zic ei ca nu se linisteste copilul, ca nu e satul. Dar el daca mananca dupa baie de ex la 9 nu mai mananca pana la 12 noaptea, doarme linistit si 4-5 ore noaptea, ziua trebuie sa fie cineva langa el sa doarma, e foarte dependent de cineva, daca s-ar putea sa fiu eu e si mai bine!
Ce am observat eu: primele 2 saptamani din luna 2 nu am avut vitamine sa iau, de fapt luam o zi da una nu (eu iau vitaminele prenatal care sunt 8 lei si la iau de la plafar, mi le trimie o prietena din bucuresti, in bz nu sunt) si copilul a stat pe loc, nu a luat in greute deloc, cum au venit vitaminele si am inceput sa iau a luat si el in greutate, acum are 5200gr, pare lungut, intr-adevar.
Scuze ca m-am intins, dar parca tot mai e ceva de zis...aaaaa e atat de dependent de mine (sau de plimbat)ca il port ziua in wrap sa mai fac si eu o treaba.
nu stiu cat s-a inteles intrebarea mea din context. Daca imi recomanda dr sa-i dau completare? ca eu tot nu vreau sa-i dau, dupa graficele alea nu mi-am dat seama care ar fi minimul pe care ar trebui sa-l ia pe luna un copil alaptat, mie imi da ceva de genul 600gr in primele luni, acolo pare sa fie ope saptamana 170 gr, sau sunt eu dusa cu capul?
multumesc din suflet

Sabina spune:
lasa doctoru si binevoitorii, spune-le f f ferm sa nu se mai bage si alapteaza copilul, are o greutate super.
dar trebuie sa faci un consiliu e familie in care le zici clar sa nu se mai bage.Politicos, dar ferm.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si
bb Gheo

delsim spune:
Copilul in primele 4 luni trebuie sa ia in medie 750 de grame, in urmatoarele 4 luni trebuie in medie 500 de grame si in urmatoarele cam 250 pe luna.
Eu zic sa-i dai san in continuare, a luat bine in primele 2 luni.

Sabina spune:
iar toate aceste cifre sunt, bineinteles orientative,si calculate pe copiii hraniti cu formula, dupa 4 luni cresterea se poate diminua extrem e mult.
Eu aveam lapte pt 10 copii si cu toate astea de la 4 luni la un an Gh a luat 1.4 kg in greutate, in conitiile in care a fost si este un mancau.
Iar fimea ce sa ma zic, a avut 8 kile la un an :)
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si
bb Gheo