Gravidute&Mamici de IASI(115)
Raspunsuri - Pagina 6
![](images/user_woman.png)
dastefa spune:
Incerc sa va explic
Dar mi-e greu ,tare greu pt ca va scriu printre lacrimi
Noaptea stau mai muklt pe net ,ziua cu fetele
De cand am venit acasa cu Miruna am inceput sa am niste temeri care cresc pe zi ce trece
Miruna nu zambeste decat ff rar nu gangureste deloc nu intorce capul la zgomote/strigare, daca vine Daria la ea sa-i vorbeasca nu pare sa fie interesata priveste in lateral si ar mai fi si altele .Am programat-o si la un consult orl dar nu pare sa fie asta problema.Cand motaie tresare si la un stranut dar daca e treaza nu schiteaza nici un gest nici la zgomote puternice
Si gandul imi fuge oricat as vrea sa-l opresc spre autism
Am fost la dr Rugina- mi s-a parut grozava-ca sa discut despre ce a avut Miruna ,iminizari ,vaccinari si i-am spus si de nelinistea mea de acum.A examinat-o si a zis-da pare sa fie ceva neurologic dar e prea devreme sa se pronunte si chiar la neurolog nu-mi recomanda sa merg decat cel mai devreme peste vreo luna.Cei apropiati imi spun ca Miruna reactioneaza asa de la stresul legt de spital-dr mi-a zis ce stiam si eu-la varsta asta nu exista asa ceva.Si intr-adevar am vazut copii veniti in stare f grava care atunci cand au iesit din starea critica chiar daca wrau in continuare intepati si invartiti pe toate partile erau veseli ,erau copii normali.Iar despre controlul orl dr zice sa mai amanam pt ca audiograma se face su anestezie generala-ea mai are deja una facuta cand i-au pus cateterul si nu e indicata acu o alta interventie asupra creierului
Cand a vazut dr cazul Mirunei mi-a zis ca faptul ca a iesit cu binedintr-o afectiune atat de grava arata ca e ff puternica.Ce-I drept si cei de la Bucuresti s-au mirat ca avea o stare f buna pt diagnosticul ei
Astept noaptea ca sa uit si adorm de o oboseala grea ca plumbul dar dupa 2-3 ore ma trezesc si reincepe calvarul
Cand sunt cu Daria incerc sa ma abtin si chiar sa ma joc (doamne cat de greu poate fi sa participiu l joc in astfel de conditii) dar cand nu sunt cu ea plang ,plang acasa ,pe strada ,in autobuz ,in magazin pur si simplu nu ma pot controla desi imi dau seama ca asta ii face rau si Mirunei
In spital mi se parea ca mai rau de atat nu se poate dar iata ca mai ave se pare multe de tras
Mihaela Miruna Elena-18.01.2010 si
Daria-Stafania-16.11.2006
asa creste Daria
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
iulia-stefy spune:
Va ofer o ...
Ani, eu spun da pentru cresa. La cresa unde e Stefy inscrierile sunt intre 10-14 iunie.... s-a pus vineri afisul..... Acolo se va dezvata si de dormitul cu voi... si de Pampers.... si va invata multe lucruri.... Nu mai e cresa de alta data.... Mergi dupa instinctul tau.... Daca vrei sa discutam poate ne intalnim in parc zilele astea. Ce zici?
dastefa, eu cu problemele mele.... nu am ami sunat sa vad ce ati mai facut.... sunt..... Imi pare nespus de rau sa aflu ca dr. Rugina are si ea temeri.... sa dea DD sa se insele..... Oare cand va apare soarele si pe srada voastra? pentru Miruna.
vanessa80 spune:
Buna dimineata! IULIA mersi pt .
DASTEFA ne pt voi, sa fiti toti 4 sanatosi, sa isi revina Miruna.
De la 1 iunie intru in prenatal. Nu cred ca o sa mai aiba pustiul rabdare pana in iulie. Sper sa mai stea cumintel in burtica macar pana in ultima saptamana din iunie. Acum sunt in concediu de odihna. Pana sambata sper sa reusesc sa cumpar tot ce mi-ar trebui pt spital. M-am speriat foarte tare joi, asa ca vreau sa fiu pregatita. Mi-a spus dr ca ar fi bine sa ma gandesc si sa fac cezariana ( ca sa feresc copilul de orice stress). Sper sa nu se mai repete contractiile alea puternice.
Va doresc o zi buna.30+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alynta27/alynta27.jpg)
alynta27 spune:
Buna fetelor!
Dastefa in conditiile date orice vorba pare de prisos! Durere si disperarea unei m a m e nu are margini! Te intelg perfect si esti indreptatita sa ai starile acelea! Stiu ca e greu, dar incearca sa vezi partea buna! S-a pus pe picioare spectaculos de bine, are o familie in care a fost dorita si e iubita, are o surioara frumoasa si niste parinti minunati! Asta o vor ajuta in viata! Temerile lasale putin deoparte (imposibil pare) pana la consultul specialitului! E si aproape acum de la ce a fost! Sa nu uitam ca ea e mica si boala s-a intins pe o perioada lunga! Mergi te rog si vorbeste cu pr. Carp! In el vei gasi un adevarat suport moral! Daca ai vreo retinere spune-i ca eu te-am indrumat spre d-lui!
Inca ceva! Analizele facute in sarcina nu detecteaza aceasta afectiune, de care va temeti?!
Alina-Mirela cu DAVID (27.06.2007) si
MATEI (15.05.2009)
POZE
www.totsites.com/tot/davidipate" target="_blank">pagina lui David
Cum a aparut Printul!
Un ingeras in viata noastra
Anilansa spune:
Buna
dastefa... mamico fruntea sus... suntem alaturi de tine si ne
pt Miruna ... stim cu toate sentimentul de teama pt copii.. orice raceala / boala pt o mama e foarte dureros ... ne gandim tot timpul sa nu fie ceva mai grav ... Eu una sper sa nu fie ceva grav la Miruna si sa treaca cu bine peste aceasta perioada ... Oricum sunteti o familie luptatoare ... la fel ca si Miruna care a dat dovada ca vrea sa fie cu voi si sa lupte
.
Iulia... mi-ar face placere sa ne intalnim... sa vb despre cresa si altele, drept sa iti zic ma gandesc foarte serios la asta ... pina acuma am vazut doar crese particulare care au doar 5-10 copii mici ... dar si preturi pe masura
Darius e mai bine ... vrea toata ziua afara... ieri a mai gasit in curte 2 balti si le-a terminat ... in schimb eu si sotul avem 2 zile de cand ne omoara gatul
... eu ieri am avut toate ziua frisoane, dar nu m-am lasat sa stau Darius in casa deloc ... si cred ca am facut bine, ca daca stateam in pat se prindea mai tare
asa ca am dat in mintea copiilor
Alina cu
Darius Gabriel
http://community.webshots.com/user/Anilansa
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alynta27/alynta27.jpg)
alynta27 spune:
Ani sanatate! E nasol daca s-a lasat si cu frisoane!
Alina-Mirela cu DAVID (27.06.2007) si
MATEI (15.05.2009)
POZE
www.totsites.com/tot/davidipate" target="_blank">pagina lui David
Cum a aparut Printul!
Un ingeras in viata noastra
iulia-stefy spune:
Va ofer o fierbinte....
vanessa, capul sus. Mai e putin. Nu te ingrijora... si mie mi-a zis medicul la fel... dar pana la urma tot cum a vrut ea a iesit....
Ani, multa sanatate. Atunci astept sa te faci bine si poate ne intalnim. Noi oricum umblam cu bicicleta....
dastefa, desi mi-am propus, nici ieri nu am reusit sa te sun. Am o prietena care a re o cunostinta cu copil cu autism, ceva mai mare decat Darria si a zis ca daca vrei imi da ceva date sa o contactezi sa iti spuna exact simptome si la ce medici a fost ea. A luat boala din pripa si acum la 4 ani copilul e recuperat cam 90% si mai bine.... A umblat pe la o groaza de medici, dar e bine. Capul sus. Vreau sa te sun, dar nu ma simt in stare sa promit.
Anilansa spune:
buna dimi
iulia mersi de cafea... chiar daca sunt cu gatul varza... Darius nu ma lasa sa stau in casa deloc ... ieri am avut program afara de la 16.15-21.15 ... si poate asa e mai bine
Da deci gatul meu e varza asera mi-a facut sotul o tuica fiarta ca abea puteam sa vorbesc ... azi parca e mai bine dar tot simt o galma ceva acolo care ma deranjeaza... Dropsurile nu si-au facut efectul deloc ... asera ne-am intalnit cu niste prieteni si ei aveau dureri de gat
Alina cu
Darius Gabriel
http://community.webshots.com/user/Anilansa
vanessa80 spune:
Buna dimineata! IULIA mersi pt . Sper sa stea pustiul cumintel in burtica. Nu am mai avut contractii, dar toata ziua imi verific burta.
31+
inutsa spune:
Long time no… see.
Daca ne-ati dus dorul, va zicem ca suntem bine. Imi e cam peste mana sa vin in camera unde e net, de asta nu prea dau pe aici. Bia e bine, e din ce mai energica, zici ca e pe baterii Duracell eu in schimb sunt pe baterii la 1leu caci nu ii pot face fata . imi scotoceste peste tot, acum mi-a pierdut elasticul de par si de 2 zile umblu cu parul in vant, prilej numai bun pt ea sa ma traga de par si sa se amuze cum tip eu de durere. Sper maine sa ajung la magazine sa imi iau elastic.
Daca veni vorba de magazine, astia de aici au un program… te doare capul. Lunea incep programul de la 15:30-19, marti-sambata 9-19 iar duminica e inchis peste tot, doar cateva magazinase cu ziare si paine sunt deschise, in rest pauza. Plus ca unele magazine si in timpul saptamanii lucreaza pana la 12-13.
Zilele astea am fost plimbareti, am fost cu telegondola pe o coasta mai inalta. Bia a dormit tot timpul, doar la sfarsit a facut ochi. Pe strada la pimbare se intinde spre copii, le face cu mana si le vorbeste.
De cateva zile a descoperit grisinele. Pe unde mergem e musai sa avem si ceva grisine cu noi, le roade in disperare, sunt pe post de suzeta . aaaaa…. Am vazut aici copii de 5-6 ani cu suzeta in gura!!! Si nu am vazut doar unul, ci multi.
Casa in care stam e din 1950 si nu are facuta nici o renovare nimic. Mobila, vesela, tablourile si tot ce mai e prin casa sunt inca de cand a fost construita casa, nimic nu a fost schimbat. Mai e si o masa din 1600 si proprietara ne-a prevenit sa fim atenti cu ea caci e “foarte pretioasa”. Daca se strica vreo farfurie, cana ceva nu se arunca ci se lipeste . Ma rog, daca ar fi dupa mine multe le-as arunca direct la gunoi . Doar electrocasnicele sunt noi
Timpul aici tot ploios e, cica de 30 ani nu au avut asa primavera rece. Iar eu am venit cu haine subtiri stiind ca aici e mai cald decat in Romania. Am umblat prin “n” magazine in cautare de bluzite cu maneca lunga pt ea dar peste tot doar haine de vara, intr-un final am gasit 2 bluzite. Acum de s-ar incalzi mai repede caci si eu am racit.
Dar sa nu credeti ca am astampar chiar daca ploua. de cate ori mergeam cu carutul prin ploaie, Bia stand frumos sub copertina de ploaie si cu textila carutului impermeabila-ea nu avea o treaba, eu in schimb mai greu ma descurcam cu impinsul carutului si cu tinutul umbrelei, asa ca ajungeam curca plouata acasa
. dar mai bine asa decat doar in casa, caci a plouat vreo 3 zile in continuu
.
Ma intrebase cineva cum am calatorit. A fost ok, Romania a fost greu de traversat. Pe autostrada era nasol ca nu o puteam scoate din scaun si cum ea adoarme la san… de cateva ori am facut eu cumva ca sa ii bag tzitzi in gura asa cum era in scaun si s-a calmat. In Viena ne-a prins ploaia cand eram la plimbare, cu Bia in brate, fara carut si imbracata necorespunzator. Asa ca s-a pricopsit cu o frumusete de tuse, cand am ajuns in Italia vreo 3 zile noaptea tusea pana voma tot, tare s-a mai chinuit. Am fost si la medic cu ea, pt tuse nu mi-a dat nic, doar spalaturi nazale cu ser; dar , de, venind din Romania…
, i-am dat , cu de la sine putere, sirop stodal. Acum inca mai tuseste, dar mai putin si a inceput sa manance iar binisor
veverita sarcina usoara mai departe si bb sanatos!
alina sanatate voua!
dastefa imi pare f rau sa aud de temerile tale. orice cuvant e de prisos dar imi dau seama ca iti e f greu. ma pt ea!!!!
inru mai tarziu ca e fomista Bia
Inesa, fericita de Bianca-Maria (14 iulie 2009)