Copil singur caut parinti disponibili

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ruxij

Cred ca mai depinde si de varsta. Eu cu al meu petreceam cel putin doua ore pe zi afara, in timpul primaverii/verii, pana la varsta de 7 ani. Dupa 7 ani a inceput sa iasa singur afara si acum ma rog eu de el sa isi faca putin timp sa dea si cu mine o tura cu bicicleta:)) Si mi-a spus in fatza ca ii pare rau, dar nu are timp de mine, e ocupat cu copiii Eu in mare sunt multumita asa de cat timp petrecem impreuna. In primul rand ca e el la scoala pana la 3.30pm. Si apoi joaca cu copiii este importanta. Si lectiile sunt importante, degeaba incearca aia sa zica ca de ce vorbim de note. Pt. mine educatia e importanta si implicarea parintilor in treburile astea e cruciala

Si la noi este exact la fel, Cosmin care face 9 ani in iulie iese de la scoala la 3,30 pm, vine acasa, mananca, se schimba si apoi la joaca afara cu bicicleta si baietii de varsta lui pana la 6 pm cel putin. Apoi mancam de seara, facem lectii (de luni pana miercuri) si apoi mai stam vreo ora impreuna pana la somn. Nu vad cum as putea eu sa ii reneg dorinta de a se juca cu cei de varsta lui ca sa il oblig sa stea cu mine. Desi simt ca mi-as dori sa petrec mai mult timp cu el, timpul asta nu-l gasesc decat in weekend cand plecam pe undeva unde suntem doar noi 4 si atunci petrecem timp impreuna exclusiv (asta in cazul in care nu isi face vreun prieten pe acolo)

Cu cea mica in schimb inca mai petrec timp, de ajuns zic eu, ies la servici la 4,30 si pana la 8,30 cand se culca suntem impreuna.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabitza2005

Citat:
citat din mesajul lui corap

La sondajul asta au raspuns copiii.
deci a spune ca nu vb cu copilu' din cauza ca el vrea afara sa stea n ore la joaca (cand din sondaj se vede altceva) mi se pare hm, hm, hm. Poate prefera sa stea n ore la joaca pt ca nu-l asculti de fapt, pt ca nu iesi cu el, pt ca propunerea venita din partea parintelui nu egaleaza in calitate iesitul cu gashka. (nu spun ca un copil n-are nevoie de socializare, DF!, dar asta e o alta discutie)

c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07

FEBRUARIE thing-a-day

A fost cumva in sondaj o intrebare de genul : Ce preferati: sa va jucati in parc cu prietenii sau sa purtati o discutie cu parintii pe un subiect de interes pentru voi( relatia cu profesorii si colegii parca era un subiect cerut de copii).

Sa fim seriosi : majoritatea copiilor prefera joaca.

Astia care fac sondajele sa prezinte si solutiile. sondaje pot sa fac si eu sute...

Incurcati merele cu perele.

A vorbi cu copilul nu se refera la a da din gura vrute si nevrute. Normal ca, copilul prefera sa se joace cu alti copiii decat sa-si asculte mama sau tatal cum vorbesc doar pentru ca...asa se face.

A VORBI inseamna a fi acolo pentru copilul tau, a-l stimula sa-ti SPUNA problemele lui, a cauta solutii impreuna, A NU SE SIMTI A NIMANUI doar el cu problemele lui.
A VORBI inseamna a-i da atentie, a veni in intampinarea dilemelor copilului, a crea o RELATIE saantoasa cu copilul tau.

Daca nu faci asta, degeaba stai cu el 24 din 24. Este EGAL CU ZERO.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaxeni spune:

Ce-mi place cand apar sondaje de genul asta printre randurile carora se poate intelege usor ca mamele sunt cele care "nu-si fac treaba"...hm...dar tatii unde sunt?
Stiti reclama la calmogen...da?Reclama aia reflecta realitatea cruda a femeii din zilele noastre.
Am fata mare,18 ani,am sacrificat totul pt. ea.Nu mi-am facut o cariera,am stat acasa si am crescut-o.Dupa ce a disparut tatal ei am facut slalom intre casa,educatia ei,cele doua scoli la care mergea,una de muzica si cealalta normala,am construit o afacere si toata lumea ma intreba cum am reusit s-o educ atat de bine.E copil bun,am cu ce ma mandri...cu toate astea tot mi-a reprosat ca nu-i ofer destul timp.Am seri cand as adormi cu capul pe masa si totusi stau si-o ascult,ii dau sfaturi,discut cu ea despre tot ceea ce-si doreste.Chiar ea a recunoscut ca e o norocoasa avandu-ma ca parinte.In conditiile astea, daca ar intreba-o in psiholog ce mi-ar reprosa, tot lipsa de timp acordat ei ar fi.
Sa fim seriosi,copiii din ce primesc din aia isi doresc mai mult.

-------------------------
In momentele grele trebuie sa gasesti ceva sa te motiveze sa mergi mai departe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Al meu nu imi reproseaza deocamdata mai nimic, dar are doar 8 ani (desi imi mai zice el "esti rea", cand nu ii dau voie cu jocurile electronice de dim. pana seara ). In schimb, e "smooth talker" adica smecher, sau cum s-o zice, le are tare cu declaratiile o sa cada gagicile ca mustele sigur sigur Zice, "mama, cred ca cc colegii mei nu primesc atat de multa iubire de la mamele lor, comparativ cu cata primesc eu" (ma rog, traducerea mea aproximativa 'they don't get as much love from their moms as I get from you"). Deasemenea, esti cea mai buna mama, nu vreau alta mama niciodata, copilul X a zis ca si-ar dori macar o zi sa aiba viata mea. Cica chiar asa i-a zis un prieten " I wish I had your life for just one day". Ca are parinti mai severi. Asa ca pana una alta si pana la noi ordine, ma culc pe lauri desi sunt o carierista nesuferita si jumatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Citat:
citat din mesajul lui happiness

Da,copilul alege in primul rand joaca alaturi de parinte,a mea cel putin renunta si la copii,si la desene,si la orice alta activitate daca ii spun ca facem ceva impreuna.

A mea nu. Fi-mea vrea cu prietenii ei. Are vreo 2 prietene de cand avea 3 ani si inca cateva gasite mai tarziu si le prefera fara discutie.
Daca ii zic ceva gen "mergem cu rolele in parc? "raspunsul ei este "da' o suni si pe mama lui x sa vina si ele?". Daca nu gasim o prietena care sa vina cu noi nu mergem.
Si si mie mi se pare normal ca primul subiect sa fie scoala. E drept ca nu numai de note, adica vorbim si de colegi, invatatoare, teme, etc dar ... scoala e intotdeauna prima.

Acum, cand scriam, a venit si fi-mea si am intrebat-o daca vrea sa vorbeasca cu mine sau sa mearga in parc. Raspunsul a fost "daca nu-i nimeni in parc, vorbesc si cu tine"

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Sorana, o pt Monica! Demential!

a mea sufera de prea multa bagare in seama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lia popescu spune:

Eu ma simt vinovata ca petrec destul de putin timp cu baiatul meu, desi nu am un program atat de criminal la servici, insa de multe ori ajung acasa epuizata emotional, asa ca nu vreau sa mai aud nimic, nici o poveste, nici o vorba. Sunt zile in care am atata treaba acasa ca nu il vad decat seara... si atunci ma simt o mama tare rea. Incerc ce-i drept sa gasesc activitati comune, insa in afara de mers la cinema, rar de tot, de mers la mall (halal activitate) sau la pizza, nu-mi trece altceva prin cap. Nu am rabdare sa joc carti sau alte jocuri mai instructive. Cand imi povesteste ceva, ma prefac de multe ori ca il ascult insa in creierul meu se aude o voce care spune "taci, taci, vreau liniste". M-am gandit ca timp impreuna inseamna si ajutorul pe care ar putea sa-l dea in gospodarie... mai faci una, alta, mai vorbesti, insa ma enerveaza ca dupa cateva minute se satura si nu termina nimic din ce are de facut, asa ca mai bine renunt.
Sigur ca il iubesc, il dragalesc insa mult prea rar fata de cat cred eu ca ar trebui, dar oricum mult mai des decat o faceau ai mei cu mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

mie mi se pare aberant ca la subiectul referitor la caini s-a discutat incomparabil mai mult decat la subiectul acesta... noroc ca gastile de copii nu musca , ca poate ar fi avut parte de mai mult interes.
iar din sondaj - nu vad de ce sunt mame ofensate ca "apar sondaje de genul asta printre randurile carora se poate intelege usor ca mamele sunt cele care "nu-si fac treaba"...hm...dar tatii unde sunt?"
care "printre randuri"? acolo scrie PARINTI - da, parinti, adica amandoi

iar ca role models, hai la baieti ronaldo mai merge, e o persoana reala, dar Hannah Montana ? chiar numai mie mi se pare ca e groaznic sa ai un personaj imaginar drept model?

FEBRUARIE thing-a-day

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Corap, stii filmele cu HM ?
De ex. mie-mi place serialul si cred ca le place si celorlalti cu varsta de 5 ani +

Lia, cati ani are baiatul tau ???

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

am vazut sambata un episod (ca nu pot critica ce nu cunosc). stupizel (sper ca am scris mic-mic de tot, ca ma trezesc cu fanii pe cap). Il prefer pe Ronaldo (sper ca nu era vorba de Ronaldo Mc Donaldo).

In capu' meu, un model de urmat poate fi numai cineva real, mi se pare aiurea sa ai ca model pe Fat Frumos, pe Ileana Cosanzeana (chiar si upgradata) sau o chestie ideala si abstracta. Oricum, asta e parerea mea, altii au alte pareri. pe mine ma terifiaza LINISTEA de la subiect. pentru ca linistea inseamna ignorare. (tot in acceptiunea mea, desigur)

FEBRUARIE thing-a-day

Mergi la inceput