No more Happy Meals
Raspunsuri - Pagina 6
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
sdcristian spune:
dar nu se mai face ziua copilului acasa? ca pana la urma asta e cea mai ieftina varianta...
eu sunt mare fan mc, uite si acuma imi ploua in gura cand va citesc. dar apuc cam o data la 2 luni ca la noi in oras nu este. probabil daca ar fi mi-as face plinul si gata, mi-ar trece.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
anya spune:
Acasa e mai scump, nu e loc -daca stai la bloc(la ultima petrecere a pustiului meu au fost 30 de invitati-copii + parintii din dotare) si in plus nu intentionez sa zugravesc de doua ori pe an, ca am doi copii.
In afara unei singure fetite care sta la casa si are curte, de ani de zile nu am mai auzit de vre-o petrecere acasa. Nici de copii nici de adulti.
gabitza2005 spune:
Noi facem foarte des drumuri destul de lungi cu copilul prin tara asa ca decat sa ma opresc la un restaurant necunoscut in care nu am garantia ca mancarea este proaspata prefer sa ma opresc la MC. Nu zic ca e sanatoasa mancarea dar stiu ca MC-ul are niste standarde de curatenie f. ridicate. La MC sansele sa gasesti un fir de par in mancare sunt minime .
Am facut ziua copilului la MC deoarece este varianta cea mai OK din pct. de vedere financiar si este agreata de toti copii.
Faptul ca mananci odata pe luna la MC nu cred ca este daunator.
Si sa fim seriosi o masa la MC pentru doi parinti si un copil ajunge la aproape 50RON ceea ce eu cred ca nu este deloc ieftin pentru romani, in conditiile in care stiti cat sunt salariile la noi. Si sa vrem si nu ne permitem sa mancam in fiecare zi la fastfood
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Alexia27 Conchita, sa-ti zic experienta mea cu prieteniile parintilor vs copiilor. La gradi, fie-mea isi face prieteni in functie de cine stie ce criterii. Deocamdata, prietenii ei sunt o fetita indiana, un baiteles spaniol, altul ceva asian dar nu stiu exact. Habar nu am care sunt obiceiurile alimentare ale parintilor lor, dar pot presupune ca difera intre ei si de mine, datorita culturilor diferite. La ziua ei, o sa-i invit pe ei, ca sunt pritenii ei, e ziua ei. La ziua lor va merge la ei indiferent de ce mancare vor servi. E ocazional si nu pot sa ii refuz asta doar pentru ca va primi curry cu nu stiu ce. Nu ii place, nu mananca. Cu tortul la gradinita, inteleg supararea ta. Nu as fi de acord cu frecventa asta, dar nici nu as impiedica-o doar pe ea sa manance. Cred ca frustrarea ei de a-i fi refuzat ce altii mananca ar fi mai mare decat necazul pricinuit de tort. Oricum in urmatoarea jumatate de ora de alergat il "arde". |
nedumerirea mea a fost legata si de educatoare si directoare, pe langa grijile mele cu alimentatia. adica ai o gramada de copilasi de 2-3 ani care inca au somn dupa-amiaza, si nu pui niste restrictii la ce se aduce de zilele de nastere in materie de dulciuri. ok, a mea oricum e speedy gonzales si are o energie mama-mama, daca-i mai dai si cup cakes/torturi alea-alea aproape zilnic (fara gluma, ca daca era o data pe luna, as fi tacut), io nu sufar, nu? vine acasa si cade lata de somn. dar doamnele de la gradi? cum se descurca, oare, cu jde baterii saturate cu zahar pe-acolosha? :-))
Simali, ok, am inteles, multumesc.
![](floare.gif)
deci nu e doar despre mofturi. e vorba ca eu, cu buna stiinta, imi expun copilul la asa ceva? daca e de cateva ori pe an cu onomasticile astea, ok, vedem, o sa conteze educatia de-acasa oricum, dar daca-s asa dese...mie si de doua ori pe luna mi se pare mult.
![](icon_smile_blush.gif)
Alexia27 spune:
Ok Conchita, am inteles. In cazul asta politica gradinitei are nevoie de o revizuire. Nu mi se pare in regula frecventa cu care se dau asemenea dulciuri "grele" la copii...orice varste ar avea ei. Parintii accepta asta fara sa protesteze deloc?!
La gradi la Eileen la zilele de nastere se serveste inghetata de vanilie simpla. La cornet. Atat. Din cauza ca multi copii sufera de tot felul de alergii s-a considerat inghetata de vanilie ca cea mai inofensiva, si totusi de succes.
I am alive and I am here forever
Michael Jackson
I won't be a rock star. I will be a legend
Freddie Mercury
anya spune:
haha
In Romania fereasca sfantu' sa oferi unui copil inghetata si nu conteaza daca e vara sau iarna. Poate o caciula in plus. Alergiile nu sunt la moda, la noi, doar racelile. Nici macar nu te intreaba cineva la gradinita daca copilul are vre-o alergie, sau sa existe rubrica in formularul de completat. Cand am comandat eu tortul pt ziua copilului am intrebat la gradinita daca e vre-un copil alergic la ceva, ca sa gasesc solutie sa manance toti. S-au uitat la mine ca la felul 7 - adica cum, alergie?- n-are nimeni nimc!
Gradinitele de stat au ca desert doar fructe iar la gustarea de dupamiaza le fac acolo strudel sau chec, asa ca tort de 25 ori/an -presupunand ca toti copiii se sarbatoresc nu e o problema. In plus, ei nu au nimic prajit in alimentatia de la gradi si o prajeala in weekend (acasa, la mc sau in alt restaurant) nu e o tragedie.
Pe de alta parte se vorbea de mancare bio. In Romania poate 1% din parinti incearca sa hraneasca copiii "bio". Motive ar fi multe: e o moda relativ recenta si multi nu au auzit, nu prea exista astfel de produse iar cele care exista au un pret prohibit - deci gradinitele n-ar supravietui financiar daca ar da astfel de meniuri.
danitin spune:
Din fericire, fiica-mea are, de la sine, niste gusturi alimetare de invidiat: rontzaie cu placere maxima cotoare de varza, gulii crude, frunze de salata, morcovi cruzi, ardei, rosii, tot felul de fructe - orice vegetala, dar neaparat cruda sa fie.
Acasa gatesc numai chestii care exclud semipreparatele si pe care incerc sa le fac cat mai sanatoase: adica fara prajeli, grasimi multe, etc.
In schimb, ii place la Mc. Tot. Adica atmosfera, gustul mancarii, jucarelele. Si atunci am facut un pact. I-am explicat ca mancarea de acolo ingrasa, asa ca mergem doar in ziua in care are balet - si asta nu de fiecare data. Nu vreau sa-i interzic categoric si sa constat ca atunci cand va ajunge la varsta la care sa aiba bani de buzunar va refula mancand zilnic de acolo.
Gatim deseori impreuna salate, prajituri de casa, tot felul de mancaruri, ii explic cum e cu mancatul si ingrasatul dar fara sa devin fanatica.